| Author |
zyjo2 Poziom 2

|
05 Jul 2011 09:00 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Witam!
Od kilku dni jestem szczęśliwym ;) posiadaczem radia wszystko mającego, dokładnie ten model:
http://www.hoatoa.com/en/displayproduct.html?proID=2931100
Radio kupowałem używane, wszystko działa poprawnie poza GPS(kupując dostałem informacje, że gps działał do momentu gdy gość chciał wgrać sobie TT, gdy to zrobił przestał działać gps-czy mówi prawdę, tego nie wiem).
Po włączeniu Navi ekran jest ciemny/czarny(może lekko widać podświetlenie), absolutnie nic się nie dzieje, wkładałem wczoraj kartę SD z automapą i nic.
Czy możecie mi pomóc?
Jak sprawdzić jaką mam wersje systemu (ponoć Win 5 CE)?
Jak wejść do pulpitu windows?
Jaki soft ewentualnie wgrać?
Od czego mam zacząć?
Z góry dziękuje za każdą pomoc!
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
zyjo2 Poziom 2

|
06 Jul 2011 07:46 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Zapomniałem dodać, że przy włączaniu Navi w tle caly czas gra radio, no a ekran czarny i nawigacja nic.
|
|
| Back to top |
|
 |
lukon1 Poziom 9

|
10 Aug 2011 07:18 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Witam pewnie już temat umarł ale może jeszcze mi ktoś pomoże
Więc zakupiłem radio Dalco C012 dokładnie z tego linku allegro.pl/dalco-c012-gps-dvd-divx-bt-usb-tv-4-3-dotyk-lcd-i1761697936 i mam problem z automapą czyli nie mogę uruchomić może ktoś podpowie co mam ściągnąć lub co wgrać będę bardzo wdzięczny
pozdrawiam Łukasz
Już sobie pomogłem sam (cvgx-c14) i po problemie:D
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
10 Aug 2011 07:18 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Kojec Poziom 2

|
09 Oct 2011 22:15 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Witam,
mam problem z nowym radio naviheaven NA-5096, problem jest taki że działa mi tylko radio, w ogóle nie czyta płyt, na karcie sd i pendrive nie widzi mp3, a gdy jestem na karcie sd i chcę wyjść do menu klikając na nie na pasku wyskakuje czerwony napis "invalid key", prócz tego jeszcze nie chce się wyswitlacz zamknąć jak go wysunę ... ;/ nie mam pojęcia co mam z tym zrobić, radio mam z modułem gps który też na razie nie działa,oraz nie widze ikon menu w ogóle ;/. Proszę o jakąś pomoc.
Powiem tylko że kabelek "brake" nie podłączyłem do masy, jest luźny/
|
|
| Back to top |
|
 |
activ85 Poziom 3

|
31 Oct 2011 09:22 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Kojec i jak? poradziles sobie jakos ?? ja mam to samo.
|
|
| Back to top |
|
 |
Kojec Poziom 2

|
31 Oct 2011 13:43 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Tak, odesłałem radio na gwar i okazało się że podczas ransportu odczepiła się płyta główna radia.
|
|
| Back to top |
|
 |
regi.NRG Poziom 5

|
11 Dec 2011 01:40 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Dobra. Juz mam sofcik CVGX-C34 :) .
Dla tych co nie znalezli go, a ciezko go teraz znalezc, to ponizej do pobrania.
Zdania zaczynamy wielką literą i kończymy kropką.Proszę niezwłocznie poprawić swoją wiadomość.jever 23
Przepraszam i obiecuje poprawe.
| Filename: |
software CVGX-C34.rar |
 Download |
| Contents: |
|
| Filesize: |
16.89 MB |
| Punkty: |
17 = 13 for transfer + 4 for the user (set manually) |
|
|
| Back to top |
|
 |
skoku8 Poziom 2

|
|
| Back to top |
|
 |
Pontikos Poziom 23

|
17 Dec 2011 16:14 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Windowsa NIE TRZEBA wgrywac - on tam jest i tam pozostanie - nawet sam go nie dasz rady usunac.
To co trzeba zrobic, to ODPOWIEDNIU przygotowac skrypt wlaczajacy Automape, by NAJPIERW wylaczal MENU, a POZNIEJ wlaczal Automape - bo dotychczas po prostu Automapa dziala w tle - na wierzch wylazi menu :)
Ponowne klikniecie w "Nawigacja" powoduje probe zaladowania Automapy po raz drugi (DRUGIEJ na raz!) - a na dzialanie na raz dwoch Automap urzadzenie sie nie godzi - az takie glupie nie jest :)
|
|
| Back to top |
|
 |
skoku8 Poziom 2

|
17 Dec 2011 16:58 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
W takim razie jak przygotować ten skrypt i jak go wgrać ?
|
|
| Back to top |
|
 |
Pontikos Poziom 23

|
17 Dec 2011 17:11 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Jak przygotowac, mozna powiedziec wylacznie znajac strukture oprogramowania urzadzenia - przez sciezke nawigacyjna odpalic Resinfo, zobaczyc jakie procesy da sie a jakie wolno killowac - wtedy napisac skrypt MortScript-a killujacy te procesy i odpalajacy Automape.
A wgrac - tak samo, jak zostala wgrana Automapa - na kerte i smiga.
|
|
| Back to top |
|
 |
skoku8 Poziom 2

|
18 Dec 2011 09:10 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Mógłbyś mi wytłumaczyć krok po kroku jak to sprawdzić i podać linki do programów których mam użyć ?
Prosiłem o coś w wiadomości wyżej - trzeciej prośby nie będzie. jever 23
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
18 Dec 2011 09:10 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Pontikos Poziom 23

|
18 Dec 2011 13:08 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Przepraszam Kolego, ale nie moge tego zrobic. Uwazam ze osoba ktora nie jest w stanie uzyc forumowego przycisku "szukaj" by znalesc program, do ktorego link na tym Forum podawalem kilkanascie razy (chodzi o samodzielnosc i inwencje w wykorzystaniu uzyskanych informacji), jest na najlepszej drodze do trwalego uszkodzenia swojego radia, nawet pomimo posiadania instrukcji krok-po-kroku. A takiej odpowiedzialnosci na siebie wziac nie moge.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
18 Dec 2011 13:08 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
jaskier82 Poziom 10

|
29 Dec 2011 00:08 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Witam. Zakupiłem Radio PHANTOM AVX-1047 i za nic w świecie nie mogę wgrać żadnego oprogramowania z mapami. Jest slot na SD ale nie ma możliwości wyboru ścieżki mapy. Po kliknięciu na GPS wyświetla się tylko napis Multi Media CAR itd... i obojętnie czy jest karta czy jej brak. Jesli chodzi o odtwarzanie muzyki z SD jest OK.
CO trzeba zrobić by na tym sprzęcie odpalić AM. Z góry dzięki za pomoc.
to jest to radio http://www.sklep.hadron.pl/product-pl-3407-Phantom-AVX-1047.html
|
|
| Back to top |
|
 |
Pontikos Poziom 23

|
29 Dec 2011 00:30 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Poszukaj plikow INI lub CFG na karcie SD (oryginalnej) - czesc tanich urzadzen tego typu ma koniecznosc ustawienia sciezki w pliku na karcie, a nie na urzadzeniu.
|
|
| Back to top |
|
 |
jaskier82 Poziom 10

|
29 Dec 2011 00:41 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Zakpiłem radio bez karty SD. Może jakiś obraz takiej karty by sie znalazł??
|
|
| Back to top |
|
 |
krecik61 Poziom 4

|
11 Jan 2012 16:26 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Witam. Kopiłem niedawno takie radyjko
Podobno jest z gps, ale nie widzę podłączenia anten, nie wiem też jakie mapy wrzucić żeby to dzialalo. Nie znalazłem nigdzie nazwy tego sprzętu.
|
|
| Back to top |
|
 |
Pontikos Poziom 23

|
11 Jan 2012 20:21 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
jaskier82 - jesli "zakliles" a nawet nie raczyles podac modelu urzadzenia, to kpij dalej.
krecik61 - antena GPS moze byc wbudowana. Nie wmowisz nam, ze na urzadzeniu brak JAKIEJKOLWIEK nalepki producenta. Chyba ze usunal ja zlodziej.
|
|
| Back to top |
|
 |
krecik61 Poziom 4

|
11 Jan 2012 23:19 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Dziękuję za szybką reakcję.
Niestety nie ma żadnej nalepki, oprócz tej z podpiępieciem kabli
A tak wygląda menu jak wlożę kartę SD
Naprawdę nie mam pojęcia jaka to firma. radio pochodzi z samochodu sprowadzonego z Holandii i nie ma do niego żadnych instrukcji.
Dodano po 2 [godziny] 4 [minuty]:
krecik61 - antena GPS moze byc wbudowana. Nie wmowisz nam, ze na urzadzeniu brak JAKIEJKOLWIEK nalepki producenta. Chyba ze usunal ja zlodziej.[/quote]
Jak wyżej napisałem, nie ma żadnej naklejki producenta. Obejrzałem kilkanaście zdjęć chińskich radyjek i na żadnym nie ma nazwy.
A co do anteny GPS. W każdym przypadku radia z GPS z tylu radia jest gniazdo anteny.
Mialem kilka zwyklych nawigacji i każda mimo wbudowanego odbiornika, miala wejście antenowe dla zewnętrznej anteny.
|
|
| Back to top |
|
 |
Pontikos Poziom 23

|
12 Jan 2012 09:33 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
1. Zbyt czesto uzywasz slowa "kazdy". To ze widziales kilka nawigacji z zewnetrznym gniazdem, nie oznacza to absolutnie regoly, a raczej chlubny wyjatek.
2. Rozumiem ze doskonale potrafisz tez odroznic gniazdo anteny TMC od gniazda anteny GPS.
3. w ustawieniach systemu urzadzenia musisz wybrac sciezke do aplikacji nawigacyjnej (a nie w trybie video ;) )
|
|
| Back to top |
|
 |
krecik61 Poziom 4

|
12 Jan 2012 15:23 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
| Pontikos wrote: |
1. Zbyt czesto uzywasz slowa "kazdy". To ze widziales kilka nawigacji z zewnetrznym gniazdem, nie oznacza to absolutnie regoly, a raczej chlubny wyjatek.
2. Rozumiem ze doskonale potrafisz tez odroznic gniazdo anteny TMC od gniazda anteny GPS.
3. w ustawieniach systemu urzadzenia musisz wybrac sciezke do aplikacji nawigacyjnej (a nie w trybie video ;) ) |
Ok. Tyle tylko że jak wchodzę w ustawienia,, to jedyne co mam dotyczące Navigacji jest wlączenie dżwięku i jest to nieaktywne
Nic innego nie ma.
Muszę dodać że jak wlożę kartę SD z nawigacją to jest tak jakby chciało coś zainstalować
i nic się nie dzieje.
Automapę na kartę wgrywałem jak na PDA
|
|
| Back to top |
|
 |
Pontikos Poziom 23

|
12 Jan 2012 15:44 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Jesli to Chinczyk, mozna sprawdzic sciezke \mobilenavigator\mobilenavigator.exe na karcie (zamianst \Automapa EU\wceam.exe )
A Automape instalujesz dla urzadzenia PNA, czyli Windows CE 5/6 - chyba ze EWIDENTNIE znajdziesz w dokumentacji, ze jest na nim Windows Mobile, w co szczerze watpie.
|
|
| Back to top |
|
 |
krecik61 Poziom 4

|
12 Jan 2012 18:24 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Jesli to Chinczyk, mozna sprawdzic sciezke \mobilenavigator\mobilenavigator.exe na karcie (zamianst \Automapa EU\wceam.exe )
A Automape instalujesz dla urzadzenia PNA, czyli Windows CE 5/6 - chyba ze EWIDENTNIE znajdziesz w dokumentacji, ze jest na nim Windows Mobile, w co szczerze watpie. |
przy instalacji Automapy na SD jest taka opcja:
Próbowałem każdej po kolei i nic. Po włożeniu karty SD i uruchomieniu na panelu radia GPS, startuje karta pokazuje się czarny ekran z napisem "Initializing" i wyłącz się do poziomu przeglądania jak na zdjęci w poprzedniej odpowiedzi.
Przy jednej instalacji na karcie jest folder \mobilenavigator\mobilenavigator.exe, ale przy tej instalacji nic się nieuruchamia.
Może to radio potrzebuje jakiegoś innego programu do nawigacji?
Dodano po 15 [minuty]:
A jeszcze dodam co do nazwy, może coś to wyjaśni, że gdy próbuję sparować telefon z radiem przez BT to pojawia się nazwa BT-ZQL. Co prawda powiązać nie można. Nie wiem czemu (próbowałem HTC HD, LG GT560 i Nokię N96)
|
|
| Back to top |
|
 |
Pontikos Poziom 23

|
12 Jan 2012 19:16 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
1. Instalujesz WYLACZNIE dla Windows CE 5/6
2. skopiuj plik wceam.exe do foldera glownego karty i zmien nazwe na autorunce.exe - moze zadziala.
Jesli nie, musial bym miec radio na stole - wtedy na 100% bede w stanie uruchomic mape GPS.
|
|
| Back to top |
|
 |
krecik61 Poziom 4

|
12 Jan 2012 19:49 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
1. Instalujesz WYLACZNIE dla Windows CE 5/6
2. skopiuj plik wceam.exe do foldera glownego karty i zmien nazwe na autorunce.exe - moze zadziala.
Jesli nie, musial bym miec radio na stole - wtedy na 100% bede w stanie uruchomic mape GPS. |
Niestety nie zadziałało.
Nie mam za bardzo możliwości podjechać do Łodzi.
Może jakieś inne propozycje?
|
|
| Back to top |
|
 |
Pontikos Poziom 23

|
12 Jan 2012 20:20 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Przesylka lub znalezienie serwisu w miejscu zamieszkania.
Lub probowanie do skutku online kilkunastu innych wariantow autostartu lub pliku inicjujacego..
|
|
| Back to top |
|
 |
krecik61 Poziom 4

|
12 Jan 2012 21:01 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Przesylka lub znalezienie serwisu w miejscu zamieszkania.
Lub probowanie do skutku online kilkunastu innych wariantow autostartu lub pliku inicjujacego.. |
OK. Dzięki za pomoc.
Jak na moje możliwości to chyba wyczerpalem wszystkie warianty.
Chyba zostaje tylko serwis.
Dodano po 9 [minuty]:
A jeszcze może sprawa BT. Jak próbuję sparować z telefonem, komunikat brzmi aby wybrać kod "0000" lub "1234". Niestety ani jeden ani drugi nie dziala. Pokazuje że zly PIN lub kod i nie chce się połączyć. Ikonka BT jest przekreślona.
Jak pisałem wcześniej, próbowałem z HTC HD, LG GT560 i Nokią N96.
Pokazuje się bląd połączenia
|
|
| Back to top |
|
 |
krecik61 Poziom 4

|
17 Jan 2012 00:17 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Próbowałem wszystkich softów załączonych na tym forum.
Po uruchomieniu karty napis "No suported file".
Co to oznacza?
Dalej nie działa nawigacja i BT
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
17 Jan 2012 00:17 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
krecik61 Poziom 4

|
21 Jan 2012 00:15 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Sprawa wyjaśniona.
Kolega Pantikos się mylił. Pomimo symboli na radiu, nie ma GPS. Według serwisu jest to uboższy model do którego nie włożono odbiornika GPS. Obudowa jest w standardzie, środek okrojony. Tak więc GPS nie będzie.
Pozostaje tylko sprawa BT. Nie wiem jak go odblokować i w serwisie też nie wiedzą.
Radio raczej nie posiada Windowsa. Ma jakiś soft producenta i nic więcej.
|
|
| Back to top |
|
 |
Pontikos Poziom 23

|
22 Jan 2012 16:33 Re: Radio na systemie win ce 5.0 a GPS-odblokowanie |
|
|
|
Uwazam ze sie nie mylilem.
Porada by zadzialala, gdyby w urzadzniu byl zamontowany GPS modul, a nie tylko informacja na obudowie.
Opieralem sie na informacjach podanych przez Ciebie, a nie na specyfikacji urzadzenia, ktora nie jest dostepna. Odpowiedz dotyczyla urzadzenia z modulem GPS, ktorego w Twoim egzemplazu nie zamontowano, POMIMO informacji na obudowie /menu.
W kwestii modulu BT - sugeruje sprawdzic, czy w urzadzeniu jest on zamontowany fizycznie, a nie wylacznie w formie nadruku na obudowie i nie dzialajacych opcji w menu.
|
|
| Back to top |
|
 |