| Author |
robert123 Guest
|
04 Oct 2001 13:03 |
|
|
|
Wieża jest segmentowa, mam sam wzmacniacz. Nie reaguje na przycisk power. Wszystkie napięcia sprawdzone, na rezonatorze procesora poprawny przebieg, przycisk power(monostabilny)wcisniecie jego powoduje na sda i scl pojawienie się przebiegów (chyba znieksztalcone ,nie prostokatne, może poprawne nie wiem). Może potrzebuje innych segmentów do startu (łacznosc po I2C). Kto pomoze. Prosze o pomoc.
|
|
| Back to top |
|
 |
micom Poziom 10

|
11 Sep 2003 08:34 Re: Akai, wieża , nie zalacza sie wzmacniacz AM-M600. |
|
|
|
niewiem czy jest to wzmacniacz z zabezpieczeniami ale warto zwrócić na to uwagę.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
11 Sep 2003 08:34 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Krzysztof Świnoujście Poziom 13

|
06 Oct 2003 17:10 Re: Akai, wieża , nie zalacza sie wzmacniacz AM-M600. |
|
|
|
qurcze właśnie męcze sięz akai am-m800 czyli troszke inny ale chyba bardzo podobny. mam to samo. Nie reaguje na start. Jak narazie to : wymieniłem kwarc i nic to nie dało. Na starym kwarcu, kiedy dotykałem wkrętakiem nóżki kwarcu to jakoś to zaczynało przez chwile chodzić (mrugały ledy i reagował na słicze) ale to nie kwarc chyba. Będe drążyłtemat bo musze to naprawić i jak coś siędowiem i zrobie dam znać. A jeszcze jedno...mój kumpel gdzieś doczytał że na ukłądzie LC6520C, bo taki tu rządzi musi być na 15 pinie napięcie stał (nie wiem tylko jakiej wartości). Gdy nie ma tego napięcia świadczy to o uszkodzeniu tej kości. No cóż będe się starał ale jak coś spróbuje zamówić ten układ. A jeszcze jedno-jak by ktoś mógł podać mi wartość rezystora R 112 z tegoż wzmacniacza (osiemsetka) to bym się strasznie ucieszył, bo jest totalnie wypalony.
pozdrawiam wszystkich serdecznie, a jak coś ktoś spostrzegł w temacie tego wzmacniacza to bardzo prosze o pisanie uwag: :D
|
|
| Back to top |
|
 |
Makxio Poziom 11

|
08 Mar 2004 09:51 Re: Akai, wieża , nie zalacza sie wzmacniacz AM-M600. |
|
|
|
Witaj
Mialem kiedys podobny przyadek, tylko z amp Kenwooda
Uszkodzil sie uklad od resetu, caly czas dawal zero na wyjsciu a powinno byc 5V
Oryginalu nie udalo mi sie kupic, ale wstawilem zaminnik i dziala to tej pory tj juz jakies 3 lata
Pzdr
Marcin
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
08 Mar 2004 09:51 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
tymoth Poziom 4

|
17 Dec 2004 13:58 Re: Akai, wieża , nie zalacza sie wzmacniacz AM-M600. |
|
|
|
Witam! Mam taką wieże, niestety samego wzmacniacza nie można uruchamiać, działa tylko w komplecie. Mam uszkodzony odtwarzacz CD nie czyta płyt- laser wyczyściłem, próbowałem podregulować czułość lasera. Nie bardzo wiem za co zabrać się dalej. Gdzie można znaleść jakąś intrukcje obslugi badź schematy? Tymoth
|
|
| Back to top |
|
 |
szymorut Poziom 15

|
14 Mar 2005 18:55 Re: Akai, wieża , nie zalacza sie wzmacniacz AM-M600. |
|
|
|
witam temat moze nie najnowszy ale chcialem potwierdzic informacje ze samego wzmacniacza nie da sie uruchomic nawet jak jest sprawny mam identyczny model i tez problem z cd z poczatku wszystko chodzilo ok ale slabo czytal plyty wiec wymienilem laser i teraz po podlaczeniu cd do zestawy wzmacniacz sie nie wlacza albo sie nie che wylaczyc po wyjeciu tasmy cd jest ok sprawdzilem wszystko pod kontem czy czegos nie zrobilem zle przy wymianie lasera ale niczego sie nie dzoszukalem mozliwe ze wadliwy laser popsul cd na poprzednim laserze niestety jest to samo czekam na jakies sugestie pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
14 Mar 2005 18:55 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
gorky23 Poziom 9

|
07 Mar 2007 21:36 Re: Akai, wieża , nie zalacza sie wzmacniacz AM-M600. |
|
|
|
aby go odpalić trzeba wcisnąć przycisk POWER i G.EQ.REC i powinien się włączyć.
|
|
| Back to top |
|
 |