| Author |
lasic100 Poziom 13

|
26 May 2009 13:26 Skaner Rev Scan 19200i problem z zainstalowaniem sterowników |
|
|
|
Witam,
Mam problem z zainstalowaniem sterownikow do skanera USB Rev Scan 19200i. Podobno sterowniki pasują rowniez od skanera Plustek U12 lub P12 (oba sprawdzalem i wyskakuje taki blad jak pozniej napisze).
Do samego modelu Rev Scan 19200i nie udało mi sie znaleźc, jest tylko jedna strona na której za pobranie trzeba płacić 3$ (driver guide).
Mam windows XP, podobno sterowniki mogą działać tylko na 98/ME ale do tego jest patch by dzialalo na XP, ale wlasnie nawet samego sterownika nie moge zainstalować bo sprawa wygląda tak :
pokazuje sie manager znajdowania sprzetu, wskazuje mu sciezke, cos tam sobie kopiuje, po czym wyskakuje błąd:
USB Scanner
Wystapil blad podczas instalacji tego urzadzenia. Instalator klas odrzucił zadanie zainstalowania lub uaktualnienia tego urządzenia. Po czym w pasku zadan niby jest ze mozna odlaczyc bezpiecznie urzadzenie USB scanner, ale znowu sie pojawia kreator znajdowania sprzetu, tak jak by sterownika nie bylo albo byl zły.
To samo przy podlaczonym i odlaczonym skanerze.
Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc, będę bardzo wdzięczny, pozdrawiam :)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
26 May 2009 13:26 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Gatesystem Poziom 15

|
|
| Back to top |
|
 |
lasic100 Poziom 13

|
26 May 2009 14:25 Re: Skaner Rev Scan 19200i problem z zainstalowaniem sterown |
|
|
|
Tak, tylko że 1 link to sam programik do wyszukiwania driverow, 2 link zeby sciagnac trzeba placic, a 3 link - niestety juz wczesniej probowalem sciagac i sie nie udalo (kod aktywacji nie przyszedl, ani plik równiez, mam gmail'a)
Jesli moze ktos wrzucic na "zwykły" serwer sterowniki to bede wdzieczny,.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
26 May 2009 14:25 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
tronic1 Poziom 26

Joined: 06 Feb 2005 Posts: 19999 Location: Police, Alesund-Norwegia
|
26 May 2009 14:41 Re: Skaner Rev Scan 19200i problem z zainstalowaniem sterown |
|
|
|
Nie trzeba płacić 3$ jeżeli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem portalu. Sterownik jest tutaj.
|
|
| Back to top |
|
 |
lasic100 Poziom 13

|
26 May 2009 14:55 Re: Skaner Rev Scan 19200i problem z zainstalowaniem sterown |
|
|
|
Dzieki, ale niestety problem jest nadal taki sam. Wypakowywuje ten plik co podales by sciagnac, podaje w lokalizacji do sterownika, cos sie kopiuje chwile a potem ten blad co napisalem wczesniej. Co robic ?
|
|
| Back to top |
|
 |
tronic1 Poziom 26

Joined: 06 Feb 2005 Posts: 19999 Location: Police, Alesund-Norwegia
|
26 May 2009 15:17 Re: Skaner Rev Scan 19200i problem z zainstalowaniem sterown |
|
|
|
Użyj tego programu i usuń z rejestru wszelkie informacje na temat tego skanera lub nierozpoznanych urządzeń. Potem zrestartuj komputer, zainstaluj sterownik i podłącz skaner.
|
|
| Back to top |
|
 |
lasic100 Poziom 13

|
05 Jun 2009 15:39 Re: Skaner Rev Scan 19200i problem z zainstalowaniem sterown |
|
|
|
Witajcie. Sterowniki takie jak podał tronic1 w poście o 15:41 :) zainstalowałem na kompie brata, i podinstalowały się poprawnie (ale skaner musiałbyc podłączony, bo instalka nie działała) Ale teraz jest taki problem ze np w irfan view, jak daje zeby zeskanowal obraz to pokazuje blad ze nie ma sterownika TWAIN - takowego nie udało mi sie znaleźć. Możecie pomoc w poszukiwaniu ?
Pozdrawiam i dziękuję
PS. A tym programikiem usuwam urzadzenie z listy, a po resecie dalej tak samo sie zachowuje :( Zobaczyłem ze w katalogu ze sterownikami jest plik Winrara TWAIN ale nie da sie go otworzyć "TWAIN.Z archiwum ma niewłaściwy format lub jest uszkodzone"
W IrfanView nie wiem jak wybrać źródło twain - co robic ?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Jun 2009 15:39 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
lasic100 Poziom 13

|
05 Jun 2009 20:33 RevScan 19200i - przekłamania w kolorach ? |
|
|
|
Witam,
W koncu udalo mi sie podinstalowac ten skaner. W akcie desperacji zainstalowałem sobie Win 2000 i na tym poszło. Mam jednak takie pytanie/problem. Troche nie pokoi mnie jakość skanu. Obraz zrzucam sobie poprzez IrfanWiev. Dla porownania pierwsze zdjecie robione aparatem (w slabym oswietleniu, ale cos widac) a drugie to wlasnie skan.
Jak widać odchylenia są znaczne.
Teraz mam pytanie: Czy to przypadłość skanera, z racji wieku/marki, czy moze da sie cos zrobic by obraz był lepszej jakosci. Ten akurat zrobilem w bodajze 150dpi.
Pozdrawiam i czekam na informacje
|
|
| Back to top |
|
 |