FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Internet explorer

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Internet explorer
Author
Poziom 19
Poziom 19

Post#1 Post from the author of the topic 25 May 2004 21:43   

Internet explorer

jak zmienić w kluczu:HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search Wartości:CustomizeSearch i SearchAsistant.; Po włączeniu przeglądarki ,Stona tytuowa(domowa )ustala się na c: \searchpage.html a nie na np:www.wp.pl ;nawet po wykasowaniu napisu c:........i wpisaniu w jego m-ce www.wp.pl ponownie się pojawia(Internet działa normalnie).Gdzie jeszcze należy to wykasować lub co zmienić? :(
Back to top

unitral
Poziom 20
Poziom 20

Post#2 25 May 2004 22:07   

Internet explorer

mialem podobny problem ale rozwiazania jak do tej pory nie znalazlem
pomoglo jedynie przywrocenie rejestru sprzed czasu kiedy zaczela wyswietlac sie ta strona.
moim zdaniem jest to wina jakiegos robaka
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 25 May 2004 22:07   

Back to top

dziuchu
Poziom 16
Poziom 16

Post#3 25 May 2004 23:23   

Re: Internet explorer

Mi pomogl programik: CWShredder.exe który był zamieszczony zresztą na elektrodzie. Wyszukuje takie dziwne robale-śmieci i usuwa. Mój problem może nie był identyczny ale dość podobny. Odnośnie tego to było całkiem sporo tematów na ten temat. Jak coś to mam w kompie ten programik ściągnięty z elektrody.
Back to top

darek-stasiak
Poziom 19
Poziom 19

Post#4 Post from the author of the topic 29 May 2004 21:42   

Mnie wskoczyło na str. startową : about:blank;Może by pomogło ponowne zainstalowanie Internet Explorera?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 29 May 2004 21:42   

Back to top

unitral
Poziom 20
Poziom 20

Post#5 30 May 2004 19:46   

Internet explorer

przeinstalowanie ie nic nie daje, to dziadostwo siedzi gdzies w rejestrze w podmienionym kluczu i odwoluje sie do innego, bo jak to inaczej wytlumaczyc?
jedyna rada: zmienic ie na netscape i po problemach:)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 30 May 2004 19:46   

Back to top

darek-stasiak
Poziom 19
Poziom 19

Post#6 Post from the author of the topic 06 Jun 2004 21:14   

Powodem całego zamięszania był wirus http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=666385#666385 :Pomogło przywrócenie systemu do 3-dni przed powstaniem wiruska :D Strona startowa jest taka jak sobie życzę.
Back to top

dopi
Poziom 10
Poziom 10

Post#7 06 Jun 2004 21:27   

Internet explorer

Ja polecam zmienic przegladarke, na Opere np. ;p

p.
Back to top

darek-stasiak
Poziom 19
Poziom 19

Post#8 Post from the author of the topic 06 Jun 2004 21:57   

Być może zmienię jak będę instalował nowa płytę gł.Podaj zalety?.. Opery.
Back to top

Tremolo
Poziom 26
Poziom 26

Post#9 07 Jun 2004 00:48   

Internet explorer

otwieranie wielu stron w jednym oknie dla elektrody to wymarzona sprawa, lepsza historia niż w IE przynajmneij chronologiczna co do sekundy, Możliwość dostosowania opery do jak największej ergonomi, paski moga byc gdzie chcą. Wbudowany klient poczty.

ignoruje znakomicie skrypty javy otwierające się okna głupie wirusy... wystarczy to odznaczyć w opcjach.
Back to top

paweliw
Poziom 24
Poziom 24

Post#10 07 Jun 2004 12:28   

Bardzo dziwne są dla mnie wszystkie problemy związane ze zmianą strony startowej i instalacja wszelkich szpiegów.
Albo macie niewłaściwe zabezpieczenia albo zbyt często wchodzicie na podejrzane i nie do końca rozumiane strony lub instalujecie soft z podejrzanych źródeł. Brak znajomości instalowanego softu (rodzaj licencji, dodatkowe "podprogramy", superprogramy do "wszystkiego"-czyli do niczego) prowadzi często do bezwiednej instalacji wszelkiego rodzaju robactwa, szpiegów i dialerów. Usuwanie tego jest zazwyczaj trudne, szcególnie gdy programy są instalowane na "pałę" i często nie wiadomo jak, gdzie i po co.
Mam XP ze stałym dostępem do netu ponad pół roku (wcześniej miałem dostęp tylko przez modem) i zdarzyło mi się złapać Blasta i Sassera, które usunąłem odpowiednimi skanerami i zainstalowałem odpowiednie poprawki Microsoftu. Nigdy nie miałem zmienionej strony startowej a wchodzę na różne strony również podejrzane.
Przeglądarka to IE z nakładką Avant Browser.
Profilaktycznie używam CWShreddera i raz na jakiś czas mks-vira skaner on line. Jako antiwirusa mam bezpłatny AntiVir PE z uaktualnianą co kilka dni bazą wirusów. Wszelkie podejrzane pliki są natychmiast usuwane (opcja w AntiVir) a strona źródła blokowana (opcja a Avant Browser). Nie mam włączonego wewnętrznego firewalla XP.
Wszelkie poprawki Microsoftu oznaczane jako krytyczne i dające dostęp do kompa z zewnątrz są instalowane w momencie ich pojawienia się, poprzez bezpłatne subskrypcje w PCWord Komputer i mks-vir.
Praca przy takich zabezpieczeniach jest naprawdę przyjemna i daje dużą gwarancję, że nie złapię nic podejrzanego.
Profilaktyka i jeszce raz profilaktyka zgodnie z hasłem, że łatwiej zapobiegać niż leczyć.
Back to top

Tremolo
Poziom 26
Poziom 26

Post#11 07 Jun 2004 12:33   

Internet explorer

u mnie problemy się zaczęły odkąd inni użytkownicy przestali używac opery dziwne co? albo ktoś sobie zażyczył konto w Outlooku. Pamiętajmy że IE i OE może nawet są dobrze zabezpieczone, to sa najpopularniejsze , więc najwiecej nieuczciwych palantów bedzie chciało pozyskac ludzi jako ofiary. Dlatego lepiej zapobiegac niż leczyć z tą rożnica byle nie uzywać tego wychwytywanego microsoftskiego oprogramowania, gdy się wchodzi na strony mniej bezpieczne lub wypisuje wszędzie na księgach gości swoje adresy e-mail.
Back to top

Robert B
Poziom 24
Poziom 24

Post#12 07 Jun 2004 12:41   

Tu macie odpowiedni wpis do rejestru przywracający pustą stronę startową. :)
:arrow: darek-stasiak
About:blank to jest właśnie pusta strona.

Strona startowa pusta.zip
 Filename:  Strona startowa pusta.zip
Download
 Contents:  Strona s...sta.reg , blank.htm
See all...
 Filesize:  863 Bytes
 Punkty:  0.00

Back to top

Google

Google Adsense

Post# 07 Jun 2004 12:41   

Back to top

paweliw
Poziom 24
Poziom 24

Post#13 07 Jun 2004 12:53   

Każdy ma prawo wyboru jeden wybierze Microsoft jeden Operę lub jeszcze coś innego. Najważniejsza jest świadomość tego wyboru i związane z nim konsekwencje.
Nie chcę pisać, ten program jest lepszy ten gorszy, każdy ma swoje plusy i minusy lecz to uzytkownik decyduje się na konkretny program. Oczywiście każdy ma swoje preferencje a i opinia innych też ma znaczenie.
Konfiguracja stosowana przeze mnie jest dla mnie najlepsza i polecam każdemu ale nie będę negował, że są lepsze i pełniejsze.
Może kiedyś sam coś u siebie zmienię ?
Back to top

slawikz
Poziom 5
Poziom 5

Post#14 09 Jun 2004 12:02   

Moim skromnym zdaniem nie do pobicia jest Ad AWARE, też miałem kłopoty z IE6, też zamiast ustawionej mojej strony głównej ładowały się inne i informowały o spy boocie w moim kompie. Próbowałem różnych programów ale zaktualizowany AD AWARE poradził sobie z błędnymi wpisami do rajestru i wszystko jest ok. Mnie rónież radzono bym przeglądarkę.... :?
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Internet explorer
Page 1 of 1
Similar topics
internet explorer (5)
Internet Explorer 6.0 (3)
internet explorer (4)
internet explorer (17)
Internet explorer (2)
Internet Explorer (4)
Internet explorer (2)
internet explorer (3)
Internet explorer (1)
Internet Chello Light - działa tylko w Internet Explorer (3)

Page generation time: 0.145 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed