Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Komputerowe -> ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne
Autor
Wiadomość
Alexi
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 91
Miasto: Kolno

Post#1 Post autora tematu 11 Cze 2009 00:25   

ORANGE Axess tel MV410r


Znajomy wzioł sobie w orange te oto ustrojstwo. Nie wiedział zbytnio jak to podłączyć i skonfigurować więc wezwał mnie. Sprawa ma sie nastepujaco. Od urzadzenia zero odzewu. Lan chodzi. Mozna dokonac konfiguracji (robie to zgodnie z obstrukcja) Podobnie jak z podlaczneiem przez USB. Jednak jedyne co sie dzieje to dziala dioda POWER oraz Ethernet. Brak sygnalu brak polaczenia. Modem zdechniety jak Pan Pies, ja tez. Moze mial ktos do czynienia z tym PUDLEM?? Gdy zaszedlem do znajomego to czasmi kontrolka Sygnal zaswiecila się ale to było tylko na chwilę. Proszę pomocy bo już dochodzi 2 w nocy a ja zaraz dostanę SZAŁU i wezmę wiadro prochu i wysadzę najbliższy posterunek ORANGE w powietrze.
Powrót do góry
   
hackerek
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 2

Post#2 11 Cze 2009 18:06   

Re: ORANGE Axess tel MV410r SZOK!


Miałem styczność z tym sprzętem ale powiem szczerze ze bardzo nie miło to wspominam urządzenie się tak jak by zawieszało w trakcie konfiguracji restartowałem je do momentu aż zadziałało jeszcze jedna sprawa bardzo długo trzeba było czekać aż urządzenie się zacznie komunikować jakieś 3 minuty od momentu załączeni zasilania mi się udało skomunikować przez port lan
Powrót do góry
   
ureczek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 23 Paź 2004
Posty: 70
Miasto: wieś pod warszawą

Post#3 04 Sie 2009 00:34   

Re: ORANGE Axess tel MV410r


może coś ze sprzętem nie halo
ja wgrałem sterownik z płyty podłączyłem przez usb i śmiga ąż miło
podłączyłem lan tez zaśmigał w ustawieniach zmieniłem i mam na wi-fi i chodzi jak burza bez żadnych zawiech restartów

Proszę poprawić post. Regulamin, punkt 10.9, 15.
Gusioo.

Powrót do góry
   
tos18
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 11 Mar 2004
Posty: 775
Miasto: Jarosław

Post#4 04 Sie 2009 02:11   

Re: ORANGE Axess tel MV410r


Domyślnie te modemy są skonfigurowane do ręcznej inicjalizacji połączenia - na płytce ze sterownikami jest też programik do nawiązywania połączenia (nie pamiętam nazwy).
Po poprawnym połączeniu i zainstalowaniu sterowników/oprogramowania przy próbie połaczenia programik zapyta o kod pin.
Powrót do góry
   
fazzowicz
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 74
Miasto: Poddębice

Post#5 05 Sie 2009 22:40   

Re: ORANGE Axess tel MV410r


Przełącznik USB-LAN prawidłowo? Zainstaluj sobie "programik" AxessManager z płyty. Podepnij kabel lan do kompa i na sieciówce ustaw żeby pobierała adres z DHCP. Włącz MV410 i odpal AxessManager. Zapyta o PIN, podaj go i zaczekaj parę sekund. Od tej pory powinno być już OK.

Jeśli mimo to nie działa, to otwórz przeglądarkę internetową i wpisz 192.168.0.1. Login "admin", hasło "admin". Po załadowaniu strony konfiguracyjnej MV410 zmień protokół połączenia z CHAP na PAP, lub na odwrót.
Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Young Lady
Young Lady


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#6 07 Sie 2009 15:40   

Re: ORANGE Axess tel MV410r


Oto najważniejsze co trzeba robić krok po kroku:

1. Instalacja AxessManager. Przed podłączeniem routera.
2. Przełącznik na routerze w pozycję " ethernet".
3. Podpięcie komputera za pomocą kabla RJ45.
4. Otwarcie AxessManagera, podanie pinu i od razu wyłączenie pinu do karty w zakładce RUIM. Dopiero wtedy zaświeci się dioda "sygnał".
5. Skonfigurowanie połączeń sieciowych LAN, włączenie i skonfigurowanie połączenia bezprzewodowego ( jeśli komputer ma karte wi-fi).

Sterownika USB nie instalować, chyba że ktoś jest fanem USB.

dokładniej wszystko jest tu:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1377643.html
i tu:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1383753.html

pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Sie 2009 15:40   





Powrót do góry
   
Arek588
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 16 Maj 2006
Posty: 3
Miasto: Skierniewice

Post#7 09 Sie 2009 08:44   

Re: ORANGE Axess tel MV410r


Witam, chcialem sie dowiedziec czy ten modem bez zadnych dodatkowych konfiguracji po zakupie moze obslugiwac wi-fi ??
Pytam dlatego bo teraz lacze sie za pomoca tego modemu przez USB, bo karty sieciowej w kompie nie posiadam, a chcialbym z innego komputera spróbować połączyc sie przez wi-fi.
Czy jest taka mozliwosc ??
Z gory dziekuje za odpowiedz, Arek588.
Powrót do góry
   
witoj
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 876

Post#8 09 Sie 2009 17:27   

Re: ORANGE Axess tel MV410r


WiFi jest wyłączone o ile nikt nic nie zmieniał w ustawieniach.
Załączanie WiFi meni Advanced i zakładka Wiriless Settings ,
zabezpieczenie WiFi meni Setup i zakładka Wiriless Settings.
Dostęp do tych ustawień Instrukcja użytkownika.
Powrót do góry
   
Draqun
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 6

Post#9 01 Wrz 2009 19:01   

Re: ORANGE Axess tel MV410r


Witam.

Ja równiez mam problem z owym routerem. Tak się składa, że jak podłączam go pod mojego pecka za pomocą kabla RJ45 nic się nie dzieje. Karta sieciowa jest zainstalowana i ma najnowesze sterowniki. System to WinXP SP2. Na innych kompach wszystko śmiga fajnie pieknie tylko u mnie coś nie halo.
Cytat:
Podepnij kabel lan do kompa i na sieciówce ustaw żeby pobierała adres z DHCP


Jak mam ustawić aby automatycznie pobierało ten adres? Jeśli ma to być "Uzyskaj adres IP automatycznie" we właściwościach protokołu internetowego karty to tak jest.

Nie jestem zwolennikiem internetu przez USB dlatego jest to dla mnie bardzo ważne.

Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Young Lady
Young Lady


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#10 01 Wrz 2009 23:07   

Re: ORANGE Axess tel MV410r


Cytat:
Tak się składa, że jak podłączam go pod mojego pecka za pomocą kabla RJ45 nic się nie dzieje.

A możesz trochę dokładniej? Router : dioda sygnału, dioda połączenia , swiecą się? Nie masz w ogóle połączenia LAN z routerem, czy ono jest, ale nie masz internetu?
I oczywiście przełącznik masz na Ethernet?

Cytat:
Na innych kompach wszystko śmiga fajnie pieknie tylko u mnie coś nie halo.

Na tym samym routerze i tym samym kablu?
Cytat:
Jak mam ustawić aby automatycznie pobierało ten adres? Jeśli ma to być "Uzyskaj adres IP automatycznie" we właściwościach protokołu internetowego karty to tak jest.

Tak, o to chodzi, w instrukcji i w poradniku jest to dokładnie opisane z obrazkami.
Cytat:
Witam, chcialem sie dowiedziec czy ten modem bez zadnych dodatkowych konfiguracji po zakupie moze obslugiwac wi-fi ??
Pytam dlatego bo teraz lacze sie za pomoca tego modemu przez USB, bo karty sieciowej w kompie nie posiadam, a chcialbym z innego komputera spróbować połączyc sie przez wi-fi.
Czy jest taka mozliwosc ??
Z gory dziekuje za odpowiedz, Arek588

:arrow: Arek588, nie ma możliwości jednoczesnego łączenia się z Internetem przez USB i wifi.
Powrót do góry
   
Draqun
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 6

Post#11 02 Wrz 2009 00:50   

Re: ORANGE Axess tel MV410r


Cytat:
A możesz trochę dokładniej? Router : dioda sygnału, dioda połączenia , swiecą się? Nie masz w ogóle połączenia LAN z routerem, czy ono jest, ale nie masz internetu?
I oczywiście przełącznik masz na Ethernet?


Ehh. Diodki świeca się, ale gdy mam router przez ten kabel podłączony pod laptop to diodki w routerze przy kabelku sie swiecą, przy PCcie nie. Wogóle moj blaszak nie widzi żeby cokolwiek było podłączane. I nie ma połączenia LAN komputera z routerem a przełącznik jest tam gdzie być powinien. Uwierz mi, że ostatnia lamą nie jestem jeszcze i wszystkie przełączniki posprawdzałem dokładnie.

I tak na innych komputerach smigało ładnie pieknie na tym samym kablu i routerze. Dziwne jest to, że mam najnowsze sterowniki do sieciówki realteka i nic. W BIOSie tez wszystko jest tak jak byc powinno. Zresztą sprawdzałem router zarówno na systemie XP w wersji Home i Profesional na tym samym komputerze i bylo tak samo.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Wrz 2009 00:50   





Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Young Lady
Young Lady


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#12 02 Wrz 2009 19:19   

Re: ORANGE Axess tel MV410r


Co się wyświetla, przy podłączonym kablu , jak najedziesz kursorem nad ikonę połączenia lokalnego LAN?

Co wyświetla system po komendzie ipconfig /all?
Powrót do góry
   
Draqun
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 6

Post#13 08 Wrz 2009 11:52   

Re: ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne


Oto co wywala, przy czym teraz mam jeszcze podłączony modem USB, ale to nie zmienia faktu. To samo było po formacie nim podłączyłem modem usb więc... Zwyczajnie komputer nie widzi tak jakbym nic nie podłączał.

ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne

Moderowano przez Gusioo:
Obrazki dodajemy za pomocą przycisku "Dodaj obrazek". Proszę na przyszłość o tym pamiętać.

Powrót do góry
   
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 17587
Miasto: Kujawy

Post#14 09 Wrz 2009 18:13   

Re: ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne


Wyraźny komunikat, że nie ma fizycznego połączenia między kartą sieciową a portem LAN routera.
Skoro na innych komputerach działa poprawnie z tym samym przewodem to w tym komputerze jest niesprawna karta sieciowa.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Wrz 2009 18:13   





Powrót do góry
   
Draqun
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 6

Post#15 10 Wrz 2009 01:37   

Re: ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne


Hmm. A od nówci jej nie używałem jędzy jednej ^^. Trudno modemik będzie pod USB. Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Young Lady
Young Lady


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#16 10 Wrz 2009 01:58   

Re: ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne


Zobacz jeszcze w menadżerze urządzeń, czy nie masz zółtego wykrzyknika przy karcie, co by oznaczało że trzeba jeszcze raz zainstalowac sterowniki.
Powrót do góry
   
klikus
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 10 Wrz 2009
Posty: 1

Post#17 10 Wrz 2009 20:53   

Re: ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne


jezeli świeci sie tylko power, to najpierw trzeba odwrocic router i znalezc maly guzik oznaczony jako res. przycisnac go na kilka sekund i dopiero wtedy zacznie szukac sieci i zapala sie inne diody, a w axessmenager bedzie mozna wpisac pin do karty i wprowadzic inne ustawienia. W instrukcji od orange nic nie ma na temat tego przycisku.
Powrót do góry
   
leoni
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 17 Sie 2009
Posty: 4
Miasto: Rybnik

Post#18 25 Wrz 2009 06:53   

Re: ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne


Przeglądałem wasze wypowiedzi na temat tego routera i nieumiem nic dopasowac do swojego problemu

Wszytko jest ok zgodzne z instrukcją, karta sieciowa pobiera adres,łącze się z routerem przez www, nawet zainstalowałem usb i dalej nic.

Cały czas pokazuje w AxessManager: Brak sieci

Na urządzeniu świeci tylko Power i mruga Ethernet.

Resetowałem go od spodu i dalej nic.

Jesteście coś w stanie doradzić?? może uszkodzone urządzenie co może byc powodem że niełąpie zasięgu??
Powrót do góry
   
burli
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 246
Miasto: Gdańsk

Post#19 25 Wrz 2009 09:34   

Re: ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne


leoni napisał:
Cały czas pokazuje w AxessManager: Brak sieci

Jeśli aktywacja nastąpiła i nadal połączenia nie ma, to albo jesteś poza zasięgiem albo karta walnięta.
Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Young Lady
Young Lady


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#20 25 Wrz 2009 10:14   

Re: ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne


Brak zasięgu bardzo mało prawdopodobne choć możliwe.
Tu jest mapa.
Można jeszcze spróbować wyjąć kartę SIM ze slotu , i włożyć z powrotem.
Jak to nie pomoże to najprawdopodobniej błąd na karcie.
W punkcie obsługi klienta sprawdzą kartę i jak trzeba od razu skasują błąd.
Uwaga nie wszystkie punkty mają odpowiedni sprzęt.
Powrót do góry
   
leoni
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 17 Sie 2009
Posty: 4
Miasto: Rybnik

Post#21 25 Wrz 2009 11:26   

Re: ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne


Sprawa wygląda następujaco po zmianie w programie AxessManager/Ogólne/wybór systemu wybrałem Tylko 1xEvDO i w programie pokazuje się zasięg na 5sec. i znowu znika i tak w kółko. Czyli ogólnie samoczynny restart. Oczywiście kontrolki na routerze dalej sie niepalą.

Przy innych ustawieniach niedziała wogóle.

Więc myśle tak jak i Wy że jest uszkodzone urządzenie lub karta.

Próbowałem coś zdziałac na info lini orange ale oczywiście non stop zajete, a jak zadzwoniłem do salonu to odebrał bardzo sympatyczna Pani ale o pomocy niemożna było powiedzieć:D, więc ide z nim do serwisu i zobaczymy co tam stwierdzą.

Ogólnie urządzenie działało cały czas bez zarzutu, ale musiałem przeinstalowac system i już na tym się skończyło
Powrót do góry
   
witoj
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 876

Post#22 25 Wrz 2009 14:06   

Re: ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne


Zainstaluj sterowniki do płyty głównej(chipsetu) jak to zrobiłeś to zobacz w Menedżerze urządzeń systemu czy nie ma żółtych wykrzykników.
Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Young Lady
Young Lady


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#23 26 Wrz 2009 21:35   

Re: ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne


witoj napisał:
Zainstaluj sterowniki do płyty głównej(chipsetu) jak to zrobiłeś to zobacz w Menedżerze urządzeń systemu czy nie ma żółtych wykrzykników.


Przecież leoni napisał, że karta sieciowa pobiera adres IP. Poza tym AxessManager widzi urządzenie, bo inaczej nie można by było wejść w menu. Ruter gubi zasięg i nie nawiązuje połączenia, diody Signal i Connected się nie palą. Więc problem chyba nie w sterownikach.

Prawidłowo działające urządzenie powinno po włączeniu zasilania samo łączyć się z siecią , nawet jak w pobliżu nie ma żadnego komputera .

Wg. mnie winna albo karta, albo antena lub jakieś inne uszkodzenie w routerze lub dłubią coś przy BTS-ie i faktycznie chwilowo nie ma zasięgu.
Powrót do góry
   
king395
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2009
Posty: 31
Miasto: lwówek śląski

Post#24 29 Wrz 2009 17:55   

Re: ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne


witam ja też mam problem z tym oto ruterem na początku nie chciał złapać zasięgu ale już jest używałem go około 1 tygodnia i wystąpił problem wszystkie kontrolki świecą (te co powinny przy połączeniu ethemet ) tylko jedna warjuje i se miga kiedy chce chodzi mi o diode connect i niewiem co sie dzieje :cry: i bardzo proszę o pomoc
Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Young Lady
Young Lady


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#25 30 Wrz 2009 02:12   

Re: ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne


king395 napisał:
witam ja też mam problem z tym oto ruterem na początku nie chciał złapać zasięgu ale już jest używałem go około 1 tygodnia i wystąpił problem wszystkie kontrolki świecą (te co powinny przy połączeniu ethemet ) tylko jedna warjuje i se miga kiedy chce chodzi mi o diode connect i niewiem co sie dzieje :cry: i bardzo proszę o pomoc


Możesz nieco precyzyjniej określić? Jak się w tym czasie zachowuje sygnał?

Bez wysyłania danych, przy stabilnym sygnale, normalne jest ,że po dość krótkim czasie ruter przechodzi w stan uśpienia i dioda connect gaśnie. A gdy zrobisz jakiś ruch z internetem to powinien z powrotem samoczynnie ( bez resetów co w rzeczywistości nie jest normą niestety) przechodzić w tryb normalny i dioda connect się zapalać.
Powrót do góry
   
giacamix2
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 228
Miasto: Garwolin

Post#26 30 Wrz 2009 13:13   

Re: ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne


Witam miałem taki problem jak >leoni< z zasięgiem dokupiłem przedłużke usb i szukałem zasięgu bez zasilania na samej bateri noi w jednym miejscu znalazłem w miare dobry i już połączenie się nie resetowało i nawet dioda signal nie musi być czerwona mi śmiga też na zielonej
Mam problem z włączeniem wi fi w tym modemie ktoś pomoże??
Powrót do góry
   
king395
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2009
Posty: 31
Miasto: lwówek śląski

Post#27 30 Wrz 2009 14:51   

Re: ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne


na początku ruter działał bez zarzutów wszystko działało net chodził a teraz zanika sygnał(czasami jest czasami nie ma) a dioda connect świeci się tylko podczas włanczania rutera po paru sekundach po włączeniu sprzentu dioda znika i pojawia sie ras na ruski czas, i czasam jest tak że niema ani sygnału ani diody connect.i mam jeszcze jeden problem, chciałem zainstalować ruter żeby chodził przez połączenie USB ale wyskakiwał komunikat że sterownki nie są do tej platwormy i niewiem o co w tym chodzi :cry:
Powrót do góry
   
giacamix2
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 228
Miasto: Garwolin

Post#28 30 Wrz 2009 18:53   

Re: ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne


Przy instalacji sterowników są 4 sterowniki dwa podpisane cyfrowo jeden na wersje 64 bit a drugi na 32bit to więc zmień z 64 na 32 i dalej już zainstaluje się dużo osób miało z tym problem pozdro:)

Dodano po 9 [minuty]:

wyskakuje ci okno z wybraniem sterowników są 4 pierwszy jest na 64bit drugi na 32bit to więc zmień na 32bit i dalej już się zainstaluje pozdro:)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Wrz 2009 18:53   





Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Young Lady
Young Lady


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#29 30 Wrz 2009 21:12   

Re: ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne


:arrow:giacamix2, wi fi włączasz w konfiguratorze. Ale nie będziesz miał netu przez wifi jak korzystasz z USB.

:arrow: giacamix2, king 395 jakie macie wartości signal i diversity w Axessmanagerze , czy też zanikają?

Teoretycznie nie powinno być u Was problemu z zasięgiem chyba że coś działają przy stacjach bazowych.
Powrót do góry
   
king395
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Wrz 2009
Posty: 31
Miasto: lwówek śląski

Post#30 30 Wrz 2009 21:39   

Re: ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne


zwyklyczlowiek - było by miło jak byś mi wyjaśnił te słowa bo ja za dużo nie kapuje z tego bajzlu bo to moja pierwsza styczność z netem i ona trwała tydzień to niemam dużo doświadczenia, a z bazą jest wszystko wporządku bo mój sąsiad ma tern sam modem z tej samej sieci i mu chula bez żadnego ale. I bardzo prosze o pomoc :cry::cry::cry: :scrambleup:
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Komputerowe -> ORANGE Axess tel MV410r problemy techniczne
Strona 1 z 4 Idź do strony 1234  Następny
Podobne tematy
ORANGE Axess tel MV410r - adres głównego serwera dns (10)
Internet Axess Manager MV410R (2)
Internet Axess Manager MV410R (11)
axess mv410r - Urywanie polaczenia , syczenie routera (3)
Axess MV410R juz nie dziala kolejny tydzien... (2)
Axess-tel cdma 1xev-do rev A (1)
Orange freedom pro axess vm500 (4)
Axess-tel MV500 firmware. Przycisk Połącz nie reaguje. (4)
Router axess-tel CDMA 1xEV-DO Rev. - Traci połączenie (3)
Router axess-tel CDMA 1xEV-DO Rev. A, 192.168.0.1 nie działa (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.06 seconds

elektroda.pl temat RSS