Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software ->ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
stihler
Level 15
Joined: 17 Apr 2009
Posts: 208
Post rating: 1
stihler
Level 15
Post#1 20 Jul 2009 08:38  Topic author   

ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?


Znajomi mi mówili, że ściągają filmy przez Aresa
Więc ja pobrałem program Ares zainstalowałem, a tu mam problem z połączeniem się.
On ma się połączyć a przez cały czas u mnie jest "łączenie"
I nic więcej...
Nie wiem jaką mam ustawić szybkość w panelu. Posiadam neta 512Kb/s(jest to radiówka) Powiedzcie co mam zrobić lub dajcie screena jak wy macie ustawione w panelu.
Pozdrawiam...
PS.nick trzeba podawać?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tomeks3103
Level 8
Location: Płock
Joined: 19 Jul 2009
Posts: 12
tomeks3103
Level 8
Post#2 20 Jul 2009 09:00    

Re: Problem z Ares-em


W tym oknie wszystko jest raczej ok
Ja bym radził sprawdzić ustawienia zabezpieczen w panelu sterowania
Spróbuj ściągnąć teraz jakiś film- dopiero wtedy zniknie ci łączenie;)

Helpful post? + +1
Back to top
leonov
Level 38
Location: Rybnik
Joined: 12 Dec 2003
Posts: 3944
Helped: 425
Post rating: 132
leonov
Level 38
Post#3 20 Jul 2009 09:40    

Re: Problem z Ares-em


Polecam lekturę Link

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
stihler
Level 15
Joined: 17 Apr 2009
Posts: 208
Post rating: 1
stihler
Level 15
Post#4 20 Jul 2009 18:42  Topic author   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Mój problem polega na tym, że nic nie moge zrobić. Daję szukaj i nic nie ma połączenia... A co to za lektura? Nic nie znalazłem... Jak coś to daj linka do tematu, bo mi szukanie nie wychodzi...
Więc jak mam radiówkę to jaką szybkość mam ustawić? To "DSL" jest dobrze?
Mam Viste. Zaporę windows wyłączyłem...

Oto screen ogólne:
ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?

A to screen sieć:
ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?

Helpful post? + +2
Back to top
tomeks3103
Level 8
Location: Płock
Joined: 19 Jul 2009
Posts: 12
tomeks3103
Level 8
Post#5 20 Jul 2009 20:14    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


w screen-ie sieci zauważyłem że nie używasz proxy- to bardzo spowalnia prędkość ściągania a nawet może być przyczyna braku połączenia
Nie podobają mi się jeszcze te dwa puste pola;/

Helpful post? + -2
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
stihler
Level 15
Joined: 17 Apr 2009
Posts: 208
Post rating: 1
stihler
Level 15
Post#6 20 Jul 2009 21:13  Topic author   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


A co tam ma być? Ja się nie znam...
Daj screena jak jest u Ciebie lub napisz co mam tam wpisać.
A to: "Mój komputer jest za firewallem(...)" To ma być puste czy zaznaczyć? Proszę o podanie co mam tam wpisać a najlepiej by było gdyby ktoś dał screena.
A może żeby wam pomóc to moze dać jeszcze jakieś screeny?

Helpful post? + 0
Back to top
tomeks3103
Level 8
Location: Płock
Joined: 19 Jul 2009
Posts: 12
tomeks3103
Level 8
Post#7 21 Jul 2009 20:50    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Sprawdzałem u siebie. W Aresie wszystko mam tak samo i u mnie się pięknie ściąga.
Musisz zmienić ustawienia systemu,
Niestety nie miałem okazji testować Visty więc ci nie pomogę;/

Helpful post? + +1
Back to top
stihler
Level 15
Joined: 17 Apr 2009
Posts: 208
Post rating: 1
stihler
Level 15
Post#8 25 Jul 2009 14:12  Topic author   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


A o co chodzi z tym proxy? Ja mam tam pusto a wy co macie?
Może mi ktoś pomóc?
Jedynie skąd mi się udaje ściągać to poprzez torrenty ale bardzo żadko i zazwyczaj wolno...
Próbowałem z Darkwarez.pl ale tam są linki zazwyczaj na Rapidshare lub chyba na hotfile i zawsze ukazuje mi się error... To jest złe, bo np.filmy są w częściach... Udało mi się ściągnąć jedną część a już kolejnych nie... Dlatego zależy mi na Aresie...

Helpful post? + 0
Back to top
chuckoman
Level 9
Location: Przemyśl
Joined: 05 Jan 2009
Posts: 34
chuckoman
Level 9
Post#9 28 Jul 2009 01:21    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Ares tak ma!
Ja miałem dokładnie ten sam problem. Powiem więcej - wstukaj to w googla. Od groma ludzi ma ten problem. Ja łaziłem po forach, szukałem i nic mi nie pomogło.
Potem po prostu go zostawiłem. Sam się połączył po jakiś sześciu godzinach.
Koleżanka twierdzi, że u niej połączył się po dwóch dniach.
Jedyne co mogę doradzić od strony technicznej, to to, że Ares powinien być zainstalowany na dysku z systemowym.
Odpalaj go razem z komputerem i czekaj. :popcorn:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
stihler
Level 15
Joined: 17 Apr 2009
Posts: 208
Post rating: 1
stihler
Level 15
Post#10 28 Jul 2009 13:56  Topic author   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Witam. Od kilku dni(5) włączam laptopa z Aresem wraz przy starcie. Nadal jest wyświetlony napis "łączenie" ale dzisiaj coś pobiera nie wiem czy się cieszyć czy nie, bo dałem wyszukaj i nic nie znajduje. Lecz pobiera filmy które zacząłem pobierać programem uTorrent. Nie wiem czemu tak jest ale ok. Bo uTorrent zazwyczaj pobiera w nocy a ten teraz... Zobaczę co będzie dalej. Pozdrówka.:D

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
chuckoman
Level 9
Location: Przemyśl
Joined: 05 Jan 2009
Posts: 34
chuckoman
Level 9
Post#11 28 Jul 2009 21:09    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


U mnie z początku wyszukiwał, ale nie pobierał.
"Ares tak ma."
Nie wiem jaką frazę wpisujesz. Może po prostu jej nie ma.

Helpful post? + 0
Back to top
hicat
Level 30
Location: Rzeszów
Joined: 28 Sep 2004
Posts: 1054
Helped: 152
Post rating: 4
hicat
Level 30
Post#12 28 Jul 2009 21:16    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


stihler wrote:

A to: "Mój komputer jest za firewallem(...)" To ma być puste czy zaznaczyć?


Zaznaczyć. I w "Transfer" wpisać odpowiednie parametry łącza.

Helpful post? + 0
Back to top
stihler
Level 15
Joined: 17 Apr 2009
Posts: 208
Post rating: 1
stihler
Level 15
Post#13 28 Jul 2009 22:34  Topic author   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Znaczyłem to ale nie wiem jakie dane mam wpisać...
Tam do uzupełnienia jest chyba tylko port... Już mam coś wpisane ale czy poprawnie???
Sprawdźcie...
Oto fotka z panelu w zakładce transfer:
ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?

Helpful post? + 0
Back to top
chuckoman
Level 9
Location: Przemyśl
Joined: 05 Jan 2009
Posts: 34
chuckoman
Level 9
Post#14 29 Jul 2009 02:13    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Jeżeli Twoje łącze nie jest przekonbinowane (proxy itp..) to nie wpisujesz tam nic. Program działa automatycznie - u mnie hulało.
Mała uwaga: Widzę, że wrzuciłeś ograniczenia na wysyłane pliki. W takiej sytuacji rogram sam automatycznie nakłada ograniczenia na pliki pobierane. Nie wiem ile, i czy jest to proporcjonalne do ograniczeń wysyłania, ale jest to nieopłacalne, ponieważ od Ciebie ciągnie góra dwie - trzy osoby i te ograniczenia nie funkcjonują, a Ty niepotrzebnie masz bloki.
Widzę też, że wersja Aresa nie jest zbyt świerza. Spróbuj zainstalować najnowszą.

Helpful post? + 0
Back to top
stihler
Level 15
Joined: 17 Apr 2009
Posts: 208
Post rating: 1
stihler
Level 15
Post#15 29 Jul 2009 16:19  Topic author   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Mam teraz taki program...: Ares 2.1.1.3035 PL
Nie znalazłem nowszego... Jeśli wiesz, że jest nowszy to daj linka.
Proszę po raz kolejny o danie waszych fotek lub screenów... Wtedy ustawie tak jak u was i się przekonam czy coś to da...

Helpful post? + 0
Back to top
chuckoman
Level 9
Location: Przemyśl
Joined: 05 Jan 2009
Posts: 34
chuckoman
Level 9
Post#16 29 Jul 2009 18:05    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Tak, nowszej wersji już nie ma. Screena Ci nie podrzucę, po nieważ Aresa już nie mam. Zawirusowałem kompa i musiałem postawić system. Ale tam po instalacji kompletnie nic nie wpisujesz. On radzi sobie sam.
Jak jest teraz? Wyszukuje, pobiera?

Helpful post? + 0
Back to top
stihler
Level 15
Joined: 17 Apr 2009
Posts: 208
Post rating: 1
stihler
Level 15
Post#17 29 Jul 2009 20:40  Topic author   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Nadal łączenie... Na początku mnie tylko zapytało czy wprowadzę nicka... To wpisałem...
Raczej nic się nie dzieje... To chyba wina laptopa... Nie mogę dodać avatara w GG bo się wyłącza i pojawia się brak odpowiedzi i tak jest w wielu programach... Od przeglądarek do worda...

Helpful post? + 0
Back to top
chuckoman
Level 9
Location: Przemyśl
Joined: 05 Jan 2009
Posts: 34
chuckoman
Level 9
Post#18 29 Jul 2009 21:13    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Z GG również mam ten problem. To wina programu. Może naprawią...
A co do Aresa, to nic nie poradzisz, czekaj. Co jakiś czas spróbuj wyszukać jakąś popularną frazę.

Helpful post? + 0
Back to top
tzok
Moderator Samochody
Location: Bielsko-Biała / Sosnowiec
Joined: 13 Sep 2002
Posts: 28105
Helped: 2099
Post rating: 672
tzok
Moderator Samochody
Post#19 30 Jul 2009 12:41    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Skoro to radiówka i działa ;) to admin na pewno blokuje programy p2p...

Helpful post? + 0
Back to top
stihler
Level 15
Joined: 17 Apr 2009
Posts: 208
Post rating: 1
stihler
Level 15
Post#20 30 Jul 2009 16:55  Topic author   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


A czemu to robi?
Neta mam z Global Polska...

Helpful post? + 0
Back to top
chuckoman
Level 9
Location: Przemyśl
Joined: 05 Jan 2009
Posts: 34
chuckoman
Level 9
Post#21 30 Jul 2009 22:49    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Ja też mam radiówkę. Mało kto blokuje p2p. Jeśli tak, to musiałeś naprawdę kiepsko trafić. Ja bym jeszcze poczekał.

Helpful post? + 0
Back to top
stihler
Level 15
Joined: 17 Apr 2009
Posts: 208
Post rating: 1
stihler
Level 15
Post#22 02 Aug 2009 19:11  Topic author   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Witam ponownie odczekałem jeszcze ok.2dni i coś ruszyło.
Wczoraj wieczorem zaczął mi Ares wyszukiwać(filmy) i po godzinie ukazał mi się napis zamiast łączenie; online i zaczął liczyć czas. Chyba jest już ok. Bo przez noc ściągłem sobie 2 filmy(po 700MB) ściągało ok.9godzin bo do 7 rano. Ale ściągałem nie tylko te dwa ale jeszcze kilka innych ale te idą wolno...
Do Aresa trzeba mieć dużo cierpliwości...
Dzięki za wszystko.
Pozdro.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?
Page 1 of 1

Similar topics to aRES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?

AMD athlon 64 3000+ - Czy dobrze skonfigurowany (5)
Ratowanie ap 5640 z apro. Czerwona lampka status cały czas się świeci. (4)
Drukarka Samsung CLX 3185 FW cały czas świeci się dioda status na czerwono. (3)
Ares - łączenie. O co chodzi z tym firewallem? (1)
Czy modem od neostrady może cały czas być połączony?? (7)
komputer cały czas pod prodem? - czy lepiej odłączać? (9)
Extensa 5220 - Czy można ustawić wentylaro od procesora żeby cały czas "cho (4)
Fideltronik Ares 700- nowy - bardzo krótki czas pracy na bateri (2)
Czy mój komputer został skonfigurowany prawidłowo ? (63)
Komputer cały czas "pod prądem" ? Czy wyłączacie? (13)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.088 seconds