Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Licznik energii elektrycznej


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Kosz -> Kosz Archiwum ->Licznik energii elektrycznej Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Łukaszek157
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 441
Miasto: Kęty

Łukaszek157
Poziom 17
Post#1 Post autora tematu 06 Lip 2009 11:32   

Licznik energii elektrycznej


Witam dzisiaj odbyła sie wymiana licznikow u mnie i jeden sobie przywłaszczyłem Very Happy Nie wie ktos moze na co on by sie przydał? bo nie wiem czy go rozkrecac i patrzyc co tam w nim słychac czy moze na cos sie przyda? Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
Electrical
Red. Komputery FAQ
Red. Komputery FAQ


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 1251
Miasto: Wielkopolska

Electrical
Red. Komputery FAQ
Post#2 06 Lip 2009 11:36   

Re: Licznik energii elektrycznej


Łukaszek157 napisał:
Witam dzisiaj odbyła sie wymiana licznikow u mnie i jeden sobie przywłaszczyłem Very Happy

przywłaszczyłem= ukradłem Question

Dodano po 30 [sekundy]:

:-/

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
Łukaszek157
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 441
Miasto: Kęty

Łukaszek157
Poziom 17
Post#3 Post autora tematu 06 Lip 2009 13:31   

Re: Licznik energii elektrycznej


Pozyczyłem Razz

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Electrical
Red. Komputery FAQ
Red. Komputery FAQ


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 1251
Miasto: Wielkopolska

Electrical
Red. Komputery FAQ
Post#4 06 Lip 2009 14:45   

Re: Licznik energii elektrycznej


Łukaszek157 napisał:
Pozyczyłem Razz

To nie rozkręcaj bo zepsujesz a musisz oddać.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#5 06 Lip 2009 14:57   

Re: Licznik energii elektrycznej


Podłącz do kompa, a gwarantuje, że z wrażenia przestaniesz tak długo przy nim siedzieć.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
KJ
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Sie 2001
Posty: 2110
Miasto: Mikołów

KJ
Poziom 22
Post#6 06 Lip 2009 15:00   

Re: Licznik energii elektrycznej


Ja też bym spisał wartość z licznika i do całego sprzętu w pokoju podłączył - z czystej ciekawości zobaczyć ile prądu zjada dziennie Very Happy W środku nic ciekawego nie znajdziesz więc bardziej się przyda cały Smile Jeżeli zap...orzyczyłeś elektrykom to możesz być pewny że się wcześniej czy później po niego zgłoszą a wtedy raczej będziesz miał problem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Łukaszek157
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 441
Miasto: Kęty

Łukaszek157
Poziom 17
Post#7 Post autora tematu 07 Lip 2009 11:52   

Re: Licznik energii elektrycznej


Hm no podłacze z ciekawosci a da sie to jakos wyzerowac?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
slu_1982
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 02 Lut 2008
Posty: 1170
Miasto: Warszawa

slu_1982
Poziom 21
Post#8 07 Lip 2009 12:12   

Re: Licznik energii elektrycznej


tak podłącz na odwrót Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Łukaszek157
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 441
Miasto: Kęty

Łukaszek157
Poziom 17
Post#9 Post autora tematu 07 Lip 2009 12:40   

Re: Licznik energii elektrycznej


Jak to na odwrot? Very Happy bo az sie boje Razz tak wyglada to do podłaczenia w liczniku:
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
pol102
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 23 Lut 2006
Posty: 1808
Miasto: Leszno

pol102
Zasłużony dla elektroda
Post#10 07 Lip 2009 14:13   

Re: Licznik energii elektrycznej


Czysty kabaret Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Stary1952
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 1960
Miasto: Podkarpacie

Stary1952
Poziom 22
Post#11 07 Lip 2009 14:31   

Re: Licznik energii elektrycznej


Przy odrobinie wysiłku można go przerobić na dynamo rowerowe . Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Łukaszek157
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 441
Miasto: Kęty

Łukaszek157
Poziom 17
Post#12 Post autora tematu 07 Lip 2009 16:57   

Re: Licznik energii elektrycznej


Taaa dynamo Very Happy

Dodano po 1 [godziny] 23 [minuty]:

Dobra koniec z tymi głupotami Smile

Powiedział by mi ktos jak to podłaczyc? tylko juz mowie serio...

Dobrze mysle ze tak: Od lewej jak sa te wejscia zakrecane to kolejno
zacisk 1-wejście faza
zacisk 2-wyjście faza
zacisk 3-wejście zero
zacisk 4-wyjście zero

Wg mnie tak bym to połaczył:
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Nie za bardzo sie na tym znam bo pierwszy raz to robie z góry dzieki za odp

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
Mistrzu519
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 3
Miasto: but

Mistrzu519
Poziom 2
Post#13 07 Lip 2009 17:09   

Re: Licznik energii elektrycznej


Szczerze mało wiem na ten ten temat lepiej niech wypowie sie ktos doswiadczony Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Łukaszek157
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 441
Miasto: Kęty

Łukaszek157
Poziom 17
Post#14 Post autora tematu 07 Lip 2009 19:38   

Re: Licznik energii elektrycznej


Ha podłaczyłem lecz nie działa jak trzeba : ( Mam podłaczona lampke i kreci sie jak powinno czyli w prawo (Zgodnie ze strzałka) ale w pewnym momecie przestaje tak jak by juz nie mogło dalej a lampka dalej swieci i tyle z tego :/ wie ktos moze co robie nie tak?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#15 07 Lip 2009 19:49   

Re: Licznik energii elektrycznej


Może dla tego właśnie je wymieniali?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Smokudg
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 365
Miasto: Dąbrowa Górnicza

Smokudg
Poziom 17
Post#16 07 Lip 2009 19:59   

Re: Licznik energii elektrycznej


Ma już swój przebieg i tyle. Koniec żywotu Razz

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Łukaszek157
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 441
Miasto: Kęty

Łukaszek157
Poziom 17
Post#17 Post autora tematu 07 Lip 2009 21:13   

Re: Licznik energii elektrycznej


No dobra ale on jest na 100% sprawny bo jak by przyszli go wymienic za miesciac to by działał dalej bo jakos cały czas na chodzie tylko wymienili na nowszy...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
półkownik
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 20
Miasto: Blachownia

półkownik
Poziom 7
Post#18 07 Lip 2009 21:20   

Re: Licznik energii elektrycznej


A ustawiłeś go pionowo? tak jak na ścianie wisiał. Na leżąco nie bedzie się kręcił

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Łukaszek157
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 441
Miasto: Kęty

Łukaszek157
Poziom 17
Post#19 Post autora tematu 07 Lip 2009 22:16   

Re: Licznik energii elektrycznej


o fuck :/ no o tym nie pomyslałem Smile

Dodano po 5 [minuty]:

Ale mimo wszystko jest tak jak przedtem :/ moze cos zle podłaczam?

Dodano po 4 [minuty]:

A tak to połaczyłem:
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Hokoczu
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 262
Miasto: Ostróda/Olsztyn

Hokoczu
Poziom 15
Post#20 07 Lip 2009 22:31   

Re: Licznik energii elektrycznej


Zrób tak: do dwóch pierwszych jeną faze, do trzeciego drugą i z tego samego przewód na gniazdko, czwarty to wyjście pierwszej fazy i drugi przewód gniazdka.

Mniej więcej tak:
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Łukaszek157
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 441
Miasto: Kęty

Łukaszek157
Poziom 17
Post#21 Post autora tematu 07 Lip 2009 22:42   

Re: Licznik energii elektrycznej


co,co,co? nie rozumiem Smile to licznik jednofazowy to jak to niby zrobie?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
Hokoczu
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 262
Miasto: Ostróda/Olsztyn

Hokoczu
Poziom 15
Post#22 07 Lip 2009 22:46   

Re: Licznik energii elektrycznej


Stare przyzwyczajenie, 1 to faza, 2 to neutral. A jak to nie działa to do pierwszej kostki wejście, do drugiej wyjście.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Łukaszek157
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 441
Miasto: Kęty

Łukaszek157
Poziom 17
Post#23 Post autora tematu 07 Lip 2009 22:58   

Re: Licznik energii elektrycznej


Wiesz... ja jestem zielony w tym i sie troche gubie :/ co tu zamienic? mogle bys mi to opisac?
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Hokoczu
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 262
Miasto: Ostróda/Olsztyn

Hokoczu
Poziom 15
Post#24 07 Lip 2009 23:03   

Re: Licznik energii elektrycznej


Z lewej wejście z prawej wyjście:
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Łukaszek157
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 441
Miasto: Kęty

Łukaszek157
Poziom 17
Post#25 Post autora tematu 07 Lip 2009 23:06   

Re: Licznik energii elektrycznej


koncowki do gniazdka?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ZbeeGin
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 22 Kwi 2002
Posty: 3296
Miasto: 50°19'N 18°55'E

ZbeeGin
Poziom 23
Post#26 07 Lip 2009 23:08   

Re: Licznik energii elektrycznej


Zobacz sobie tu:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany i następnym razem postaraj się użyć wyszukiwarki.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Hokoczu
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 262
Miasto: Ostróda/Olsztyn

Hokoczu
Poziom 15
Post#27 07 Lip 2009 23:19   

Re: Licznik energii elektrycznej


Jeśli to połączenie nie działa spróbuj mojego, spotkałem się raz z takim, w innym wypadku licznik jest uszkodzony.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Łukaszek157
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 441
Miasto: Kęty

Łukaszek157
Poziom 17
Post#28 Post autora tematu 07 Lip 2009 23:21   

Re: Licznik energii elektrycznej


ZbeeGin tak to mam od poczatku podłaczone

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Hokoczu
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 262
Miasto: Ostróda/Olsztyn

Hokoczu
Poziom 15
Post#29 07 Lip 2009 23:37   

Re: Licznik energii elektrycznej


A może licznik obraca się bardzo powoli, na początku zawsze jest skok, dlatego wydaje ci się że licznik zaczyna się kręcić i zaraz zwalnia. Przypatrz się dobrze czy tarcza się obraca.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Łukaszek157
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 441
Miasto: Kęty

Łukaszek157
Poziom 17
Post#30 Post autora tematu 07 Lip 2009 23:40   

Re: Licznik energii elektrycznej


Jest dosłownie tak ze staje w pewnym momecie.... mam filmik:

Link

chyba ze tak jak mowisz kreci sie bardzo,bardzo powoli...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Kosz -> Kosz Archiwum -> Licznik energii elektrycznej 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
Uszkodzony licznik energii elektrycznej. (21)
Licznik energii elektrycznej - wyzerowanie (5)
Oszczędzanie energii elektrycznej (6)
Magnetogenerator energii elektrycznej (8)
Odpowiedzialność dystrybutora energii elektrycznej. (3)
Badanie licznika energii elektrycznej. (3)
Manipulowanie licznikiem energii elektrycznej (13)
wynagrodzenie inkasenta energii elektrycznej (11)
Wytwarzanie energii elektrycznej - teoretycznie (9)
Elektroniczne liczniki energii elektrycznej. (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.102 seconds

elektroda.pl temat RSS