Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand by


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Automatyka- Automatyka Ogólna -> Automatyka- Automatyka Bram i napędów. -> UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand by
Autor
Wiadomość
zbig2000
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 18 Sie 2004
Posty: 42
Miasto: Legnica

Post#1 Post autora tematu 25 Cze 2009 14:22   

UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand by


Jak w temacie.
Uważajcie na napędy ProMatic, producent podaje 5 W w StandBy,
a pobiera 25-27 W !
SupraMatic w StandBy zużywa 45 W !
Proszę przemnożyć przez 24 godz x 365 dni w roku.

właśnie oddałem do reklamacji, ciekawe jak się do tego
ustosunkują.
Byłem dziś u przedstawiciela Hormann, zmierzyłem 4 napędy
wszystkie mają taki sam apetyt na prąd.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Cze 2009 14:22   





Powrót do góry
   
adamjur1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 4898
Miasto: Swarzędz

Post#2 25 Cze 2009 14:31   

Re: UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand


Ja mam od 6-ciu lat EcoStar( też firmowane Hormannem) z marketu, chodzi ok i bierze
4 W na standby
12W w stanie zaświeconym
60W jak otwiera lub zamyka....
Pozdr.J.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Cze 2009 14:31   





Powrót do góry
   
zbig2000
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 18 Sie 2004
Posty: 42
Miasto: Legnica

Post#3 Post autora tematu 25 Cze 2009 14:42   

Re: UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand


Mierzyłeś amperomierzem ?
Czy tylko tak napisano w instrukcji obsługi ?
EcoStar to tańsza wersja Hormanna, nie wiem tylko, czy będzie pasował
do szyny Hormanna, kończy się wielowypustem.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Cze 2009 14:42   





Powrót do góry
   
suspenser
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 14

Post#4 13 Sie 2009 21:45   

Re: UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand


zbig2000 - czy masz juz jakąś odpowiedź z Horrmann ?

U mnie w Standby licznik wskazuje także 25-30W :!:

Chciałbym podłączyć przycisk do sterowania bramą, lecz zawieruszyły mi sie gdzieś papiery od bramy - czy możesz mi podać które piny powinienem podłączyć ?
Czy włączik dzwonkowy bedzie odpowiedni ?
Powrót do góry
   
VIRUS32
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 27 Wrz 2005
Posty: 636
Miasto: G-w

Post#5 14 Sie 2009 21:27   

Re: UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand


Jeżeli napęd hormann pobiera zbyt dużą moc w stanie spoczynku to należy je zareklamować w miejscu gdzie się go kupiło.Osobiście jeszcze nie trafiłem na takie objawy jak u was.
Do suspenser włącznik dzwonkowy jak najbardziej odpowiada tylko BEZ OBCEGO NAPIĘCIA.Jeżeli napęd to promatic 2 to po zdjęciu tylnej osłony zobaczysz duże złącze zaciskowe pod zaciskami znajdują się obrazki jeden do foto drugi do włącznika dzwonkowego (symbol styku NO)
Powrót do góry
   
suspenser
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 14

Post#6 14 Sie 2009 22:11   

Re: UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand


virus32 - dzięki za konkretną odpowiedź :D
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Sie 2009 22:11   





Powrót do góry
   
suspenser
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 14

Post#7 03 Lis 2009 21:23   

Re: UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand


Na pismo z reklamacją dostałem odpowiedź:

W odpowiedzi na przesłaną reklamacje informuję, że Pana reklamacja została zgłoszona do firmy Hormann. Uzyskałem odpowiedz od serwisu który prosi o zdemontowanie reklamowanego napędu oraz jego zwrot do Hormann celem dokonania ekspertyzy. Napęd można oddać do firmy (w której kupiłem napęd). Wyslemy go do firmy Hormann. Jednocześnie firma Hormann prosi o podanie nazwy urządzenia jakim dokonał Pan pomiaru, typ urządzenia oraz przedstawić homologację urządzenia. Przypominam, że w przypadku niezasadnej reklamacji zostanie Pan obciążony FV.

Fajnie no nie - mam sam zdemontować, odesłać, czekać nie wiadomo ile i jak będą mieli ochotę policzą za fatygę i udowodnij im, że miałeś rację - traktują klienta "z buta".
Na pytanie wysłane przez stronę www w ogóle nie odpisali.

Wypożyczyłem od znajomego domowy licznik kWh i zmierzyłem ponownie (nim oraz stoperem) i po przeliczeniu stałej czasowej okazało się, że napęd pobiera około 4 W :!:

Zbig 2000 - czym mierzyłeś ten pobór (pewnie tak jak ja przejściówką wtykaną w gniazdko) ?
Co wynikło z Twojej reklamacji ?

Jak widać szkoda pieniędzy na takie przejściówki bez homologacji bo pokazują totalne bzdury :evil:
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Automatyka- Automatyka Ogólna -> Automatyka- Automatyka Bram i napędów. -> UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand by
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Duży pobór prądu przez statecznik. (16)
Duży pobór prądu przez transformator. (3)
duży pobór prądu- wysokie rachunki za energię (34)
Zbyt duży pobór prądu przez przetwornicę (9)
Licznik LIME TYP DDS28 za duży pobór prądu (3)
Hormann Promatic - sterowanie klawiszem (6)
Hormann ProMatic i Nice Robus (1)
napęd brama Hormann Promatic (2)
Hormann ProMatic wymiana radia. (3)
Podłączenie akumulatora do napędu Hormann Promatic (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.136 seconds

elektroda.pl temat RSS