Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Interfejs ELM 327 versja 1.3a a 1.5a - różnice


  Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Beginners ->Interfejs ELM 327 versja 1.3a a 1.5a - różnice Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
pawel12
Level 19
Location: mazowsze
Joined: 13 Oct 2006
Posts: 459
Helped: 20
Post rating: 35
pawel12
Level 19
Post#1 24 Jul 2009 11:28  Topic author   

Interfejs ELM 327


Witam. Nie mogłem za bardzo się doszukać. Może ktoś podpowie jakie są różnice pomiędzy elm327-1.3a oraz elm327-1.5a. Czy może ktoś używa 1.5a i czy warto to kupić. Dzięki.

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
solinari
Level 1
Joined: 04 Jun 2009
Posts: 1
solinari
Level 1
Post#2 24 Jul 2009 12:19    

Re: Interfejs ELM 327


Nie ma takiego czegoś jak ELM 1.5A. TO wymysł 1 gościa z allegro. Tak samo jak pisze iż ELM 327 diagnozuje wszystko od silnika (co się akurat zgadza) po elektornike (ABS, poduszki immo itd...) co jest totalną bzdurą.

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
emeryt2
Level 42
Location: przemysl
Joined: 11 Jan 2007
Posts: 7698
Helped: 704
Post rating: 142
emeryt2
Level 42
Post#3 24 Jul 2009 14:46    

Re: Interfejs ELM 327


Paweł , wierzysz w reklamy. Sam fejs nic nie potrafi , może chodzi o jakieś oprogramowanie?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
rufik
Level 10
Location: Łódź
Joined: 23 Aug 2002
Posts: 30
rufik
Level 10
Post#4 10 Aug 2009 19:45    

Re: Interfejs ELM 327


Zapewne chodzi tutaj o driver do interfejsu, tak?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
aureliuszbuldys
Level 9
Location: nysa
Joined: 02 Oct 2006
Posts: 5
aureliuszbuldys
Level 9
Post#5 10 Aug 2009 21:02    

Re: Interfejs ELM 327


witam, ja chcialbym tez poprosiuc o opinie posiadam taki tester ELM 327, ale nie moge sie polapac poniewaz nie pauje mi wtyczka do komputera, otoz z jednej strony interfejsu jest podlaczone do kompoutera za pomoca kabla takiego jak do drukarki natomiast z drugiej strony interfejs ma zlącze rs232 (meskie) w kablu natomiast OBD II przy wtyczce do interfejsu jest wieksza wtyczka (zenska) niz rs 232 (na górze ma 8 pinow, a na dole 7) I teraz pytanie czy brakuje mi jakiegos kabla, czy powinienem zastosowac jakas przejsciowke? W zalączniku przesylam zdjecie. Dzieki za pomoc.

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
dareksi
Level 14
Location: Sandomierz
Joined: 30 Jun 2005
Posts: 72
Helped: 13
Post rating: 6
dareksi
Level 14
Post#6 11 Aug 2009 14:12    

Re: Interfejs ELM 327


Witam.
Powinieneś mieć w komplecie kabel z jednej strony z wtykiem OBDII (16-pinowy) z drugiej DB9 (9-pinowy ). Jak widać dostałeś inny, więc albo zwróć się do sprzedawcy o wymianę albo dorób przejściówkę.

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
michaelangel
Level 9
Location: na Zachód od Greenwich
Joined: 26 Sep 2006
Posts: 18
Post rating: 4
michaelangel
Level 9
Post#7 14 Aug 2009 15:35    

Re: Interfejs ELM 327


solinari wrote:
Nie ma takiego czegoś jak ELM 1.5A. TO wymysł 1 gościa z allegro. Tak samo jak pisze iż ELM 327 diagnozuje wszystko od silnika (co się akurat zgadza) po elektornike (ABS, poduszki immo itd...) co jest totalną bzdurą.

Ten fake jest znany nie tylko na allegro ;) od dłuższego czasu na eBay kiciarze wciskają wersję 1.5a.

Tu można sprawdzić aktualną wersję www.elmelectronics.com
Wejdź do OUR PRODUCTS > CONNECTIONS i tam kliknij w wybrany interfejs.

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Beginners -> Interfejs ELM 327 versja 1.3a a 1.5a - różnice
Page 1 of 1

Similar topics to interfejs ELM 327 versja 1.3a a 1.5a - różnice

Interfejs ELM 327 ... Różnice wersji 1.4 a 1.5 (7)
interfejs elm-327 i program pmcskan (4)
Galant 94 diagnostyka. Interfejs elm 327. (3)
interfejs do elm 327 peugeot 307 hdi (5)
Interfejs ELM 327 V 1.5 a - potrzebne sterowniki usb (8)
Interfejs do Fiata Stilo - czy to ELM 327? (4)
Astra H 2006 1.9 cdti - interfejs elm 327 (1)
Interfejs ELM 327. Mam problem z połączeniem z Punto 2 (1)
Interfejs elm 327 1.4 Nie działa diagnostyka na żywo (3)
Czy interfejs ELM 327 będzie współpracował z Ford Mondeo 1,8? (7)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.065 seconds