Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



BROTHER DCP - 330C - błąd 4F


  Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Beginners ->BROTHER DCP - 330C - błąd 4F Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
freecameleon
Level 1
Location: Bialystok
Joined: 07 Jul 2009
Posts: 1
freecameleon
Level 1
Post#1 07 Jul 2009 21:47  Topic author   

BROTHER DCP - 330C - błąd 4F


BROTHER DCP - 330C - błąd 4F proszę o pomoc miga czerwony wykrzyknik i nic nie działa. Widziałem podobne pytania w innych watkach ale nikt nie raczył odpowiedzieć. Ten temat wszędzie był pomijany. Potrzebuję pomocy. Co mogę zrobić. Drukarka rozebrana głowice przeczyszczone znalazłem kawałek zaciętego papieru, który następnie usunąłem. Nadal bez zmian.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
marekfijolek
Level 2
Joined: 03 Aug 2006
Posts: 2
marekfijolek
Level 2
Post#2 25 Jan 2010 12:45    

Re: BROTHER DCP - 330C - błąd 4F


Witam ja też mam taki problem z tym że z DCP-130 i dzwoniłem do brothera powiedzieli że jest to mechaniczne uszkodzenie głowicy drukującej.Każdy na tym forum się mądrzy a nicht nie raczy zapytać producenta.jak możesz to kliknij kilka punkcików dla mnie jeśli ci to coś pomogło. A co do głowicy to jesli masz na gwarancji to ci wymienia ewentualnie odpłatnie. Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ldrwal
Level 2
Location: wroclaw
Joined: 30 Nov 2006
Posts: 2
Post rating: 1
ldrwal
Level 2
Post#3 04 Mar 2010 02:25    

Re: BROTHER DCP - 330C - błąd 4F


drukarka wyświetla: Druk niemożliwy 4F
czytałem w innych tematach, że jest to błąd oznajmiający uszkodzenie głowicy, problem jednak jest taki, że po włączeniu drukarki zanim wyświetli się błąd jak włączę ksero to pierwsza strona a czasem dwie wydrukują się bez problemu i wydruk jest normalny czy to czarno biały czy w kolorze, więc nie rozumiem jak mogłaby być uszkodzona głowica skoro drukuje normalnie do pojawienia się błędu

rozkręciłem ją dzisiaj i wyczyściłem dokładnie bo myślałem, że to może pomóc, ale nic się nie zmieniło, przeczytałem gdzieś na jakimś forum może nawet na tym ale przy podobnym błędzie innej drukarki też firmy brother, że ten błąd może być spowodowany przepełnieniem timera, jeśli w tej drukarce istnieje możliwość, że to właśnie to powoduje ten błąd lub coś innego od strony elektroniki bądź oprogramowania to proszę o pomoc w wyjaśnieniu co może powodować ten błąd i jak się go pozbyć

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kebly
Level 11
Location: Zelów
Joined: 26 Oct 2005
Posts: 14
Helped: 3
Post rating: 3
kebly
Level 11
Post#4 17 Nov 2010 18:09    

Re: BROTHER DCP - 330C - błąd 4F


Czy przy wyświetlaniu błędu 4F kombinował może ktoś przy obwodzie kondensatora elektrolitycznego 220uF na płytce karetki głowicy? (DCP-130C) U mnie, po drastycznych eksperymentach z głowicą w drukarce DCP-130C (błąd 4F), podmieniłem ów kondensator na 470uF, dobrej jakości, i nagle błąd przestał się pojawiać. Nie wiem na ile to przypadek i na jak długo taki eksperyment wystarczy, ale po przyjrzeniu się bliżej temu obwodowi na płycie głównej zastanawia mnie, czy czasem pojemności kondensatorów i wartości rezystorów tego obwodu nie będą miały wpływu na wyeliminowanie błędu 4F, szczególnie tych mniej wyeksploatowanych drukarek...
Może chciało by się komuś pobawić w wolnej chwili...

Pozdrawiam.

Helpful post? + +1
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Beginners -> BROTHER DCP - 330C - błąd 4F
Page 1 of 1

Similar topics to bROTHER DCP - 330C - błąd 4F

Brother DCP-330C Błąd 51 . (4)
Brother DCP-330C - czyszczenie niemożliwe - kod 46 (4)
Brother DCP-330C Niska temperatura otoczenia (2)
Brother dcp-330c nie widzi tuszy (8)
Brother DCP-330C nie pobiera papieru (4)
DCP 330C Brother - bład 51, nie działa reset (2)
Brother DCP 330C pusty atr. Jak robić reset? Podmiana płyty (1)
brother dcp 330c "zator papieru" (5)
[Kupię] Urządzenie wielofunkcyjne jakie? (Brother DCP j105 vs Brother DCP-7055W) (2)
[Inne] Brother DCP-7055W czy Brother DCP-7070DW? (8)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.072 seconds