| Author |
nataszka1413 Poziom 3

|
22 May 2004 22:08 problem z HP3820 pod WinXP |
|
|
|
Hej! Pierwszy mój post ale mam nadzieje na odzew:) Po przec zytaniu paru postów i odp poczulam :( . Moge miec tylko nadzieje ze z moim egzemplarzem wszystko bedzie okej :) Ale teraz mam maly problem: podlaczam drukarke do kompa USB kablem, do gniazdka, kaseta z tuszami oryginalnymi dobrze zalozonymi i no chce instalowac sterowniki, pojawia sie komunikat ze nieprzeszly testu zgodnosci z Win XP ale ja kontynuuje instalacje. Potem chce wydrukowac zdjecei, ustawiam parametry i komunikat ze drukuje a nie drukuje ! Swiecj sie dioda zasilania, dokumenty tez sie nie drukuja, nic! Instalowalam sterowniki angilskie, ten sam problem, nie przeszly testów zgodnoci. Uff, ale sie opisalam :) ale moze ktos ma podobny problem i moze mi pomóc?? Bardzo mi zalezy na tym i dzieki z góry.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
22 May 2004 22:08 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
jzalom Poziom 6

|
25 May 2004 11:51 Re: problem z HP3820 pod WinXP |
|
|
|
Siemka.
Z mojego doświadczenia wiem że te drukarki wymagają odpowiedniej instalacji. W tym momencie jeśli dalej masz zainstalowane sterowniki musisz:
1. odłączyć drukarke od kompa i od zasilania
2. włożyć płyte ze sterownikami i nacisnąć opcję "usuń wszystko" (tzn całe oprogramowanie wraz z sterownikami)
3. następnie najlepiej przerestartować kompa
4. włożyć płyte i uruchomić ją, postępować tak jak podają komunikaty
NIE PODŁĄCZAĆ WCZEŚNIEJ DRUKARKI DO KOMPA JEŚLI PROGRAM Z PŁYTY TEGO NIE POWIE.
Powodzenia
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
25 May 2004 11:51 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
nataszka1413 Poziom 3

|
01 Jun 2004 22:22 Re: problem z HP3820 pod WinXP |
|
|
|
Dzieki za odzew! Niestety, próbowalam nie tylko Twojej ale takze kilkunastu innych kombinacji podlaczania i nic z tego ... Jednak pies pogrzebany jest chyba gdzie indziej, poniewaz drukarka jest sprawna i dziala na innym kompie z WinXP. A u mnie przy kazdej instalacji to samo: ten sterownik jest niezgodny z systemem i zaopatrz sie w oprogramowanie pasujce do WIN XP. Moze ktos ma inne sterowniki (nie z angielskiej strony HP bo Z NIMI JEST TO SAMO)do 3820? Jesli ktos ma jakis pomysl, niech napisze. Bardzo dziekuje raz jeszcze i mam nadzieje ze znajdzie sie gdzies moj wybawca :):):)
|
|
| Back to top |
|
 |