Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand by


  Main Page -> Forum Index -> Stationary Security -> Automatic Gates ->UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand by Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
zbig2000
Level 11
Location: Legnica
Joined: 18 Aug 2004
Posts: 43
Post rating: 1
zbig2000
Level 11
Post#1 25 Jun 2009 14:22  Topic author   

UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand by


Jak w temacie.
Uważajcie na napędy ProMatic, producent podaje 5 W w StandBy,
a pobiera 25-27 W !
SupraMatic w StandBy zużywa 45 W !
Proszę przemnożyć przez 24 godz x 365 dni w roku.

właśnie oddałem do reklamacji, ciekawe jak się do tego
ustosunkują.
Byłem dziś u przedstawiciela Hormann, zmierzyłem 4 napędy
wszystkie mają taki sam apetyt na prąd.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
adamjur1
Level 39
Location: Swarzędz
Joined: 12 May 2004
Posts: 4870
Helped: 445
Post rating: 39
adamjur1
Level 39
Post#2 25 Jun 2009 14:31    

Re: UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand


Ja mam od 6-ciu lat EcoStar( też firmowane Hormannem) z marketu, chodzi ok i bierze
4 W na standby
12W w stanie zaświeconym
60W jak otwiera lub zamyka....
Pozdr.J.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
zbig2000
Level 11
Location: Legnica
Joined: 18 Aug 2004
Posts: 43
Post rating: 1
zbig2000
Level 11
Post#3 25 Jun 2009 14:42  Topic author   

Re: UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand


Mierzyłeś amperomierzem ?
Czy tylko tak napisano w instrukcji obsługi ?
EcoStar to tańsza wersja Hormanna, nie wiem tylko, czy będzie pasował
do szyny Hormanna, kończy się wielowypustem.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
suspenser
Level 9
Joined: 13 Aug 2009
Posts: 14
suspenser
Level 9
Post#4 13 Aug 2009 21:45    

Re: UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand


zbig2000 - czy masz juz jakąś odpowiedź z Horrmann ?

U mnie w Standby licznik wskazuje także 25-30W :!:

Chciałbym podłączyć przycisk do sterowania bramą, lecz zawieruszyły mi sie gdzieś papiery od bramy - czy możesz mi podać które piny powinienem podłączyć ?
Czy włączik dzwonkowy bedzie odpowiedni ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
VIRUS32
Level 24
Location: G-w
Joined: 27 Sep 2005
Posts: 649
Helped: 63
Post rating: 46
VIRUS32
Level 24
Post#5 14 Aug 2009 21:27    

Re: UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand


Jeżeli napęd hormann pobiera zbyt dużą moc w stanie spoczynku to należy je zareklamować w miejscu gdzie się go kupiło.Osobiście jeszcze nie trafiłem na takie objawy jak u was.
Do suspenser włącznik dzwonkowy jak najbardziej odpowiada tylko BEZ OBCEGO NAPIĘCIA.Jeżeli napęd to promatic 2 to po zdjęciu tylnej osłony zobaczysz duże złącze zaciskowe pod zaciskami znajdują się obrazki jeden do foto drugi do włącznika dzwonkowego (symbol styku NO)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
suspenser
Level 9
Joined: 13 Aug 2009
Posts: 14
suspenser
Level 9
Post#6 14 Aug 2009 22:11    

Re: UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand


virus32 - dzięki za konkretną odpowiedź :D

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
suspenser
Level 9
Joined: 13 Aug 2009
Posts: 14
suspenser
Level 9
Post#7 03 Nov 2009 20:23    

Re: UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand


Na pismo z reklamacją dostałem odpowiedź:

W odpowiedzi na przesłaną reklamacje informuję, że Pana reklamacja została zgłoszona do firmy Hormann. Uzyskałem odpowiedz od serwisu który prosi o zdemontowanie reklamowanego napędu oraz jego zwrot do Hormann celem dokonania ekspertyzy. Napęd można oddać do firmy (w której kupiłem napęd). Wyslemy go do firmy Hormann. Jednocześnie firma Hormann prosi o podanie nazwy urządzenia jakim dokonał Pan pomiaru, typ urządzenia oraz przedstawić homologację urządzenia. Przypominam, że w przypadku niezasadnej reklamacji zostanie Pan obciążony FV.

Fajnie no nie - mam sam zdemontować, odesłać, czekać nie wiadomo ile i jak będą mieli ochotę policzą za fatygę i udowodnij im, że miałeś rację - traktują klienta "z buta".
Na pytanie wysłane przez stronę www w ogóle nie odpisali.

Wypożyczyłem od znajomego domowy licznik kWh i zmierzyłem ponownie (nim oraz stoperem) i po przeliczeniu stałej czasowej okazało się, że napęd pobiera około 4 W :!:

Zbig 2000 - czym mierzyłeś ten pobór (pewnie tak jak ja przejściówką wtykaną w gniazdko) ?
Co wynikło z Twojej reklamacji ?

Jak widać szkoda pieniędzy na takie przejściówki bez homologacji bo pokazują totalne bzdury :evil:

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Stationary Security -> Automatic Gates -> UWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand by
Page 1 of 1

Similar topics to uWAGA napędy Hormann'a PROMATIC duży pobór prądu w Stand by

Duży pobór prądu przez statecznik. (16)
Duży pobór prądu przez transformator. (4)
duży pobór prądu- wysokie rachunki za energię (34)
Zbyt duży pobór prądu przez przetwornicę (9)
Licznik LIME TYP DDS28 za duży pobór prądu (3)
Hormann Promatic - sterowanie klawiszem (6)
Hormann ProMatic i Nice Robus (1)
napęd brama Hormann Promatic (2)
Hormann ProMatic wymiana radia. (3)
Podłączenie akumulatora do napędu Hormann Promatic (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.071 seconds