Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis -> TV Początkujący -> Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz
Autor
Wiadomość
lolek16
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Paź 2004
Posty: 120
Miasto: Radzionków

Post#1 Post autora tematu 02 Cze 2009 16:52   

Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Mam problem z telewizorem DAEWOO DTT3250-100D chassis CP-750.
Objaw uszkodzenia: obraz jest i po chwili w różnym okresie czasu zaczyna pulsować, traci ostrość, wygląda jak obraz za mgłą. Na obrazach jaśniejszych uszkodzenie się od razu objawia a jak zmniejszę S2 uszkodzenie nie występuje ale jest za ciemno, już nie widać menu. Brak bieli obraz przechodzi w zieleń.

Objawy uszkodzenia wskazywały by na kineskop ale podstawiłem chassis z beko 22.1 i obraz jest ładny, jest biel i podnoszenia S2 nie wywołuje żadnych objawów. Później podmieniłem trafopowielacz BSC29-0185F na nowy oryginał i też tak samo.
Napięcia na RGB zależności od obrazu pływają 140V-160V, S2-160V.
A na BEKO miałem RGB-120V a S2-100V

Bardzo proszę o pomoc bo brak mi na razie pomysłów.

Tym razem poprawiłem, na przyszłość proszę o staranniejszą pisownię - znaki przestankowe i spacje, kropki, literówki. [@mirex]
Powrót do góry
   
Klimat
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 16 Cze 2002
Posty: 301
Miasto: -

Post#2 02 Cze 2009 17:56   

Re: DAEWOO DTT3250-100D, chassis:CP750, Pulsuje obraz


Może podstawka kineskopu do wymiany?Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Cze 2009 17:56   





Powrót do góry
   
dagbar
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 27 Maj 2003
Posty: 358
Miasto: Wieluń

Post#3 03 Cze 2009 18:29   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


S2 -100V ??? Nie pomyliłeś się kolego? Sprawdź kondensator na PK od napięcia siatki drugiej, lubi czasem przywierać. A jeśli to nic nie da to może spróbuj podstawić podstawkę kineskopu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Cze 2009 18:29   





Powrót do góry
   
lolek16
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Paź 2004
Posty: 120
Miasto: Radzionków

Post#4 Post autora tematu 03 Cze 2009 21:27   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


W naprawianym telewizorze mam S2-160V. Dzisiaj zamówiłem oryginalną podstawkę kineskopu jak tylko ją będę ją miał zamontuję i powiadomię czy coś pomogło.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Cze 2009 21:27   





Powrót do góry
   
Robert 66
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 05 Gru 2001
Posty: 66

Post#5 16 Lip 2009 12:23   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Witam :) Mam podobny przypadek i jestem ciekawy czy wymiana podstawki pomogła ? Pozdrawiam
Powrót do góry
   
bogred
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lut 2007
Posty: 4381
Miasto: Białystok

Post#6 16 Lip 2009 20:32   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Z tym pomiarem UG2 musisz zwrócić uwagę, jakim miernikiem mierzysz. Jeśli jakimś popularnym, z opornoscią wejsciową 10M, to masz bardzo zaniżony pomiar, ze względu na dużą oporność wyjściową żródła.
Uszkodzenie podstawki jest bardzo prawdopodobne.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
lolek16
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Paź 2004
Posty: 120
Miasto: Radzionków

Post#7 Post autora tematu 16 Lip 2009 23:37   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Kupiłem 2szt nowe podstawki kineskopu i objaw nadal nie odstępuje.
A jeszcze na tych podstawkach występuję przeskoki napięcia i wtedy obraz traci ostrość, zamglony.
Zastanawiam się czy napięcie S2 należy ustawiać w tym modelu przy pomocy trybu sterwisowego??
Albo jednak w moim przypadku jest padnięty kineskop bo podkładany chassis beko 22.1 to było z telewizora 100Hz 4:3 i obraz uzyskany na tym telewizorze nie był na całym ekranie??
Powrót do góry
   
bogred
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lut 2007
Posty: 4381
Miasto: Białystok

Post#8 16 Lip 2009 23:44   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


No nie wszystko da się ustawić w trybie serwisowym, a już na pewno nie ostrość. Do tego służy potencjometr na trafopowielaczu, a czasem dwa, zapewne w Twoim są właśnie dwa. Dwa górne, a dolnym ustawiasz UG2. Tym od UG2 kręć w prawo do momentu pojawienia się powrotów, potem cofnij, żeby zniknęły. Jeśli na podstawce masz przeskok iskry, to masz za duże napięcie ostrości.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Lip 2009 23:44   





Powrót do góry
   
lolek16
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Paź 2004
Posty: 120
Miasto: Radzionków

Post#9 Post autora tematu 16 Lip 2009 23:51   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Nie rozumie napięcie ostrości?? To jak je sprawdzić ?? Mam dwie regulacje ostrości dynamiczne H i statyczne V
Powrót do góry
   
piotro120
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 09 Mar 2006
Posty: 48
Miasto: Murzynowo

Post#10 04 Wrz 2010 19:20   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Czy ktoś sobie poradził z tym migotaniem obrazu?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis -> TV Początkujący -> Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Daewoo DTH-29U7K-100D chassis CP-830F synchronizacja H (5)
Daewoo DTG-28A7K-100D chassis CP-830 (19)
Daewoo DTG-28A7K-100D. Jakie chassis ? (1)
Daewoo DTH29U3K-100D chassis CP830F (2)
DTT3250K chassis CP750 - Zielonkawy obraz - foto oscylogramów (6)
Daewoo DTT3250K-100 chassis CP750 wsad (1)
DTH29G2K-100D,Daewoo,chassis CP830, zwężony,pofalowany obraz (7)
Daewoo DTT3250K-100D chassis CP750 (4)
Daewoo DTF2950K-100D, chassis CP850FX - tryb serwisowy (2)
TV Daewoo DTH-29U3K-100D chassis CP830F próbkuje (8)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl temat RSS