Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Problem z rozdzielaczem sygnału


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna -> Problem z rozdzielaczem sygnału
Autor
Wiadomość
bamc
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 12 Sie 2006
Posty: 31

Post#1 Post autora tematu 01 Lip 2009 19:08   

Problem z rozdzielaczem sygnału


Witam serdecznie,

do talerza został zamontowany rozdzielacz dwukanałowy sygnału. Odbiorcami jest dekoder polsatu i cyfry.

Przy włączonych obu dekoderach ten od cyfry działa ok, natomiast na tym od polsatu sa tylko kanały niekodowane. W przypadku gdy dekoder cyfry jest wylaczony, polsatowy działa ok.
Czy mozliwe jest żeby dekoder cyfry zakłócał sygnał albo potrzebował silniejszy przez co ten od polsatu moze tylko kanały niekodowane odbierac?

Jak rozwiazac ten problem?

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Lip 2009 19:08   





Powrót do góry
   
mr.Sławek
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 20 Wrz 2008
Posty: 1236

Post#2 01 Lip 2009 19:13   

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Raczej to jest malo prawdopodobne aby dekoder zaklocal 2-gi dekoder. Na antenie masz 1 konwerter czy 2?
Powrót do góry
   
ansat
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 733
Miasto: "-"

Post#3 01 Lip 2009 19:23   

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Co to jest "rozdzielacz dwukanałowy sygnału".Aby oba dekodery pracowały poprawnie musi być konwerter TVIN.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Lip 2009 19:23   





Powrót do góry
   
bamc
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 12 Sie 2006
Posty: 31

Post#4 Post autora tematu 01 Lip 2009 20:24   

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


konwerter ma jedno wyjscie, chodzi o to ze z anteny (kabla od konwertera )jest rozdzielacz na dwa dekodery
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Lip 2009 20:24   





Powrót do góry
   
piszcza
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 104
Miasto: okolice Zielonej Góry

Post#5 01 Lip 2009 20:48   

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Jaki rozdzielacz? Specjalny do sygnału satelitarnego, czy naziemnego?
Należy zamontować konwerter twin, jeżeli rozdzielacz nie jest odpowiedni. Można uszkodzić tuner
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Lip 2009 20:48   





Powrót do góry
   
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 2299
Miasto: Częstochowa

Post#6 01 Lip 2009 21:00   

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Żaden rozdzielacz nie zapewnia niezależnej pracy dwóch tunerów równocześnie z jednego konwertera (singla).
Powrót do góry
   
GKVIDEO
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Lip 2004
Posty: 850
Miasto: "-"

Post#7 02 Lip 2009 00:38   

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Odpowiedź na zadane pytanie zakładający temat uzyskał czyli nie ma możliwości żeby tunery procowały poprawnie w konfiguracji opisanej przez Kolegę bamc jedynie tak jak pisali Koledzy powyżej założenie konwertera TWIN usunie istniejący problem.
Temat zamykam.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna -> Problem z rozdzielaczem sygnału
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Antena z rozdzielaczem na 3 TV (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.135 seconds

elektroda.pl temat RSS