Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


  Main Page -> Forum Index -> TV Service -> Beginners TV ->Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
lolek16
Level 13
Location: Radzionków
Joined: 17 Oct 2004
Posts: 119
Helped: 2
lolek16
Level 13
Post#1 02 Jun 2009 16:52  Topic author   

Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Mam problem z telewizorem DAEWOO DTT3250-100D chassis CP-750.
Objaw uszkodzenia: obraz jest i po chwili w różnym okresie czasu zaczyna pulsować, traci ostrość, wygląda jak obraz za mgłą. Na obrazach jaśniejszych uszkodzenie się od razu objawia a jak zmniejszę S2 uszkodzenie nie występuje ale jest za ciemno, już nie widać menu. Brak bieli obraz przechodzi w zieleń.

Objawy uszkodzenia wskazywały by na kineskop ale podstawiłem chassis z beko 22.1 i obraz jest ładny, jest biel i podnoszenia S2 nie wywołuje żadnych objawów. Później podmieniłem trafopowielacz BSC29-0185F na nowy oryginał i też tak samo.
Napięcia na RGB zależności od obrazu pływają 140V-160V, S2-160V.
A na BEKO miałem RGB-120V a S2-100V

Bardzo proszę o pomoc bo brak mi na razie pomysłów.

Tym razem poprawiłem, na przyszłość proszę o staranniejszą pisownię - znaki przestankowe i spacje, kropki, literówki. [@mirex]

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Klimat
Level 19
Location: -
Joined: 16 Jun 2002
Posts: 300
Helped: 36
Post rating: 12
Klimat
Level 19
Post#2 02 Jun 2009 17:56    

Re: DAEWOO DTT3250-100D, chassis:CP750, Pulsuje obraz


Może podstawka kineskopu do wymiany?Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dagbar
Level 18
Location: Wieluń
Joined: 27 May 2003
Posts: 357
Helped: 12
Post rating: 3
dagbar
Level 18
Post#3 03 Jun 2009 18:29    

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


S2 -100V ??? Nie pomyliłeś się kolego? Sprawdź kondensator na PK od napięcia siatki drugiej, lubi czasem przywierać. A jeśli to nic nie da to może spróbuj podstawić podstawkę kineskopu.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
lolek16
Level 13
Location: Radzionków
Joined: 17 Oct 2004
Posts: 119
Helped: 2
lolek16
Level 13
Post#4 03 Jun 2009 21:27  Topic author   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


W naprawianym telewizorze mam S2-160V. Dzisiaj zamówiłem oryginalną podstawkę kineskopu jak tylko ją będę ją miał zamontuję i powiadomię czy coś pomogło.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Robert 66
Level 11
Joined: 05 Dec 2001
Posts: 66
Robert 66
Level 11
Post#5 16 Jul 2009 12:23    

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Witam :) Mam podobny przypadek i jestem ciekawy czy wymiana podstawki pomogła ? Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
bogred
Moderator TV
Location: Białystok
Joined: 02 Feb 2007
Posts: 3908
Helped: 477
Post rating: 26
bogred
Moderator TV
Post#6 16 Jul 2009 20:32    

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Z tym pomiarem UG2 musisz zwrócić uwagę, jakim miernikiem mierzysz. Jeśli jakimś popularnym, z opornoscią wejsciową 10M, to masz bardzo zaniżony pomiar, ze względu na dużą oporność wyjściową żródła.
Uszkodzenie podstawki jest bardzo prawdopodobne.
Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
lolek16
Level 13
Location: Radzionków
Joined: 17 Oct 2004
Posts: 119
Helped: 2
lolek16
Level 13
Post#7 16 Jul 2009 23:37  Topic author   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Kupiłem 2szt nowe podstawki kineskopu i objaw nadal nie odstępuje.
A jeszcze na tych podstawkach występuję przeskoki napięcia i wtedy obraz traci ostrość, zamglony.
Zastanawiam się czy napięcie S2 należy ustawiać w tym modelu przy pomocy trybu sterwisowego??
Albo jednak w moim przypadku jest padnięty kineskop bo podkładany chassis beko 22.1 to było z telewizora 100Hz 4:3 i obraz uzyskany na tym telewizorze nie był na całym ekranie??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogred
Moderator TV
Location: Białystok
Joined: 02 Feb 2007
Posts: 3908
Helped: 477
Post rating: 26
bogred
Moderator TV
Post#8 16 Jul 2009 23:44    

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


No nie wszystko da się ustawić w trybie serwisowym, a już na pewno nie ostrość. Do tego służy potencjometr na trafopowielaczu, a czasem dwa, zapewne w Twoim są właśnie dwa. Dwa górne, a dolnym ustawiasz UG2. Tym od UG2 kręć w prawo do momentu pojawienia się powrotów, potem cofnij, żeby zniknęły. Jeśli na podstawce masz przeskok iskry, to masz za duże napięcie ostrości.

Helpful post? + 0
Back to top
lolek16
Level 13
Location: Radzionków
Joined: 17 Oct 2004
Posts: 119
Helped: 2
lolek16
Level 13
Post#9 16 Jul 2009 23:51  Topic author   

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Nie rozumie napięcie ostrości?? To jak je sprawdzić ?? Mam dwie regulacje ostrości dynamiczne H i statyczne V

Helpful post? + 0
Back to top
piotro120
Level 10
Location: Murzynowo
Joined: 09 Mar 2006
Posts: 47
piotro120
Level 10
Post#10 04 Sep 2010 19:20    

Re: Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz


Czy ktoś sobie poradził z tym migotaniem obrazu?

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> TV Service -> Beginners TV -> Daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz
Page 1 of 1

Similar topics to daewoo DTT3250-100D, chassis CP750, pulsuje obraz

Daewoo DTT3250K-100D chassis CP750 (4)
DTH29G2K-100D,Daewoo,chassis CP830, zwężony,pofalowany obraz (7)
Daewoo DTT3250K-100 chassis CP750 wsad (1)
DTT3250K chassis CP750 - Zielonkawy obraz - foto oscylogramów (6)
Daewoo DTH29U3K-100D chassis CP830F (2)
Daewoo DTG-28A7K-100D. Jakie chassis ? (1)
Daewoo DTG-28A7K-100D chassis CP-830 (19)
Daewoo DTH-29U7K-100D chassis CP-830F synchronizacja H (5)
Daewoo DTF2950K-100D, chassis CP850FX - tryb serwisowy (2)
TV Daewoo DTH-29U3K-100D chassis CP830F próbkuje (8)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.123 seconds