| Author |
blondyneczka_83 Poziom 15

|
30 Jul 2009 19:40 Antywirus dla netbooków od Pandy |
|
|
|
Producent programów antywirusowych Panda, sukcesywnie poszerza swoją ofertę o kolejne oprogramowanie. Tym razem jest to program antywirusowy stworzony specjalnie dla netbooków – Panda AntiVirus for Netbooks.
Panda AntiVirus for Netbooks będzie skutecznie chronić netbooki przed szkodliwymi robakami, wirusami i złośliwymi programami szpiegującymi wykorzystując minimalne wymagania systemowe.
Ponadto posiadać będzie również zaporę ogniową – firewall, oraz monitor sieci WiFi, które zapewnią ochronę m.in. przed groźnymi atakami hakerskimi i umożliwią swobodne korzystanie z dobrodziejstw Internetu. Panda AntiVirus for Netbooks posiada technologię Cloud Computing zwaną Kolektywną Inteligencją, która umożliwia optymalną ochronę przy uwzględnieniu stosowanych w netbookach słabych z reguły parametrów technicznych, tym samym nie zwalniając pracy systemu.
Optymalne wymagania sprzętowe:
•System operacyjny Windows XP
•Procesory: Intel Atom, Intel Celeron M, oraz VIA C7-M (żadne inne)
•128 MB pamięci RAM (bez TruPrevent)
•512MB – 1GB pamięci RAM (z TruPrevent)
•Pojemność dysku – 265MB
•Internet Explorer wersja 6.0
•Wejście USB
•Sugerowana cena – 139zł
Źródło: http://pclab.pl/news37937.html
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
30 Jul 2009 19:40 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
DollarMan Poziom 19

|
30 Jul 2009 21:23 Re: Antywirus dla netbooków od Pandy |
|
|
|
Eee tam. I tak będzie zamulała. Dużo lepszy do netbooków jest NOD32. Bierze jakieś 20MB RAMu i wogóle nie zamula.
|
|
| Back to top |
|
 |
marszalek_duck Poziom 15

|
30 Jul 2009 22:10 Re: Antywirus dla netbooków od Pandy |
|
|
|
Ja mam bardzo złe doświadczenia związane z pandą.Nie mówiąc już ze tego g.... nie da się odinstalować.
|
|
| Back to top |
|
 |
Citek Poziom 18

|
30 Jul 2009 23:24 Re: Antywirus dla netbooków od Pandy |
|
|
|
Kiedyś korzystałem z Pandy, potem przerzuciłem się na ZoneAlarma, a teraz korzystam z ESETa.
Jeżeli chodzi o ten Antywirus w temacie to uważam, że jest to po części chwyt marketingowy. Jeszcze trochę będą tworzyć 15 wersji (podobnie jak MS z Vistą), które będą zależne od posiadanego procesora (marki, technologi itp.), pamięci no i łącza internetowego. Po prostu robi się parodia
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
30 Jul 2009 23:24 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
fotoman Poziom 10

|
02 Aug 2009 21:11 Re: Antywirus dla netbooków od Pandy |
|
|
|
Jeśli antyvir to tylko NOD firmy ESET. Panda bardzo dużo puszcza. Gdata też odpada, bo bardzo zamula kompa. Jeśli jednak ma być darmowy to Avast, ale warto jednak zainwestować w NODa.
|
|
| Back to top |
|
 |
diorek Poziom 5

|
06 Aug 2009 18:12 Re: Antywirus dla netbooków od Pandy |
|
|
|
a ja używam Pandy od wersji 2009 i nie mogę nic złego powiedzieć. Zainstalowałem z ciekawości u brata na netbooku Samsung NC10 i też śmiga nie zamula. to nie jest ta stara Panda co zamulała tak...:)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
06 Aug 2009 18:12 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Sweetstar Poziom 6

|
07 Aug 2009 23:19 Re: Antywirus dla netbooków od Pandy |
|
|
|
Zgadzam się, nowa Panda to nie ten sam produkt, co kiedyś! Miałam przyjemność testować najnowszą wersję na swoim komputerku i świetnie sobie radziła. Nie dość, że jest bardzo lekka to jeszcze bardzo skuteczna - wystarczy poszukać testów w necie.
A dla Netbooków - nie sądzę, by był to tylko chwyt marketingowy, bo to by im się po prostu nie opłacało na dłuższą metę, zwłaszcza, że ta firma nie ma najlepszej opinii - jak widać - i musi teraz walczyć. Sądzę, że po prostu zoptymalizowali do tych mniej wydajnych procesorów i tyle. Jak ktoś chce zainstalować Global Protection na Netbooku - też pójdzie, wiem, bo mam 2009 :)
I bardzo proszę najpierw spróbować, jak działa najnowsza wersja, a dopiero potem krytykować, bo tak to nie ma najmniejszego sensu :)
|
|
| Back to top |
|
 |
andrzej_espero Poziom 9

|
23 Sep 2009 06:18 Re: Antywirus dla netbooków od Pandy |
|
|
|
Witam - ja wzialem z Plusa netbooka Samsung NC10 i gratis dostalem na dwa lata Kasparski antyvirus - dziala super nie zacina - a co do Pandy ( ? ) nie wiem nie testowalem
Pozdrawiam andrzej_espero
|
|
| Back to top |
|
 |