Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Problem z rozdzielaczem sygnału


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna ->Problem z rozdzielaczem sygnału Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
bamc
Poziom 10
Dołączył: 12 Sie 2006
Posty: 31
Pomógł: 2
Ocena postów: 1
bamc
Poziom 10
Post#1 01 Lip 2009 19:08  Autor tematu   

Problem z rozdzielaczem sygnału


Witam serdecznie,

do talerza został zamontowany rozdzielacz dwukanałowy sygnału. Odbiorcami jest dekoder polsatu i cyfry.

Przy włączonych obu dekoderach ten od cyfry działa ok, natomiast na tym od polsatu sa tylko kanały niekodowane. W przypadku gdy dekoder cyfry jest wylaczony, polsatowy działa ok.
Czy mozliwe jest żeby dekoder cyfry zakłócał sygnał albo potrzebował silniejszy przez co ten od polsatu moze tylko kanały niekodowane odbierac?

Jak rozwiazac ten problem?

Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mr.Sławek
Poziom 30
Dołączył: 20 Wrz 2008
Posty: 1192
Pomógł: 171
Ocena postów: 15
mr.Sławek
Poziom 30
Post#2 01 Lip 2009 19:13    

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Raczej to jest malo prawdopodobne aby dekoder zaklocal 2-gi dekoder. Na antenie masz 1 konwerter czy 2?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ansat
Poziom 25
Miasto: "-"
Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 712
Pomógł: 43
Ocena postów: 2
ansat
Poziom 25
Post#3 01 Lip 2009 19:23    

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Co to jest "rozdzielacz dwukanałowy sygnału".Aby oba dekodery pracowały poprawnie musi być konwerter TVIN.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bamc
Poziom 10
Dołączył: 12 Sie 2006
Posty: 31
Pomógł: 2
Ocena postów: 1
bamc
Poziom 10
Post#4 01 Lip 2009 20:24  Autor tematu   

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


konwerter ma jedno wyjscie, chodzi o to ze z anteny (kabla od konwertera )jest rozdzielacz na dwa dekodery

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
piszcza
Poziom 14
Miasto: okolice Zielonej Góry
Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 103
Pomógł: 6
piszcza
Poziom 14
Post#5 01 Lip 2009 20:48    

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Jaki rozdzielacz? Specjalny do sygnału satelitarnego, czy naziemnego?
Należy zamontować konwerter twin, jeżeli rozdzielacz nie jest odpowiedni. Można uszkodzić tuner

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
pajo21
Poziom 34
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 2290
Pomógł: 256
Ocena postów: 1
pajo21
Poziom 34
Post#6 01 Lip 2009 21:00    

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Żaden rozdzielacz nie zapewnia niezależnej pracy dwóch tunerów równocześnie z jednego konwertera (singla).

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
GKVIDEO
Zasłużony dla elektroda
Miasto: "-"
Dołączył: 13 Lip 2004
Posty: 824
Pomógł: 62
Ocena postów: 8
GKVIDEO
Zasłużony dla elektroda
Post#7 02 Lip 2009 00:38    

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Odpowiedź na zadane pytanie zakładający temat uzyskał czyli nie ma możliwości żeby tunery procowały poprawnie w konfiguracji opisanej przez Kolegę bamc jedynie tak jak pisali Koledzy powyżej założenie konwertera TWIN usunie istniejący problem.
Temat zamykam.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna -> Problem z rozdzielaczem sygnału
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Antena z rozdzielaczem na 3 TV (6)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.144 seconds

elektroda.pl temat RSS