Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji! Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Oprogramowanie
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Verona
Poziom 23
Dołączył: 29 Sie 2008
Posty: 818
Pomógł: 3
Ocena postów: 46
Verona
Poziom 23
Post#1 04 Cze 2009 17:06  Autor tematu   

Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


Witam. Wiem że to temat powszechny, ale wszędzie gdzie o tym pisze to nie znajduję potrzebnych informacji, a to pilne.
Muszę pomóc osobie posiadającą xp home (chyba), na laptopie asus z internetem blueconnect (niewiadomej szybkości). Jest to mój brat, i muszę coś mu ustawić, sprawdzić, czyli tak jakbym był na tym kompie. Jeżeli to nie możliwe, to wystarczy mi same widzenie stanu pulpitu. Mogę taki program napisać, ale nie mam czasu.

Ja łączę się przez Neostradę i router pentagram'a. Posiadam widnows xp PROFFESIONAL czyli nie taki jak na lapku Problem w tym że muszę mieć proste kroki, które ma wykonać mój brat lub mama (bardzo słaba obsługa komputera), czyli muszę przez telefon wytłumaczyć co ma włączyć, i nie może to być skomplikowane. Czy usługa wbudowana w windows jest dobra, i prosta w obsłudze? Może jakiś program, najlepiej prosty serwer dla lapka żeby wystarczyło włączyć, a ja klient z wszystkimi opcjami?

Podkreślam że obsługa musi być prosta. Więc jak to najlepiej rozwiązać?

Proszę o szybką pomoc :(

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
vampire86
Poziom 35
Miasto: Warszawa
Dołączył: 02 Kwi 2008
Posty: 2853
Pomógł: 229
Ocena postów: 18
vampire86
Poziom 35
Post#2 04 Cze 2009 17:09    

Re: Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


Jak musisz to zrobić szybko i sprawnie to daj sobie spokój ze zdalnym pulpitem. Szczególnie, że jak napisałeś, po drugiej stronie nie ma nikogo kto choć trochę lepiej radzi sobie z komputerem.

Rozwiązaniem dla Ciebie jest program CrossLoop. Osobiście używam od dawna - http://www.crossloop.com/.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
546476
Usunięty
546476
Usunięty
Post#3 04 Cze 2009 17:11    

Re: Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


Witam,

To proste, potrzebujesz 2 programów :)
Jeden to Wirtualna Sieć LAN, drugi to pulpit zdalny... :)

Pobierz programy Hamachi i VNC np. na stronie www.ftpsys.ath.cx to znajdziesz, ale możesz też w Google zobaczyć :)

Pozdrawiam... :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Matuzalem
Poziom 43
Miasto: Olsztyn
Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 14840
Pomógł: 1273
Matuzalem
Poziom 43
Post#4 04 Cze 2009 17:12    

Re: Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


Przejrzyj: http://www.centrumxp.pl/WindowsXP/1296,1,Pulpit zdalny i Pomoc zdalna.aspx oraz - jako uzupełnienie: http://www.centrumxp.pl/WindowsVista/1460,1,Komunikacja.aspx

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Verona
Poziom 23
Dołączył: 29 Sie 2008
Posty: 818
Pomógł: 3
Ocena postów: 46
Verona
Poziom 23
Post#5 04 Cze 2009 17:38  Autor tematu   

Re: Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


Widzę że jest trochę grzebania :/ Dziękuję za odpowiedzi, ale w kilka minut napisałem program wysyłający screen. Na razie to wystarczy :) Mam nadzieje ze zadziała na tym laptopie, z nowym łączem.

Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
dkus
Poziom 9
Miasto: Lublin
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 8
dkus
Poziom 9
Post#6 04 Cze 2009 17:40    

Re: Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


A może spróbuj TeamViewer. Wystarczy pobrać na obydwa komputery (1.8MB czyli niewiele). Można zainstalować albo tylko uruchomić. Przechwytujesz pulpit tamtego komputera nie wyrzucając pracującego tam użytkownika (on widzi co robisz). Dobre do wytłumaczenia komuś jakichś spraw. Do użytku niekomercyjnego można legalnie uzywać wersji bezpłatnej. Obydwa komputery mogą mieć prywatne adresy IP czyli mogą być na NATem.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Zdalny pulpit - wolno działa - Zdalny pulpit (3)
Pulpit zdalny - Komputer zdalny wymaga uwierzytelnienia na poziomie sieci (13)
Zdalny pulpit przez zdalny pulpit ... (7)
Pulpit zdalny - Pulpit systemu windows (1)
Zdalny pulpit (2)
Pulpit zdalny (3)
zdalny pulpit (8)
pulpit zdalny (4)
Zdalny pulpit na XP i ME !!! (5)
Zdalny pulpit (8)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.133 seconds

elektroda.pl temat RSS