Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis -> TV Początkujący -> Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz
Autor
Wiadomość
lolek16
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Paź 2004
Posty: 120
Miasto: Radzionków

Post#1 Post autora tematu 02 Cze 2009 16:52   

Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Mam problem z telewizorem DAEWOO DTT3250-100D chassis CP-750.
Objaw uszkodzenia: obraz jest i po chwili w różnym okresie czasu zaczyna pulsować, traci ostrość, wygląda jak obraz za mgłą. Na obrazach jaśniejszych uszkodzenie się od razu objawia a jak zmniejszę S2 uszkodzenie nie występuje ale jest za ciemno, już nie widać menu. Brak bieli obraz przechodzi w zieleń.

Objawy uszkodzenia wskazywały by na kineskop ale podstawiłem chassis z beko 22.1 i obraz jest ładny, jest biel i podnoszenia S2 nie wywołuje żadnych objawów. Później podmieniłem trafopowielacz BSC29-0185F na nowy oryginał i też tak samo.
Napięcia na RGB zależności od obrazu pływają 140V-160V, S2-160V.
A na BEKO miałem RGB-120V a S2-100V

Bardzo proszę o pomoc bo brak mi na razie pomysłów.

Tym razem poprawiłem, na przyszłość proszę o staranniejszą pisownię - znaki przestankowe i spacje, kropki, literówki. [@mirex]
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Cze 2009 16:52   





Powrót do góry
   
Klimat
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 16 Cze 2002
Posty: 301
Miasto: -

Post#2 02 Cze 2009 17:56   

Re: DAEWOO DTT3250-100D, chassis:CP750, Pulsuje obraz


Może podstawka kineskopu do wymiany?Pozdrawiam
Powrót do góry
   
dagbar
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 27 Maj 2003
Posty: 359
Miasto: Wieluń

Post#3 03 Cze 2009 18:29   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


S2 -100V ??? Nie pomyliłeś się kolego? Sprawdź kondensator na PK od napięcia siatki drugiej, lubi czasem przywierać. A jeśli to nic nie da to może spróbuj podstawić podstawkę kineskopu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Cze 2009 18:29   





Powrót do góry
   
lolek16
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Paź 2004
Posty: 120
Miasto: Radzionków

Post#4 Post autora tematu 03 Cze 2009 21:27   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


W naprawianym telewizorze mam S2-160V. Dzisiaj zamówiłem oryginalną podstawkę kineskopu jak tylko ją będę ją miał zamontuję i powiadomię czy coś pomogło.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Cze 2009 21:27   





Powrót do góry
   
Robert 66
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 05 Gru 2001
Posty: 66

Post#5 16 Lip 2009 12:23   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Witam :) Mam podobny przypadek i jestem ciekawy czy wymiana podstawki pomogła ? Pozdrawiam
Powrót do góry
   
bogred
Moderator TV
Moderator TV


Dołączył: 02 Lut 2007
Posty: 4410
Miasto: Białystok

Post#6 16 Lip 2009 20:32   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Z tym pomiarem UG2 musisz zwrócić uwagę, jakim miernikiem mierzysz. Jeśli jakimś popularnym, z opornoscią wejsciową 10M, to masz bardzo zaniżony pomiar, ze względu na dużą oporność wyjściową żródła.
Uszkodzenie podstawki jest bardzo prawdopodobne.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Lip 2009 20:32   





Powrót do góry
   
lolek16
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Paź 2004
Posty: 120
Miasto: Radzionków

Post#7 Post autora tematu 16 Lip 2009 23:37   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Kupiłem 2szt nowe podstawki kineskopu i objaw nadal nie odstępuje.
A jeszcze na tych podstawkach występuję przeskoki napięcia i wtedy obraz traci ostrość, zamglony.
Zastanawiam się czy napięcie S2 należy ustawiać w tym modelu przy pomocy trybu sterwisowego??
Albo jednak w moim przypadku jest padnięty kineskop bo podkładany chassis beko 22.1 to było z telewizora 100Hz 4:3 i obraz uzyskany na tym telewizorze nie był na całym ekranie??
Powrót do góry
   
bogred
Moderator TV
Moderator TV


Dołączył: 02 Lut 2007
Posty: 4410
Miasto: Białystok

Post#8 16 Lip 2009 23:44   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


No nie wszystko da się ustawić w trybie serwisowym, a już na pewno nie ostrość. Do tego służy potencjometr na trafopowielaczu, a czasem dwa, zapewne w Twoim są właśnie dwa. Dwa górne, a dolnym ustawiasz UG2. Tym od UG2 kręć w prawo do momentu pojawienia się powrotów, potem cofnij, żeby zniknęły. Jeśli na podstawce masz przeskok iskry, to masz za duże napięcie ostrości.
Powrót do góry
   
lolek16
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Paź 2004
Posty: 120
Miasto: Radzionków

Post#9 Post autora tematu 16 Lip 2009 23:51   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Nie rozumie napięcie ostrości?? To jak je sprawdzić ?? Mam dwie regulacje ostrości dynamiczne H i statyczne V
Powrót do góry
   
piotro120
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 09 Mar 2006
Posty: 48
Miasto: Murzynowo

Post#10 04 Wrz 2010 19:20   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Czy ktoś sobie poradził z tym migotaniem obrazu?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis -> TV Początkujący -> Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Daewoo DTT3250K-100D chassis CP750 (4)
DTH29G2K-100D,Daewoo,chassis CP830, zwężony,pofalowany obraz (7)
Daewoo DTT3250K-100 chassis CP750 wsad (1)
DTT3250K chassis CP750 - Zielonkawy obraz - foto oscylogramów (6)
Daewoo DTH29U3K-100D chassis CP830F (2)
Daewoo DTG-28A7K-100D. Jakie chassis ? (1)
Daewoo DTG-28A7K-100D chassis CP-830 (19)
Daewoo DTH-29U7K-100D chassis CP-830F synchronizacja H (5)
Daewoo DTF2950K-100D, chassis CP850FX - tryb serwisowy (2)
TV Daewoo DTH-29U3K-100D chassis CP830F próbkuje (8)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.049 seconds

elektroda.pl temat RSS