FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Mio P550 - długie uruchamianie.

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Mio P550 - długie uruchamianie.
Author
Poziom 8
Poziom 8

Post#1 Post from the author of the topic 28 May 2009 19:10   

Mio P550 - długie uruchamianie.

Jak w temacie. Zaczął mi się ślimaczyć strasznie to zrobiłem hard reset. Po hr chodzi jeszcze gorzej. Uruchamianie od włączenia ON do momentu załadowania się wszystkich programów na pulpicie ekranu Today trwa około 33 sekund. Pytanie dlaczego tak się długo uruchamia MIO skoro jest świeżo po Hr, a raczcej 3 Hard resetach bo myślałem że coś się skopało to zrobiłem jeszcze jeden i jeszcze jeden. O co tu może chodzić że tak muli ? Wcześniej system ładował się dużo szybciej aż pewnego dnia zaczął się długo włączać i HR tu nie pomógł.
Nakręciłem filmik komórką, żeby to zobrazować http://www.youtube.com/watch?v=gHo_T-0hmgc
Mam też problem z Automapą 5.3 na P550. Wgrywałem ją kilka razy i za każdym razem problem jest ten sam. Łapie satelity po około 8 minutach albo i więcej przy zimnym starcie, na wcześniejszych wersjach programu łapał sygnał dużo szybciej. Z ciekawości zainstalowałem AM 5.3 na innych palmach i odblokowanych navi i o dziwio sygnał łapały dużo dużo szybciej niż moja p550. Czuje, że coś jest nie tak znim. Co zrobić aby był tak szybki jak powinno być ? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 28 May 2009 19:10   

Back to top

kitor
Poziom 22
Poziom 22

Post#2 28 May 2009 21:02   

Re: Mio P550 - długie uruchamianie.

Przepraszam, 33 sekundy to długo? Moja Himalaya odpala 45 sekund, i jest to normalny wynik. Tyle że ja mam WM6.1, który jest o niebo szybszy od WM5 którego kolega posiada. A do tego Xscale podkręconego do 520MHz i 128MB ram - taka mała wydajnościowa różnica. Tak wiec na czas uruchamiania nie narzekać proszę ;-)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 28 May 2009 21:02   

Back to top

Prezesszczepan
Poziom 8
Poziom 8

Post#3 Post from the author of the topic 28 May 2009 21:12   

Re: Mio P550 - długie uruchamianie.

Nie narzekał bym jakby od nowości tak było. Wcześniej ładowało się w granicach 20 sekund....
Stąd mój post. Coś jest nie tak. Po za tym na każdej z wersji automapy jaką miałem czas szukania satelit jest kosmicznie długi 8 minut to miałem czas najszybszy, średnio koło 12-15, przy czym z tego co wyczytałem w necie Mio p550 powinien łapać sputniki max do 6-8 minut przy zimnym starcie.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Mio P550 - długie uruchamianie.
Page 1 of 1
Similar topics
Palmtop MIO P550 + AUTOMAPA 3.9.3 (2)
Mio P550 znika klawiatura. (5)
AutoMapa 5.0.5 i Mio P550 problem. (4)
Backup w Pocket PC MIO P550. (5)
MIO P550 - co to za element? (7)
MIO P550 odblokow... (6)
Pocket Pc Mio P550. Mio uruchamia się około 15-20 minut. Jak to przyspieszyć? (2)
Czy można włożyc płyte od MIO P550 do MIO P350? (6)
Mio P550 całkowice martwy (8)
Mio P550 Peknięty wyświetlacz (14)

Page generation time: 4.146 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed