Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Interfejs ELM 327 versja 1.3a a 1.5a - różnice


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący ->Interfejs ELM 327 versja 1.3a a 1.5a - różnice Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
pawel12
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 13 Paź 2006
Posty: 446
Miasto: mazowsze

pawel12
Poziom 17
Post#1 Post autora tematu 24 Lip 2009 11:28   

Interfejs ELM 327


Witam. Nie mogłem za bardzo się doszukać. Może ktoś podpowie jakie są różnice pomiędzy elm327-1.3a oraz elm327-1.5a. Czy może ktoś używa 1.5a i czy warto to kupić. Dzięki.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 24 Lip 2009 11:28   



Powrót do góry
solinari
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 1

solinari
Poziom 1
Post#2 24 Lip 2009 12:19   

Re: Interfejs ELM 327


Nie ma takiego czegoś jak ELM 1.5A. TO wymysł 1 gościa z allegro. Tak samo jak pisze iż ELM 327 diagnozuje wszystko od silnika (co się akurat zgadza) po elektornike (ABS, poduszki immo itd...) co jest totalną bzdurą.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
emeryt2
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 7432
Miasto: przemysl

emeryt2
Poziom 25
Post#3 24 Lip 2009 14:46   

Re: Interfejs ELM 327


Paweł , wierzysz w reklamy. Sam fejs nic nie potrafi , może chodzi o jakieś oprogramowanie?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 24 Lip 2009 14:46   



Powrót do góry
rufik
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 23 Sie 2002
Posty: 30
Miasto: Łódź

rufik
Poziom 8
Post#4 10 Sie 2009 19:45   

Re: Interfejs ELM 327


Zapewne chodzi tutaj o driver do interfejsu, tak?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 10 Sie 2009 19:45   



Powrót do góry
aureliuszbuldys
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Paź 2006
Posty: 5
Miasto: nysa

aureliuszbuldys
Poziom 3
Post#5 10 Sie 2009 21:02   

Re: Interfejs ELM 327


witam, ja chcialbym tez poprosiuc o opinie posiadam taki tester ELM 327, ale nie moge sie polapac poniewaz nie pauje mi wtyczka do komputera, otoz z jednej strony interfejsu jest podlaczone do kompoutera za pomoca kabla takiego jak do drukarki natomiast z drugiej strony interfejs ma zlącze rs232 (meskie) w kablu natomiast OBD II przy wtyczce do interfejsu jest wieksza wtyczka (zenska) niz rs 232 (na górze ma 8 pinow, a na dole 7) I teraz pytanie czy brakuje mi jakiegos kabla, czy powinienem zastosowac jakas przejsciowke? W zalączniku przesylam zdjecie. Dzieki za pomoc.

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 10 Sie 2009 21:02   



Powrót do góry
dareksi
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 30 Cze 2005
Posty: 72
Miasto: Sandomierz

dareksi
Poziom 11
Post#6 11 Sie 2009 14:12   

Re: Interfejs ELM 327


Witam.
Powinieneś mieć w komplecie kabel z jednej strony z wtykiem OBDII (16-pinowy) z drugiej DB9 (9-pinowy ). Jak widać dostałeś inny, więc albo zwróć się do sprzedawcy o wymianę albo dorób przejściówkę.

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 11 Sie 2009 14:12   



Powrót do góry
michaelangel
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 18
Miasto: na Zachód od Greenwich

michaelangel
Poziom 6
Post#7 14 Sie 2009 15:35   

Re: Interfejs ELM 327


solinari napisał:
Nie ma takiego czegoś jak ELM 1.5A. TO wymysł 1 gościa z allegro. Tak samo jak pisze iż ELM 327 diagnozuje wszystko od silnika (co się akurat zgadza) po elektornike (ABS, poduszki immo itd...) co jest totalną bzdurą.

Ten fake jest znany nie tylko na allegro Wink od dłuższego czasu na eBay kiciarze wciskają wersję 1.5a.

Tu można sprawdzić aktualną wersję www.elmelectronics.com
Wejdź do OUR PRODUCTS > CONNECTIONS i tam kliknij w wybrany interfejs.

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący -> Interfejs ELM 327 versja 1.3a a 1.5a - różnice
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Interfejs ELM 327 ... Różnice wersji 1.4 a 1.5 (7)
interfejs elm-327 i program pmcskan (4)
Galant 94 diagnostyka. Interfejs elm 327. (3)
interfejs do elm 327 peugeot 307 hdi (5)
Interfejs ELM 327 V 1.5 a - potrzebne sterowniki usb (8)
Interfejs do Fiata Stilo - czy to ELM 327? (4)
Astra H 2006 1.9 cdti - interfejs elm 327 (1)
Interfejs ELM 327. Mam problem z połączeniem z Punto 2 (1)
Interfejs elm 327 1.4 Nie działa diagnostyka na żywo (3)
Czy interfejs ELM 327 będzie współpracował z Ford Mondeo 1,8? (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl temat RSS