Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Interfejs ELM 327 versja 1.3a a 1.5a - różnice


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący ->Interfejs ELM 327 versja 1.3a a 1.5a - różnice Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Samochody
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
pawel12
Poziom 19
Miasto: mazowsze
Dołączył: 13 Paź 2006
Posty: 458
Pomógł: 20
Ocena postów: 23
pawel12
Poziom 19
Post#1 24 Lip 2009 11:28  Autor tematu   

Interfejs ELM 327


Witam. Nie mogłem za bardzo się doszukać. Może ktoś podpowie jakie są różnice pomiędzy elm327-1.3a oraz elm327-1.5a. Czy może ktoś używa 1.5a i czy warto to kupić. Dzięki.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
solinari
Poziom 1
Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 1
solinari
Poziom 1
Post#2 24 Lip 2009 12:19    

Re: Interfejs ELM 327


Nie ma takiego czegoś jak ELM 1.5A. TO wymysł 1 gościa z allegro. Tak samo jak pisze iż ELM 327 diagnozuje wszystko od silnika (co się akurat zgadza) po elektornike (ABS, poduszki immo itd...) co jest totalną bzdurą.

Pomocny post? + -1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
emeryt2
Poziom 42
Miasto: przemysl
Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 7617
Pomógł: 692
Ocena postów: 95
emeryt2
Poziom 42
Post#3 24 Lip 2009 14:46    

Re: Interfejs ELM 327


Paweł , wierzysz w reklamy. Sam fejs nic nie potrafi , może chodzi o jakieś oprogramowanie?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
rufik
Poziom 10
Miasto: Łódź
Dołączył: 23 Sie 2002
Posty: 30
rufik
Poziom 10
Post#4 10 Sie 2009 19:45    

Re: Interfejs ELM 327


Zapewne chodzi tutaj o driver do interfejsu, tak?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
aureliuszbuldys
Poziom 9
Miasto: nysa
Dołączył: 02 Paź 2006
Posty: 5
aureliuszbuldys
Poziom 9
Post#5 10 Sie 2009 21:02    

Re: Interfejs ELM 327


witam, ja chcialbym tez poprosiuc o opinie posiadam taki tester ELM 327, ale nie moge sie polapac poniewaz nie pauje mi wtyczka do komputera, otoz z jednej strony interfejsu jest podlaczone do kompoutera za pomoca kabla takiego jak do drukarki natomiast z drugiej strony interfejs ma zlącze rs232 (meskie) w kablu natomiast OBD II przy wtyczce do interfejsu jest wieksza wtyczka (zenska) niz rs 232 (na górze ma 8 pinow, a na dole 7) I teraz pytanie czy brakuje mi jakiegos kabla, czy powinienem zastosowac jakas przejsciowke? W zalączniku przesylam zdjecie. Dzieki za pomoc.

Załączniki:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
dareksi
Poziom 14
Miasto: Sandomierz
Dołączył: 30 Cze 2005
Posty: 72
Pomógł: 13
Ocena postów: 5
dareksi
Poziom 14
Post#6 11 Sie 2009 14:12    

Re: Interfejs ELM 327


Witam.
Powinieneś mieć w komplecie kabel z jednej strony z wtykiem OBDII (16-pinowy) z drugiej DB9 (9-pinowy ). Jak widać dostałeś inny, więc albo zwróć się do sprzedawcy o wymianę albo dorób przejściówkę.

Załączniki:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
michaelangel
Poziom 9
Miasto: na Zachód od Greenwich
Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 18
Ocena postów: 4
michaelangel
Poziom 9
Post#7 14 Sie 2009 15:35    

Re: Interfejs ELM 327


solinari napisał:
Nie ma takiego czegoś jak ELM 1.5A. TO wymysł 1 gościa z allegro. Tak samo jak pisze iż ELM 327 diagnozuje wszystko od silnika (co się akurat zgadza) po elektornike (ABS, poduszki immo itd...) co jest totalną bzdurą.

Ten fake jest znany nie tylko na allegro ;) od dłuższego czasu na eBay kiciarze wciskają wersję 1.5a.

Tu można sprawdzić aktualną wersję www.elmelectronics.com
Wejdź do OUR PRODUCTS > CONNECTIONS i tam kliknij w wybrany interfejs.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący -> Interfejs ELM 327 versja 1.3a a 1.5a - różnice
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Interfejs ELM 327 ... Różnice wersji 1.4 a 1.5 (7)
interfejs elm-327 i program pmcskan (4)
Galant 94 diagnostyka. Interfejs elm 327. (3)
interfejs do elm 327 peugeot 307 hdi (5)
Interfejs ELM 327 V 1.5 a - potrzebne sterowniki usb (8)
Interfejs do Fiata Stilo - czy to ELM 327? (4)
Astra H 2006 1.9 cdti - interfejs elm 327 (1)
Interfejs ELM 327. Mam problem z połączeniem z Punto 2 (1)
Interfejs elm 327 1.4 Nie działa diagnostyka na żywo (3)
Czy interfejs ELM 327 będzie współpracował z Ford Mondeo 1,8? (7)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.119 seconds

elektroda.pl temat RSS