Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Grundig P 37-080/1 - strojenie


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis -> TV Początkujący -> Grundig P 37-080/1 - strojenie
Autor
Wiadomość
lisu89
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Gru 2005
Posty: 70
Miasto: NS

Post#1 Post autora tematu 28 Cze 2009 15:35   

Grundig P 37-080/1 - strojenie


Witam,
dostałem w spadku ten mały telewizorek (Grundig P 37-080/1) na potrzeby kuchenne, ale niestety mam problem z konfiguracją programów. Ten TV jest konfigurowalny w ogóle? Jak wejść do jakiegokolwiek menu (i nie mówię tutaj o jasności czy regulacji głośności)? Przeglądnąłem kilak tematów i czuję się skołowany nieco. Znalazłem manuala, nie mniej po niemiecku a za niem nie przepadam. Najprościej, chciałbym zakodować programów z telewizji naziemnej. Kilka łapie na którychś tam kanałach, ale w większości zaszumione albo źle dostrojone.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Cze 2009 15:35   





Powrót do góry
   
Jaś Kula
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 30 Paź 2003
Posty: 2191
Miasto: Bytom

Post#2 28 Cze 2009 16:14   

Re: Grundig P 37-080/1 - strojenie


Witam.
Naciskasz "i" na pilocie, potem "OK" i jesteś w menu.

Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
lisu89
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Gru 2005
Posty: 70
Miasto: NS

Post#3 Post autora tematu 28 Cze 2009 22:16   

Re: Grundig P 37-080/1 - strojenie


Niezbyt działa. Włączam TV. Wciskam "i", której jest wielofunkcyjnym klawiszem, zaraz potem OK i nic - niebieski ekran od samego początku.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Cze 2009 22:16   





Powrót do góry
   
Jaś Kula
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 30 Paź 2003
Posty: 2191
Miasto: Bytom

Post#4 28 Cze 2009 22:33   

Re: Grundig P 37-080/1 - strojenie


Czy na pilocie w górnym lewym rogu pisze "TelePilot 750C"?
Powrót do góry
   
lisu89
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Gru 2005
Posty: 70
Miasto: NS

Post#5 Post autora tematu 28 Cze 2009 22:44   

Re: Grundig P 37-080/1 - strojenie


W dolnym lewym rogu jest logo GRUNDIG a pod nim "tp 621"
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Cze 2009 22:44   





Powrót do góry
   
Jaś Kula
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 30 Paź 2003
Posty: 2191
Miasto: Bytom

Post#6 28 Cze 2009 22:50   

Re: Grundig P 37-080/1 - strojenie


Pilot do tego modelu powinien wyglądać jak w tej instrukcji http://blob.unitymedia.de/Download/Grundig_p_37-080,0.pdf
Spróbuj jeszcze zrobić tak:
Wyłącz telewizor wyłącznikiem sieciowym.
Trzymając wciśnięty przycisk "i" na pilocie i pilot skierowany w stronę telewizora, włącz telewizor przyciskiem sieciowym.
Jeżeli pojawi się plansza, sprawdź czy "Hotel Mode" jest zapisane jako "OFF".
Powrót do góry
   
lisu89
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Gru 2005
Posty: 70
Miasto: NS

Post#7 Post autora tematu 28 Cze 2009 23:24   

Re: Grundig P 37-080/1 - strojenie


Pilot wygląda nieco inaczej niż ten z instrukcji:

Grundig P 37-080/1 - strojenie

Po wykonaniu czynności z włącznikiem sieciowym, na dole ekranu pojawiły się literki dddd****..., gdzie do momentu do którego trzymałem "i" gwiazdki zmieniały się na kolejne d. Trzymałem "i" przez ok 10 sek i nic się nie działo.

edit:
patrząc na ten pilot zastanawiam się nad opcją przełączniki? Poniewaz te przyciski są wielofunkcyjne być może musi to byc kombinacja coś + "i"?
Powrót do góry
   
Jaś Kula
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 30 Paź 2003
Posty: 2191
Miasto: Bytom

Post#8 28 Cze 2009 23:27   

Re: Grundig P 37-080/1 - strojenie


Tym pilotem w pełni nie obsłużysz tego telewizora. Mogą działać funkcje przełączania kanałów, regulacji siły głosu, załączenia i wyłączenia, może i coś jeszcze, ale nie wejdziesz nim w menu strojenia.
Powrót do góry
   
lisu89
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Gru 2005
Posty: 70
Miasto: NS

Post#9 Post autora tematu 28 Cze 2009 23:30   

Re: Grundig P 37-080/1 - strojenie


Jest to "i" (drugi rząd od góry, pierwszy przycisk od prawej) i myślałem, że o tym mowa. Jak wyżej wspomniałem, rozważam opcję kombinacji, ale to chyba jednak nadzieja złudna...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Cze 2009 23:30   





Powrót do góry
   
Jaś Kula
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 30 Paź 2003
Posty: 2191
Miasto: Bytom

Post#10 28 Cze 2009 23:49   

Re: Grundig P 37-080/1 - strojenie


Zauważyłem ten przycisk na zdjęciu (bardzo dobrym: wyraźnym, ostrym), ale to nie jest pilot do tego konkretnego telewizora. To do "jeszcze starszych" modeli :wink: Wpisz w wyszukiwarkę na forum symbol tego pilota to zobaczysz co wyjdzie. W instrukcji do której link zamieściłem (niestety jest po niemiecku) jest zdjęcie pilota który obsługuje Twój konkretnie model a opisany jest jako TelePilot 750C. Jak w wyszukiwarkę wpiszesz "tp750C" to też kilka modeli TV znajdziesz. Porównując je zauważysz że są to dwie różne generacje telewizorów.
Reasumując: tylko kupno nowego pilota rozwiąże Twój problem.
Powrót do góry
   
lisu89
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Gru 2005
Posty: 70
Miasto: NS

Post#11 Post autora tematu 28 Cze 2009 23:57   

Re: Grundig P 37-080/1 - strojenie


Czyli nadzieja złudna ;) Sprawdziłem przed momentem allegro szukając modelu TP 750C i jest to sprawa niemal groszowa, być może do załatwienia w moim mieście. Nie ma się nad czym dłużej rozwodzić.

Dzięki za pomoc do końca i wyczerpujące objaśnienie!
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis -> TV Początkujący -> Grundig P 37-080/1 - strojenie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
TV Grundig P 37-080 (schemat) (3)
Grundig P 37-080 - problemy z fonią. (6)
Grundig - strojenie (8)
grundig cuc1832 strojenie (1)
Grundig Lenaro MF72 6601/8 IDTV DVB-T - strojenie (8)
Grundig ST663 TOP. Nie mogę wejść w menu ani strojenie. (2)
MOTOROLA P-080 error 02 (3)
Serwisówka do MOT. p-040 / 080 (1)
Ładowarka do Motoroli P-040/P-080 (2)
Manta DVD-080, schemat zasilacza (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.076 seconds

elektroda.pl temat RSS