Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone
Autor
Wiadomość
rauli
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 27

Post#1 Post autora tematu 09 Lip 2009 20:20   

blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Prosze o pomoc
Mam problem z wejsciem na strone www.mijnoverheid.nl , jak kiedys moglem to robic bez problemu teraz za kazdym razem wyskakuje mi blad HTTP403,korzystam z routera,mam inny komputer,czyli to samo IP i rowniez nie moge otworzyc tej stronki,dlaczego? Natomiast jak korzystam z bramki proxy bez problemu otwieram,dziekuje za porade
Powrót do góry
   
WMichał
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 29 Gru 2007
Posty: 1290
Miasto: Ostrów Wielkopolski

Post#2 09 Lip 2009 20:41   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Jaka przeglądarka? Sprawdź czy nie ma blokady na stronę w pliku hosts.
Powrót do góry
   
rauli
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 27

Post#3 Post autora tematu 09 Lip 2009 22:02   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Jestem zielony w tych sprawach,ale probowalem na 3 roznych przegladarkach,
gdzie znalezc plik hosts?
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#4 10 Lip 2009 08:16   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Spróbuj przez adres IP: 213.208.238.130
Plik hosts: %windir%\System32\drivers\etc (wklej w start - uruchom).

Podaj więcej szczegółów, jak łączysz się z siecią, czy to tylko ta strona stwarza problemy.
Powrót do góry
   
pwl0
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 24
Miasto: KO02QF

Post#5 10 Lip 2009 13:00   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


A nie masz przypadkiem neostrady ? Napisz jakie masz to IP.

Jesli chodzi o hosts to spróbuj "ping www.mijnoverheid.nl" jeśli zacznie pingować taki IP jak poniżej to plik hosts/DNS jest OK.
"Badanie www.mijnoverheid.nl [213.208.238.130] z użyciem 32 bajtów danych:"
Powrót do góry
   
rauli
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 27

Post#6 Post autora tematu 10 Lip 2009 19:19   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


dziekuje wszystkim za pomocna dlon,
-nie korzystam z neostrady
-mam problem ,,tylko,, z ta stronka
-mieszkam za granica Polski,mam stale lacze,
-czy podanie mojego IP w czyms pomoze?
-tak jak pisalem jestem ,,zielony,,w sprawach internetu jesli np wychodz taki problem
-nie wiem jak mam skorzystac z IP ktore podaliscie w odpowiedzi zeby sprawdzic ping
dzieki za czas,czekam jasniejsze instrukcje
Powrót do góry
   
WMichał
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 29 Gru 2007
Posty: 1290
Miasto: Ostrów Wielkopolski

Post#7 10 Lip 2009 20:19   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


W przeglądarce zamiast adresu wpisz to co podał Gusioo
Natomiast to co podał pwl0 wpisz w konsoli: start->uruchom->cmd
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Lip 2009 20:19   





Powrót do góry
   
rauli
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 27

Post#8 Post autora tematu 10 Lip 2009 20:32   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Oki,zrozumialem,ale na czym stoimy............
wchodze na 213.208.238.130 i jest identyczny komunikat jakbym wchodzil z mojego kompa na te strone,czyli dalej blad
Powrót do góry
   
rauli
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 27

Post#9 Post autora tematu 11 Lip 2009 15:28   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Gusio,dlaczego jak wpisuje podany IP 213.208.238.130 przez Ciebie wyskakuje mi taki sam blad,jak otwieram te stronke na ktora nie moge wejsc
Powrót do góry
   
Czebu
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 462
Miasto: a raczej kraj Polska

Post#10 11 Lip 2009 15:45   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Rauli, jaki masz system operacyjny na swoim komputerze?
Może być tak, że firewall blokuje ci dostęp do tej strony.
Powrót do góry
   
rauli
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 27

Post#11 Post autora tematu 11 Lip 2009 16:20   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


mam Windows,probowalem z roznych wyszukiwarek intern.,ciagle to samo,korzystam z routera intern.mam stale lacze,i tylko z ta strona problem,firewall moze faktycznie blokuje,ale dlaczego tylko te strone,a jak blokuje to chyba firewall routera,ja i tak juz zglupialem,pisalem wszedzie a i tak nikt nie jest mi w stanie pomoc,nawet jak sformatuje kompa to nic nie da bo na innych kompach w domu nie moge wejsc na te strone
Powrót do góry
   
Czebu
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 462
Miasto: a raczej kraj Polska

Post#12 11 Lip 2009 16:26   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Rauli. Czy to jest system Windows XP? Ile wyświetla ci się dysków w Moim komputerze?
Błąd HTTP 403 - oznacza 'Dostęp wzbroniony'. Wbrew pozorom to ma znaczenie, że o tym piszę.
Ten błąd leży po twojej stronie. Ta strona, którą podałeś u mnie się wyświetla.
Formatowanie dysku przeprowadza się wtedy, kiedy już wszystkie inne metody zawodzą.
Powrót do góry
   
rauli
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 27

Post#13 Post autora tematu 11 Lip 2009 16:50   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Piotr,wiem ze ta strona dziala,sprobowalem przez bramki proxy i bez problemu wchodze,nie rozumiem tylko co sie stalo ze z mojego kompa nie moge tego zrobic a raczej z mojego IP,bo z drugiego kompa tez nie moge tego zrobic,
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Lip 2009 16:50   





Powrót do góry
   
Czebu
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 462
Miasto: a raczej kraj Polska

Post#14 11 Lip 2009 17:09   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Rauli. Nie denerwuj się, będzie dobrze.
Bardzo Cię proszę, odpowiedz na moje wcześniejsze pytania. To naprawdę jest istotne.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Lip 2009 17:09   





Powrót do góry
   
WMichał
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 29 Gru 2007
Posty: 1290
Miasto: Ostrów Wielkopolski

Post#15 11 Lip 2009 17:11   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Sprawdzałeś pliki hosts? Nie masz reguły, aby blokował tą stronę router?
Powrót do góry
   
Czebu
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 462
Miasto: a raczej kraj Polska

Post#16 11 Lip 2009 17:47   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Rauli. Bramkę proxy ustawiasz, po to, żeby strony internetowe szybciej się ładowały.

W przeglądarce Internet Explorer na dolnym pasku masz symbol kłódki. Ten symbol oznacza, że ta strona jest stroną z zabezpieczeniami.
Ta strona korzysta z Certyfikatu zabezpieczeń. Prawdopodobnie niektóre z tych certyfikatów, które masz w swojej przeglądarce, są nieaktualne. Być może będziesz musiał zainstalować dodatkowy certyfikat. To są tylko moje domysły.

Jeżeli ten router należy do ciebie, to musisz się do niego dostać. Odblokować adres IP tej strony na firewallu.
Jest możliwe ustawić firewall na konkretny adres IP. Nawet w nowo zainstalowanym Windowsie XP.

A poza tym, ta strona korzysta z protokołu HTTPS (szyfrowany HTTP), ale to na razie nie jest istotne.
Powrót do góry
   
WMichał
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 29 Gru 2007
Posty: 1290
Miasto: Ostrów Wielkopolski

Post#17 11 Lip 2009 18:25   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


piotr_kadlubowski napisał:
Rauli. Bramkę proxy ustawiasz, po to, żeby strony internetowe szybciej się ładowały. [...]

A podaj mi takie proxy, które przyspieszy mi ładowanie stron.
Powrót do góry
   
Czebu
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 462
Miasto: a raczej kraj Polska

Post#18 11 Lip 2009 20:10   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


WMichał na tej stronie możesz coś znaleźć.
prx.centrump2p.com
Na tej stronie podany jest chyba czas błądzenia pakietów w sieci. Im mniejszy czas, tym lepsza bramka proxy. Tak mi się wydaje.
Powrót do góry
   
WMichał
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 29 Gru 2007
Posty: 1290
Miasto: Ostrów Wielkopolski

Post#19 11 Lip 2009 20:21   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


piotr_kadlubowski napisał:
WMichał na tej stronie może coś znaleźć.
prx.centrump2p.com

I nadal twierdzisz, że one przyspieszają ładowanie stron.
Powrót do góry
   
Czebu
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 462
Miasto: a raczej kraj Polska

Post#20 11 Lip 2009 20:28   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


WMichał. Przy wolniejszych połączeniach bramka proxy się sprawdza. Nie będę wdawał się z tobą w dyskusje, bo nie chcę zaśmiecać tego tematu. Jeżeli chcesz coś mi ciekawego przekazać to wyślij mi list
e-mail. A poza tym, czekam na odpowiedź od Rauliego.
Powrót do góry
   
WMichał
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 29 Gru 2007
Posty: 1290
Miasto: Ostrów Wielkopolski

Post#21 11 Lip 2009 20:46   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Sprawdź plik hosts i podaj co masz za router.
Powrót do góry
   
rauli
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 27

Post#22 Post autora tematu 12 Lip 2009 12:43   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Piotr,mam Windows XP profes.,mam dwa dyski bo tak podzielilem,no i widze stacje dyskow,mam tez podlaczony zewn.dysk
Powrót do góry
   
pwl0
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 24
Miasto: KO02QF

Post#23 12 Lip 2009 15:56   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Ponieważ problem występuje z na dwóch kompach problem nie dotyczy komputera. Zapomnij o plikach hosts, dyskach itd..

Możliwe powody to
- twój ISP filtruje HTTP i możesz wyjść tylko przez proxy.
- masz jakieś lewe IP i tamta strona odsyła Ci 403.


Pytałem o Neostradę i Twoje IP ponieważ właśnie w neo była używana klasa 83 (która w zamierzchłych czasach nie była przeznaczona do użytku). Objawy były właśnie takie, że część stron nie działała i trzeba było przez proxy jeździć.
Powrót do góry
   
Czebu
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 462
Miasto: a raczej kraj Polska

Post#24 12 Lip 2009 20:43   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


pwl0. O ile wiem, w tym temacie nie został podany adres IP Rauliego. Tak jak Rauli twierdzi, podanie jego adresu IP nic nie pomoże. A z tym pingiem poczekamy. Może ta opcja wogóle nie będzie potrzebna.

Dodano po 9 [minuty]:

Rauli. Sprawdź firewall na routerze. Może blokuje on adres www.mijnoverheid.nl . A adresem IP tej strony jest 213.208.238.130 .
Tak jak wcześniej napisałem, jest możliwe blokowanie pojedynczego adresu IP.
Jeżeli nie będziesz potrafił tego zrobić, to niestety będziesz musiał podać mi jaki masz system na routerze.
Pod warunkiem, że masz fizyczny dostęp do tego routera.

Dodano po 9 [minuty]:

Rauli. Podawać swój adres IP drugiej osobie to już jest skrajny przypadek.
Takie coś to już lepiej robić w ostateczności.
To jest coś podobnego do podawania swojego adresu zamieszkania.
Jeżeli chcesz komuś powiedzieć, że masz remont w domu, to nie musisz mu podawać swojego adresu zamieszkania.
Powrót do góry
   
pwl0
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 24
Miasto: KO02QF

Post#25 13 Lip 2009 09:53   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Rauli, po prostu zadzwoń do swojego dostawcy internetu i zapytaj. Będzie szybciej i łatwiej.

Piotrze,
- a po co Ci informacja jaki ma system ? Mh... to tak samo jak podawać IP albo adres :D Napisał, że taki sam objaw jest na różnych koputerach na różnych przeglądarkach więc to raczej nie kwestia jego komputera.
- sprawdzanie rutera raczej nic nie pomoże. Rutery zwykle działają na L3 i/lub L4. A przecież napisał, że dostaje błąd 403. Więc to raczej nie kwestia problemów z transportem ale z samym protokołem HTTP (a to już L7)
- jeżeli nie chce podawać IP niech nie podaje. Już się wyjaśniło, że nie ma neo i puli 83. Ale jeśli chce pomocy w rozwiązaniu problemu niech poda jakieś użyteczne informacje (albo zapyta na fourm wróżek :D).
- po co Ci inf. jaki ma system na ruterze ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Lip 2009 09:53   





Powrót do góry
   
Czebu
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 462
Miasto: a raczej kraj Polska

Post#26 13 Lip 2009 13:01   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


pwl0. A może lepiej byłoby gdyby Rauli, zrobił restart swojego routera. Potem sprawdziłby czy ta strona się otwiera. Jeżeli się nie otwiera, to wtedy zadzwoniłby do dostawcy internetu i zapytał. Teraz Ty decyduj.
Powrót do góry
   
pwl0
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 24
Miasto: KO02QF

Post#27 13 Lip 2009 14:51   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Może zrestartować. Na pewno to nie zaszkodzi. Później sprawdź czy dalej nie działa i dzwoń do dostawcy internetu.

Możesz jeszcze sprawdzić tego ping'a. Kliknij "start", kliknij "uruchom", wpisz "cmd" i kliknij "OK". W tym czarnym okienku wpisz "ping 213.208.238.130" klapnij enter.

Jeżeli pojawi Ci się coś podobnego
Kod:
Badanie 213.208.238.130 z użyciem 32 bajtów danych:

Odpowiedź z 213.208.238.130: bajtów=32 czas=46ms TTL=240
Odpowiedź z 213.208.238.130: bajtów=32 czas=43ms TTL=240


to "połączenie" do tego serwera jest.
Powrót do góry
   
Czebu
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 462
Miasto: a raczej kraj Polska

Post#28 13 Lip 2009 18:04   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Rauli. Na razie rób to, co ci każe pwl0.
Powrót do góry
   
rauli
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 27

Post#29 Post autora tematu 13 Lip 2009 19:31   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


dzieki piekne za pomocna dlon,pwl0 i piotr,nie chce zeby doszlo tutaj do niepotrzebnych poroznien z mojego powodu,ale do rzeczy,restart routera robilem,ustawil sie do ustawien fabrycznych i to samo,dostep mam fizyczny do niego bo jest u mnie,a teraz info z babania pinga
Microsoft Windows XP [Wersja 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.



Badanie 213.208.238.130 z użyciem 32 bajtów danych:

Odpowiedź z 213.208.238.130: bajtów=32 czas=65ms TTL=248
Odpowiedź z 213.208.238.130: bajtów=32 czas=26ms TTL=248
Odpowiedź z 213.208.238.130: bajtów=32 czas=27ms TTL=248
Odpowiedź z 213.208.238.130: bajtów=32 czas=27ms TTL=248

Statystyka badania ping dla 213.208.238.130:
Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
Minimum = 26 ms, Maksimum = 65 ms, Czas średni = 36 ms

i co wy na to,dla mnie jest to czarna magia

Dodano po 5 [minuty]:

aaa jak juz pisalem,probowalem z roznych kompow w domu,ja mam swoj i dzieci swoje,i jest taka sama sytuacja,chyba wina nie lezy po stronie komputera,skoro jest identycznie na innym
Powrót do góry
   
Czebu
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 462
Miasto: a raczej kraj Polska

Post#30 13 Lip 2009 19:51   

Re: blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone


Rauli. Niech pwl0 decyduje, ale na moje oko to "połączenie" przez ping jest. Bo zgadza się z tym pingiem, to co napisał pwl0 w ostatnim poście. Porównaj ten ostatni post pwl0 ze swoim ostatnim postem. A czy ta strona będzie się wyświetlać to już niech zastanawia się pwl0. Jak wcześniej zrozumiałem ty nie chcesz się łączyć przez bramkę proxy.
Już nie musisz pisać jakie masz systemy. Za bardzo się rozdrabniałem. Przepraszam za tą zmienność postów.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> blad HTTP 403 nie moge wejsc na strone
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.083 seconds

elektroda.pl temat RSS