Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący -> Regulator napięcia APE 15RAa 14V
Autor
Wiadomość
zonkil
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 1986
Miasto: Kraków

Post#1 Post autora tematu 30 Maj 2009 12:15   

Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Witam
Posiadam dwa takie regulatory napięcia

Regulator napięcia APE 15RAa 14V

i nie mogę znaleźć do nich schematu podłączenia. Wie ktoś gdzie doprowadzić napięcie do stabilizacji??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Maj 2009 12:15   





Powrót do góry
   
707067
Usunięty





Post#2 30 Maj 2009 12:19   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


ten wyżej to maluch - polonez, a ten niżej ciągnik MF co dokładnie potrzebujesz?
Powrót do góry
   
zonkil
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 1986
Miasto: Kraków

Post#3 Post autora tematu 30 Maj 2009 12:20   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Potrzebuje po prostu uruchomić taki regulator w motorze i nie wiem do którego kabla mam doprowadzić napięcie czy da się coś takiego zrobić? Czy każdy z tych regulatorów przystosowany jest do alternatorów:

Regulator napięcia APE 15RAa 14V
Powrót do góry
   
707067
Usunięty





Post#4 30 Maj 2009 12:33   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


jeżeli motor ma prądnice trzy fazową to ten nie podejdzie, można poznać po trzech kablach równego koloru do regulatora, najczęściej żółte, lub siwe
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Maj 2009 12:33   





Powrót do góry
   
zonkil
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 1986
Miasto: Kraków

Post#5 Post autora tematu 30 Maj 2009 12:39   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


To jest simson sr50 i posiada cewkę bezmasową po której jest prostownik dokładnie jak na tym schemacie:
Regulator napięcia APE 15RAa 14V

Cały czas myślę jak najtańszym kosztem zrobić ładowanie bo nie chce kupować oryginalnej ELBY.
Powrót do góry
   
zonkil
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 1986
Miasto: Kraków

Post#6 Post autora tematu 30 Maj 2009 19:16   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Ten drugi regulator to RNb-12 Elmot Poland
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Maj 2009 19:16   





Powrót do góry
   
romoo
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 28 Cze 2003
Posty: 6779
Miasto: Małopolska

Post#7 30 Maj 2009 23:08   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Nie da rady- bardziej podejdzie regulator od skuterów.
Powrót do góry
   
zonkil
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 1986
Miasto: Kraków

Post#8 Post autora tematu 31 Maj 2009 09:02   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


No właśnie a te są znowu drogie. A był jakiś fiat 126p który miał regulator napięcia bez wzbudzania?
Powrót do góry
   
romoo
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 28 Cze 2003
Posty: 6779
Miasto: Małopolska

Post#9 31 Maj 2009 09:13   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Bo to są 2 różne rzeczy regulator wzbudzenia i regulator napięcia stratny.
Jak ma być budżetowo to zastosuj scalak LM350 i masz wszystko.Obudowa w twojej gestii.
Powrót do góry
   
zonkil
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 1986
Miasto: Kraków

Post#10 Post autora tematu 31 Maj 2009 12:52   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Tak chyba będzie najlepiej ale czy taki scalak wytrzyma skoki napięcia do 30V?
Powrót do góry
   
romoo
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 28 Cze 2003
Posty: 6779
Miasto: Małopolska

Post#11 31 Maj 2009 12:57   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Jak będzie akumulator to nie będzie skoków.
Powrót do góry
   
zonkil
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 1986
Miasto: Kraków

Post#12 Post autora tematu 31 Maj 2009 14:08   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Chodzi mi czy na wejściu wytrzyma 30V i wytrzyma spadek 18V
Powrót do góry
   
romoo
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 28 Cze 2003
Posty: 6779
Miasto: Małopolska

Post#13 31 Maj 2009 14:17   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Niemożliwe bo miał byś instalacje 24v.
gg
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#14 31 Maj 2009 14:19   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


To nie tak się robi. Regulator równoległy i tyle.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Maj 2009 14:19   





Powrót do góry
   
zonkil
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 1986
Miasto: Kraków

Post#15 Post autora tematu 25 Cze 2009 18:56   

Re: Regulator napięcia APE 15RAa 14V


Jeszcze jedno pytanie bo, żeby lądować akumulator potrzebuje około 14V tak? Czy tym układem go uzyskam?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący -> Regulator napięcia APE 15RAa 14V
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Regulator napięcie ER 01-14V oznaczenia (1)
regulator napiecia RNa-12A 14V (1)
alternator magneton 44a/14V i regulator jezpol rns-3 (4)
jak podlaczyc przekaznik APE 21 i APE 22 (3)
Skuter Keeway regulator napięc - Jak podłączyć regulator napięcia? (3)
regulator napięcia SH573-12 - Zepsuty regulator, ciężko go czymś zastąpić. (23)
Regulator napięcia - - Podbicie napięcia diodą prostowniczą. (10)
Regulator napięcia Bosch - Podwyższenie napięcia. (3)
Regulator napięcia (4)
Regulator Napięcia????? (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.06 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony