| Author |
spovn83 Poziom 14

|
12 Jun 2009 14:36 Renault Megane 1.6 8V 1996r. z LPG , warjuje.... |
|
|
|
Witam,
model samochodu jak powyżej.
Doszło do zawilgocenia, tak mi sie wydaje. Gdyż jak przekręce kluczyk w stacyjce to zaczynają mi pracować przednie wycieraczki na szybkich ruchach. Jak wrzuce bieg wsteczny to zaczyna pracować tylna wycieraczka. Zamek centralny też nie działa: drzwi od kierowcy i bagażnik. Wcześniej było wszystko sprawne. Wymontowałem UCH (BSI), była widoczna korozja na PIN-ach dwóch wtyczek, więc cały rozmontowałem i wyczyściłem. Tam i uwdzie była korozja, więc cały wyczyścilem WD + szczotka :). Wyglądał jak nowy :D, ale po zamontowaniu dalej te same objawy... myślicie że czegoś nie dopatrzyłem? Gdzieś jeszcze może być "lewe" przejść na sterowaniu ? I czy czasem on jakoś niezapmiętuje ustawień itp ? (w sumie to troche bezsensu bo był odłączany..)
pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
12 Jun 2009 14:36 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
jurekk55 Poziom 21

|
12 Jun 2009 16:12 Re: Renault Megane 1.6 8V 1996r. z LPG , warjuje.... |
|
|
|
poszukaj elektryka (szczotka nie była chyba stalowa?)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
12 Jun 2009 16:12 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
spovn83 Poziom 14

|
12 Jun 2009 16:52 Re: Renault Megane 1.6 8V 1996r. z LPG , warjuje.... |
|
|
|
nie, nie, bez przesady, zwykła z miękkiego tworzywa.
do elektryka nie pojade, jeszcze raz sam to rozbiore, ale już na części pierwsze.
nie pojade bo jestem automatykiem-elektronikiem a to nie jest skomplikowane... no chyba, że będzie trzeba podłączyć pod komputer :)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
12 Jun 2009 16:52 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
luki19851 Poziom 1

|
25 Jun 2010 14:30 Re: Renault Megane 1.6 8V 1996r. z LPG , warjuje.... |
|
|
|
witam. w mojej meganie podobne jaja sie działy.. i dalej się dzieją!!!tyle ze u mnie z przednimi wycieraczkami załaczala sie tylna i po wyłączeniu zapłonu centralny zamykał drzwi. podłączenie pod komp w warsztacie nic nie da (byłem i odesłano mnie do serwis renault) tam przemiły pan powiedział ze skrzynka dostała wilgoci za co wziął 150zł. proponował naprawe u niego w sobote ale krzyknął za nią 1000zł!! pozostaje poszukać skrzynki bsi z identycznymi nr (graniczy z cudem)sam szukam od końca zimy.. w moim przypadku odcinam centralnu ze skrzynki i wpinam w nową centralkę, immo juz wyciełem, a tylną wtcieraczkę wycinam z bsi i nową wiązkę robie od samego włącznika (oczywiście przez przekaźnik) pozdrawiam. nigdy więcej megane!!!!!!!!!!!!
|
|
| Back to top |
|
 |