Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Beginners -> Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3
Author
Message
maciekchn
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 12 Jan 2009
Posts: 549
Location: lodz

Post#1 Post from the author of the topic 31 Jul 2009 09:26   

Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


Witam kupiłem telefon ana allegro i koleś mi nie podał kodu blokady wpisałem inne i tel zablokowany jak mona to usunąć czy przez USB da rade to odblokować?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Jul 2009 09:26   





Back to top
   
Richter
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 03 Dec 2005
Posts: 2157

Post#2 31 Jul 2009 10:46   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


Zrób sobie full flash telefonu najlepiej. Odnośnie softu i jak to zrobić polecam linka Link

Helpful message? + -

Back to top
   
poochone
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 28 May 2005
Posts: 7464
Location: Będzin / Doncaster

Post#3 31 Jul 2009 10:53   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


Richter wrote:
Zrób sobie full flash telefonu najlepiej. Odnośnie softu i jak to zrobić polecam linka Link


Po co odrazu Full flash
Zostaw telefon wlaczony na godzine licznik wpisywania kodow ci sie zresetuje i bedziesz mogl wpisac przyslany kod

Helpful message? + -

Back to top
   
maciekchn
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 12 Jan 2009
Posts: 549
Location: lodz

Post#4 Post from the author of the topic 31 Jul 2009 13:57   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


Tylko nie znam tego kodu ani osoba która wcześniej miała ten tel bo nie używała kodu.Czy flascha zrobię przez USB?

Helpful message? + -

Back to top
   
Richter
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 03 Dec 2005
Posts: 2157

Post#5 31 Jul 2009 14:41   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


maciekchn wrote:
Tylko nie znam tego kodu ani osoba która wcześniej miała ten tel bo nie używała kodu.Czy flascha zrobię przez USB?

Tak post wyżej masz namiary gdzie znajdziesz szczegółowe informacje, jakby co to pytaj

Helpful message? + -

Back to top
   
maciekchn
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 12 Jan 2009
Posts: 549
Location: lodz

Post#6 Post from the author of the topic 01 Aug 2009 08:50   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


nie rozumiem tego w tym opisie

2. Podłączamy kabel do telefonu, łączymy ze sobą punkty widoczne na zdjęciu z załącznika

czyli układ muszę wylutowac?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Aug 2009 08:50   





Back to top
   
R*
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 02 Mar 2007
Posts: 1468

Post#7 01 Aug 2009 09:41   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


Jaki układ ?!? po co?!?
Ten punkt łączysz z GDN (tutaj "ubijasz bardziej telefon" że tak powiem i program go odczytuje jako CZYSTY "BLANK")
Robisz tak-
Instalujesz sterowniki, potem wpinasz kabel USB do telefon (BEZ BATERII) Najlepiej gdybyś mógł podłączyć zasilanie jakimiś żabkami etc ale to dopiero po tym jak zrobisz tp (czyli reasumując po podłączeniu USB łączysz kablem ten punkt z Masą czyli GND potem wkładasz baterie i gdy program wykryje Ci go jako "Blank"- niemal od razu- puszczasz to TP! Teraz zdejmujesz locka ;]
W Motoroli ą chyba jedne z łatwiejszych TP- np. Nokia i SE mają dużo trudniejsze- tutaj bez większej wiedzy bez mikroskopu i większych zdolności ;]

Dodano po 2 [minuty]:

Albo wgrywasz/naprawiasz soft ew. resetujesz kod blokady ;D

Helpful message? + -

Back to top
   
Richter
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 03 Dec 2005
Posts: 2157

Post#8 01 Aug 2009 09:52   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


Jak masz jakieś wątpliwości wpisz na youtube testpoint v3 obejrzyj filmik i do dzieła

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 01 Aug 2009 09:52   



Back to top
   
maciekchn
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 12 Jan 2009
Posts: 549
Location: lodz

Post#9 Post from the author of the topic 02 Aug 2009 09:58   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


pogubiłem się już który to układ? porostu chodzi żeby zrobić "zwarcie" tak?

Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3

Dodano po 1 [godziny] 10 [minuty]:

wgrałem nowy soft i wyskakuje mi "skontaktuj się z usługo dawca"

Helpful message? + -

Back to top
   
Richter
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 03 Dec 2005
Posts: 2157

Post#10 02 Aug 2009 17:47   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


Tak zwarcie i podpinając potem tel.powinien go wykryć twój komputer.

Helpful message? + -

Back to top
   
poochone
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 28 May 2005
Posts: 7464
Location: Będzin / Doncaster

Post#11 02 Aug 2009 18:34   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


Na początek napisz jaka masz ta V3
Zobacz co jest napisane pod bateria
V3
V3ROSH
V3 EDGE
Bo się okaże ze zamiast ściągnąć simloka uwalisz telefon
Szybciej i prościej było by kupienie kodu na simlocka cena nie jest duza 15-20zł a telefon byś dawno miał zrobiony
Jeżeli okaże sie ze jest to V3edge to nic nie zrobisz sam w domu tylko kod od operatora
A od tego jest dział Bazar w nim sa ogloszenia kto i za ile sprzedaje takie kody

Helpful message? + -

Back to top
   
maciekchn
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 12 Jan 2009
Posts: 549
Location: lodz

Post#12 Post from the author of the topic 02 Aug 2009 21:48   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


V3 EDGE tak pisze na obudowie ale jak jeszcze to można sprawdzić??

Helpful message? + -

Back to top
   
poochone
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 28 May 2005
Posts: 7464
Location: Będzin / Doncaster

Post#13 02 Aug 2009 22:07   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


To jeżeli ci pisze Edge to sam tego w domu nie zrobisz
Tak jak pisalem wczesniej

Helpful message? + -

Back to top
   
maciekchn
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 12 Jan 2009
Posts: 549
Location: lodz

Post#14 Post from the author of the topic 04 Aug 2009 07:56   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


A czy ja sam mogę taki kod do odblokowania zdobyć gdzie szukać i co robić ?

Dodano po 28 [minuty]:

Jeszcze jedno... Mam kartę typu "turbo sim" gdy wkładam do motki pokazuje sie pierwsze logo pali sie chwile i później biały LCD co jest...

Helpful message? + -

Back to top
   
R*
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 02 Mar 2007
Posts: 1468

Post#15 04 Aug 2009 09:03   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


Turbo$cierwo takie jest ;]
Na jaką sieć masz tego locka? Włóż taką kartę i zobacz czy sie uruchomi.

Helpful message? + -

Back to top
   
maciekchn
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 12 Jan 2009
Posts: 549
Location: lodz

Post#16 Post from the author of the topic 04 Aug 2009 10:38   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


właśnie nie wiem bo już go kupiłem z wpisanym kodem i wgrałem nowy soft wcześniej chyba plus ale wsadzałem play i nic...

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 04 Aug 2009 10:38   



Back to top
   
poochone
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 28 May 2005
Posts: 7464
Location: Będzin / Doncaster

Post#17 04 Aug 2009 10:53   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


W temaci wszystko zostalo napisane reszta to nabijanie postow
zamykam

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Beginners -> Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3
Page 1 of 1
Similar topics
Samsung s3350 wpisałem jakis kod (2)
SE w595 wyskakuje komunikat Telefon zablokowany, Wpisz kod blokady telefonu. (2)
Motorola RAZR V9 - zły obaz (2)
Motorola v360 - orange - zły GPRS (2)
Jaki telefon mobilny wybrać czyli Motorola ES405 czy też może Motorola Defy (1)
Rejestracja na stronie techtronica. Komunikat - zły kod. (3)
W200 Telefon Zablokowany (12)
K810i Telefon zablokowany (6)
Zablokowany telefon LG KP 500 (6)
Telefon LG L3 zablokowany wzorem (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.082 seconds

elektroda.pl topic RSS feed