Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Panasonic SA-PT160 - zablokowane przyciski


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> DVD/VCR/Kamery Serwis ->Panasonic SA-PT160 - zablokowane przyciski Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Rubinh
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: opolskie
Dołączył: 20 Mar 2003
Posty: 897
Pomógł: 7
Ocena postów: 2
Rubinh
Poziom 20
Post#1 15 Lip 2009 07:54  Autor tematu   

Panasonic SA-PT160 - zablokowane przyciski


Witam. W kinie domowym jw możliwe jest tylko włączenie urządzenia za pomocą przycisku power. Urządzenie pięknie wita napisem HELLO i na tym koniec, nie reaguje od tego momentu na żaden przycisk, na power także. Schematu, niestety, nie znalazłem. W czym szukać przyczyny tego zachowania?.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
sashimi
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Toruń
Dołączył: 29 Maj 2007
Posty: 290
Pomógł: 33
sashimi
Poziom 16
Post#2 16 Lip 2009 19:34    

Re: Panasonic SA-PT160 - zablokowane przyciski


Witam
Sprawdź zasilacz. Mogą być zaniżone napięcia. Wymień elektrolity. W kilku kinach i odtwarzaczach, nie koniecznie Panasonica pomagało od razu. Zawsze zaczynam od zasilaczy. Najczęstszą przyczyną nie wstawania DVD i kin domowych są elki w zasilaczach. A to sprzęt nie chce w ogóle się obudzić, a to LOADING... i koniec, a to zwicha przy odtwarzaniu. Niestety w obecnych czasach jakość kondków jest fatalna, to nie to co stare dobre polskie elektrolity z lat 80-tych. Pracują od tamtej pory i żyć będą jeszcze długie lata. Ech..

Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Rubinh
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: opolskie
Dołączył: 20 Mar 2003
Posty: 897
Pomógł: 7
Ocena postów: 2
Rubinh
Poziom 20
Post#3 16 Lip 2009 20:19  Autor tematu   

Re: Panasonic SA-PT160 - zablokowane przyciski


Jak zaznaczyłem, nie znalazłem schematu więc ustalenie, czy napięcia nie są zaniżone będzie raczej domyślne. Nie mniej cenna uwaga i od tego zacznę. Klient twierdzi, że objaw pojawił się nagle. Jednego dnia pracował a w następnym odmówił posłuszeństwa. Dzięki za radę.

Wymiana kondensatorów niczego nie dała ale... na płycie urządzenia przy złączu doprowadzającym zasilanie z przetwornicy jest opis pinów z napięciami i właśnie to miejsce zwróciło moją uwagę. Przetwornica na której m.innymi pracuje układ 8008TFE, który powinien dostarczyć napięcie 13V podaje tylko 9V. Coś mi się wydaje, że tu może tkwić przyczyna. Sęk w tym, że wolałbym otrzymać potwierdzenie, że wielkości napięć umieszczone w opisie złącza powinny być właśnie takie. Może któryś z kolegów ma na warsztacie właśnie to urządzenie i jest w stanie zwierzyć wartości uwiarygodniając ten stan.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ibiz70
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: Sieradz
Dołączył: 30 Gru 2006
Posty: 3
ibiz70
Poziom 2
Post#4 29 Gru 2009 18:48    

Re: Panasonic SA-PT160 - zablokowane przyciski


Witam. Od ostatniego postu w tym temacie minęło prawie pół roku i pewnie Rubinh rozwiązał swój problem. Tak się składa, że ja mam dokładnie ten sam problem w tym Panasonicu i prosiłbym o ile jest to możliwe o pomoc w tym temacie. Dziękuję i pozdrawiam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
agacia
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: piekary
Dołączył: 21 Wrz 2005
Posty: 221
Pomógł: 11
agacia
Poziom 15
Post#5 16 Gru 2010 19:46    

Re: Panasonic SA-PT160 - zablokowane przyciski


Czy któremuś z koleków udało się rozwiązać ten problem

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
andrzej01
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Niemodlin
Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 11
Pomógł: 1
andrzej01
Poziom 5
Post#6 24 Lut 2011 06:23    

Re: Panasonic SA-PT160 - zablokowane przyciski


Witam Wszystkich!
Mam dokładnie ten sam problem z tym sprzętem co kolega, który poruszył ten temat. To chyba już standardowa usterka. Co może być przyczyną blokady całego urządzenia?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
boraks
Poziom 4
Poziom 4
Miasto: warszawa
Dołączył: 24 Lut 2010
Posty: 8
Pomógł: 3
Ocena postów: 1
boraks
Poziom 4
Post#7 19 Lis 2011 23:07    

Re: Panasonic SA-PT160 - zablokowane przyciski


Witam. Mam identyczny problem.Sprzęt daje się uruchomić tylko do napisu /hello/ i tak pozostaje.Żadne inne przyciski nie działają.Nie można go również wyłączyć.Czy ktoś z forumowiczów rozwiązał problem Z SA-PT160 ?????

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
rjuda
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Warszawa
Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 6
rjuda
Poziom 3
Post#8 15 Lut 2014 18:21    

Re: Panasonic SA-PT160 - zablokowane przyciski


Witam. Ja również mam taki sam objaw. Wymiana kondensatorów nie pomogła. Zauważyłem że na wejściu tfe8008 jest ponad 16 v a na wyjściu tylko 9. Zaczynam podejżewać ten element. Nie mam niestety schematu. Czy może udało się Wam zwalczyć problem?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
btomko
Poziom 23
Poziom 23
Dołączył: 18 Maj 2002
Posty: 2888
Pomógł: 167
btomko
Poziom 23
Post#9 15 Lut 2014 20:12    

Re: Panasonic SA-PT160 - zablokowane przyciski


Masz schemat i myśl.

Załączniki:

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
rjuda
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Warszawa
Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 6
rjuda
Poziom 3
Post#10 23 Gru 2014 07:05    

Re: Panasonic SA-PT160 - zablokowane przyciski


Zrobione, zepsute były dwie diody prostownicze D2935 oraz D2936.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> DVD/VCR/Kamery Serwis -> Panasonic SA-PT160 - zablokowane przyciski
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Panasonic SA-PT160 brak dzwieku (1)
Kino domowe Panasonic SC-PT160, nie odtwarza DiviX (2)
Kino Panasonic SA-PT160 - czy brakuje jakiejś części? (2)
HP A4331D zablokowane przyciski (1)
Zablokowane przyciski wTCB 880 (2)
Audi beta zablokowane przyciski (5)
TTI 880 uszkodzone zablokowane przyciski (10)
TTI TCB 770 - zablokowane przyciski funkcyjne (7)
TTI 880 - nie można przełączać kanałów,zablokowane przyciski (2)
Panasonic 410 - Zablokowane menu czy co? (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.067 seconds

elektroda.pl temat RSS