| Author |
Tiyagaris Poziom 6

|
27 May 2004 16:18 Panasonic KX-P 6500 a Windows XP |
|
|
|
Witam wszystkich,
Po zmianie systemu z Win 98 na Win XP moja drukarka
Panasonic KX-P 6500 na problemy z drukowaniem czegokolwiek w rozdzielczości większej niż 150x150 dpi. Po przestawieniu na wyższe parapety podczas transferu danych do drukarki (zielona dioda migająca) po jakimś czasie pojawia się komunikat, abym włączył drukarkę pomimo, że jest ona włączona. Kombinowałem już z różnymi sterownikami łącznie z rekomendowanymi przez producenta (z ich strony firmowej). Po powrocie na ustawienia 150x150 dpi wszystko działa bez zarzutu.
pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
27 May 2004 16:18 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
infinity Poziom 21

|
28 May 2004 11:29 Re: Panasonic KX-P 6500 a Windows XP |
|
|
|
Ja tez miałem podbne problemy gdy naprawiałem klientowi drukarkę, u niego na win98 działa Ok u mnie na XP problem, zwiększyłem pamiec do4,5MB strerownika uzyłem z XP i teoretycznie działała (ale z bólami).
Na sterowniku oryginalnym zazwyczaj wywalała ze nie ma połaczenia po LpT
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
28 May 2004 11:29 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Tiyagaris Poziom 6

|
30 May 2004 02:19 Panasonic KX-P 6500 a Windows XP |
|
|
|
Witam ponownie i dzięki za odzew
Rzeczywiście po zmianie sterowników na te z Win XP drukuje "z bólami" nawet w rozdzielczości 300x300 dpi. "bóle" polegają na problemach z odwzorowywaniem grafiki i obszernych tabelek. Podczas obsługi tego typu materiału zdarza się, że bardziej szczegółowe obrazki lub tabelki mieszczące się na 1 kartce A4 drukowane są w 2/3 albo rozkładane na 2 kartki. Domyślam się, że jak zwiększę pamięć ten problem powinien ustąpić. Gdzie w takim układzie mogę po rozsądnej cenie dokupić moduł pamięci (najlepiej 4 MB)? No i oczywiście pytanie podstawowe czy jest w ogóle możliwość przy Win XP wykorzystać max. możliwości tego sprzętu (600x600 dpi)? Bo przy niższych rozdzielczościach nawet zrzuty ekranowe są mało czytelne. No i sterowniki Win XP wycinają parę fajnych ustawień, które są do dyspozycji w sterach firmowych ( np. coś na kształt wydruku foto). Z czego wynika problem bo przecież pod Win 98 łyka wszystko nawet bardzo szczegółowe zdjęcia i to bez dodatkowej pamięci.
jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
30 May 2004 02:19 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
infinity Poziom 21

|
30 May 2004 20:52 Panasonic KX-P 6500 a Windows XP |
|
|
|
Co do pamiątki to:
Mozna kupić oryginał pewnie cena cie zaskoczy:-)
lub tez dołozyć w slot ktory jest z tyłu drukarki pamiec tyle ze teraz nie wiem czy to simy czy dimm ,myle nazwy , w kazdym badz razie chodzi o pamieci te całkowicie stare(do kupienia z drugiej reki na allegro lub na giełldzie za 5zł)! ja mam zapodaną 8MB a widzi mi 4MB. Troche dłuzej sie uruchamia sama drukarka ale ogolnie działa. Klient moj, drukuję(mało) faktury, czasem jakieś pismo dlatego nie drązyłem sprawy z rozdzielczościa..i z tym aby odpalić na sterach oryginalnych panasonica... Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Tiyagaris Poziom 6

|
30 May 2004 21:54 Re: Panasonic KX-P 6500 a Windows XP |
|
|
|
Dzięki raz jeszcze,
w takim układzie będę rozglądał się za pamięcią. A swoją drogą jeżeli Kolega dowiedział by się czegoś przypadkiem a propos wykorzystania max mocy tej drukarki pod sterami firmowymi to bardzo proszę o informację.
pozdrawiam serdecznie
|
|
| Back to top |
|
 |