Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Problem z rozdzielaczem sygnału


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Satellite Technology -> Problem z rozdzielaczem sygnału
Author
Message
bamc
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 12 Aug 2006
Posts: 31

Post#1 Post from the author of the topic 01 Jul 2009 19:08   

Problem z rozdzielaczem sygnału


Witam serdecznie,

do talerza został zamontowany rozdzielacz dwukanałowy sygnału. Odbiorcami jest dekoder polsatu i cyfry.

Przy włączonych obu dekoderach ten od cyfry działa ok, natomiast na tym od polsatu sa tylko kanały niekodowane. W przypadku gdy dekoder cyfry jest wylaczony, polsatowy działa ok.
Czy mozliwe jest żeby dekoder cyfry zakłócał sygnał albo potrzebował silniejszy przez co ten od polsatu moze tylko kanały niekodowane odbierac?

Jak rozwiazac ten problem?

Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Jul 2009 19:08   





Back to top
   
mr.Sławek
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 20 Sep 2008
Posts: 1194

Post#2 01 Jul 2009 19:13   

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Raczej to jest malo prawdopodobne aby dekoder zaklocal 2-gi dekoder. Na antenie masz 1 konwerter czy 2?

Helpful message? + -

Back to top
   
ansat
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 20 Aug 2004
Posts: 718
Location: "-"

Post#3 01 Jul 2009 19:23   

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Co to jest "rozdzielacz dwukanałowy sygnału".Aby oba dekodery pracowały poprawnie musi być konwerter TVIN.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Jul 2009 19:23   





Back to top
   
bamc
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 12 Aug 2006
Posts: 31

Post#4 Post from the author of the topic 01 Jul 2009 20:24   

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


konwerter ma jedno wyjscie, chodzi o to ze z anteny (kabla od konwertera )jest rozdzielacz na dwa dekodery

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Jul 2009 20:24   





Back to top
   
piszcza
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 06 Jun 2008
Posts: 103
Location: okolice Zielonej Góry

Post#5 01 Jul 2009 20:48   

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Jaki rozdzielacz? Specjalny do sygnału satelitarnego, czy naziemnego?
Należy zamontować konwerter twin, jeżeli rozdzielacz nie jest odpowiedni. Można uszkodzić tuner

Helpful message? + -

Back to top
   
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 19 Nov 2005
Posts: 2290
Location: Częstochowa

Post#6 01 Jul 2009 21:00   

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Żaden rozdzielacz nie zapewnia niezależnej pracy dwóch tunerów równocześnie z jednego konwertera (singla).

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Jul 2009 21:00   





Back to top
   
GKVIDEO
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 13 Jul 2004
Posts: 828
Location: "-"

Post#7 02 Jul 2009 00:38   

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Odpowiedź na zadane pytanie zakładający temat uzyskał czyli nie ma możliwości żeby tunery procowały poprawnie w konfiguracji opisanej przez Kolegę bamc jedynie tak jak pisali Koledzy powyżej założenie konwertera TWIN usunie istniejący problem.
Temat zamykam.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Satellite Technology -> Problem z rozdzielaczem sygnału
Page 1 of 1
Similar topics
Antena z rozdzielaczem na 3 TV (6)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 1.951 seconds

elektroda.pl topic RSS feed