FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie
Author
Poziom 4
Poziom 4

Post#121 23 Jan 2012 01:48   

Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie

Przepraszam Pantikos. Nie znam się na technicznych zagadnieniach. Dla mnie jeśli jest coś napisane to tak jest. Nie wiedziałem że jest taka możliwość z tym GPS-em.
Mam nadzieję że mnie zrozumiesz.

Co do BT, to telefon wykrywa urządzenie. Nie mogę się tylko połączyć. Znaczek BT jest przekreślony tak jak to widać na zdjęciu wyżej. Przy próbie połączenia jest komunikat ozłym PINIE lub kodzie.

Czytałem na innych postach jak aktywować BT, ale żaden sposób nie zadziałał. Przytrzymywałem prawie wszystkie przysiśki i nic.
Jak zresetować to radio do ustawień fabrycznych??
Back to top

skaktus
Poziom 24
Poziom 24

Post#122 12 Mar 2012 20:06   

Pozwolę sobie odkopać temat.

Zacznę trochę z innej beczki. Czy ktoś wie jakie radio warto kupić, aby nie mieć problemów z GPS, tylko po prostu wybór ścieżki mapy i koniec.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 12 Mar 2012 20:06   

Back to top

Pontikos
Poziom 23
Poziom 23

Post#123 12 Mar 2012 23:03   

Kazde nie chinskie i powyzej 4 tys zl :)
Back to top

skaktus
Poziom 24
Poziom 24

Post#124 14 Mar 2012 16:48   

Hmmm...4 tysiaki za to co sprzedają "markowe" firmy to lekkie przegięcie. No i są markowe produkty za 2 kawałki, ale rozumię że w tym wypadku nie warto ich brać bo próg cenowy jest nie przekroczony... ;)

Prawdopodobnie zdecyduję się na naviheaven + box do GPS - posiada on odstęp do windowsa i to chyba będzie optymalny wybór.
Back to top

Pontikos
Poziom 23
Poziom 23

Post#125 14 Mar 2012 17:03   

Nie musisz Kolego jezdzic Mercedesem. Tico tez tak samo sie zachowuje na drodze i jest tansze. :)
Za sprzet placisz ile chcesz, albo ile dasz rade - ale nie bedziesz mial prawa po prostu wymagac od niego nmiczego wiecej niz to, za co zaplaciles.

Wersje "BOX-ow" montowanych do urzadzen nawigacji fabrycznej to taka proteza z dodanym Windows CE - najczesciej mocno okrojonym i pozbawionym pelnej funkcjonalnosci, nawet zwyklego Larka :) Nie wykorzystuja tez pelni mozliwosci zamontowanego sprzetu - tachometru, zyroskopow, paliwomierza, predkosciomierza, takich tam :)
Back to top

skaktus
Poziom 24
Poziom 24

Post#126 17 Mar 2012 16:31   

Witaj.

Mi nie zalezy żeby wszystko co mozliwe uruchomić, jedynie samą nawigację. Mam licencję na iGo oraz AM i chciałbym bezproblemowo je uruchomić.
Back to top

Gibonik
Poziom 2
Poziom 2

Post#127 17 Mar 2012 18:24   

Dzieńdobry.

A czy ktoś jest mi w stanie podsunąć jakiś pomysł z moim problemem?
Sprzęcik Eonon G2202 po odblokowaniu ładnie uruchamiają się mapy typu Aitomapa Igo primo.W każdym prawidłowo ustawiają sobie com i szybkość.Tylko na tym się kończy i ciągle szuka sygnału gps nie znajdując nawet namiastki satelity.Pomyślał bym że nie ma modułu gps,ale po odpaleniu oryginalnej Polnav łapie pozycję w parę sekund nawet w budynku.Ale do niej nie oferuje już nikt aktualnych map.
Back to top

kobzi82
Poziom 1
Poziom 1

Post#128 17 Mar 2012 21:45   

wiem ze to nie ten dzial ale wie ktos moze jak naprawic ulamane zabki trzymajace panel na c012? prosze o odp na mail kobzi(malpa)onet.pl
Back to top

Gibonik
Poziom 2
Poziom 2

Post#129 20 Mar 2012 13:06   

Okazało się że to była sprawa czysto techniczna.Wywaliłem jedną podkładkę w miejscu gdzie się wkręca moduł gps gdyż środkowy styk nie do końca dochodził.A ile ja to się firmware nawgrywałem.
To tak piszę jakby się komuś takie coś przytrafiło.
Back to top

skaktus
Poziom 24
Poziom 24

Post#130 22 Mar 2012 13:25   

Witajcie.

Radio Canva AX-8000, występujące też pod nazwą AX-8001 oraz 8002. Radio po włączeniu zawiesza się i tak wisi, nie można z nim nic zrobić. Przeszukałem alibabę itp i nie znalazłem info jaki to model u Chińczyków. Czy ktoś z was wie coś o tym radiu, firmware itp ?

EDIT

Podobnie do niego wygląda to radio:

http://www.alibaba.com/product-gs/259005571/car_DVD_player.html

Chodzi mi o umiejscowienie klawiszy na panelu.
Back to top

rafix86
Poziom 1
Poziom 1

Post#131 27 Apr 2012 23:37   

Witam!
Kilka tygodni temu widziałem gdzieś w Internecie wątek z takim problemem, jak mój, ale nie potrafię go odnaleźć :( Mam u siebie jakieś chińskie radio z nawigacją. Firmy nie podam, bo nigdzie nie jest napisane, na pudełku też nic nie ma. Jest to radio z wysuwanym 7" wyświetlaczem.

Mój problem wygląda następująco: podłączyłem radio i wszystko działało. Potem włożyłem kartę SD z AutoMapą i uruchomiłem nawigację. Wszystko fajnie działało. Wyłączyłem radio i po ponownym uruchomieniu nie mam już żadnych dźwięków-nie działa radio, płyty... zero głosu :( Przy włączaniu nawigacji wyskakuje jakiś komunikat po chińsku i nic nie można zrobić.

Proszę, pomóżcie... Co zrobiłem źle? Co teraz zrobić, żeby to jakoś śmigało?
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie
Page 5 of 5 Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
Odblokowanie MANTA GPS 440 (10)
GPS Manta 430 odblokowanie (28)
Smart GPS SG 610 Odblokowanie ? (1)
Odblokowanie TRAK GPS-110 (2)
Odblokowanie Smart GPS SG310 (3)
GPS THOMSON intuiva - odblokowanie (1)
Peiying GPS PY-GPS3501 odblokowanie (12)
Odblokowanie GPS Lark 35.0 (1)
[GPS]Track GPS-120 Odblokowanie (6)
Jakie radio 1DIN/2DIN z GPS i WIN CE 5.0/6.0; odblokowane? (2)

Page generation time: 1.41 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed