Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji! Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Verona
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 29 Sie 2008
Posty: 775

Verona
Poziom 19
Post#1 Post autora tematu 04 Cze 2009 17:06   

Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


Witam. Wiem że to temat powszechny, ale wszędzie gdzie o tym pisze to nie znajduję potrzebnych informacji, a to pilne.
Muszę pomóc osobie posiadającą xp home (chyba), na laptopie asus z internetem blueconnect (niewiadomej szybkości). Jest to mój brat, i muszę coś mu ustawić, sprawdzić, czyli tak jakbym był na tym kompie. Jeżeli to nie możliwe, to wystarczy mi same widzenie stanu pulpitu. Mogę taki program napisać, ale nie mam czasu.

Ja łączę się przez Neostradę i router pentagram'a. Posiadam widnows xp PROFFESIONAL czyli nie taki jak na lapku Problem w tym że muszę mieć proste kroki, które ma wykonać mój brat lub mama (bardzo słaba obsługa komputera), czyli muszę przez telefon wytłumaczyć co ma włączyć, i nie może to być skomplikowane. Czy usługa wbudowana w windows jest dobra, i prosta w obsłudze? Może jakiś program, najlepiej prosty serwer dla lapka żeby wystarczyło włączyć, a ja klient z wszystkimi opcjami?

Podkreślam że obsługa musi być prosta. Więc jak to najlepiej rozwiązać?

Proszę o szybką pomoc Sad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 04 Cze 2009 17:06   



Powrót do góry
vampire86
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 02 Kwi 2008
Posty: 2519
Miasto: Warszawa

vampire86
Poziom 23
Post#2 04 Cze 2009 17:09   

Re: Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


Jak musisz to zrobić szybko i sprawnie to daj sobie spokój ze zdalnym pulpitem. Szczególnie, że jak napisałeś, po drugiej stronie nie ma nikogo kto choć trochę lepiej radzi sobie z komputerem.

Rozwiązaniem dla Ciebie jest program CrossLoop. Osobiście używam od dawna - http://www.crossloop.com/.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 04 Cze 2009 17:09   



Powrót do góry
546476
Usunięty





546476
Usunięty
Post#3 04 Cze 2009 17:11   

Re: Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


Witam,

To proste, potrzebujesz 2 programów Smile
Jeden to Wirtualna Sieć LAN, drugi to pulpit zdalny... Smile

Pobierz programy Hamachi i VNC np. na stronie www.ftpsys.ath.cx to znajdziesz, ale możesz też w Google zobaczyć Smile

Pozdrawiam... Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 04 Cze 2009 17:11   



Powrót do góry
Matuzalem
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 14247
Miasto: Olsztyn

Matuzalem
Poziom 26
Post#4 04 Cze 2009 17:12   

Re: Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


Przejrzyj: http://www.centrumxp.pl/WindowsXP/1296,1,Pulpit_zdalny_i_Pomoc_zdalna.aspx oraz - jako uzupełnienie: http://www.centrumxp.pl/WindowsVista/1460,1,Komunikacja.aspx

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 04 Cze 2009 17:12   



Powrót do góry
Verona
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 29 Sie 2008
Posty: 775

Verona
Poziom 19
Post#5 Post autora tematu 04 Cze 2009 17:38   

Re: Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


Widzę że jest trochę grzebania :/ Dziękuję za odpowiedzi, ale w kilka minut napisałem program wysyłający screen. Na razie to wystarczy Smile Mam nadzieje ze zadziała na tym laptopie, z nowym łączem.

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 04 Cze 2009 17:38   



Powrót do góry
dkus
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 8
Miasto: Lublin

dkus
Poziom 4
Post#6 04 Cze 2009 17:40   

Re: Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


A może spróbuj TeamViewer. Wystarczy pobrać na obydwa komputery (1.8MB czyli niewiele). Można zainstalować albo tylko uruchomić. Przechwytujesz pulpit tamtego komputera nie wyrzucając pracującego tam użytkownika (on widzi co robisz). Dobre do wytłumaczenia komuś jakichś spraw. Do użytku niekomercyjnego można legalnie uzywać wersji bezpłatnej. Obydwa komputery mogą mieć prywatne adresy IP czyli mogą być na NATem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Zdalny pulpit - wolno działa - Zdalny pulpit (3)
Pulpit zdalny - Komputer zdalny wymaga uwierzytelnienia na poziomie sieci (13)
Zdalny pulpit przez zdalny pulpit ... (7)
Pulpit zdalny - Pulpit systemu windows (1)
Zdalny pulpit (2)
Pulpit zdalny (3)
zdalny pulpit (8)
pulpit zdalny (4)
Zdalny pulpit na XP i ME !!! (5)
Zdalny pulpit (8)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.045 seconds

elektroda.pl temat RSS