FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Serwis co potrzeba: Boxy, klucze, wanny, Hot-air, zasilacze

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Utility -> Serwis co potrzeba: Boxy, klucze, wanny, Hot-air, zasilacze
Author
Poziom 25
Poziom 25

Post#1 Post from the author of the topic 28 Jul 2009 16:27   

Serwis co potrzeba: Boxy, klucze, wanny, Hot-air, zasilacze

Witam.
Proszę pisać w tym temacie odnośnie boxów, kluczy i innych rzeczy potrzebnych do serwisu.
Inne tematy związane z takim tematem, które znajda się w innych działach będą usuwane automatycznie do kosza

Zanim napiszesz w tym temacie jakiegoś posta proszę przeczytaj cały temat dokładnie, ponieważ odpowiedz na twoje pytanie już tutaj padła.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 28 Jul 2009 16:27   

Back to top

Rhingsm
Poziom 21
Poziom 21

Post#2 05 Aug 2009 17:29   

Genie universal clip czy mt box nokia

Witam. Potrzebuję waszej pomocy. Zastanawiam się nad kupnem jednego z tych dwóch boxów. Mt jest używany posiada obie aktywacje bb5 i se oraz 66kabli w komplecie w cenie 700zł a genie universal clip za 1200zł nowka. Większość robie nokii bb5 oraz bb5+ ale kilka se sie tez trafia więc się zastanawiałem nad tym mt boxem. Proszę o pomoc w wyborze
Edytuj/Usuń Wiadomość
Back to top

poochone
Poziom 25
Poziom 25

Post#3 Post from the author of the topic 05 Aug 2009 19:20   

Re: Genie universal clip czy mt box nokia

Moim zdaniem Mt box
Z genie jest tyle lepiej ze obługuje nowe telefony 5220 6600 7210 7510 3600 mowa tutaj o simloku
i np nokie N96 N958gb jak sie nie myle robi za free
chociaz w mt nie jest to aż takie drogie bo raptem 5-6zl
Back to top

lolus54
Poziom 18
Poziom 18

Post#4 06 Aug 2009 22:46   

Re: Serwis co potrzeba : Boxy, klucze, wanny, Hot-air, zasil

Witam, ja mam pytanie na temat banerów reklamowych i półek firmowych producentów np baterii itp skąd je dostać i jak wygląda sprawa promocji danych firm?
Back to top

karamba26
Poziom 18
Poziom 18

Post#5 07 Aug 2009 11:37   

Problem z ufs suie 3.03

Nowy system Win xp SP3

Instaluje UFS_Suite_Setup_v03.03.000.exe i HWKKiller2.exe.

Mam tornado Gold bez hwk.

Czy przy instalacji ufs suite mam zaznaczyc CUSTOM - HWK - NONE HWK.

Ja instalowałem z opcja HWK i teraz przy probie uruchomienia programu od dctx tylko mignie mi glowny interfejs programu i sie wylacza.
Back to top

mimor555
Poziom 19
Poziom 19

Post#6 07 Aug 2009 11:44   

Re: Problem z ufs suie 3.03

HWKKiller2.exe. - do czego to służy? czy ty chcesz tym uwalać telefony? JEŚLI BEZ HWK TO NIE INSTALUJ HWK TO JEST CHYBA LOGICZNE, poprostu zanacz none hwk. Tylko teraz wswzystko dobrze odinstaluj
Back to top

albertus
Poziom 12
Poziom 12

Post#7 10 Aug 2009 13:23   

CY Z3X LG box zdejmie sima z LG KS360 ?

Tak jak w temacie zamierzam to kupić
Back to top

xxxmalyxxx
Poziom 17
Poziom 17

Post#8 10 Aug 2009 13:30helpful post - solution   

Re: Z3x Lg box zdejmie sima z KS-360

Witaj
tak zrobisz sim tym boxem
Back to top

Lawarov
Poziom 19
Poziom 19

Post#9 10 Aug 2009 21:51   

Re: CY Z3X LG box zdejmie sima z LG KS360 ?

Z tego co pamiętam unlock po patchu jest możliwy.
Back to top

robert553
Poziom 4
Poziom 4

Post#10 15 Aug 2009 09:23   

Witam wszystkich:)

Zamierzam otworzyć serwis GSM. Pojęcie troche mam bo szkoliłem się troche na starych telefonach.

Więc mam ok 10 000 zł (może i więcej) chce kupić doby sprzęt na początek:

- boxy (glownie do nokii SE tak zeby bez TP i logów)
- stacje lutowniczą ( dobrą na początek. Co myślicie o stacji na podczerwień? czy zwykła lepsza?) co prawda w lutowaniu będe sie dopiero szkolił na tych własnie starych telefonach bo wiem ze to sztuki wymaga.... moze jeszcze mi ktos akurat pomoze:) chciałbym wlasnie jak najwiecej informacji na temat stacji bo to bedzie wyzwanie troche na poczatek
- mikroskop/lupe
- wkrętaki dobre
- wanienke
- tygiel
- stacje naprawcza

i sam nie wiem co jeszcze jest potrzebne zeby bylo wystarczajaco a tez bardzo dobrze.

jezeli mozecie to podajcie jakies linki do sprzetow i troche omowcie kazdego bo jestem jeszcze nowiciuszem i licze na pomoc:)

Nie mogę znaleść nic na bieżąco co ma sie do moich wymagan wiec moze ktos pomoze..... chodzi mi tu o dobry sprzęt ponieważ dostaje kase z dotacji i chce ja jakos dobrze wykorzystac......
Back to top

trzmi3lu
Poziom 15
Poziom 15

Post#11 17 Aug 2009 17:49   

Witam !!!
Przymierzam sie do zakupu stacji na podczerwień, dlatego prosze o rady, co warto kupic a co nie. Stacja ma słuzyc wyłacznie do naprawy telefonów w serwisie. Zaznaczę ze kwote jaką moge przeznaczyc to około 2500-3000 max.
Dziekuje za wszystkie odp. z góry

pozdrawiam
Back to top

Rhingsm
Poziom 21
Poziom 21

Post#12 19 Aug 2009 23:48   

Re: Genie universal clip czy mt box nokia

Rhingsm wrote:
Witam. Potrzebuję waszej pomocy. Zastanawiam się nad kupnem jednego z tych dwóch boxów. Mt jest używany posiada obie aktywacje bb5 i se oraz 66kabli w komplecie w cenie 700zł a genie universal clip za 1200zł nowka. Większość robie nokii bb5 oraz bb5+ ale kilka se sie tez trafia więc się zastanawiałem nad tym mt boxem. Proszę o pomoc w wyborze

Co do mojej wiadomości padło na mtboxa. Po zakupie okazało się że to allinone :D:D:D Teraz tylko dokupie aktywacje i niczego narazie mi nie potrzeba. Chyba, że jakiegoś hot air bo dopiero kompletuje znowu sprzęt.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 19 Aug 2009 23:48   

Back to top

Rhingsm
Poziom 21
Poziom 21

Post#13 21 Aug 2009 00:16   

Może doradzicie chłopaki którą stacje kupic? Pt 968 albo PT 2738
Back to top

danio881
Poziom 2
Poziom 2

Post#14 23 Aug 2009 20:39   

Witam serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem tego forum od kilku lat intersuje się telefonami. Od dłuższego czasu interesuje się hardware. Ostanio wpadło mi w rączki kilka uszkodzonych telefonów. Udało mi się zlokalizować usterki, tylko teraz zastanawiam się nad zakupem sprzętu potrzebnego do wlutownia kilku układów w obudowie BGA. Może ktoś doradziłby mi co kupić tzn coś, co sprostało by temu zadaniu.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 23 Aug 2009 20:39   

Back to top

henryk malinowski
Poziom 3
Poziom 3

Post#15 08 Sep 2009 13:21   

Serwis co potrzeba??

Witam serdecznie.

Planuje otwarcie punktu GSM w moim miescie. Miasto 45 tys ludzi, w czesci na ktorej chce otworzyc punkt, nie ma takiej uslugi. Lokal w dobrym miejscu, widoczny, osiedle okolo 15 tys ludzi.

Plan jest taki, aby sprzedawać akcesoria GSM, wszystko co mozliwe, ale takze serwis gsm. Sam chce zajac sie serwisem softwarowym, natomiast serwis hardwerowy (na ktorym sie w ogole nie znam), będę zlecał serwisowi gsm w duzym miescie (10 km od mojej miejsowosci). Mam juz wstepnie dogadana forme wspolpracy, korzystne ceny, szybka realizacja problemow hardwerowych.

Sam natomiast, poza sprzedaza czesci chce zajmowac sie flashowaniem telefonow, simlockami i innymi, problemami softwarowymi. Na poczatek chce zajac sie najbardziej standardowymi telefonami jak Nokia, SE, Samsung, mniej standardowe softwarowe problemy rozwiazywac bedzie zaprzyjazniony serwis, do ktorego bede dowozil telefony.

Prosba/pytanie moje brzmi. Jakie boxy potrzbuje do obslugi wyzej wymienionych telefony, jakie kable, oraz jaki inny sprzet. Bede wdzieczny takze, za wycene sprzetu, w przyblizeniu oczywiscie.

Oprocz sprzedazy akcesoriow gsm i serwisu, chce takze sprzedawac nawigacje gps, oraz sotware do nich, z takim asortymentem na poczatek, uwazam ze mam duze szanse na zaistnienie/zysk na lokalnym rynku.

Bede wdzieczny za wszelkie odpowiedzi na moje pytanie.
Back to top

MIESKO
Poziom 9
Poziom 9

Post#16 13 Sep 2009 17:45   

Witam,
Poszukuję zasilacza serwisowego co sądzicie o takim:
Zasilacz serwisowy LED 0-15V 0-2A koszt około 70zł
Natomiast za dodatkowe 20zł mamy już 0-3A
Czy te zasilacze się w ogóle nadają do czegoś? Prąd jest stabilny, nie ma problemów z prać- używa ich ktoś?
Nazwa to ZHAOXIN TXN-1502D
oraz ZHAOXIN TXN-1503D
Back to top

Lawarov
Poziom 19
Poziom 19

Post#17 29 Sep 2009 16:46   

Re: Serwis co potrzeba??

henryk malinowski wrote:

Sam natomiast, poza sprzedaza czesci chce zajmowac sie flashowaniem telefonow, simlockami i innymi, problemami softwarowymi. Na poczatek chce zajac sie najbardziej standardowymi telefonami jak Nokia, SE, Samsung, mniej standardowe softwarowe problemy rozwiazywac bedzie zaprzyjazniony serwis, do ktorego bede dowozil telefony.

Do Nokii na dzień dzisiejszy masz do wyboru: MT-BOX'a, Genie Clipa, JAF'a i Cyclone Box'a, osobiście polecałbym MT-BOX'a lub Genie Clipa (z tym że na dzień dzisiejszy jest nie osiągalny).

Do SE - Setool bądź jak wyżej MT-BOX, Dreambox lub też Cruiser.

Do Samsungów - z3x Box, SPT Box, UST PRO 2, NS PRO, 3 pierwsze pozycje są najbardziej aktualne, szybkie updeyty.

Wybór jest dość trudny, każdy box ma swoje wady i zalety także musisz sam zdecydować na co postawisz. Z doświadczenia mogę powiedzieć jak zapewne wielu kolegów po fachu iż do każdej marki trzeba posiadać 2-3 boxy.
Back to top

Jaroch1
Poziom 5
Poziom 5

Post#18 13 Jan 2010 14:35   

Witam! KUpiłem nie dawno kilka boxów... microbox, smartclip, mtbox, hwkufs... mam problem z instalacją sprzętu na kompie... jest to sprzęt używany i nie dostałem żadnych sterów.. smartclipa udaóo mi się juz ogarnąć ale z resztą mam problemy... do mtboxa i do micro nawet nie mam instalek... czy ktoś może pomóc?
Back to top

mati_1925
Poziom 2
Poziom 2

Post#19 19 Jan 2010 18:18   

Witam , chciałem się dowiedzieć gdzie mogę dostać informacje , instrukcje obsługi do boxów . Tzn mam zamiar zająć się ściąganiem sim lockow i chce się nauczyć szukam wszędzie w internecie o jakieś instrukcje aktualnie zbieram na boxy mam okolo 1200 zl i czekam na waszą pomoc
Back to top

Fokus35
Poziom 14
Poziom 14

Post#20 31 Jan 2010 20:38   

Witam
Jaki box polecacie do lg.Nosze się z zamiarem kupna i jaki byłby ok w miare rozsądnej cenie
Back to top

e-zdrapki.pl
Poziom 10
Poziom 10

Post#21 02 Feb 2010 02:09   

Fokus35 wrote:
Witam
Jaki box polecacie do lg.Nosze się z zamiarem kupna i jaki byłby ok w miare rozsądnej cenie

Ja ostatnio kupilem vygisa i jestem zadowolony, latwo sie robi, i nie duzo kosztuje.
Back to top

bary
Poziom 13
Poziom 13

Post#22 09 Feb 2010 16:55   

Jakie boxy za rozsądna cene głównie do simlock'ow na chwile obecna polecacie ?
Back to top

rpk
Poziom 21
Poziom 21

Post#23 09 Feb 2010 18:19   

Obecnie cały czas używam setoola ale myślałem co by sobie dokupić cruisera 2 plus.
Może ktoś podać co obecnie ten kluczyk robi za free a do czego i ile logów potrzeba?
Dzięki
Back to top

gruby89
Poziom 9
Poziom 9

Post#24 25 Feb 2010 01:13   

Witam.
Mam firmę, kupuje telefony z Anglii.
Głównie nokie typu n95 8GB, 5800, n97.
I potrzebuje sprzętu do ściągania sim-locków z tych noki i nie tylko, bo trafiają się także sony ericssony jak i nokie typu 6233, 6500 slide, 5140, 5140i itp.
Oraz znajomym handlarzom robiłbym telefony ponieważ okoliczny serwisant wyszedł z branży.

Chodzi mi głównie o simlocki. Bo z wgrywaniem PL Menu radze sobie poprzez zmianę product code na polski i aktualizacje softu przez NSU.

Mam na oku MT-BOX, czy to jest dobry wybór??
Proszę o doradzenie jakiego Mt-box najlepiej kupić, z jakimi kablami i jakimi konfiguracjami.

Pozdrawiam
Sylwester Kociuba Nexx GSM
Back to top

gruby89
Poziom 9
Poziom 9

Post#25 21 Mar 2010 15:41   

Już sam sobie poradziłem z tym problemem.
Kupiłem Cyclone BOX i SeTool 3 Gold.
Polecam taki zestaw.
Każda Nokia i Se do opanowania tym sprzętem.
Back to top

konrdzik
Poziom 18
Poziom 18

Post#26 03 Apr 2010 11:24   

bary wrote:
Jakie boxy za rozsądna cene głównie do simlock'ow na chwile obecna polecacie ?

Google , albo napisz co chcesz robic, jakie modele?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 03 Apr 2010 11:24   

Back to top

cinek2107
Poziom 17
Poziom 17

Post#27 19 Apr 2010 18:59   

Witam mam pytanie, otóż jaki sprzęt mi polecacie do locków, flashowanie oraz innych czynności związanych z telefonami. Głównie chodzi mi o SE ora Noki.

Osobiście zastanawiam się nad MT-Box w wersji All in One i do tego kilka aktywacji.
Chodzi mi głównie o :

BB5
BB5 no TP
BB5+ BEZ KREDYTÓW

Do tego może jeszcze aktywacja SE.

A no i jeszcze kable. W sumie mam takie pytanie czy kable z niektórych modeli pasują do siebie, oczywiście jeśli chodzi o mt-boxa.

Do tego planował bym jeszcze dokupić mikroskop na usb ale niestety nie wiem jaki. Proszę o jakieś propozycje ale takie na początek. Żeby nie był za drogie ale też nie jakieś zabawki z bazaru.

P.S Jeśli MT-box teoretycznie jest w wersji SE to czy można do niego dokupić aktywacje Nokii ?
Back to top

konrdzik
Poziom 18
Poziom 18

Post#28 19 Apr 2010 19:25   

cinek2107 wrote:
Witam mam pytanie, otóż jaki sprzęt mi polecacie do locków, flashowanie oraz innych czynności związanych z telefonami. Głównie chodzi mi o SE ora Noki.

Osobiście zastanawiam się nad MT-Box w wersji All in One i do tego kilka aktywacji.
Chodzi mi głównie o :

BB5
BB5 no TP
BB5+ BEZ KREDYTÓW

Do tego może jeszcze aktywacja SE.

A no i jeszcze kable. W sumie mam takie pytanie czy kable z niektórych modeli pasują do siebie, oczywiście jeśli chodzi o mt-boxa.

Do tego planował bym jeszcze dokupić mikroskop na usb ale niestety nie wiem jaki. Proszę o jakieś propozycje ale takie na początek. Żeby nie był za drogie ale też nie jakieś zabawki z bazaru.

P.S Jeśli MT-box teoretycznie jest w wersji SE to czy można do niego dokupić aktywacje Nokii ?

Powiem tak do SE kup sobie Setoola, do nokia teraz na czasie jest mx key ale do niego potrzebny interfejs , najlepiej Jaf chyba ze masz Hwk.Ja mam te boxy i juz sie odrobily kilka krotnie.

ALe mt box nokia tesz jest Niezawodny i jest jednym z lepszych boxow!!!
Back to top

cinek2107
Poziom 17
Poziom 17

Post#29 19 Apr 2010 22:16   

Hm z tym mx-key'm to nie jest głupi pomysł. Klucz kosztuje 180zł +100zł interfejs JAF.

Do tego kable. I powinno hulać.
Back to top

prilo
Poziom 13
Poziom 13

Post#30 25 May 2010 10:22   

Tak tylko ten jest bez smart card czyli sam interfejs tylko i nie bedzie działał. A po drugie setool ma aktywcje wiec nawet jak kupisz Setool ze smart card to nie bedzie działał na najnowszych wersjach setool-a.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Utility -> Serwis co potrzeba: Boxy, klucze, wanny, Hot-air, zasilacze
Page 1 of 3 Go to page 1, 2, 3  Next
Similar topics
HOT AIR - którą do 400zł (5)
Co sadzicie o Hot Air Pt 852? (5)
hot air 853K (2)
stacja hot air (4)
hot air temnperatura (5)
hot air - pytania (28)
Serwis GSM co potrzeba na START ?? (81)
hot air (2)
Ręczny hot air-opinie (7)
Hot air i wanna ultra.... (12)