Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Simson S51 poziom paliwa pomocy!


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Motocykle, Motorowery ->Simson S51 poziom paliwa pomocy! Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Motocykle i quady
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
admiral
Poziom 11
Miasto: Łaziska
Dołączył: 11 Wrz 2007
Posty: 60
Pomógł: 1
Ocena postów: 3
admiral
Poziom 11
Post#1 09 Cze 2009 06:47  Autor tematu   

Simson S51 poziom paliwa pomocy!


Witam mam problem z poziomem czy dyszą paliwa.
Więc tak jak Simson jest zimny to jest fajnie super jeździ gorzej jeśli po dłuższej trasie stanę to na ciepłym nie chce odpalić wczoraj gdy przyjechałem wieczorem do domu zaobserwowałem idące w stronę baku pęcherzyki powietrza, i jak stanąłem w garażu to próbowałem go odpalić i zobaczyłem czy świeca jest mokra niestety była sucha.
Czy to jest niedobór paliwa czy może dysze zmienić na większą?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
395896
Usunięty
395896
Usunięty
Post#2 09 Cze 2009 07:11    

Re: Simson S51 poziom paliwa pomocy!


Ja nie szukał bym przyczyny paliwa , tylko cewka w/n

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Madmax250
Poziom 9
Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 16
Madmax250
Poziom 9
Post#3 09 Cze 2009 08:04    

Re: Simson S51 poziom paliwa pomocy!


Świeca zapłonowa ma być sucha.
Sprawdź jakiego koloru jest nagar na świecy,
biały - mieszanka uboga, trzeba podnieść iglicę przepustnicy
brązowy - mieszanka ok
czarny - mieszanka za bogata, trzeba opuścić iglicę
Sprawdź też ciśnienie sprężania,
a dyszę najlepiej zostawić w spokoju.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
admiral
Poziom 11
Miasto: Łaziska
Dołączył: 11 Wrz 2007
Posty: 60
Pomógł: 1
Ocena postów: 3
admiral
Poziom 11
Post#4 09 Cze 2009 16:11  Autor tematu   

Re: Simson S51 poziom paliwa pomocy!


No tak cewka nic niema wspólnego z tym, kolor świecy jest brązowy myślę że to może być wina świecy (mam ngk) lub fajki.
Spróbuje to wymienić i dam znać.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
...KUBA...
Poziom 21
Miasto: Komarów
Dołączył: 21 Sie 2006
Posty: 697
Pomógł: 26
Ocena postów: 9
...KUBA...
Poziom 21
Post#5 09 Cze 2009 17:06    

Re: Simson S51 poziom paliwa pomocy!


zmniejsz przerwe na świecy jak masz nową świce tak do 0,4mm

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Batman191
Poziom 12
Miasto: Białystok
Dołączył: 25 Paź 2007
Posty: 55
Pomógł: 4
Ocena postów: 5
Batman191
Poziom 12
Post#6 09 Cze 2009 17:17    

Re: Simson S51 poziom paliwa pomocy!


Ja bym proponował wyczyścić i wyregulować gaźnik na początek. Jaką masz pojemność silnika 50,60,70? i jaki masz model gaźnika?w gaźnikach 16n3 do 50 i 60cm3 powinna być dysza 70,a do 70cm3 powinna być min.72

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
admiral
Poziom 11
Miasto: Łaziska
Dołączył: 11 Wrz 2007
Posty: 60
Pomógł: 1
Ocena postów: 3
admiral
Poziom 11
Post#7 18 Cze 2009 21:06  Autor tematu   

Re: Simson S51 poziom paliwa pomocy!


Post zamykam winowajcą była uszczelka pod głowicą zdjąłem ją i wszystko w normie .

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Motocykle, Motorowery -> Simson S51 poziom paliwa pomocy!
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Simson S51 Electronic - Simson nie dostaje paliwa.Działa na ssaniu-Enduro Electr (6)
Simson S51 - Elektroniczny licznik - problem. Pomocy (4)
Simson s51 paliwo się leje z gaznika POMOCY !!! (6)
Simson s51 4b - Jak wymienić dźwignię sprzęgła w simsonie s51? (4)
Simson s51 - Czy jest przyczyną skrecony wał? Przy simsonie s51 (15)
Simson s51 jak podłączyć ładowanie w simsonie s51 (3)
Simson S51 4b - Simson 4 biegi jest tylko 1 i nie da się tego wyregulować. (4)
Simson S51 - Simson s51 przerywa (6)
Simson s51 Simson pali przednią żarówkę (6)
Fiesta 92 r - poziom paliwa. Cały czas wskazuje maksymalny poziom. (1)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.09 seconds

elektroda.pl temat RSS