Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> TV Service -> Beginners TV -> Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz
Author
Message
lolek16
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 17 Oct 2004
Posts: 119
Location: Radzionków

Post#1 Post from the author of the topic 02 Jun 2009 16:52   

Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Mam problem z telewizorem DAEWOO DTT3250-100D chassis CP-750.
Objaw uszkodzenia: obraz jest i po chwili w różnym okresie czasu zaczyna pulsować, traci ostrość, wygląda jak obraz za mgłą. Na obrazach jaśniejszych uszkodzenie się od razu objawia a jak zmniejszę S2 uszkodzenie nie występuje ale jest za ciemno, już nie widać menu. Brak bieli obraz przechodzi w zieleń.

Objawy uszkodzenia wskazywały by na kineskop ale podstawiłem chassis z beko 22.1 i obraz jest ładny, jest biel i podnoszenia S2 nie wywołuje żadnych objawów. Później podmieniłem trafopowielacz BSC29-0185F na nowy oryginał i też tak samo.
Napięcia na RGB zależności od obrazu pływają 140V-160V, S2-160V.
A na BEKO miałem RGB-120V a S2-100V

Bardzo proszę o pomoc bo brak mi na razie pomysłów.

Tym razem poprawiłem, na przyszłość proszę o staranniejszą pisownię - znaki przestankowe i spacje, kropki, literówki. [@mirex]

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Jun 2009 16:52   





Back to top
   
Klimat
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 16 Jun 2002
Posts: 300
Location: -

Post#2 02 Jun 2009 17:56   

Re: DAEWOO DTT3250-100D, chassis:CP750, Pulsuje obraz


Może podstawka kineskopu do wymiany?Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
dagbar
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 27 May 2003
Posts: 356
Location: Wieluń

Post#3 03 Jun 2009 18:29   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


S2 -100V ??? Nie pomyliłeś się kolego? Sprawdź kondensator na PK od napięcia siatki drugiej, lubi czasem przywierać. A jeśli to nic nie da to może spróbuj podstawić podstawkę kineskopu.

Helpful message? + -

Back to top
   
lolek16
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 17 Oct 2004
Posts: 119
Location: Radzionków

Post#4 Post from the author of the topic 03 Jun 2009 21:27   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


W naprawianym telewizorze mam S2-160V. Dzisiaj zamówiłem oryginalną podstawkę kineskopu jak tylko ją będę ją miał zamontuję i powiadomię czy coś pomogło.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Jun 2009 21:27   





Back to top
   
Robert 66
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 05 Dec 2001
Posts: 66

Post#5 16 Jul 2009 12:23   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Witam Smile Mam podobny przypadek i jestem ciekawy czy wymiana podstawki pomogła ? Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
bogred
Moderator TV
Moderator TV


Joined: 02 Feb 2007
Posts: 3904
Location: Białystok

Post#6 16 Jul 2009 20:32   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Z tym pomiarem UG2 musisz zwrócić uwagę, jakim miernikiem mierzysz. Jeśli jakimś popularnym, z opornoscią wejsciową 10M, to masz bardzo zaniżony pomiar, ze względu na dużą oporność wyjściową żródła.
Uszkodzenie podstawki jest bardzo prawdopodobne.
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
lolek16
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 17 Oct 2004
Posts: 119
Location: Radzionków

Post#7 Post from the author of the topic 16 Jul 2009 23:37   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Kupiłem 2szt nowe podstawki kineskopu i objaw nadal nie odstępuje.
A jeszcze na tych podstawkach występuję przeskoki napięcia i wtedy obraz traci ostrość, zamglony.
Zastanawiam się czy napięcie S2 należy ustawiać w tym modelu przy pomocy trybu sterwisowego??
Albo jednak w moim przypadku jest padnięty kineskop bo podkładany chassis beko 22.1 to było z telewizora 100Hz 4:3 i obraz uzyskany na tym telewizorze nie był na całym ekranie??

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Jul 2009 23:37   





Back to top
   
bogred
Moderator TV
Moderator TV


Joined: 02 Feb 2007
Posts: 3904
Location: Białystok

Post#8 16 Jul 2009 23:44   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


No nie wszystko da się ustawić w trybie serwisowym, a już na pewno nie ostrość. Do tego służy potencjometr na trafopowielaczu, a czasem dwa, zapewne w Twoim są właśnie dwa. Dwa górne, a dolnym ustawiasz UG2. Tym od UG2 kręć w prawo do momentu pojawienia się powrotów, potem cofnij, żeby zniknęły. Jeśli na podstawce masz przeskok iskry, to masz za duże napięcie ostrości.

Helpful message? + -

Back to top
   
lolek16
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 17 Oct 2004
Posts: 119
Location: Radzionków

Post#9 Post from the author of the topic 16 Jul 2009 23:51   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Nie rozumie napięcie ostrości?? To jak je sprawdzić ?? Mam dwie regulacje ostrości dynamiczne H i statyczne V

Helpful message? + -

Back to top
   
piotro120
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 09 Mar 2006
Posts: 46
Location: Murzynowo

Post#10 04 Sep 2010 19:20   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Czy ktoś sobie poradził z tym migotaniem obrazu?

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> TV Service -> Beginners TV -> Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz
Page 1 of 1
Similar topics
Daewoo DTT3250K-100D chassis CP750 (4)
DTH29G2K-100D,Daewoo,chassis CP830, zwężony,pofalowany obraz (7)
Daewoo DTT3250K-100 chassis CP750 wsad (1)
DTT3250K chassis CP750 - Zielonkawy obraz - foto oscylogramów (6)
Daewoo DTH29U3K-100D chassis CP830F (2)
Daewoo DTG-28A7K-100D. Jakie chassis ? (1)
Daewoo DTG-28A7K-100D chassis CP-830 (19)
Daewoo DTH-29U7K-100D chassis CP-830F synchronizacja H (5)
Daewoo DTF2950K-100D, chassis CP850FX - tryb serwisowy (2)
TV Daewoo DTH-29U3K-100D chassis CP830F próbkuje (8)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.062 seconds

elektroda.pl topic RSS feed