Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Philips 28PW6006/05 wylacza sie jak "zimny"


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Kosz -> Kosz Archiwum -> Philips 28PW6006/05 wylacza sie jak "zimny"
Autor
Wiadomość
rasco
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 12 Wrz 2006
Posty: 29
Miasto: Dublin

Post#1 Post autora tematu 27 Lip 2009 20:32   

Philips 28PW6006/05 wylacza sie jak "zimny"


Witam,

Sprawy maja sie nastepujaca

Mam telewizorek jak w temacie, bykl czas ze dzialal dobrze, ale juz bardzo dlugo cos jest z nim nie tak i zastanawiam sie czy jest sens naprawiac

A problem z nim taki ze jak wroce z pracy i wlacze telewizor to po 1-2 sek. sie wylaczy. Musze kliknac dwa razy na pilocie wlaczenie i sie wlacza ale i tak po 1-2sek sie wylaczy. Jak tak porobie przez kilka minut bo bedzie dzialal OK - dziwne
Inny sposob jaki na to znalazlem to wlaczyc telewizor i przelaczyc na radio labo na euro do ktorego nie mam nic podlaczonego i zostawic tak na kilka minut i bedzie dzialal OK jak sie "rozgrzeje"

Raczej nei wydaj mi sie zeby cos takiego bylo normalne a ze to juz troszke lat ma to zastanawiam sie czy oplaca sie naprawiac

Co z nim moze byc nie tak, moze ktos sie domysla?

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 27 Lip 2009 20:32   



Powrót do góry
   
Macosmail
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 01 Mar 2004
Posty: 1288
Miasto: Polska

Post#2 27 Lip 2009 21:01pomocny post - solucja   

Re: Philips 28PW6006/05 wylacza sie jak "zimny"


Witam. Chassis L01.1E. Może już coś z kineskopem, albo g2 jest nie dokładnie ustawione. Te chassis są na to bardzo czułe. Warto też wymienić parę sterująca 7461 7463 i kondensator sprzęgający 2455. Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 27 Lip 2009 21:01pomocny post - solucja   


Powrót do góry
   
CHYBIŃSKI
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 31 Sty 2006
Posty: 156
Miasto: IŁOWO

Post#3 28 Lip 2009 01:31pomocny post - solucja   

Re: Philips 28PW6006/05 wylacza sie jak "zimny"


Warto by było, przejrzeć płytę pod względem zimnych lutów, jak również wymienić elektrolity zarówno po pierwotnej, jak i po wtórnej stronie przetwornicy.
Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 28 Lip 2009 01:31pomocny post - solucja   


Powrót do góry
   
rasco
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 12 Wrz 2006
Posty: 29
Miasto: Dublin

Post#4 Post autora tematu 28 Lip 2009 15:49   

Re: Philips 28PW6006/05 wylacza sie jak "zimny"


wasze odpowiedzi sa bardzo ciekawe problem w tym ze jako laik nie bede tego w stanie sam zrobic, a przynajmniej tak mi sie wydaje po waszych opisach

Jest sens go naprawiac?
Powrót do góry
   
ogryz
Moderator
Moderator


Dołączył: 25 Mar 2005
Posty: 4614
Miasto: Kościan

Post#5 28 Lip 2009 20:41   

Re: Philips 28PW6006/05 wylacza sie jak "zimny"


Proszę udać się do fachowca, niech oceni sytuację. Zawsze można się dogadać odnośnie kosztów naprawy.
Do samodzielnej naprawy TV potrzeba minimum wiedzy z zakresu podstaw elektroniki oraz budowy i zasady działania odbiornika.

Usuwam - regulamin pkt 8.1, 15
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Kosz -> Kosz Archiwum -> Philips 28PW6006/05 wylacza sie jak "zimny"
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Gdzie zdobyć taką "gumę" " uszczelkę" - jak to w ogóle się n (4)
"efekt Angusa" (zniesienie efektu Lenza + "free" energy) (28)
Migracja z "Orange Free" na "Play Lubie to" (15)
"Uprzejmie donoszę" - szczególnie "sępom" (15)
"Bynajmniej" czy "przynajmniej"?OBA! (10)
Czujnik "lekkich" drgań - jak zrobić albo gdzie ku (8)
Jak naprawić "to coś" z podgrzewacza elektrycznego? dam 10 pkt (7)
"Płacę z Allegro", jak długo trzeba czekać na pien (7)
Poszukuję jak najbardziej "realnej" gry samochodow (17)
Jak wyymawiać nazwę sieci "Orange" w Polsce (21)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.062 seconds

elektroda.pl temat RSS