FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

problem z HP3820 pod WinXP

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> problem z HP3820 pod WinXP
Author
Poziom 3
Poziom 3

Post#1 Post from the author of the topic 22 May 2004 22:08   

problem z HP3820 pod WinXP

Hej! Pierwszy mój post ale mam nadzieje na odzew:) Po przec zytaniu paru postów i odp poczulam :( . Moge miec tylko nadzieje ze z moim egzemplarzem wszystko bedzie okej :) Ale teraz mam maly problem: podlaczam drukarke do kompa USB kablem, do gniazdka, kaseta z tuszami oryginalnymi dobrze zalozonymi i no chce instalowac sterowniki, pojawia sie komunikat ze nieprzeszly testu zgodnosci z Win XP ale ja kontynuuje instalacje. Potem chce wydrukowac zdjecei, ustawiam parametry i komunikat ze drukuje a nie drukuje ! Swiecj sie dioda zasilania, dokumenty tez sie nie drukuja, nic! Instalowalam sterowniki angilskie, ten sam problem, nie przeszly testów zgodnoci. Uff, ale sie opisalam :) ale moze ktos ma podobny problem i moze mi pomóc?? Bardzo mi zalezy na tym i dzieki z góry.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 22 May 2004 22:08   

Back to top

jzalom
Poziom 6
Poziom 6

Post#2 25 May 2004 11:51   

Re: problem z HP3820 pod WinXP

Siemka.
Z mojego doświadczenia wiem że te drukarki wymagają odpowiedniej instalacji. W tym momencie jeśli dalej masz zainstalowane sterowniki musisz:
1. odłączyć drukarke od kompa i od zasilania
2. włożyć płyte ze sterownikami i nacisnąć opcję "usuń wszystko" (tzn całe oprogramowanie wraz z sterownikami)
3. następnie najlepiej przerestartować kompa
4. włożyć płyte i uruchomić ją, postępować tak jak podają komunikaty
NIE PODŁĄCZAĆ WCZEŚNIEJ DRUKARKI DO KOMPA JEŚLI PROGRAM Z PŁYTY TEGO NIE POWIE.

Powodzenia
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 25 May 2004 11:51   

Back to top

nataszka1413
Poziom 3
Poziom 3

Post#3 Post from the author of the topic 01 Jun 2004 22:22   

Re: problem z HP3820 pod WinXP

Dzieki za odzew! Niestety, próbowalam nie tylko Twojej ale takze kilkunastu innych kombinacji podlaczania i nic z tego ... Jednak pies pogrzebany jest chyba gdzie indziej, poniewaz drukarka jest sprawna i dziala na innym kompie z WinXP. A u mnie przy kazdej instalacji to samo: ten sterownik jest niezgodny z systemem i zaopatrz sie w oprogramowanie pasujce do WIN XP. Moze ktos ma inne sterowniki (nie z angielskiej strony HP bo Z NIMI JEST TO SAMO)do 3820? Jesli ktos ma jakis pomysl, niech napisze. Bardzo dziekuje raz jeszcze i mam nadzieje ze znajdzie sie gdzies moj wybawca :):):)
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> problem z HP3820 pod WinXP
Page 1 of 1
Similar topics
ASUS P5GDC problem z wyjsciem dzwiekowym pod WINXP prof SP2 (5)
Epson Stylus Color 580 - problem z instalacją pod WinXP (2)
Drukarka HP 710c a problem z lustrzanym odbiciem pod winXP (3)
Problem z kartą sieciową 3Com pod WinXP/2000 (3)
Problem z karta TV AverTV Studio pod winXP (2)
problem z myszą Logitech pod WinXp. (6)
Problem z instalacja hp 3550 pod winXP (7)
Instalacja Neostrady pod WinXP - problem (4)
Problem z Matlab7 pod winXP (2)
Problem z siecią pod winxp (6)

Page generation time: 0.17 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed