FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Toshiba Satellite A100 - wymiana klawiatury

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Laptops Hardware -> Toshiba Satellite A100 - wymiana klawiatury
Author
Poziom 14
Poziom 14

Post#1 Post from the author of the topic 13 Jun 2009 18:03   

Toshiba Satellite A100 - wymiana klawiatury

Witam

Mam następujący problem. Znajoma ostatnio czyściła pianką klawiaturę notebooka Toshiba A100 lecz zapomniała go wyłączyć. Po całym zabiegu klawiatura zwariowała tzn., gdy naciskam "w" pojawia się "w2" to samo się pojawia, gdy naciskam "2". Połowa przycisków działa normalnie lecz połowa wariuje lub nie działa. Przy włączaniu komputera pojawia brzęczenie, ale nie zawsze.

Czy przyczyną jest uszkodzona klawiatura i trzeba wymienić czy można ją jakoś samemu naprawić. Jeżeli wymienić to w jaki sposób tzn gdzie znajdę śruby trzymające klawiaturę.

Pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 13 Jun 2009 18:03   

Back to top

akleiw
Poziom 7
Poziom 7

Post#2 13 Jun 2009 18:55   

Re: Wymiana klawiatury

Ta strona powinna pomóc przy wyjmowaniu klawiatury: http://www.irisvista.com/tech/laptops/Toshiba-Portege-A100/remove-systemboard-replace-fan-1.htm
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 Jun 2009 18:55   

Back to top

wisnialdz
Poziom 14
Poziom 14

Post#3 Post from the author of the topic 13 Jul 2009 14:47   

Re: Toshiba Satellite A100 - wymiana klawiatury

Klawiatura naprawiona problemów z demontażem klawiatury nie było trzeba tylko być delikatnym żeby zaczepów nie połamać. Jeżeli chodzi o samą klawiaturę tu również trzeba być delikatnym bo zaczepy przycisków łatwo się łamią.
W tym modelu nie wiem jak w innych klawiatura składała się z jednej dużej folii złożonej na pół i i folii która pełni funkcję izolatora żeby styki, gdy złożymy na pół się ze sobą nie stykały. Wystarczyło tylko rozkleić te trzy warstwy dokładnie przemyć spirytusem i złożyć. Rozłożenie i złożenie zajęło mi 3h, ale zaoszczędziłem 100zł (tyle kosztują klawiatury na allegro)
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Laptops Hardware -> Toshiba Satellite A100 - wymiana klawiatury
Page 1 of 1
Similar topics
Toshiba Satellite A100 hasło na biosa :/ (1)
Toshiba Satellite A100 - zalana klawiatura (2)
Toshiba Satellite A100 matryca (7)
toshiba satellite a100-529 (1)
Toshiba Satellite l40-139 wymiana klawiatury (4)
toshiba satellite u300 - wymiana klawiatury (4)
Toshiba Satellite A100 - wymiana ogniw w baterii PA3451U-1BR (4)
Toshiba Satellite A100 - wymiana procesora na szybszy (27)
TOSHIBA Satellite A100-528 Problem z dźwiękiem. (6)
Toshiba Satellite A100-018 psaane - stery xp ?? (3)

Page generation time: 0.081 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed