Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Dziwny problem


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Dziwny problem
Autor
Wiadomość
baranek21
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 31 Maj 2003
Posty: 177

Post#1 Post autora tematu 24 Maj 2004 01:21   

Dziwny problem


Witam. Problem jest jak dla mnie totalnie bez sensu i nie mam racjonalnego wytlumaczenia co go powoduje. Mianowicie wpisujac adres do przegladarki obojetnie jakiej i sie z nim polaczyc wyskakuje, ze nie ma takiej strony. Nalezy powtorzyc czynnosc kilka razy i dopiero wtedy "zalapie" laczenie w witryna. Bywa tak, ze obrazki na stronie nie moga byc wyswietlone i grafiki rowniez brakuje. To samo z poczta w outlooku i wtyczce powergg: "problem z wyszukaniem hosta". Laczy sie z serwerem poczty i wyskakuje blad. Kilka krotne klikniecie w wyslij odbierz "zaskakuje". System przeinstalowany, nawet kilka razy i nic. Kiedys nie mialem takich problemow. Kolejny problem to overnet. Dlugo szuka zrodel a ostatnio prawie wcale nic nie sciaga. Moj administrator sieci (jakis łepek) poblokowal porty m.in. ftp, czat, jak rowniez windows update. CZy to moze byc wina internetu? Raz dziala, raz nie, to mnie dobija!!! Czy moze mi ktos pomoc jak to naprawic, bo przeistalowywanie systemu nic nie daje a wrecz z kazdym kolejnym razem pogarsza sytuacje. Dane kompa: Win98SE, Obudowa typu IBM, grafika+dzwiek na plycie glownej Intela, procesor celeron 433, ram 192MB, lacze dsl 512kb/s podzielone na 7 osob. Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Maj 2004 01:21   





Powrót do góry
   
Pi-Vo
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 28 Kwi 2003
Posty: 3013
Miasto: Lublin

Post#2 24 Maj 2004 01:24   

Dziwny problem


To na 100% wina manewrów tego łepka admina ,miałem podobnie jak coś w serwerze mój pochrzanił ,potem jak wyprostował wszystko wróciło do normy.I po co te porty blokował?Przecież z tym jest okaleczona sieć ,jak płacisz wymuś na nim żeby to odblokował.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Maj 2004 01:24   





Powrót do góry
   
Kris52
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 23 Lip 2003
Posty: 287
Miasto: Katowice

Post#3 24 Maj 2004 01:46   

Re: Dziwny problem


Miałem podobny efekt tylko że korzystam z łącza licencja gprs (stałe przez telefon komórkowy) i u mnie pomogła zmiana serwer-ów DNS.Korzystałem z tych z tp (194.204.159.1 i 194.204.152.34). Proponuje spróbować zmienić na jakieś inne .
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Maj 2004 01:46   





Powrót do góry
   
baranek21
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 31 Maj 2003
Posty: 177

Post#4 Post autora tematu 24 Maj 2004 12:46   

Re: Dziwny problem


Zmienilem dnsy i po zrestartowaniu bylo super. Wszystko chodzilo szybciej i nie mialem bledow. Niestety po kolejnym zrestartowaniu problem powrocil. Po uruchomieniu systemu problemy byly male, lecz z czasem sie poglebialy i obecnie praktycznie kilkukrotne odswiezanie strony pozwala sie z nia polaczyc. To samo tyczy sie poczty. Pozostaje tylko interwencja u admina sieci, tylko zeby to bylo takie proste :)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Dziwny problem
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dziwny problem, dziwny wirus. (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.044 seconds

elektroda.pl temat RSS