X

Problem z rozdzielaczem sygnału

01 Jul 2009 19:08 BAbamc
  • #1 01 Jul 2009 19:08
    bamc
    Level 10  
    Posts: 31 | Help: 2
    Helpful post? (0)
    Witam serdecznie,

    do talerza został zamontowany rozdzielacz dwukanałowy sygnału. Odbiorcami jest dekoder polsatu i cyfry.

    Przy włączonych obu dekoderach ten od cyfry działa ok, natomiast na tym od polsatu sa tylko kanały niekodowane. W przypadku gdy dekoder cyfry jest wylaczony, polsatowy działa ok.
    Czy mozliwe jest żeby dekoder cyfry zakłócał sygnał albo potrzebował silniejszy przez co ten od polsatu moze tylko kanały niekodowane odbierac?

    Jak rozwiazac ten problem?

    Pozdrawiam
  • #2 01 Jul 2009 19:13
    mr.Sławek
    Level 31  
    Posts: 1192 | Help: 171
    Helpful post? (0)
    Raczej to jest malo prawdopodobne aby dekoder zaklocal 2-gi dekoder. Na antenie masz 1 konwerter czy 2?
  • #3 01 Jul 2009 19:23
    ansat
    Level 25  
    Posts: 712 | Help: 43
    • Location: "-"
    Helpful post? (0)
    Co to jest "rozdzielacz dwukanałowy sygnału".Aby oba dekodery pracowały poprawnie musi być konwerter TVIN.
  • #4 01 Jul 2009 20:24
    bamc
    Level 10  
    Posts: 31 | Help: 2
    Topic author Helpful post? (0)
    konwerter ma jedno wyjscie, chodzi o to ze z anteny (kabla od konwertera )jest rozdzielacz na dwa dekodery
  • #5 01 Jul 2009 20:48
    piszcza
    Level 14  
    Posts: 103 | Help: 6
    • Location: okolice Zielonej Góry
    Helpful post? (0)
    Jaki rozdzielacz? Specjalny do sygnału satelitarnego, czy naziemnego?
    Należy zamontować konwerter twin, jeżeli rozdzielacz nie jest odpowiedni. Można uszkodzić tuner
  • #6 01 Jul 2009 21:00
    pajo21
    Level 35  
    Posts: 2290 | Help: 256
    • Location: Częstochowa
    Helpful post? (0)
    Żaden rozdzielacz nie zapewnia niezależnej pracy dwóch tunerów równocześnie z jednego konwertera (singla).
  • #7 02 Jul 2009 00:38
    GKVIDEO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Posts: 824 | Help: 62
    • Location: "-"
    Helpful post? (0)
    Odpowiedź na zadane pytanie zakładający temat uzyskał czyli nie ma możliwości żeby tunery procowały poprawnie w konfiguracji opisanej przez Kolegę bamc jedynie tak jak pisali Koledzy powyżej założenie konwertera TWIN usunie istniejący problem.
    Temat zamykam.
Similar topics to problem z rozdzielaczem sygnału
Mouser  Search 4 million + Products
Browse Products