FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

p³yta do czyszczenia lasera???

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> p³yta do czyszczenia lasera???
Author
Poziom 10
Poziom 10

Post#1 Post from the author of the topic 19 Dec 2002 08:57   

p³yta do czyszczenia lasera???

prosze o sugestie co jest w koñcu lepiej????? czyscic recznie laser od CD czy lepiej w³ozyc p³yte czyszcz±c± do cd????
macie jakies sugestie ????
ja juz niewiem inni mówi± tak a inni jeszcze inaczej!!!!!!

pozdrawiam!
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 19 Dec 2002 08:57   

Back to top

Telo
Poziom 24
Poziom 24

Post#2 19 Dec 2002 09:34   

Mia³em wczoraj na warsztacie wie¿e Philipsa która sta³a w pokoju a obok w ³azience by³ remont , klient po remoncie chcia³ sobie pos³uchaæ muzyczki a tu NO DISC, pojecha³ do sklepu kupi³ p³ytê czyszcz±c± ale ona nic nie da³a, po przeczyszczeniu na warsztacie dok³adnie soczewki zaczê³a graæ.Nie polecam tych p³yt do czyszczenia, nie s± wstanie wyczysæiæ soczewki, poprostu maj± za któtkie w³oski, nie s± wstanie usun±æ zanieczyszczeñ z soczewki.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 19 Dec 2002 09:34   

Back to top

h jaworski
Poziom 24
Poziom 24

Post#3 19 Dec 2002 15:34   

po drugie p³yta czy¶ci tylko wtedy gdy laser widzi p³ytê i obraca j± je¿eli laser nie widzi p³yty to nie w³±czy obrotu i wtedy nie wyczy¶æi wcale ja zawsze polecam czyszczenie na warsztacie a pu¿niej co jaki¶ czas profilaktycznie czy¶æiæ p³yt± po trzaecie laser wyczy¶æiæ trzeba te¿ w srodku a to ju¿ p³yta nie zrobi nigdy
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 19 Dec 2002 15:34   

Back to top

Telo
Poziom 24
Poziom 24

Post#4 19 Dec 2002 20:07   

T± p³ytê co kupi³ klient to mia³a dwa utwory i po przeciwnych stronach w³oski czyszcz±ce ale wed³ug mnie trochê za któtkie bo zawet nie drasne³y soczewki, mo¿e dobrze nie by³o by zarobku.Na p³ycie po odpaleniu mówi³a pani co nalezy robiæ i do czego ta p³yta s³u¿y a na drugim utworze by³ g³os przypominaj±cy secac± wodê z kranu.
Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#5 Post from the author of the topic 20 Dec 2002 19:57   

czyszczenie lasera

dzieki za podpowiedzi

pozdrawiam!!!!!!!
Back to top

Ptolek
Poziom 23
Poziom 23

Post#6 20 Dec 2002 20:21   

Ja tak¿e nie polecam p³yt czyszcz±cych, jest te¿ ryzyko, ¿e taka p³yta po prostu porysuje soczewkê lasera.

Weso³ych ¦wi±t :!:
8O
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 20 Dec 2002 20:21   

Back to top

mcclaud
Poziom 14
Poziom 14

Post#7 21 Dec 2002 01:05   

Witam.
Ja rowniez uwazam, ze czyszczenie reczne jest lepsze. Po pierwsze, to widzisz w jakim stanie jest soczewka, i czy juz jest faktycznie czysta.
po drugie to cena. Nie wiem ile kosztuje czyszczenie lasera (wiekszosc z Was ma wlasne warsztaty), ale wydac 20zl na cos tak niepewnego? No nie wiem. A z reszta to nie jest trodne u przy zachowaniu delikatnosci i precyzji nie zagraza sprzetowi. Narka. Pozdrawiam wszystkich i zycze wesolych swiat.
Back to top

pioter
Poziom 15
Poziom 15

Post#8 21 Dec 2002 04:26   

No tak, wiedzia³em ¿e ten temat powróci.
P³yta czyszcz±ca, nie ma mazaæ po soczewce, niczem mop po pod³odze. Tytanowe soczewki jeszcze nie wesz³y do u¿ycia i nie wejd±, dopóki kto¶ nie wymy¶li przezroczystego tytanu. :lol: :lol:
Z racji tego, ze na optyce osiada przewa¿nie kurz, kude³ki na p³ytce maj± za zadanie zrobiæ odpowiedni wiatr. Pomys³odawcy nie przewidzieli, ¿e ten kurz siê przykleja, do... t³uszczów, które osiadaj± na wszystkim, na czym tylko taka ma³a drobinka ma okazjê "usi±¶æ". Owe za¶ przenoszone s± za pomoc± powietrza (z kuchni, z dworu etc.), dlatego polecam czyszczenie rêczne. Jak i czym, wyja¶nione jest poniek±d w po¶cie http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=3994&highlight=propanol
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> p³yta do czyszczenia lasera???
Page 1 of 1
Similar topics
wymiana lasera w Sony CDX-F5550 / ¶lizgaj±ca siê p³yta (13)
P³yty do czyszczenia lasera...czy warto tak czy¶ciæ? (7)
Sposoby czyszczenia lasera (3)

Page generation time: 0.089 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed