X
  • #1 25 Jun 2009 09:57
    Xman121
    Level 10  
    Helpful post? (0)
    Witam, chcialem wczoraj porozmawiac ze znajomymi w wideo konferencji i wykorzystac do tego moja wbudowana kamerke w laptopie 'skladaku' AsMobile Z96S lub jak ktos woli ASUStek Z96S. Zainstalowany mam windows XP Pro SP3, sterowniki do kamerki sa wgrane. Kamerka dziala poniewaz moge krecic filmy i robic zdjecia.....przez inne programy (korzystam albo z Active WebCam lub samego systemu-Moj Komputer i wideo). Kamerka systemowo nosi nazwe USB2.0 2M WebCam. A teraz do problemu. System widzi kamerke dobrze ale gdy chce wykorzystac ja w skype, ma on problemy, poniewaz nie widzi jej; tzn. gdy wchodze w ustawienia i wybieram kamerke to owszem obraz jest na podgladzie, wszystko gra. Lecz gdy chce skorzystac z niej opcja wideo rozmowy jest niedostepna (nie moge jej wogole wybrac). Nie wiem jak mam uruchomic ja w tym skype. Z tego co czytalem to wiekszosc laptopow ma przycisk odpowiedni za uruchomienie jej. Ale ja tego u siebie nie widze. Pozdrawiam
  • #2 25 Jun 2009 11:06
    528649
    Removed  
    Helpful post? (0)
    To chyba kwestia sterownika. Poszukaj innych sterowników.
  • #3 25 Jun 2009 11:41
    Xman121
    Level 10  
    Topic author Helpful post? (0)
    Mam problem z odszukaniem najnowszych, znalazlem stronke ale nie moge z niej pobrac http://www.drivercure.com/vendor/view_vendor.php/D-MAX,%20(STK-1135)?company_id=642CB505-F2C5-40A2-8916-D94F9152DC65
  • #4 25 Jun 2009 11:58
    heynow
    Level 19  
    Helpful post? (0)
    Wyłącz oprogramowanie dodatkowe od obsługi kamerki, zrestartuj Skype. Powinno ją wykrywać. Na moim Dell'u 1537 to pomaga.
  Search 4 million + Products
Browse Products