Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Brother DCP-135C - nie drukuje


  Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Beginners ->Brother DCP-135C - nie drukuje Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
drowning_man
Level 15
Location: Mamlicz:-)
Joined: 10 May 2007
Posts: 218
Post rating: 15
drowning_man
Level 15
Post#1 28 May 2009 16:13  Topic author   

Brother DCP-135C - nie drukuje


Witam,
posiadam drukarkę Brother (jak w temacie), wszystko bylo ok do wczoraj, gdy drukarka przestala drukować. Skaner działa, ale gdy chce cos wudrukowac to drukarka w ogóle nie reaguje, zawsze pojawiało sie "przyjmuje dane" a teraz nic...przeinstalowałem sterowniki, ale nic to nie dało. Nic przy niej nie grzebałem, tusze cały czas te same. Dodam, że strony testowej tez nie chce drukować...Proszę o pomoc w tej sprawie.
Pozdrawiam,
drowning_man

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mucioo
Level 18
Location: W-w
Joined: 31 Jul 2006
Posts: 307
Helped: 22
mucioo
Level 18
Post#2 28 May 2009 17:03    

Re: Brother DCP-135C - nie drukuje


drowning_man wrote:
... tusze cały czas te same. Dodam, że strony testowej tez nie chce drukować...
drowning_man


Może po prostu już się skończyły i trzeba je wymienić? Jakie są aktualnie,oryginalne czy zamienniki? Jaki stan wskazuje?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
drowning_man
Level 15
Location: Mamlicz:-)
Joined: 10 May 2007
Posts: 218
Post rating: 15
drowning_man
Level 15
Post#3 28 May 2009 17:13  Topic author   

Re: Brother DCP-135C - nie drukuje


Zamiennikiem (ActivJet) jest tylko czarny a reszta jest oryginalna. W każdym z pojemników jest mniej wiecej po połowie. Ta drukarka gdy skończy się tusz wyswietla informacje, że nie ma tuszu. Teraz nic sie nie wyswietla, tak jakby dane z komputera do niej nie docierały, ale jak skanuje lub kopiuje (bo drukarka posiada taka opcję) to wszystko jest ok.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
wladek83
Level 32
Location: Lubuskie
Joined: 28 Feb 2004
Posts: 1849
Helped: 155
Post rating: 15
wladek83
Level 32
Post#4 28 May 2009 17:25    

Re: Brother DCP-135C - nie drukuje


Jeśli drukarka kseruje, czyli dokument położony jest na szybie a dołem wychodzi jego kopia to tusze i głowica są w porządku. Skanuje też - czyli naciśnięcie klawisza Scan uruchamia program w komputerze i obraz dokumentu jest przesyłany do komputera. Czy tak ?
Jeśli tak to drukarka, kabel USB oraz oprogramowanie jest w porządku. Stawiałbym na to, że domyślną drukarką jest inna lub ta jest w trybie Offline. Sprawdź to we Właściwościach drukarki.

Helpful post? + +1
Back to top
drowning_man
Level 15
Location: Mamlicz:-)
Joined: 10 May 2007
Posts: 218
Post rating: 15
drowning_man
Level 15
Post#5 28 May 2009 21:01  Topic author   

Re: Brother DCP-135C - nie drukuje


Nawet gdy włacze w programie (XnView) opcje skanowania to działa. Drukarka cały czas jest ustawiona jako domyslna i jest w trybie online - gdyby to było powodem nie drukowania to sam bym to stwierdził i właczył z powrotem...

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
konmaj
Spec od drukarek
Location: Szczecin
Joined: 02 Apr 2006
Posts: 3287
Helped: 308
Post rating: 66
konmaj
Spec od drukarek
Post#6 28 May 2009 21:07    

Re: Brother DCP-135C - nie drukuje


Ja bym podmienił kabel USB - możliwe, że się lekko uszkodził i powoduje to zaburzenia tylko w funkcji drukowania...

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
drowning_man
Level 15
Location: Mamlicz:-)
Joined: 10 May 2007
Posts: 218
Post rating: 15
drowning_man
Level 15
Post#7 28 May 2009 21:27  Topic author   

Re: Brother DCP-135C - nie drukuje


Kabel jest sprawny, przed chwilną sprawdzałem go na programatorze (USBasp) do mikrokontrolerów i działa bez problemów...znalazłem cos takiego, ale tam koles miał Ubuntu, a ja nigdy nie miałem do czynienia z tym systemem...


http://forum.ubucentrum.net/thread-739.html

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
andrzej34
Level 16
Location: Barcin
Joined: 30 Jun 2006
Posts: 212
Helped: 8
Post rating: 4
andrzej34
Level 16
Post#8 29 May 2009 01:20    

Re: Brother DCP-135C - nie drukuje


Witam, a masz możliwość zainstalować ją w innym komputerze dla sprawdzenia, zobacz samo gniazdko USB na drukarce czy jest ok.
Pozdrówki.

Helpful post? + 0
Back to top
drowning_man
Level 15
Location: Mamlicz:-)
Joined: 10 May 2007
Posts: 218
Post rating: 15
drowning_man
Level 15
Post#9 29 May 2009 12:36  Topic author   

Re: Brother DCP-135C - nie drukuje


Na laptopie u brata działa bez problemów, przeinstalowałem u sobie po raz drugi i tez zadzialało. Nie wiem dlaczego po przerwszym przeinstalowaniu nie dzialało. Pozdawiam.

Helpful post? + +1
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Beginners -> Brother DCP-135C - nie drukuje
Page 1 of 1

Similar topics to brother DCP-135C - nie drukuje

Brother dcp-135c - Nie drukuje na czarno (1)
Brother DCP-135C nie drukuje kod błędu 50 i 51 (1)
Drukarka Brother DCP-135C nie drukuje czarnego (2)
Brother dcp-135c nie drukuje na czarno, druk czerwony zamiast niebieskiego (1)
Brother DCP-135C źle drukuje na czarno (1)
Brother DCP-135C - drukuje "na zielono" (2)
BROTHER DCP-135C - Windows 8 a dcp-135c (8)
brother DCP-135C nie działa po zacięciu. (7)
Drukarka brother dcp 135c nie działa (1)
Brother DCP-135C nie widzi czarnego tuszu (7)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.07 seconds