Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software ->ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
stihler
Poziom 15
Poziom 15
Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 208
stihler
Poziom 15
Post#1 20 Lip 2009 08:38  Autor tematu   

ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?


Znajomi mi mówili, że ściągają filmy przez Aresa
Więc ja pobrałem program Ares zainstalowałem, a tu mam problem z połączeniem się.
On ma się połączyć a przez cały czas u mnie jest "łączenie"
I nic więcej...
Nie wiem jaką mam ustawić szybkość w panelu. Posiadam neta 512Kb/s(jest to radiówka) Powiedzcie co mam zrobić lub dajcie screena jak wy macie ustawione w panelu.
Pozdrawiam...
PS.nick trzeba podawać?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tomeks3103
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Płock
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 12
tomeks3103
Poziom 5
Post#2 20 Lip 2009 09:00    

Re: Problem z Ares-em


W tym oknie wszystko jest raczej ok
Ja bym radził sprawdzić ustawienia zabezpieczen w panelu sterowania
Spróbuj ściągnąć teraz jakiś film- dopiero wtedy zniknie ci łączenie;)

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
leonov
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: Rybnik
Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3456
Pomógł: 363
Ocena postów: 78
leonov
Poziom 23
Post#3 20 Lip 2009 09:40    

Re: Problem z Ares-em


Polecam lekturę Link

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stihler
Poziom 15
Poziom 15
Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 208
stihler
Poziom 15
Post#4 20 Lip 2009 18:42  Autor tematu   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Mój problem polega na tym, że nic nie moge zrobić. Daję szukaj i nic nie ma połączenia... A co to za lektura? Nic nie znalazłem... Jak coś to daj linka do tematu, bo mi szukanie nie wychodzi...
Więc jak mam radiówkę to jaką szybkość mam ustawić? To "DSL" jest dobrze?
Mam Viste. Zaporę windows wyłączyłem...

Oto screen ogólne:
ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?

A to screen sieć:
ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?

Oceń post: + +2 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tomeks3103
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Płock
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 12
tomeks3103
Poziom 5
Post#5 20 Lip 2009 20:14    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


w screen-ie sieci zauważyłem że nie używasz proxy- to bardzo spowalnia prędkość ściągania a nawet może być przyczyna braku połączenia
Nie podobają mi się jeszcze te dwa puste pola;/

Oceń post: + -2 -
Powrót do góry
stihler
Poziom 15
Poziom 15
Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 208
stihler
Poziom 15
Post#6 20 Lip 2009 21:13  Autor tematu   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


A co tam ma być? Ja się nie znam...
Daj screena jak jest u Ciebie lub napisz co mam tam wpisać.
A to: "Mój komputer jest za firewallem(...)" To ma być puste czy zaznaczyć? Proszę o podanie co mam tam wpisać a najlepiej by było gdyby ktoś dał screena.
A może żeby wam pomóc to moze dać jeszcze jakieś screeny?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tomeks3103
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Płock
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 12
tomeks3103
Poziom 5
Post#7 21 Lip 2009 20:50    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Sprawdzałem u siebie. W Aresie wszystko mam tak samo i u mnie się pięknie ściąga.
Musisz zmienić ustawienia systemu,
Niestety nie miałem okazji testować Visty więc ci nie pomogę;/

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
stihler
Poziom 15
Poziom 15
Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 208
stihler
Poziom 15
Post#8 25 Lip 2009 14:12  Autor tematu   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


A o co chodzi z tym proxy? Ja mam tam pusto a wy co macie?
Może mi ktoś pomóc?
Jedynie skąd mi się udaje ściągać to poprzez torrenty ale bardzo żadko i zazwyczaj wolno...
Próbowałem z Darkwarez.pl ale tam są linki zazwyczaj na Rapidshare lub chyba na hotfile i zawsze ukazuje mi się error... To jest złe, bo np.filmy są w częściach... Udało mi się ściągnąć jedną część a już kolejnych nie... Dlatego zależy mi na Aresie...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
chuckoman
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Przemyśl
Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 34
chuckoman
Poziom 9
Post#9 28 Lip 2009 01:21    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Ares tak ma!
Ja miałem dokładnie ten sam problem. Powiem więcej - wstukaj to w googla. Od groma ludzi ma ten problem. Ja łaziłem po forach, szukałem i nic mi nie pomogło.
Potem po prostu go zostawiłem. Sam się połączył po jakiś sześciu godzinach.
Koleżanka twierdzi, że u niej połączył się po dwóch dniach.
Jedyne co mogę doradzić od strony technicznej, to to, że Ares powinien być zainstalowany na dysku z systemowym.
Odpalaj go razem z komputerem i czekaj. :popcorn:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stihler
Poziom 15
Poziom 15
Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 208
stihler
Poziom 15
Post#10 28 Lip 2009 13:56  Autor tematu   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Witam. Od kilku dni(5) włączam laptopa z Aresem wraz przy starcie. Nadal jest wyświetlony napis "łączenie" ale dzisiaj coś pobiera nie wiem czy się cieszyć czy nie, bo dałem wyszukaj i nic nie znajduje. Lecz pobiera filmy które zacząłem pobierać programem uTorrent. Nie wiem czemu tak jest ale ok. Bo uTorrent zazwyczaj pobiera w nocy a ten teraz... Zobaczę co będzie dalej. Pozdrówka.Very Happy

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
chuckoman
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Przemyśl
Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 34
chuckoman
Poziom 9
Post#11 28 Lip 2009 21:09    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


U mnie z początku wyszukiwał, ale nie pobierał.
"Ares tak ma."
Nie wiem jaką frazę wpisujesz. Może po prostu jej nie ma.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
hicat
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Rzeszów
Dołączył: 28 Wrz 2004
Posty: 1054
Pomógł: 152
Ocena postów: 2
hicat
Poziom 20
Post#12 28 Lip 2009 21:16    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


stihler napisał:

A to: "Mój komputer jest za firewallem(...)" To ma być puste czy zaznaczyć?


Zaznaczyć. I w "Transfer" wpisać odpowiednie parametry łącza.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stihler
Poziom 15
Poziom 15
Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 208
stihler
Poziom 15
Post#13 28 Lip 2009 22:34  Autor tematu   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Znaczyłem to ale nie wiem jakie dane mam wpisać...
Tam do uzupełnienia jest chyba tylko port... Już mam coś wpisane ale czy poprawnie???
Sprawdźcie...
Oto fotka z panelu w zakładce transfer:
ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
chuckoman
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Przemyśl
Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 34
chuckoman
Poziom 9
Post#14 29 Lip 2009 02:13    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Jeżeli Twoje łącze nie jest przekonbinowane (proxy itp..) to nie wpisujesz tam nic. Program działa automatycznie - u mnie hulało.
Mała uwaga: Widzę, że wrzuciłeś ograniczenia na wysyłane pliki. W takiej sytuacji rogram sam automatycznie nakłada ograniczenia na pliki pobierane. Nie wiem ile, i czy jest to proporcjonalne do ograniczeń wysyłania, ale jest to nieopłacalne, ponieważ od Ciebie ciągnie góra dwie - trzy osoby i te ograniczenia nie funkcjonują, a Ty niepotrzebnie masz bloki.
Widzę też, że wersja Aresa nie jest zbyt świerza. Spróbuj zainstalować najnowszą.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
stihler
Poziom 15
Poziom 15
Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 208
stihler
Poziom 15
Post#15 29 Lip 2009 16:19  Autor tematu   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Mam teraz taki program...: Ares 2.1.1.3035 PL
Nie znalazłem nowszego... Jeśli wiesz, że jest nowszy to daj linka.
Proszę po raz kolejny o danie waszych fotek lub screenów... Wtedy ustawie tak jak u was i się przekonam czy coś to da...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
chuckoman
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Przemyśl
Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 34
chuckoman
Poziom 9
Post#16 29 Lip 2009 18:05    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Tak, nowszej wersji już nie ma. Screena Ci nie podrzucę, po nieważ Aresa już nie mam. Zawirusowałem kompa i musiałem postawić system. Ale tam po instalacji kompletnie nic nie wpisujesz. On radzi sobie sam.
Jak jest teraz? Wyszukuje, pobiera?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stihler
Poziom 15
Poziom 15
Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 208
stihler
Poziom 15
Post#17 29 Lip 2009 20:40  Autor tematu   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Nadal łączenie... Na początku mnie tylko zapytało czy wprowadzę nicka... To wpisałem...
Raczej nic się nie dzieje... To chyba wina laptopa... Nie mogę dodać avatara w GG bo się wyłącza i pojawia się brak odpowiedzi i tak jest w wielu programach... Od przeglądarek do worda...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
chuckoman
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Przemyśl
Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 34
chuckoman
Poziom 9
Post#18 29 Lip 2009 21:13    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Z GG również mam ten problem. To wina programu. Może naprawią...
A co do Aresa, to nic nie poradzisz, czekaj. Co jakiś czas spróbuj wyszukać jakąś popularną frazę.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
tzok
Moderator Samochody
Moderator Samochody
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec
Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 26435
Pomógł: 1920
Ocena postów: 368
tzok
Moderator Samochody
Post#19 30 Lip 2009 12:41    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Skoro to radiówka i działa Wink to admin na pewno blokuje programy p2p...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stihler
Poziom 15
Poziom 15
Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 208
stihler
Poziom 15
Post#20 30 Lip 2009 16:55  Autor tematu   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


A czemu to robi?
Neta mam z Global Polska...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
chuckoman
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Przemyśl
Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 34
chuckoman
Poziom 9
Post#21 30 Lip 2009 22:49    

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Ja też mam radiówkę. Mało kto blokuje p2p. Jeśli tak, to musiałeś naprawdę kiepsko trafić. Ja bym jeszcze poczekał.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stihler
Poziom 15
Poziom 15
Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 208
stihler
Poziom 15
Post#22 02 Sie 2009 19:11  Autor tematu   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Witam ponownie odczekałem jeszcze ok.2dni i coś ruszyło.
Wczoraj wieczorem zaczął mi Ares wyszukiwać(filmy) i po godzinie ukazał mi się napis zamiast łączenie; online i zaczął liczyć czas. Chyba jest już ok. Bo przez noc ściągłem sobie 2 filmy(po 700MB) ściągało ok.9godzin bo do 7 rano. Ale ściągałem nie tylko te dwa ale jeszcze kilka innych ale te idą wolno...
Do Aresa trzeba mieć dużo cierpliwości...
Dzięki za wszystko.
Pozdro.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
AMD athlon 64 3000+ - Czy dobrze skonfigurowany (5)
Ratowanie ap 5640 z apro. Czerwona lampka status cały czas się świeci. (4)
Drukarka Samsung CLX 3185 FW cały czas świeci się dioda status na czerwono. (3)
Ares - łączenie. O co chodzi z tym firewallem? (1)
Czy modem od neostrady może cały czas być połączony?? (7)
komputer cały czas pod prodem? - czy lepiej odłączać? (9)
Extensa 5220 - Czy można ustawić wentylaro od procesora żeby cały czas "cho (4)
Fideltronik Ares 700- nowy - bardzo krótki czas pracy na bateri (2)
Czy mój komputer został skonfigurowany prawidłowo ? (63)
Komputer cały czas "pod prądem" ? Czy wyłączacie? (13)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.079 seconds

elektroda.pl temat RSS