Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!
Autor
Wiadomość
Verona
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 29 Sie 2008
Posty: 773

Post#1 Post autora tematu 04 Cze 2009 17:06   

Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


Witam. Wiem że to temat powszechny, ale wszędzie gdzie o tym pisze to nie znajduję potrzebnych informacji, a to pilne.
Muszę pomóc osobie posiadającą xp home (chyba), na laptopie asus z internetem blueconnect (niewiadomej szybkości). Jest to mój brat, i muszę coś mu ustawić, sprawdzić, czyli tak jakbym był na tym kompie. Jeżeli to nie możliwe, to wystarczy mi same widzenie stanu pulpitu. Mogę taki program napisać, ale nie mam czasu.

Ja łączę się przez Neostradę i router pentagram'a. Posiadam widnows xp PROFFESIONAL czyli nie taki jak na lapku Problem w tym że muszę mieć proste kroki, które ma wykonać mój brat lub mama (bardzo słaba obsługa komputera), czyli muszę przez telefon wytłumaczyć co ma włączyć, i nie może to być skomplikowane. Czy usługa wbudowana w windows jest dobra, i prosta w obsłudze? Może jakiś program, najlepiej prosty serwer dla lapka żeby wystarczyło włączyć, a ja klient z wszystkimi opcjami?

Podkreślam że obsługa musi być prosta. Więc jak to najlepiej rozwiązać?

Proszę o szybką pomoc :(
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Cze 2009 17:06   





Powrót do góry
   
vampire86
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 02 Kwi 2008
Posty: 2356
Miasto: Warszawa

Post#2 04 Cze 2009 17:09   

Re: Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


Jak musisz to zrobić szybko i sprawnie to daj sobie spokój ze zdalnym pulpitem. Szczególnie, że jak napisałeś, po drugiej stronie nie ma nikogo kto choć trochę lepiej radzi sobie z komputerem.

Rozwiązaniem dla Ciebie jest program CrossLoop. Osobiście używam od dawna - http://www.crossloop.com/.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Cze 2009 17:09   





Powrót do góry
   
546476
Usunięty





Post#3 04 Cze 2009 17:11   

Re: Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


Witam,

To proste, potrzebujesz 2 programów :)
Jeden to Wirtualna Sieć LAN, drugi to pulpit zdalny... :)

Pobierz programy Hamachi i VNC np. na stronie www.ftpsys.ath.cx to znajdziesz, ale możesz też w Google zobaczyć :)

Pozdrawiam... :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Cze 2009 17:11   





Powrót do góry
   
Matuzalem
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 15343
Miasto: Olsztyn

Post#4 04 Cze 2009 17:12   

Re: Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


Przejrzyj: http://www.centrumxp.pl/WindowsXP/1296,1,Pulpit_zdalny_i_Pomoc_zdalna.aspx oraz - jako uzupełnienie: http://www.centrumxp.pl/WindowsVista/1460,1,Komunikacja.aspx
Powrót do góry
   
Verona
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 29 Sie 2008
Posty: 773

Post#5 Post autora tematu 04 Cze 2009 17:38   

Re: Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


Widzę że jest trochę grzebania :/ Dziękuję za odpowiedzi, ale w kilka minut napisałem program wysyłający screen. Na razie to wystarczy :) Mam nadzieje ze zadziała na tym laptopie, z nowym łączem.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
dkus
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 8
Miasto: Lublin

Post#6 04 Cze 2009 17:40   

Re: Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!


A może spróbuj TeamViewer. Wystarczy pobrać na obydwa komputery (1.8MB czyli niewiele). Można zainstalować albo tylko uruchomić. Przechwytujesz pulpit tamtego komputera nie wyrzucając pracującego tam użytkownika (on widzi co robisz). Dobre do wytłumaczenia komuś jakichś spraw. Do użytku niekomercyjnego można legalnie uzywać wersji bezpłatnej. Obydwa komputery mogą mieć prywatne adresy IP czyli mogą być na NATem.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Zdalny pulpit - potrzebuję szybko informacji!
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Zdalny pulpit - wolno działa - Zdalny pulpit (3)
Pulpit zdalny - Komputer zdalny wymaga uwierzytelnienia na poziomie sieci (13)
Zdalny pulpit przez zdalny pulpit ... (7)
Pulpit zdalny - Pulpit systemu windows (1)
Zdalny pulpit (2)
Pulpit zdalny (3)
zdalny pulpit (8)
pulpit zdalny (4)
Zdalny pulpit na XP i ME !!! (5)
Zdalny pulpit (8)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl temat RSS