Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Problem z rozdzielaczem sygnału


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Satellite Technology ->Problem z rozdzielaczem sygnału Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
bamc
Level 10
Joined: 12 Aug 2006
Posts: 31
Helped: 2
Post rating: 1
bamc
Level 10
Post#1 01 Jul 2009 19:08  Topic author   

Problem z rozdzielaczem sygnału


Witam serdecznie,

do talerza został zamontowany rozdzielacz dwukanałowy sygnału. Odbiorcami jest dekoder polsatu i cyfry.

Przy włączonych obu dekoderach ten od cyfry działa ok, natomiast na tym od polsatu sa tylko kanały niekodowane. W przypadku gdy dekoder cyfry jest wylaczony, polsatowy działa ok.
Czy mozliwe jest żeby dekoder cyfry zakłócał sygnał albo potrzebował silniejszy przez co ten od polsatu moze tylko kanały niekodowane odbierac?

Jak rozwiazac ten problem?

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mr.Sławek
Level 31
Joined: 20 Sep 2008
Posts: 1192
Helped: 171
Post rating: 21
mr.Sławek
Level 31
Post#2 01 Jul 2009 19:13    

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Raczej to jest malo prawdopodobne aby dekoder zaklocal 2-gi dekoder. Na antenie masz 1 konwerter czy 2?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ansat
Level 25
Location: "-"
Joined: 20 Aug 2004
Posts: 712
Helped: 43
Post rating: 3
ansat
Level 25
Post#3 01 Jul 2009 19:23    

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Co to jest "rozdzielacz dwukanałowy sygnału".Aby oba dekodery pracowały poprawnie musi być konwerter TVIN.

Helpful post? + 0
Back to top
bamc
Level 10
Joined: 12 Aug 2006
Posts: 31
Helped: 2
Post rating: 1
bamc
Level 10
Post#4 01 Jul 2009 20:24  Topic author   

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


konwerter ma jedno wyjscie, chodzi o to ze z anteny (kabla od konwertera )jest rozdzielacz na dwa dekodery

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
piszcza
Level 14
Location: okolice Zielonej Góry
Joined: 06 Jun 2008
Posts: 103
Helped: 6
piszcza
Level 14
Post#5 01 Jul 2009 20:48    

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Jaki rozdzielacz? Specjalny do sygnału satelitarnego, czy naziemnego?
Należy zamontować konwerter twin, jeżeli rozdzielacz nie jest odpowiedni. Można uszkodzić tuner

Helpful post? + 0
Back to top
pajo21
Level 35
Location: Częstochowa
Joined: 19 Nov 2005
Posts: 2290
Helped: 256
Post rating: 9
pajo21
Level 35
Post#6 01 Jul 2009 21:00    

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Żaden rozdzielacz nie zapewnia niezależnej pracy dwóch tunerów równocześnie z jednego konwertera (singla).

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
GKVIDEO
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: "-"
Joined: 13 Jul 2004
Posts: 824
Helped: 62
Post rating: 8
GKVIDEO
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#7 02 Jul 2009 00:38    

Re: Problem z rozdzielaczem sygnału


Odpowiedź na zadane pytanie zakładający temat uzyskał czyli nie ma możliwości żeby tunery procowały poprawnie w konfiguracji opisanej przez Kolegę bamc jedynie tak jak pisali Koledzy powyżej założenie konwertera TWIN usunie istniejący problem.
Temat zamykam.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Satellite Technology -> Problem z rozdzielaczem sygnału
Page 1 of 1

Similar topics to problem z rozdzielaczem sygnału

Antena z rozdzielaczem na 3 TV (6)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.045 seconds