| Author |
zeropower Poziom 8

|
28 Jul 2009 10:01 WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładowaniu |
|
|
|
Witam Kolegów,
Po normalnym zamknięciu, podczas ładowania systemu Windows XP wyskakuje
1. okno zatytułowane na ramce "Services.exe Błąd aplikacji" z następującą treścią:
Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0x0000005). Naciśnij OK aby zakończyć.
Po naciśnięciu OK ładuje się dalej i...
2. Wyskakuje okno o identycznej treści dotyczące lsass.exe
3. Wyskakuje okno jak w pkt.1
4. Wyskakuje okno jak w pkt.2
Potem mam już tylko czarny ekrean z kursorem. Nic nie mogę zrobić prócz resetu sprzętowego.
Równolegle mam ma tym PC zainstalowany Win2000 i poprzez wybór przy bootowaniu z Masterbootera mogę normalnie odpalić Win2000 i mam dostep do wszystkiego co na dysku z WinXP. Proszę o wskazówki co powinienem najpierw zapuścić i w jaki sposób żeby załączyć do tematu odpowiednio pomocje logi wynikowe.
(Komputer cały czas chroniony był programem Kaspersky Internet Security 2009 z bieżącymi aktualizacjiami, pełny skan dysku XP spod W2k nie wykrył zagrożeń)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
28 Jul 2009 10:01 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Kolobos Poziom 26

|
28 Jul 2009 10:44 Re: WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładow |
|
|
|
Z pod W2k zrob skan przy pomocy Dr.Web CureIt oraz Malwarebytes Anti-Malware.
Sprawdz czy XP uruchomi sie w trybie awaryjnym.
|
|
| Back to top |
|
 |
zeropower Poziom 8

|
28 Jul 2009 10:49 Re: WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładow |
|
|
|
Przy zatrzymaniu [F5] na starcie ładowania każdy wybór opcji łącznie z awaryjną kończy sie tym samym co w przypadku normalnego ładowania
|
|
| Back to top |
|
 |
Kolobos Poziom 26

|
28 Jul 2009 15:33 Re: WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładow |
|
|
|
Przeskanowales tym co podalem? Jezeli tak i nic sie nie zmienilo to wykonaj naprawe systemu z plyty instalacyjnej, wybierasz instalacje, a nastepnie naprawe (jest to druga opcja R).
|
|
| Back to top |
|
 |
zeropower Poziom 8

|
28 Jul 2009 22:10 Re: WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładow |
|
|
|
Przeskanowałem i POMOGŁO :D - system uruchomił sie normalnie!
Bardzo dziękuję. Malwarebytes Anti-Malware i Dr.Web znalazły kilka śmieci (załączam logi z tych skanów).
Dziwi mnie tylko, dlaczego Kaspersky (za którego trzeba zapłacić) nic nie wykrył a darmowe programy które poleciłeś rewelacyjnie zadziałały...
| Filename: |
logi.rar |
 Download |
| Contents: |
|
| Filesize: |
1023 Bytes |
| Punkty: |
0.00 |
|
|
| Back to top |
|
 |
Kolobos Poziom 26

|
29 Jul 2009 11:41 Re: WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładow |
|
|
|
Platne programy anty* to strata pieniedzy, ludzie je kupuja myslac, ze jak zaplacili to sa bezpieczni. Przy obecnych infekcjach wiekszosc programow nie potrafi ich wykryc, a co dopiero usunac.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
29 Jul 2009 11:41 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
zeropower Poziom 8

|
29 Jul 2009 18:42 Re: WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładow |
|
|
|
hmm... to po co udostępniają aktualizacje co godzinę? Myślałem, że na bieżąco grupa specjalistów pracuje nad "nowościami" i dopisują procedury ich wykrywania i leczenia!
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
29 Jul 2009 18:42 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Kolobos Poziom 26

|
30 Jul 2009 00:45 Re: WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładow |
|
|
|
Po to zeby ludzie kupowali ich produkty w koncu z tego zyja.
|
|
| Back to top |
|
 |
ANITA123 Poziom 6

|
08 Jan 2010 05:08 Re: WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładow |
|
|
|
Dzięki koledze za dobre rady.
Miałem ten sam problem.
A pliki były powiązane i weszły mi z dyskietki sterowników rajd
do płyty kompa.
A zagnieżdziły się tutaj:
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\Prefetch\LSASS.EXE-20DB6D1B.pf
|
|
| Back to top |
|
 |
kyniu73 Poziom 2

|
27 Mar 2010 17:33 Re: WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładow |
|
|
|
Witam.Proszę o wyrozumiałość bo moja znajomość kompa jest dość uboga. Dla starszych poskładałem kompa, działał bez problemów jeden dzień a na drugi po uruchomieniu wyskakuje Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc000001d). Kliknij OK, aby zakończyć aplikację. Jak nacisnę Ok wyskakuje tylko tło pulpitu i cisza. Z trybu awaryjnego jest identycznie. Nie ma żadnej ikony. Nie wiem jak by go przeskanować skoro nie idzie nic uruchomić, ani wejść na internet. Jeszcze jedna dziwna sprawa a mianowicie nie było ustawione wpisywanie hasła do wejścia do systemu a tu czary mary i coś takiego jest wymagane. Skoro nic takiego nie ustawiałem to i po wyskoczeniu ikony o wpisanie hasła naciskam odrazu ok bez żadnych znaków,no i potem wyskakuje powyższa informacja. Gdyby ktoś był tak miły i mi pomógł z tym problemem to będę wdzięczny. Dzięki i pozdrawiam . Krzysiek
|
|
| Back to top |
|
 |
Kolobos Poziom 26

|
27 Mar 2010 20:19 Re: WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładow |
|
|
|
Po nacisnieciu alt+ctrl+del nie mozesz uruchomic menadzera zadan i z niego dowolnego programu?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
27 Mar 2010 20:19 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
kyniu73 Poziom 2

|
28 Mar 2010 10:36 Re: WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładow |
|
|
|
Na nic nie reagował, odrazu wyświetlał się opisywany komunikat.Moje przypuszczenia są co do uszkodzonego dysku. Obecnie jestem po etapie formatowania i wgrania systemu na osobnym dysku o ile problem zniknie to stary poleci do kosza. Dziekuję za zainteresowanie i próbę pomocy. Pozdrawiam Krzysiek
|
|
| Back to top |
|
 |
Piro123 Poziom 3

|
03 Aug 2010 09:50 Re: WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładow |
|
|
|
Witam.
Mam bardzo podobny problem do poprzednika. Podczas startowania systemu wyświetla się komunikat "Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0x0000006). Naciśnij OK aby zakończyć." Po wciśnięciu ok nic więcej nie można zrobić. Dr.Web CureIt wersji livecd odpada bo tu gdzie jestem był to jedyny laptop z nagrywarką. Reszta ich nie ma a ja na razie nie mogę z tego pustkowia wjechać. Może jest program z wersja na pendrive??? Macie pomysły jak rozwiązać ten kłopot bez formatowania??? Od razu mówię, że mam oryginalny XP (to odnośnie tego co się oczytałem, że na pewno ktoś z takimi problemami ma pirata i stąd jego kłopoty).
Z góry dziękuję za zainteresowanie.
|
|
| Back to top |
|
 |
miloszja Poziom 13

|
03 Aug 2010 10:43 Re: WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładow |
|
|
|
@Piro123- podobny problem to podobny nowy temat ktory zakladasz :D
Pacz regulamin. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1044160.html
Temat kwalifikuje sie do wyodrebnienia przez moderatora.
Masz plyte z windowsem to mozna podzialac z konsoli odzyskiwania.
Tryb awaryjny tez nie dziala?
|
|
| Back to top |
|
 |
Piro123 Poziom 3

|
03 Aug 2010 17:58 Re: WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładow |
|
|
|
Dołączyłem się tu dlatego, że problem jest identyczny z tym, że prócz konsoli odzyskiwania do niczego nie mam dostępu. Zawsze wyznawałem zasadę, że problemy z jednej grupy, trzymało się w jednym temacie, aby nie generować milionów tematów, a osobiście wole 30 stronicowy temat niż przeglądanie kilku wątków osobnych. Później nie ma odpowiedzi typu to już było tylko wiadomo, że to co tu było zrobione albo nie dało rezultatów albo nie da się przeprowadzić. Przepraszam jeśli złamałem zasadę tu panującą. Jakby chociaż na chwilę tryb awaryjny odpalił pewnie bez problemu poradziłbym sobie albo przynajmniej miał szersze pole manewru i kilka nowych pomysłów. Wszystko niby się ładuje dobrze i nagle ten komunikat i dalej nic nie idzie. Jedynie coś w tej konsoli, ale przyznam że jestem noga w tym temacie, a to co znalazłem na necie nie mogę wykonać albo nie wiem jak.
|
|
| Back to top |
|
 |