Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



komputer wolno chodzi


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware ->komputer wolno chodzi Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
mikimer
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 100

mikimer
Poziom 12
Post#1 Post autora tematu 28 Lip 2009 17:08   

komputer wolno chodzi


Wiec tak komputer wraz zaczoł totalnie mulic i nie wiem z jakiej przyczyny

chodzi o jakieś 70% gorzej juz od paru dni

nic nowego nie instalowałem

gdy oglądam jakiś filmik w internecie to głos sie przeciąga
czyli takie echo

nie wiem co zrobić

testowałem combofixem ale to tez nic nie dało

wiec jak by ktoś mógł pomóc
z góry dzięki

Proszę poprawić swoje wypowiedzi pod kątem poprawności językowej oraz formatowania.


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 28 Lip 2009 17:08   



Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43387
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#2 28 Lip 2009 17:19   

Re: komputer wolno chodzi


Czy jakis proces obciaza procesor?
W jakim trybie pracuje kontroler ide?

Combofix nie jest programem do "testowania" ale skoro juz go uzyles to moze daj log w zalaczniku.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mikimer
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 100

mikimer
Poziom 12
Post#3 Post autora tematu 28 Lip 2009 17:49   

Re: komputer wolno chodzi


jsame włączanie komputera które zawsze trwało pare sekund trwa z 5minut

zaden proces nie obciąza komputera
Cytat:
W jakim trybie pracuje kontroler ide?

nie wiem co to znaczy

a tu log z combofixa

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Mihas66
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 631
Miasto: Lublin

Mihas66
Poziom 19
Post#4 28 Lip 2009 17:49   

Re: komputer wolno chodzi


Masz antywirusa? Skanowałeś dyski bo mogłeś jakiegoś trojana zassać, co masz w autorunie z włączaniem Windowsa?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mikimer
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 100

mikimer
Poziom 12
Post#5 Post autora tematu 28 Lip 2009 18:14   

Re: komputer wolno chodzi


mam avasta

w pliku jpg jest lista plików które uruchamiają sie wtrakcie włączania

komputer wolno chodzi

Proszono Cię o poprawienie niechlujstwa w postach.
[jankolo]


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
konstruktortrxcb4
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 05 Maj 2008
Posty: 107
Miasto: Trójmiasto

konstruktortrxcb4
Poziom 12
Post#6 28 Lip 2009 18:23   

Re: komputer wolno chodzi


Po uruchomieniu wyłacz z tej listy:Nero Check,Reader_sl,gg i uruchom ponownie.Jeśli to nie pomoże to włącz panel sterowania-wydajnośc i konserwacja-zwolnij miejsce na dysku twardym.Wtedy włączy się program do oczyszczania dysku z niepotrzebnych plików.Jeśli to nie pomoże to ponownie włącz panel sterowania-wydajność i konserwacja-rozmieść elementy na dysku twardym,tak aby programy uruchamiały się szybciej.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43387
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#7 28 Lip 2009 18:33   

Re: komputer wolno chodzi


Usun oba kanaly IDE w menadzerze urzadzen i zrob reset. Uzyj tez HdTune i daj screeny ze wszystkich zakladek programu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 28 Lip 2009 18:33   



Powrót do góry
mikimer
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 100

mikimer
Poziom 12
Post#8 Post autora tematu 29 Lip 2009 18:33   

Re: komputer wolno chodzi


które mam usunąc z tej listy i do czego są one potrzebne?

Zdjęcia dodajemy za pomocą przycisku "Dodaj obrazek".
mat_ed


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 10270
Miasto: Leszno

mat_ed
Poziom 26
Post#9 29 Lip 2009 21:38   

Re: komputer wolno chodzi


Arrow mikimer, lekceważenie poleceń Moderatora, skutkuje otrzymaniem ostrzeżenia. Ostrzeżenie NIE zwalnia Kolegi, z obowiązku poprawy dotychczasowego niechlujstwa.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mikimer
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 100

mikimer
Poziom 12
Post#10 Post autora tematu 29 Lip 2009 23:09   

Re: komputer wolno chodzi


Sorry nie czytałem tych poprawionych postów

komputer wolno chodzi

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32834
Miasto: Łódź

jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#11 29 Lip 2009 23:15   

Re: komputer wolno chodzi


mikimer, albo kolega zastosuje się NATYCHMIAST do poleceń moderatorów, albo wyciągnięte zostaną konsekwencje regulaminowe.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Mol
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 09 Kwi 2003
Posty: 1121
Miasto: Strzelce Op.

Mol
Poziom 21
Post#12 29 Lip 2009 23:16   

Re: komputer wolno chodzi


Wyłącz autoclk.exe i zobacz co się dzieje.To jest chyba coś z modemu Sagem .Po restarcie sprawdź czy się znowu nie uruchomił.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 29 Lip 2009 23:16   



Powrót do góry
mikimer
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 100

mikimer
Poziom 12
Post#13 Post autora tematu 29 Lip 2009 23:25   

Re: komputer wolno chodzi


jankolo napisał:
mikimer, albo kolega zastosuje się NATYCHMIAST do poleceń moderatorów, albo wyciągnięte zostaną konsekwencje regulaminowe.


Nie wiem o co znów chodzi, co niby źle zrobiłem?

Mol napisał:
Wyłącz autoclk.exe i zobacz co się dzieje.


To nic nie dało dalej jest tak jak było.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 29 Lip 2009 23:25   



Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32834
Miasto: Łódź

jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#14 29 Lip 2009 23:49   

Re: komputer wolno chodzi


Mikimer, farsy dość!!
My Ci piszemy:
Cytat:
Proszę poprawić swoje wypowiedzi pod kątem poprawności językowej oraz formatowania.

Cytat:
Proszono Cię o poprawienie niechlujstwa w postach.
[jankolo]

mat_ed napisał:
Arrow mikimer, lekceważenie poleceń Moderatora, skutkuje otrzymaniem ostrzeżenia. Ostrzeżenie NIE zwalnia Kolegi, z obowiązku poprawy dotychczasowego niechlujstwa.

jankolo napisał:
mikimer, albo kolega zastosuje się NATYCHMIAST do poleceń moderatorów, albo wyciągnięte zostaną konsekwencje regulaminowe.

a ty po tym wszystkim odpisujesz, że
mikimer napisał:
Nie wiem o co znów chodzi, co niby źle zrobiłem?

Niniejszym dostajesz urlop od konieczności pisania na forum do dnia 10.08.2009. Urlop ten proszę przeznaczyć na zrozumienie tego, co kolega "znowu źle zrobił". Oczywiście po upłynięciu urlopu pierwsze, co kolega powinien zrobić, to zastosować się do poleceń moderatorów.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 29 Lip 2009 23:49   



Powrót do góry
Mariusz_l
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 14 Sty 2007
Posty: 97
Miasto: wrocław

Mariusz_l
Poziom 12
Post#15 03 Sie 2009 17:36   

Re: komputer wolno chodzi


Ja polecam format.
Moderowano:

Za tą błyskotliwą poradę otrzymuje kolega ostrzeżenie zgodnie z reg. pkt. 12.


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> komputer wolno chodzi
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Komputer wolno chodzi - Komputer od 3 dni wolno chodzi i resetuje się. (28)
Komputer wolno chodzi od nowego. Strony internetowe strasznie wolno chodzą! (31)
Windows XP - wolno się uruchamia / komputer wolno chodzi (13)
Komputer Win7 - Komputer strasznie wolno chodzi jak na swoje parametry (2)
Komputer wolno chodzi. (8)
Komputer chodzi za wolno (31)
Photoshop-komputer wolno chodzi (4)
Komputer piszczy i wolno chodzi (8)
Komputer zwalnia i wolno chodzi (13)
Komputer bardzo wolno chodzi (47)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.107 seconds

elektroda.pl temat RSS