Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Regulator napięcia APE 15RAa 14V


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący ->Regulator napięcia APE 15RAa 14V Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Samochody
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
zonkil
Poziom 31
Miasto: Kraków
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 2036
Pomógł: 75
Ocena postów: 25
zonkil
Poziom 31
Post#1 30 Maj 2009 12:15  Autor tematu   

Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Witam
Posiadam dwa takie regulatory napięcia

Regulator napięcia APE 15RAa 14V

i nie mogę znaleźć do nich schematu podłączenia. Wie ktoś gdzie doprowadzić napięcie do stabilizacji??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
707067
Usunięty
707067
Usunięty
Post#2 30 Maj 2009 12:19    

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


ten wyżej to maluch - polonez, a ten niżej ciągnik MF co dokładnie potrzebujesz?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zonkil
Poziom 31
Miasto: Kraków
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 2036
Pomógł: 75
Ocena postów: 25
zonkil
Poziom 31
Post#3 30 Maj 2009 12:20  Autor tematu   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Potrzebuje po prostu uruchomić taki regulator w motorze i nie wiem do którego kabla mam doprowadzić napięcie czy da się coś takiego zrobić? Czy każdy z tych regulatorów przystosowany jest do alternatorów:

Regulator napięcia APE 15RAa 14V

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
707067
Usunięty
707067
Usunięty
Post#4 30 Maj 2009 12:33    

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


jeżeli motor ma prądnice trzy fazową to ten nie podejdzie, można poznać po trzech kablach równego koloru do regulatora, najczęściej żółte, lub siwe

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zonkil
Poziom 31
Miasto: Kraków
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 2036
Pomógł: 75
Ocena postów: 25
zonkil
Poziom 31
Post#5 30 Maj 2009 12:39  Autor tematu   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


To jest simson sr50 i posiada cewkę bezmasową po której jest prostownik dokładnie jak na tym schemacie:
Regulator napięcia APE 15RAa 14V

Cały czas myślę jak najtańszym kosztem zrobić ładowanie bo nie chce kupować oryginalnej ELBY.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zonkil
Poziom 31
Miasto: Kraków
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 2036
Pomógł: 75
Ocena postów: 25
zonkil
Poziom 31
Post#6 30 Maj 2009 19:16  Autor tematu   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Ten drugi regulator to RNb-12 Elmot Poland

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
romoo
Użytkownik obserwowany
Miasto: Małopolska
Dołączył: 28 Cze 2003
Posty: 6717
Pomógł: 241
Ocena postów: 38
romoo
Użytkownik obserwowany
Post#7 30 Maj 2009 23:08    

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Nie da rady- bardziej podejdzie regulator od skuterów.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zonkil
Poziom 31
Miasto: Kraków
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 2036
Pomógł: 75
Ocena postów: 25
zonkil
Poziom 31
Post#8 31 Maj 2009 09:02  Autor tematu   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


No właśnie a te są znowu drogie. A był jakiś fiat 126p który miał regulator napięcia bez wzbudzania?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
romoo
Użytkownik obserwowany
Miasto: Małopolska
Dołączył: 28 Cze 2003
Posty: 6717
Pomógł: 241
Ocena postów: 38
romoo
Użytkownik obserwowany
Post#9 31 Maj 2009 09:13    

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Bo to są 2 różne rzeczy regulator wzbudzenia i regulator napięcia stratny.
Jak ma być budżetowo to zastosuj scalak LM350 i masz wszystko.Obudowa w twojej gestii.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zonkil
Poziom 31
Miasto: Kraków
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 2036
Pomógł: 75
Ocena postów: 25
zonkil
Poziom 31
Post#10 31 Maj 2009 12:52  Autor tematu   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Tak chyba będzie najlepiej ale czy taki scalak wytrzyma skoki napięcia do 30V?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
romoo
Użytkownik obserwowany
Miasto: Małopolska
Dołączył: 28 Cze 2003
Posty: 6717
Pomógł: 241
Ocena postów: 38
romoo
Użytkownik obserwowany
Post#11 31 Maj 2009 12:57    

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Jak będzie akumulator to nie będzie skoków.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zonkil
Poziom 31
Miasto: Kraków
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 2036
Pomógł: 75
Ocena postów: 25
zonkil
Poziom 31
Post#12 31 Maj 2009 14:08  Autor tematu   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Chodzi mi czy na wejściu wytrzyma 30V i wytrzyma spadek 18V

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
romoo
Użytkownik obserwowany
Miasto: Małopolska
Dołączył: 28 Cze 2003
Posty: 6717
Pomógł: 241
Ocena postów: 38
romoo
Użytkownik obserwowany
Post#13 31 Maj 2009 14:17    

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Niemożliwe bo miał byś instalacje 24v.
gg

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#14 31 Maj 2009 14:19    

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


To nie tak się robi. Regulator równoległy i tyle.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zonkil
Poziom 31
Miasto: Kraków
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 2036
Pomógł: 75
Ocena postów: 25
zonkil
Poziom 31
Post#15 25 Cze 2009 18:56  Autor tematu   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Jeszcze jedno pytanie bo, żeby lądować akumulator potrzebuje około 14V tak? Czy tym układem go uzyskam?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący -> Regulator napięcia APE 15RAa 14V
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Regulator napięcie ER 01-14V oznaczenia (1)
regulator napiecia RNa-12A 14V (1)
alternator magneton 44a/14V i regulator jezpol rns-3 (4)
jak podlaczyc przekaznik APE 21 i APE 22 (3)
Skuter Keeway regulator napięc - Jak podłączyć regulator napięcia? (3)
regulator napięcia SH573-12 - Zepsuty regulator, ciężko go czymś zastąpić. (32)
Regulator napięcia - - Podbicie napięcia diodą prostowniczą. (10)
Regulator napięcia Bosch - Podwyższenie napięcia. (3)
Regulator napięcia (4)
Regulator Napięcia????? (7)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.086 seconds

elektroda.pl temat RSS