Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak odbierac internet przez wifi?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Jak odbierac internet przez wifi?
Autor
Wiadomość
rdorau
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 08 Mar 2006
Posty: 42
Miasto: Dziemiany

Post#1 Post autora tematu 08 Lip 2009 10:17   

Jak odbierac internet przez wifi?


Witam>
Proszę o poradę w kwesti zwiększenia zasięgu wifi z routera Axesstel MV400 (orange freedom pro). Router usytuowany jest na piętrze w domu jednorodzinnym (konstrukcja ścian "normalna"), wg mojego rozeznania nie powinno być kłopotów z "sianiem" sygnału, natomiast zauważam częste zmiany sygnału z poziomu bardzo dobry do niski. Nawet w pokoju obok (jakieś 5 m odległości) sygnał potrafi się rwać i powodować zaniki połączenia. Co może być przyczyną takiego zachowania i proszę o ewentualne porady w kwestii zwiększenia zasięgu wifi.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Lip 2009 10:17   





Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Young Lady
Young Lady


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#2 27 Lip 2009 00:03   

Re: Orange freedom pro


Rwie Ci się sygnał wi-fi na komputerze czy sygnał CDMA lub połączenie CDMA na routerze?
Powrót do góry
   
exenet
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 08 Lip 2009
Posty: 11
Miasto: Częstochowa

Post#3 27 Lip 2009 00:41   

Re: Orange freedom pro


Pewnie chodzi o sygnał wifi. Ustaw na routerze prędkość wifi na 11 mbit i zobacz czy sytuacja opisana przez Ciebie dalej występuje.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lip 2009 00:41   





Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Young Lady
Young Lady


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#4 27 Lip 2009 01:23   

Re: Orange freedom pro


Pytam się, bo właśnie testuję taki sam system, i wi fi chodzi świetnie , natomiast rwie się połączenie CDMA.
Wg mnie konfigurując router MV400R, nie jest dostępna opcja zmiany prędkości wi-fi.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lip 2009 01:23   





Powrót do góry
   
exenet
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 08 Lip 2009
Posty: 11
Miasto: Częstochowa

Post#5 27 Lip 2009 09:40   

Re: Orange freedom pro


W ustawieniach karty WiFi w laptopie jest zmiana prędkości połączenia.
Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Young Lady
Young Lady


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#6 27 Lip 2009 12:46   

Re: Orange freedom pro


exenet napisał:
W ustawieniach karty WiFi w laptopie jest zmiana prędkości połączenia.


fakt. Ale to nie ma nic do zasięgu wi-fi routera.

rdorau, zobacz:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1337813&highlight=mv400&sid=
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lip 2009 12:46   





Powrót do góry
   
rdorau
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 08 Mar 2006
Posty: 42
Miasto: Dziemiany

Post#7 Post autora tematu 29 Lip 2009 09:59   

Re: Orange freedom pro


Witam,
rwie się sygnał wifi - chociaż CDMA pozostawia wiele do życzenia, ale tutaj nie mogę mieć pretensji, bo moja miejscowość jest poza zasięgiem (wg orange), poprawiłem siłę sygnału za pomocą anteny, natomiast cały czas skacze siła sygnału wifi, raz jest b. dobra a raz b. niska - dodam jeszcze, że używam karty TPlink z antenką- zastanawiam się czy nie podłączyć anteny okólnej do "siania" sygnału wifi.
Powrót do góry
   
salmon
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Dołączył: 27 Sty 2003
Posty: 2885
Miasto: Ełk

Post#8 29 Lip 2009 13:06   

Re: Orange freedom pro


Na początek spróbuj poeksperymentować z kanałami na AP, jeśli to nie pomoże, dobrze byłoby sprawdzić i inną kartą/laptopem - miałem podobną sytuację z takim routerkiem - na karcie NetGear bodajże na BroadCom-ie sygnał skakał, najczęściej pokazywał w pobliżu niskiego, po zmianie karty na jakąś na Atheros-ie cały czas znakomity....
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Jak odbierac internet przez wifi?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
co zrobić aby odbierac internet z odległości 30m przez wi fi (3)
Router wifi ze switchem. Internet przez WiFi - jak zrobić? (6)
Internet przez SDI, 1 PC udostępnia przez WiFi na 2 PC -JAK? (1)
acer aspire e1-531 - jak przesłać internet łapany przez wifi dalej przez kabel e (3)
Jak podłączyć internet przez WiFi (7)
Jak podzielić internet przez wifi na 2 komputery?? (7)
internet radiowy ... jak rozdzielic przez wifi (8)
Jak udostępniac internet przez WiFi sąsiadowi ? (14)
Jak podzielić Internet z Multimedii przez Wifi (6)
edimax ew-7206pdg - jak skonfigurowac AP aby odbierac internet multimedia ? (9)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.071 seconds

elektroda.pl temat RSS