| Author |
Bibeer Poziom 10

|
05 Jun 2009 13:50 Yamaha RX-750 nie załącza wyjść na głosniki. |
|
|
|
Witam.
W odbiorniku nie działa tylko załączanie głośników, napięcie na wyjściu końcówek mocy wynosi ok 0V więc wydają się sprawne, natomiast brak dźwięku prawdopodobnie z powodu braku załączania przekaźników na głośniki, jak również na słuchawki. Pozostałe funkcje przełączanie zakresów strojenie itp działają poprawienie. Mile widziany przynajmniej fragment schematu! Oczywiście szukałem w bazie schematów i w tematach i nawet jest temat w koszu w którym wskazany jest schemat przez moderatora, ale ja znalazłem tam tylko z literką "V", a to jest troszkę inny odbiorniczek.
PS.
Właśnie sprawdziłem, obie końcówki mocy sa sprawne, wiec potrzebuję pomocy odnośnie obwodów sterownia przekaźnikami.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Jun 2009 13:50 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Bibeer Poziom 10

|
02 Jul 2009 10:50 Re: Yamaha RX-750 nie załącza wyjść na głosniki. |
|
|
|
Dla psiadaczy schematu informacja i prośba. Odłączyłem D112 i wszystko działa poprawnie, tzn. działa układ opóźniający załączanie głośników, obwód zabezpieczenia końcówek mocy, załaczane są głośniki. Niestety nie wiem dokładnie co dodatkowego nie działa ale efekt jest wystarczajacy dla klienta. Według śieżek odłączony jest obwód prowadzący do oznaczenia LED złącza do sterownia. Więcej bez schematu nie jestem w stanie zrobić i poradzić innym.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
02 Jul 2009 10:50 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
arcady11 Poziom 16

|
04 Jul 2009 16:15 Re: Yamaha RX-750 nie załącza wyjść na głosniki. |
|
|
|
Mam ten sam problem, po odłączeniu D112 normalnie się załącza i gra. Ciekawa usterka.
|
|
| Back to top |
|
 |