1888 Poziom 6

|
08 Nov 2010 23:06 Re: ZK-140 - parametry, konserwacja, naprawa |
|
|
|
Witam!
Nic już nie piszczy i nie trze w moim ZK 140T :D - widocznie sprzęt potrzebował kilku dni, aby dojść do optymalnego działania :wink:
Zauważyłem jednak jeszcze, że magnetofon nie przewija zbyt żwawo - widoczne jest to szczególnie przy szpulach "15"-tkach. Pod koniec taśma praktycznie stoi, silnik charczy i wtedy do akcji wkraczam ja - z przewijaniem ręcznym :idea:
Dzwoniłem dziś do serwisu i pan, który zajmował się moim ZK wcześniej powiedział, że w ramach reklamacji dokona wszystkiego co w jego mocy, aby było ok, np. wymieni silnik ze sprzętu lepiej przewijającego. Muszę nadmienić, że facet czuje bluesa i zależy mu, aby szpulowce spod jego ręki wychodziły w jak najlepszym stanie.
Ostatnio dałem do niego ZK-120 T do konserwacji, czyszczenia, likwidacji buczenia oraz czasowo występujących hałasów podczas regulacji głośności. Muszę nadmienić, że odebrałem magnetofon jak nowy (również z wyglądu), mnóstwo rzeczy serwisant wymienił na lepsze. Powiedział, że miał innego ZK z jakiegoś przedszkola, który był prawie nieużywany - stąd wymienił mi nawet niektóre elementy obudowy. Podobno w środku również jest rewelacyjnie i lśniąco (tak powiedział). Mam teraz nawet super znaczek na przodzie: Unitra ZRK licencja Grundig :D
Oczywiście wszelkie usterki zostały usunięte. Za wszystko zapłaciłem kilkadziesiąt zł - myślę, że niewygórowane pieniądze :) a sprzęt jest zadbany i po konserwacji.
Pozdrawiam
Tomek / 1888 /
|
|