Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Denon DCT-1000R, co i jak do tego?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> CarAudio Ogólne -> Denon DCT-1000R, co i jak do tego?
Autor
Wiadomość
spagat
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 14 Maj 2005
Posty: 134
Miasto: Łódź

Post#1 Post autora tematu 14 Lip 2009 21:22   

Denon DCT-1000R, co i jak do tego?


Witam!

Zdobyłem radyjko do samochodu takie jak w tytule, działa jest praktycznie w ogóle nie używane.
Niestety w necie na temat tego radia nie ma za wiele, instrukcji, serwisówki... dramat.
Ciekawi mnie do czego są dwa gniazda w tylnej części na wtyczkę RJ45 (ośmiopinowa wtyczka jak do sieci LAN).
Jest to radyjko bez wzmacniacza i dalsze pytanie się z tym tematem właśnie łączy: jaki wzmak do tego najlepiej by było dopasować? Jakie głośniki? Chciałem zrobić sobie własnoręcznie coś a'la gainclone, tyle tylko, że w necie mało jest o konstrukcji zasilanej na poziomie 12V. Może podpowiecie mi jakieś rozwiązanie, podepchniecie pod nos schemat? Lutować, trawić umiem, mechanika (wykonanie obudowy) też nie jest mi obca. Bardzo zależy mi na czystym dźwięku o dużej dynamice i możliwie ciepłym brzmieniu, aby było słychać transjenty. Miło widziane będzie podanie sprawdzonego schematu wzmacniacza a'la gainclone i przetwornicy jeśli będzie niezbędna do zasilania.
Mam pomysł by w swoim kombi zrobić następujący manewr:
Zamontować w drzwiach przednich głośniki, w słupkach przednich syki, w bagażniku subwoofer.
Samochód to Lancia Dedra SW - gabaryty jak Audi 80 kombi.

Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Lip 2009 21:22   





Powrót do góry
   
pita1988
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 23 Gru 2008
Posty: 1488
Miasto: Lublin

Post#2 14 Lip 2009 22:49   

Re: Denon DCT-1000R, co i jak do tego?


Dobrze bedzie jak wrzucisz foto tyłu ;)
I wszystkich kabli jakie masz do niego

O ile mi sie dobrze wydaje to jest deck wiec podłaczenie do niego wzmacniacza bedzie nieuniknione
Powrót do góry
   
spagat
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 14 Maj 2005
Posty: 134
Miasto: Łódź

Post#3 Post autora tematu 15 Lip 2009 06:23   

Re: Denon DCT-1000R, co i jak do tego?


Że nieuniknione to wiem, radio uruchomiłem na zasilaczu stabilizowanym i wzmacniaczu Diora WS-504.

Fotki będą niebawem, jak tylko aparat zdobędę.

Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
spagat
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 14 Maj 2005
Posty: 134
Miasto: Łódź

Post#4 Post autora tematu 16 Lip 2009 13:06   

Re: Denon DCT-1000R, co i jak do tego?


Witam ponownie.
Widzę, że temat nie należy do porywających... - szkoda.

Zamieszczam fotki tyłu radia. Tak jak wcześniej pisałem dwa gniazda RJ45, jak jest z kolejnością pinów w tych gniazdach? Bo nie wiem jak podłączyć.

Pozdrawiam.

Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Lip 2009 13:06   





Powrót do góry
   
pita1988
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 23 Gru 2008
Posty: 1488
Miasto: Lublin

Post#5 16 Lip 2009 13:29   

Re: Denon DCT-1000R, co i jak do tego?


Nie masz kabla zasilajacego ? Zaznaczylem na foto gniazdo zasilajace

A gniazda RJ45 raczej sa do sterowania


Denon DCT-1000R, co i jak do tego?
Powrót do góry
   
powalla
Moderator CarAudio
Moderator CarAudio


Dołączył: 27 Lis 2005
Posty: 12666
Miasto: MIKOŁÓW

Post#6 16 Lip 2009 17:48   

Re: Denon DCT-1000R, co i jak do tego?


Poszukaj na forach o tematyce CA usera "brati" ...

PS: http://www.audiocar.pl/forum/viewtopic.php?p=48798&sid=8dce63aaf30eaef7d7a5d3717bf2d710#48798
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Lip 2009 17:48   





Powrót do góry
   
spagat
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 14 Maj 2005
Posty: 134
Miasto: Łódź

Post#7 Post autora tematu 16 Lip 2009 20:33   

Re: Denon DCT-1000R, co i jak do tego?


Mam oryginalny przewód zasilający z kostką iso, pasujący do tego gniazda, wiem jak podłączyć wszystko w tym radiu, bo podłączyłem je do sprzętu domowego i działało.
Nie mam pojęcia jak podłączyć piny RJ45 i dlatego pytam, nie sądzę aby było to sterowanie, ponieważ nad gniazdami są napisy "FRONT", "REAR".
Jeszcze nie sprawdziłem niestety pomarańczowego RCA, "COAXIAL", nie mam z czym spiąć w ten sposób tego radia.

Co do postów "brati" to nie ma nic na temat tego modelu, tylko na temat wyższych.

Z góry dziękuję i Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
powalla
Moderator CarAudio
Moderator CarAudio


Dołączył: 27 Lis 2005
Posty: 12666
Miasto: MIKOŁÓW

Post#8 16 Lip 2009 20:56   

Re: Denon DCT-1000R, co i jak do tego?


Słuchaj ja napisałem, że masz się zapytać o sprzęt Denona właśnie usera Brati, a linka podałem do jakiegoś pierwszego lepszego tematu o Denonie w którym Brati bierze udział w dyskusji.
Powrót do góry
   
wit007
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 14 Gru 2004
Posty: 600
Miasto: Warszawa

Post#9 03 Wrz 2009 14:18   

Re: Denon DCT-1000R, co i jak do tego?


Reszta sprzętu zależy od budżetu. Jeśli go nie określisz nie zdziw się, gdy ktoś zaproponuje wzmak za 5000 zł, głośniki za tyle samo (a to wcale nie najdrożej ;p). Przy okazji - jeśli możesz podeślij mi na PW rozpiske pinów do wtyczki prądowej. Kolega kupił takie radio, ale niestety bez kabli zasilających.
Powrót do góry
   
miki87
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 27 Sty 2007
Posty: 406
Miasto: sdz

Post#10 03 Wrz 2009 18:25   

Re: Denon DCT-1000R, co i jak do tego?


pita1988 napisał:

A gniazda RJ45 raczej sa do sterowania


przeca to są zbalansowane wyjścia na wzmacniacz, aby ich użyć potrzebujesz odpowiedni wzmak;>

No, ale radio to ma możliwość przekierowanie sygnału na asymetryczne wyjścia typu RCA więc nie widzę problemu z podaniem sygnału na wzmaka.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> CarAudio Ogólne -> Denon DCT-1000R, co i jak do tego?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Co to za koncowka mocy-Denon DCT (7)
Denon 1908 - prośba o kolumny do tego ampli (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.092 seconds

elektroda.pl temat RSS