Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Interfejs ELM 327 versja 1.3a a 1.5a - różnice


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Beginners -> Interfejs ELM 327 versja 1.3a a 1.5a - różnice
Author
Message
pawel12
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 13 Oct 2006
Posts: 438
Location: mazowsze

Post#1 Post from the author of the topic 24 Jul 2009 11:28   

Interfejs ELM 327


Witam. Nie mogłem za bardzo się doszukać. Może ktoś podpowie jakie są różnice pomiędzy elm327-1.3a oraz elm327-1.5a. Czy może ktoś używa 1.5a i czy warto to kupić. Dzięki.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Jul 2009 11:28   





Back to top
   
solinari
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 04 Jun 2009
Posts: 1

Post#2 24 Jul 2009 12:19   

Re: Interfejs ELM 327


Nie ma takiego czegoś jak ELM 1.5A. TO wymysł 1 gościa z allegro. Tak samo jak pisze iż ELM 327 diagnozuje wszystko od silnika (co się akurat zgadza) po elektornike (ABS, poduszki immo itd...) co jest totalną bzdurą.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Jul 2009 12:19   





Back to top
   
emeryt2
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 11 Jan 2007
Posts: 7452
Location: przemysl

Post#3 24 Jul 2009 14:46   

Re: Interfejs ELM 327


Paweł , wierzysz w reklamy. Sam fejs nic nie potrafi , może chodzi o jakieś oprogramowanie?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Jul 2009 14:46   





Back to top
   
rufik
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 23 Aug 2002
Posts: 30
Location: Łódź

Post#4 10 Aug 2009 19:45   

Re: Interfejs ELM 327


Zapewne chodzi tutaj o driver do interfejsu, tak?

Helpful message? + -

Back to top
   
aureliuszbuldys
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 02 Oct 2006
Posts: 5
Location: nysa

Post#5 10 Aug 2009 21:02   

Re: Interfejs ELM 327


witam, ja chcialbym tez poprosiuc o opinie posiadam taki tester ELM 327, ale nie moge sie polapac poniewaz nie pauje mi wtyczka do komputera, otoz z jednej strony interfejsu jest podlaczone do kompoutera za pomoca kabla takiego jak do drukarki natomiast z drugiej strony interfejs ma zlącze rs232 (meskie) w kablu natomiast OBD II przy wtyczce do interfejsu jest wieksza wtyczka (zenska) niz rs 232 (na górze ma 8 pinow, a na dole 7) I teraz pytanie czy brakuje mi jakiegos kabla, czy powinienem zastosowac jakas przejsciowke? W zalączniku przesylam zdjecie. Dzieki za pomoc.

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
dareksi
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 30 Jun 2005
Posts: 72
Location: Sandomierz

Post#6 11 Aug 2009 14:12   

Re: Interfejs ELM 327


Witam.
Powinieneś mieć w komplecie kabel z jednej strony z wtykiem OBDII (16-pinowy) z drugiej DB9 (9-pinowy ). Jak widać dostałeś inny, więc albo zwróć się do sprzedawcy o wymianę albo dorób przejściówkę.

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Aug 2009 14:12   





Back to top
   
michaelangel
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 26 Sep 2006
Posts: 18
Location: na Zachód od Greenwich

Post#7 14 Aug 2009 15:35   

Re: Interfejs ELM 327


solinari wrote:
Nie ma takiego czegoś jak ELM 1.5A. TO wymysł 1 gościa z allegro. Tak samo jak pisze iż ELM 327 diagnozuje wszystko od silnika (co się akurat zgadza) po elektornike (ABS, poduszki immo itd...) co jest totalną bzdurą.

Ten fake jest znany nie tylko na allegro Wink od dłuższego czasu na eBay kiciarze wciskają wersję 1.5a.

Tu można sprawdzić aktualną wersję www.elmelectronics.com
Wejdź do OUR PRODUCTS > CONNECTIONS i tam kliknij w wybrany interfejs.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Beginners -> Interfejs ELM 327 versja 1.3a a 1.5a - różnice
Page 1 of 1
Similar topics
Interfejs ELM 327 ... Różnice wersji 1.4 a 1.5 (7)
interfejs elm-327 i program pmcskan (4)
Galant 94 diagnostyka. Interfejs elm 327. (3)
interfejs do elm 327 peugeot 307 hdi (5)
Interfejs ELM 327 V 1.5 a - potrzebne sterowniki usb (8)
Interfejs do Fiata Stilo - czy to ELM 327? (4)
Astra H 2006 1.9 cdti - interfejs elm 327 (1)
Interfejs ELM 327. Mam problem z połączeniem z Punto 2 (1)
Interfejs elm 327 1.4 Nie działa diagnostyka na żywo (3)
Czy interfejs ELM 327 będzie współpracował z Ford Mondeo 1,8? (7)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl topic RSS feed