Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Philips 28PW6006/05 wylacza sie jak "zimny"


  Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives ->Philips 28PW6006/05 wylacza sie jak "zimny" Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
rasco
Level 9
Location: Dublin
Joined: 12 Sep 2006
Posts: 29
rasco
Level 9
Post#1 27 Jul 2009 20:32  Topic author   

Philips 28PW6006/05 wylacza sie jak "zimny"


Witam,

Sprawy maja sie nastepujaca

Mam telewizorek jak w temacie, bykl czas ze dzialal dobrze, ale juz bardzo dlugo cos jest z nim nie tak i zastanawiam sie czy jest sens naprawiac

A problem z nim taki ze jak wroce z pracy i wlacze telewizor to po 1-2 sek. sie wylaczy. Musze kliknac dwa razy na pilocie wlaczenie i sie wlacza ale i tak po 1-2sek sie wylaczy. Jak tak porobie przez kilka minut bo bedzie dzialal OK - dziwne
Inny sposob jaki na to znalazlem to wlaczyc telewizor i przelaczyc na radio labo na euro do ktorego nie mam nic podlaczonego i zostawic tak na kilka minut i bedzie dzialal OK jak sie "rozgrzeje"

Raczej nei wydaj mi sie zeby cos takiego bylo normalne a ze to juz troszke lat ma to zastanawiam sie czy oplaca sie naprawiac

Co z nim moze byc nie tak, moze ktos sie domysla?

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Ad
Ad


Back to top
Macosmail
Level 32
Joined: 01 Mar 2004
Posts: 1618
Helped: 154
Post rating: 130
Macosmail
Level 32
Post#2 27 Jul 2009 21:01Helpful post    

Re: Philips 28PW6006/05 wylacza sie jak "zimny"


Witam. Chassis L01.1E. Może już coś z kineskopem, albo g2 jest nie dokładnie ustawione. Te chassis są na to bardzo czułe. Warto też wymienić parę sterująca 7461 7463 i kondensator sprzęgający 2455. Pozdrawiam.

Helpful post? + 0
Back to top

Ad
Ad


Back to top
CHYBIŃSKI
Level 14
Location: IŁOWO
Joined: 31 Jan 2006
Posts: 153
Helped: 5
Post rating: 2
CHYBIŃSKI
Level 14
Post#3 28 Jul 2009 01:31Helpful post    

Re: Philips 28PW6006/05 wylacza sie jak "zimny"


Warto by było, przejrzeć płytę pod względem zimnych lutów, jak również wymienić elektrolity zarówno po pierwotnej, jak i po wtórnej stronie przetwornicy.

Helpful post? + 0
Back to top
rasco
Level 9
Location: Dublin
Joined: 12 Sep 2006
Posts: 29
rasco
Level 9
Post#4 28 Jul 2009 15:49  Topic author   

Re: Philips 28PW6006/05 wylacza sie jak "zimny"


wasze odpowiedzi sa bardzo ciekawe problem w tym ze jako laik nie bede tego w stanie sam zrobic, a przynajmniej tak mi sie wydaje po waszych opisach

Jest sens go naprawiac?

Helpful post? + 0
Back to top
ogryz
Moderator
Location: Kościan
Joined: 25 Mar 2005
Posts: 4404
Helped: 380
Post rating: 20
ogryz
Moderator
Post#5 28 Jul 2009 20:41    

Re: Philips 28PW6006/05 wylacza sie jak "zimny"


Proszę udać się do fachowca, niech oceni sytuację. Zawsze można się dogadać odnośnie kosztów naprawy.
Do samodzielnej naprawy TV potrzeba minimum wiedzy z zakresu podstaw elektroniki oraz budowy i zasady działania odbiornika.

Usuwam - regulamin pkt 8.1, 15

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> Philips 28PW6006/05 wylacza sie jak "zimny"
Page 1 of 1

Similar topics to philips 28PW6006/05 wylacza sie jak "zimny"

Gdzie zdobyć taką "gumę" " uszczelkę" - jak to w ogóle się n (4)
"efekt Angusa" (zniesienie efektu Lenza + "free" energy) (28)
Migracja z "Orange Free" na "Play Lubie to" (15)
"Uprzejmie donoszę" - szczególnie "sępom" (15)
"Bynajmniej" czy "przynajmniej"?OBA! (10)
Czujnik "lekkich" drgań - jak zrobić albo gdzie ku (8)
Jak naprawić "to coś" z podgrzewacza elektrycznego? dam 10 pkt (7)
"Płacę z Allegro", jak długo trzeba czekać na pien (7)
Poszukuję jak najbardziej "realnej" gry samochodow (17)
Jak wyymawiać nazwę sieci "Orange" w Polsce (21)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.045 seconds