Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?
Autor
Wiadomość
stihler
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 219

Post#1 Post autora tematu 20 Lip 2009 08:38   

ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?


Znajomi mi mówili, że ściągają filmy przez Aresa
Więc ja pobrałem program Ares zainstalowałem, a tu mam problem z połączeniem się.
On ma się połączyć a przez cały czas u mnie jest "łączenie"
I nic więcej...
Nie wiem jaką mam ustawić szybkość w panelu. Posiadam neta 512Kb/s(jest to radiówka) Powiedzcie co mam zrobić lub dajcie screena jak wy macie ustawione w panelu.
Pozdrawiam...
PS.nick trzeba podawać?
Powrót do góry
   
tomeks3103
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 12
Miasto: Płock

Post#2 20 Lip 2009 09:00   

Re: Problem z Ares-em


W tym oknie wszystko jest raczej ok
Ja bym radził sprawdzić ustawienia zabezpieczen w panelu sterowania
Spróbuj ściągnąć teraz jakiś film- dopiero wtedy zniknie ci łączenie;)
Powrót do góry
   
leonov
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 2590
Miasto: Rybnik

Post#3 20 Lip 2009 09:40   

Re: Problem z Ares-em


Polecam lekturę Link
Powrót do góry
   
stihler
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 219

Post#4 Post autora tematu 20 Lip 2009 18:42   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Mój problem polega na tym, że nic nie moge zrobić. Daję szukaj i nic nie ma połączenia... A co to za lektura? Nic nie znalazłem... Jak coś to daj linka do tematu, bo mi szukanie nie wychodzi...
Więc jak mam radiówkę to jaką szybkość mam ustawić? To "DSL" jest dobrze?
Mam Viste. Zaporę windows wyłączyłem...

Oto screen ogólne:
ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?

A to screen sieć:
ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?
Powrót do góry
   
tomeks3103
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 12
Miasto: Płock

Post#5 20 Lip 2009 20:14   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


w screen-ie sieci zauważyłem że nie używasz proxy- to bardzo spowalnia prędkość ściągania a nawet może być przyczyna braku połączenia
Nie podobają mi się jeszcze te dwa puste pola;/
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Lip 2009 20:14   





Powrót do góry
   
stihler
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 219

Post#6 Post autora tematu 20 Lip 2009 21:13   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


A co tam ma być? Ja się nie znam...
Daj screena jak jest u Ciebie lub napisz co mam tam wpisać.
A to: "Mój komputer jest za firewallem(...)" To ma być puste czy zaznaczyć? Proszę o podanie co mam tam wpisać a najlepiej by było gdyby ktoś dał screena.
A może żeby wam pomóc to moze dać jeszcze jakieś screeny?
Powrót do góry
   
tomeks3103
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 12
Miasto: Płock

Post#7 21 Lip 2009 20:50   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Sprawdzałem u siebie. W Aresie wszystko mam tak samo i u mnie się pięknie ściąga.
Musisz zmienić ustawienia systemu,
Niestety nie miałem okazji testować Visty więc ci nie pomogę;/
Powrót do góry
   
stihler
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 219

Post#8 Post autora tematu 25 Lip 2009 14:12   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


A o co chodzi z tym proxy? Ja mam tam pusto a wy co macie?
Może mi ktoś pomóc?
Jedynie skąd mi się udaje ściągać to poprzez torrenty ale bardzo żadko i zazwyczaj wolno...
Próbowałem z Darkwarez.pl ale tam są linki zazwyczaj na Rapidshare lub chyba na hotfile i zawsze ukazuje mi się error... To jest złe, bo np.filmy są w częściach... Udało mi się ściągnąć jedną część a już kolejnych nie... Dlatego zależy mi na Aresie...
Powrót do góry
   
chuckoman
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 35
Miasto: Przemyśl

Post#9 28 Lip 2009 01:21   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Ares tak ma!
Ja miałem dokładnie ten sam problem. Powiem więcej - wstukaj to w googla. Od groma ludzi ma ten problem. Ja łaziłem po forach, szukałem i nic mi nie pomogło.
Potem po prostu go zostawiłem. Sam się połączył po jakiś sześciu godzinach.
Koleżanka twierdzi, że u niej połączył się po dwóch dniach.
Jedyne co mogę doradzić od strony technicznej, to to, że Ares powinien być zainstalowany na dysku z systemowym.
Odpalaj go razem z komputerem i czekaj. :popcorn:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Lip 2009 01:21   





Powrót do góry
   
stihler
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 219

Post#10 Post autora tematu 28 Lip 2009 13:56   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Witam. Od kilku dni(5) włączam laptopa z Aresem wraz przy starcie. Nadal jest wyświetlony napis "łączenie" ale dzisiaj coś pobiera nie wiem czy się cieszyć czy nie, bo dałem wyszukaj i nic nie znajduje. Lecz pobiera filmy które zacząłem pobierać programem uTorrent. Nie wiem czemu tak jest ale ok. Bo uTorrent zazwyczaj pobiera w nocy a ten teraz... Zobaczę co będzie dalej. Pozdrówka.:D
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Lip 2009 13:56   





Powrót do góry
   
chuckoman
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 35
Miasto: Przemyśl

Post#11 28 Lip 2009 21:09   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


U mnie z początku wyszukiwał, ale nie pobierał.
"Ares tak ma."
Nie wiem jaką frazę wpisujesz. Może po prostu jej nie ma.
Powrót do góry
   
hicat
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2004
Posty: 1057
Miasto: Rzeszów

Post#12 28 Lip 2009 21:16   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


stihler napisał:

A to: "Mój komputer jest za firewallem(...)" To ma być puste czy zaznaczyć?


Zaznaczyć. I w "Transfer" wpisać odpowiednie parametry łącza.
Powrót do góry
   
stihler
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 219

Post#13 Post autora tematu 28 Lip 2009 22:34   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Znaczyłem to ale nie wiem jakie dane mam wpisać...
Tam do uzupełnienia jest chyba tylko port... Już mam coś wpisane ale czy poprawnie???
Sprawdźcie...
Oto fotka z panelu w zakładce transfer:
ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?
Powrót do góry
   
chuckoman
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 35
Miasto: Przemyśl

Post#14 29 Lip 2009 02:13   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Jeżeli Twoje łącze nie jest przekonbinowane (proxy itp..) to nie wpisujesz tam nic. Program działa automatycznie - u mnie hulało.
Mała uwaga: Widzę, że wrzuciłeś ograniczenia na wysyłane pliki. W takiej sytuacji rogram sam automatycznie nakłada ograniczenia na pliki pobierane. Nie wiem ile, i czy jest to proporcjonalne do ograniczeń wysyłania, ale jest to nieopłacalne, ponieważ od Ciebie ciągnie góra dwie - trzy osoby i te ograniczenia nie funkcjonują, a Ty niepotrzebnie masz bloki.
Widzę też, że wersja Aresa nie jest zbyt świerza. Spróbuj zainstalować najnowszą.
Powrót do góry
   
stihler
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 219

Post#15 Post autora tematu 29 Lip 2009 16:19   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Mam teraz taki program...: Ares 2.1.1.3035 PL
Nie znalazłem nowszego... Jeśli wiesz, że jest nowszy to daj linka.
Proszę po raz kolejny o danie waszych fotek lub screenów... Wtedy ustawie tak jak u was i się przekonam czy coś to da...
Powrót do góry
   
chuckoman
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 35
Miasto: Przemyśl

Post#16 29 Lip 2009 18:05   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Tak, nowszej wersji już nie ma. Screena Ci nie podrzucę, po nieważ Aresa już nie mam. Zawirusowałem kompa i musiałem postawić system. Ale tam po instalacji kompletnie nic nie wpisujesz. On radzi sobie sam.
Jak jest teraz? Wyszukuje, pobiera?
Powrót do góry
   
stihler
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 219

Post#17 Post autora tematu 29 Lip 2009 20:40   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Nadal łączenie... Na początku mnie tylko zapytało czy wprowadzę nicka... To wpisałem...
Raczej nic się nie dzieje... To chyba wina laptopa... Nie mogę dodać avatara w GG bo się wyłącza i pojawia się brak odpowiedzi i tak jest w wielu programach... Od przeglądarek do worda...
Powrót do góry
   
chuckoman
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 35
Miasto: Przemyśl

Post#18 29 Lip 2009 21:13   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Z GG również mam ten problem. To wina programu. Może naprawią...
A co do Aresa, to nic nie poradzisz, czekaj. Co jakiś czas spróbuj wyszukać jakąś popularną frazę.
Powrót do góry
   
tzok
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 24839
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec

Post#19 30 Lip 2009 12:41   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Skoro to radiówka i działa ;) to admin na pewno blokuje programy p2p...

Moje artykuły: (Dodaj)
15 Czerwiec 2014 Windows 7 - za duże napisy w programach korzystających z fontów rastrowych
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Lip 2009 12:41   





Powrót do góry
   
stihler
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 219

Post#20 Post autora tematu 30 Lip 2009 16:55   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


A czemu to robi?
Neta mam z Global Polska...
Powrót do góry
   
chuckoman
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 35
Miasto: Przemyśl

Post#21 30 Lip 2009 22:49   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Ja też mam radiówkę. Mało kto blokuje p2p. Jeśli tak, to musiałeś naprawdę kiepsko trafić. Ja bym jeszcze poczekał.
Powrót do góry
   
stihler
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 219

Post#22 Post autora tematu 02 Sie 2009 19:11   

Re: ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowa


Witam ponownie odczekałem jeszcze ok.2dni i coś ruszyło.
Wczoraj wieczorem zaczął mi Ares wyszukiwać(filmy) i po godzinie ukazał mi się napis zamiast łączenie; online i zaczął liczyć czas. Chyba jest już ok. Bo przez noc ściągłem sobie 2 filmy(po 700MB) ściągało ok.9godzin bo do 7 rano. Ale ściągałem nie tylko te dwa ale jeszcze kilka innych ale te idą wolno...
Do Aresa trzeba mieć dużo cierpliwości...
Dzięki za wszystko.
Pozdro.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> ARES - cały czas status łączenie czy dobrze skonfigurowany?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
AMD athlon 64 3000+ - Czy dobrze skonfigurowany (5)
Ratowanie ap 5640 z apro. Czerwona lampka status cały czas się świeci. (4)
Drukarka Samsung CLX 3185 FW cały czas świeci się dioda status na czerwono. (3)
Ares - łączenie. O co chodzi z tym firewallem? (1)
Czy modem od neostrady może cały czas być połączony?? (7)
komputer cały czas pod prodem? - czy lepiej odłączać? (9)
Extensa 5220 - Czy można ustawić wentylaro od procesora żeby cały czas "cho (4)
Fideltronik Ares 700- nowy - bardzo krótki czas pracy na bateri (2)
Czy mój komputer został skonfigurowany prawidłowo ? (63)
Komputer cały czas "pod prądem" ? Czy wyłączacie? (13)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl temat RSS