FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Antywirus dla netbooków od Pandy

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> News -> Antywirus dla netbooków od Pandy
Author
Poziom 15
Poziom 15

Post#1 Post from the author of the topic 30 Jul 2009 19:40   

Producent programów antywirusowych Panda, sukcesywnie poszerza swoją ofertę o kolejne oprogramowanie. Tym razem jest to program antywirusowy stworzony specjalnie dla netbooków – Panda AntiVirus for Netbooks.

Panda AntiVirus for Netbooks będzie skutecznie chronić netbooki przed szkodliwymi robakami, wirusami i złośliwymi programami szpiegującymi wykorzystując minimalne wymagania systemowe.

Ponadto posiadać będzie również zaporę ogniową – firewall, oraz monitor sieci WiFi, które zapewnią ochronę m.in. przed groźnymi atakami hakerskimi i umożliwią swobodne korzystanie z dobrodziejstw Internetu. Panda AntiVirus for Netbooks posiada technologię Cloud Computing zwaną Kolektywną Inteligencją, która umożliwia optymalną ochronę przy uwzględnieniu stosowanych w netbookach słabych z reguły parametrów technicznych, tym samym nie zwalniając pracy systemu.

Optymalne wymagania sprzętowe:
•System operacyjny Windows XP
•Procesory: Intel Atom, Intel Celeron M, oraz VIA C7-M (żadne inne)
•128 MB pamięci RAM (bez TruPrevent)
•512MB – 1GB pamięci RAM (z TruPrevent)
•Pojemność dysku – 265MB
•Internet Explorer wersja 6.0
•Wejście USB
•Sugerowana cena – 139zł

Źródło: http://pclab.pl/news37937.html
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 30 Jul 2009 19:40   

Back to top

DollarMan
Poziom 19
Poziom 19

Post#2 30 Jul 2009 21:23   

Re: Antywirus dla netbooków od Pandy

Eee tam. I tak będzie zamulała. Dużo lepszy do netbooków jest NOD32. Bierze jakieś 20MB RAMu i wogóle nie zamula.
Back to top

marszalek_duck
Poziom 15
Poziom 15

Post#3 30 Jul 2009 22:10   

Ja mam bardzo złe doświadczenia związane z pandą.Nie mówiąc już ze tego g.... nie da się odinstalować.
Back to top

Citek
Poziom 18
Poziom 18

Post#4 30 Jul 2009 23:24   

Kiedyś korzystałem z Pandy, potem przerzuciłem się na ZoneAlarma, a teraz korzystam z ESETa.
Jeżeli chodzi o ten Antywirus w temacie to uważam, że jest to po części chwyt marketingowy. Jeszcze trochę będą tworzyć 15 wersji (podobnie jak MS z Vistą), które będą zależne od posiadanego procesora (marki, technologi itp.), pamięci no i łącza internetowego. Po prostu robi się parodia
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 30 Jul 2009 23:24   

Back to top

fotoman
Poziom 10
Poziom 10

Post#5 02 Aug 2009 21:11   

Jeśli antyvir to tylko NOD firmy ESET. Panda bardzo dużo puszcza. Gdata też odpada, bo bardzo zamula kompa. Jeśli jednak ma być darmowy to Avast, ale warto jednak zainwestować w NODa.
Back to top

diorek
Poziom 5
Poziom 5

Post#6 06 Aug 2009 18:12   

a ja używam Pandy od wersji 2009 i nie mogę nic złego powiedzieć. Zainstalowałem z ciekawości u brata na netbooku Samsung NC10 i też śmiga nie zamula. to nie jest ta stara Panda co zamulała tak...:)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 06 Aug 2009 18:12   

Back to top

Sweetstar
Poziom 6
Poziom 6

Post#7 07 Aug 2009 23:19   

Zgadzam się, nowa Panda to nie ten sam produkt, co kiedyś! Miałam przyjemność testować najnowszą wersję na swoim komputerku i świetnie sobie radziła. Nie dość, że jest bardzo lekka to jeszcze bardzo skuteczna - wystarczy poszukać testów w necie.
A dla Netbooków - nie sądzę, by był to tylko chwyt marketingowy, bo to by im się po prostu nie opłacało na dłuższą metę, zwłaszcza, że ta firma nie ma najlepszej opinii - jak widać - i musi teraz walczyć. Sądzę, że po prostu zoptymalizowali do tych mniej wydajnych procesorów i tyle. Jak ktoś chce zainstalować Global Protection na Netbooku - też pójdzie, wiem, bo mam 2009 :)
I bardzo proszę najpierw spróbować, jak działa najnowsza wersja, a dopiero potem krytykować, bo tak to nie ma najmniejszego sensu :)
Back to top

andrzej_espero
Poziom 9
Poziom 9

Post#8 23 Sep 2009 06:18   

Witam - ja wzialem z Plusa netbooka Samsung NC10 i gratis dostalem na dwa lata Kasparski antyvirus - dziala super nie zacina - a co do Pandy ( ? ) nie wiem nie testowalem
Pozdrawiam andrzej_espero
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> News -> Antywirus dla netbooków od Pandy
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 1 of 1
Similar topics
Bezpłatny antywirus dla klientów Orange (1)
Mini mysz bezprzewodowa w sam raz do netbooków (7)
Sprzedaż netbooków na przełomie 2008 i 2009 wzrosła o 100% (7)
Subik na STX by Kamil do FIATA PANDY (49)

Page generation time: 0.097 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed