Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Regulator napięcia APE 15RAa 14V


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący ->Regulator napięcia APE 15RAa 14V Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
zonkil
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 1996
Miasto: Kraków

zonkil
Poziom 22
Post#1 30 Maj 2009 12:15  Autor tematu   

Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Witam
Posiadam dwa takie regulatory napięcia

Regulator napięcia APE 15RAa 14V

i nie mogę znaleźć do nich schematu podłączenia. Wie ktoś gdzie doprowadzić napięcie do stabilizacji??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
707067
Usunięty





707067
Usunięty
Post#2 30 Maj 2009 12:19    

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


ten wyżej to maluch - polonez, a ten niżej ciągnik MF co dokładnie potrzebujesz?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zonkil
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 1996
Miasto: Kraków

zonkil
Poziom 22
Post#3 30 Maj 2009 12:20  Autor tematu   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Potrzebuje po prostu uruchomić taki regulator w motorze i nie wiem do którego kabla mam doprowadzić napięcie czy da się coś takiego zrobić? Czy każdy z tych regulatorów przystosowany jest do alternatorów:

Regulator napięcia APE 15RAa 14V

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
707067
Usunięty





707067
Usunięty
Post#4 30 Maj 2009 12:33    

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


jeżeli motor ma prądnice trzy fazową to ten nie podejdzie, można poznać po trzech kablach równego koloru do regulatora, najczęściej żółte, lub siwe

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zonkil
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 1996
Miasto: Kraków

zonkil
Poziom 22
Post#5 30 Maj 2009 12:39  Autor tematu   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


To jest simson sr50 i posiada cewkę bezmasową po której jest prostownik dokładnie jak na tym schemacie:
Regulator napięcia APE 15RAa 14V

Cały czas myślę jak najtańszym kosztem zrobić ładowanie bo nie chce kupować oryginalnej ELBY.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
zonkil
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 1996
Miasto: Kraków

zonkil
Poziom 22
Post#6 30 Maj 2009 19:16  Autor tematu   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Ten drugi regulator to RNb-12 Elmot Poland

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
romoo
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 28 Cze 2003
Posty: 6717
Miasto: Małopolska

romoo
Użytkownik obserwowany
Post#7 30 Maj 2009 23:08    

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Nie da rady- bardziej podejdzie regulator od skuterów.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zonkil
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 1996
Miasto: Kraków

zonkil
Poziom 22
Post#8 31 Maj 2009 09:02  Autor tematu   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


No właśnie a te są znowu drogie. A był jakiś fiat 126p który miał regulator napięcia bez wzbudzania?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
romoo
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 28 Cze 2003
Posty: 6717
Miasto: Małopolska

romoo
Użytkownik obserwowany
Post#9 31 Maj 2009 09:13    

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Bo to są 2 różne rzeczy regulator wzbudzenia i regulator napięcia stratny.
Jak ma być budżetowo to zastosuj scalak LM350 i masz wszystko.Obudowa w twojej gestii.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zonkil
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 1996
Miasto: Kraków

zonkil
Poziom 22
Post#10 31 Maj 2009 12:52  Autor tematu   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Tak chyba będzie najlepiej ale czy taki scalak wytrzyma skoki napięcia do 30V?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
romoo
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 28 Cze 2003
Posty: 6717
Miasto: Małopolska

romoo
Użytkownik obserwowany
Post#11 31 Maj 2009 12:57    

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Jak będzie akumulator to nie będzie skoków.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zonkil
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 1996
Miasto: Kraków

zonkil
Poziom 22
Post#12 31 Maj 2009 14:08  Autor tematu   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Chodzi mi czy na wejściu wytrzyma 30V i wytrzyma spadek 18V

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
romoo
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 28 Cze 2003
Posty: 6717
Miasto: Małopolska

romoo
Użytkownik obserwowany
Post#13 31 Maj 2009 14:17    

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Niemożliwe bo miał byś instalacje 24v.
gg

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#14 31 Maj 2009 14:19    

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


To nie tak się robi. Regulator równoległy i tyle.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zonkil
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 1996
Miasto: Kraków

zonkil
Poziom 22
Post#15 25 Cze 2009 18:56  Autor tematu   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Jeszcze jedno pytanie bo, żeby lądować akumulator potrzebuje około 14V tak? Czy tym układem go uzyskam?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący -> Regulator napięcia APE 15RAa 14V
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Regulator napięcie ER 01-14V oznaczenia (1)
regulator napiecia RNa-12A 14V (1)
alternator magneton 44a/14V i regulator jezpol rns-3 (4)
jak podlaczyc przekaznik APE 21 i APE 22 (3)
Skuter Keeway regulator napięc - Jak podłączyć regulator napięcia? (3)
regulator napięcia SH573-12 - Zepsuty regulator, ciężko go czymś zastąpić. (32)
Regulator napięcia - - Podbicie napięcia diodą prostowniczą. (10)
Regulator napięcia Bosch - Podwyższenie napięcia. (3)
Regulator napięcia (4)
Regulator Napięcia????? (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.048 seconds

elektroda.pl temat RSS