Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


  Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Beginners ->Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3 Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
maciekchn
Level 21
Location: lodz
Joined: 12 Jan 2009
Posts: 607
Helped: 2
maciekchn
Level 21
Post#1 31 Jul 2009 09:26  Topic author   

Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


Witam kupiłem telefon ana allegro i koleś mi nie podał kodu blokady wpisałem inne i tel zablokowany jak mona to usunąć czy przez USB da rade to odblokować?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Richter
Level 31
Joined: 03 Dec 2005
Posts: 2154
Helped: 84
Post rating: 6
Richter
Level 31
Post#2 31 Jul 2009 10:46    

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


Zrób sobie full flash telefonu najlepiej. Odnośnie softu i jak to zrobić polecam linka Link

Helpful post? + 0
Back to top
poochone
Zasłużony dla elektroda
Location: Będzin / Doncaster
Joined: 28 May 2005
Posts: 7404
Helped: 565
Post rating: 9
poochone
Zasłużony dla elektroda
Post#3 31 Jul 2009 10:53    

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


Richter wrote:
Zrób sobie full flash telefonu najlepiej. Odnośnie softu i jak to zrobić polecam linka Link


Po co odrazu Full flash
Zostaw telefon wlaczony na godzine licznik wpisywania kodow ci sie zresetuje i bedziesz mogl wpisac przyslany kod

Helpful post? + 0
Back to top
maciekchn
Level 21
Location: lodz
Joined: 12 Jan 2009
Posts: 607
Helped: 2
maciekchn
Level 21
Post#4 31 Jul 2009 13:57  Topic author   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


Tylko nie znam tego kodu ani osoba która wcześniej miała ten tel bo nie używała kodu.Czy flascha zrobię przez USB?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Richter
Level 31
Joined: 03 Dec 2005
Posts: 2154
Helped: 84
Post rating: 6
Richter
Level 31
Post#5 31 Jul 2009 14:41    

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


maciekchn wrote:
Tylko nie znam tego kodu ani osoba która wcześniej miała ten tel bo nie używała kodu.Czy flascha zrobię przez USB?

Tak post wyżej masz namiary gdzie znajdziesz szczegółowe informacje, jakby co to pytaj

Helpful post? + 0
Back to top
maciekchn
Level 21
Location: lodz
Joined: 12 Jan 2009
Posts: 607
Helped: 2
maciekchn
Level 21
Post#6 01 Aug 2009 08:50  Topic author   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


nie rozumiem tego w tym opisie

2. Podłączamy kabel do telefonu, łączymy ze sobą punkty widoczne na zdjęciu z załącznika

czyli układ muszę wylutowac?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
R*
Level 29
Joined: 02 Mar 2007
Posts: 1477
Helped: 115
Post rating: 22
R*
Level 29
Post#7 01 Aug 2009 09:41    

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


Jaki układ ?!? po co?!?
Ten punkt łączysz z GDN (tutaj "ubijasz bardziej telefon" że tak powiem i program go odczytuje jako CZYSTY "BLANK")
Robisz tak-
Instalujesz sterowniki, potem wpinasz kabel USB do telefon (BEZ BATERII) Najlepiej gdybyś mógł podłączyć zasilanie jakimiś żabkami etc ale to dopiero po tym jak zrobisz tp (czyli reasumując po podłączeniu USB łączysz kablem ten punkt z Masą czyli GND potem wkładasz baterie i gdy program wykryje Ci go jako "Blank"- niemal od razu- puszczasz to TP! Teraz zdejmujesz locka ;]
W Motoroli ą chyba jedne z łatwiejszych TP- np. Nokia i SE mają dużo trudniejsze- tutaj bez większej wiedzy bez mikroskopu i większych zdolności ;]

Dodano po 2 [minuty]:

Albo wgrywasz/naprawiasz soft ew. resetujesz kod blokady ;D

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Richter
Level 31
Joined: 03 Dec 2005
Posts: 2154
Helped: 84
Post rating: 6
Richter
Level 31
Post#8 01 Aug 2009 09:52    

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


Jak masz jakieś wątpliwości wpisz na youtube testpoint v3 obejrzyj filmik i do dzieła

Helpful post? + 0
Back to top
maciekchn
Level 21
Location: lodz
Joined: 12 Jan 2009
Posts: 607
Helped: 2
maciekchn
Level 21
Post#9 02 Aug 2009 09:58  Topic author   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


pogubiłem się już który to układ? porostu chodzi żeby zrobić "zwarcie" tak?

Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3

Dodano po 1 [godziny] 10 [minuty]:

wgrałem nowy soft i wyskakuje mi "skontaktuj się z usługo dawca"

Helpful post? + 0
Back to top
Richter
Level 31
Joined: 03 Dec 2005
Posts: 2154
Helped: 84
Post rating: 6
Richter
Level 31
Post#10 02 Aug 2009 17:47    

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


Tak zwarcie i podpinając potem tel.powinien go wykryć twój komputer.

Helpful post? + 0
Back to top
poochone
Zasłużony dla elektroda
Location: Będzin / Doncaster
Joined: 28 May 2005
Posts: 7404
Helped: 565
Post rating: 9
poochone
Zasłużony dla elektroda
Post#11 02 Aug 2009 18:34    

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


Na początek napisz jaka masz ta V3
Zobacz co jest napisane pod bateria
V3
V3ROSH
V3 EDGE
Bo się okaże ze zamiast ściągnąć simloka uwalisz telefon
Szybciej i prościej było by kupienie kodu na simlocka cena nie jest duza 15-20zł a telefon byś dawno miał zrobiony
Jeżeli okaże sie ze jest to V3edge to nic nie zrobisz sam w domu tylko kod od operatora
A od tego jest dział Bazar w nim sa ogloszenia kto i za ile sprzedaje takie kody

Helpful post? + 0
Back to top
maciekchn
Level 21
Location: lodz
Joined: 12 Jan 2009
Posts: 607
Helped: 2
maciekchn
Level 21
Post#12 02 Aug 2009 21:48  Topic author   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


V3 EDGE tak pisze na obudowie ale jak jeszcze to można sprawdzić??

Helpful post? + 0
Back to top
poochone
Zasłużony dla elektroda
Location: Będzin / Doncaster
Joined: 28 May 2005
Posts: 7404
Helped: 565
Post rating: 9
poochone
Zasłużony dla elektroda
Post#13 02 Aug 2009 22:07    

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


To jeżeli ci pisze Edge to sam tego w domu nie zrobisz
Tak jak pisalem wczesniej

Helpful post? + 0
Back to top
maciekchn
Level 21
Location: lodz
Joined: 12 Jan 2009
Posts: 607
Helped: 2
maciekchn
Level 21
Post#14 04 Aug 2009 07:56  Topic author   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


A czy ja sam mogę taki kod do odblokowania zdobyć gdzie szukać i co robić ?

Dodano po 28 [minuty]:

Jeszcze jedno... Mam kartę typu "turbo sim" gdy wkładam do motki pokazuje sie pierwsze logo pali sie chwile i później biały LCD co jest...

Helpful post? + 0
Back to top
R*
Level 29
Joined: 02 Mar 2007
Posts: 1477
Helped: 115
Post rating: 22
R*
Level 29
Post#15 04 Aug 2009 09:03    

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


Turbo$cierwo takie jest ;]
Na jaką sieć masz tego locka? Włóż taką kartę i zobacz czy sie uruchomi.

Helpful post? + 0
Back to top
maciekchn
Level 21
Location: lodz
Joined: 12 Jan 2009
Posts: 607
Helped: 2
maciekchn
Level 21
Post#16 04 Aug 2009 10:38  Topic author   

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


właśnie nie wiem bo już go kupiłem z wpisanym kodem i wgrałem nowy soft wcześniej chyba plus ale wsadzałem play i nic...

Helpful post? + 0
Back to top
poochone
Zasłużony dla elektroda
Location: Będzin / Doncaster
Joined: 28 May 2005
Posts: 7404
Helped: 565
Post rating: 9
poochone
Zasłużony dla elektroda
Post#17 04 Aug 2009 10:53    

Re: Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3


W temaci wszystko zostalo napisane reszta to nabijanie postow
zamykam

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Beginners -> Wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3
Page 1 of 1

Similar topics to wpisałem zły kod i telefon zablokowany motorola v3

Samsung s3350 wpisałem jakis kod (2)
SE w595 wyskakuje komunikat Telefon zablokowany, Wpisz kod blokady telefonu. (2)
Motorola RAZR V9 - zły obaz (2)
Motorola v360 - orange - zły GPRS (2)
Jaki telefon mobilny wybrać czyli Motorola ES405 czy też może Motorola Defy (1)
Rejestracja na stronie techtronica. Komunikat - zły kod. (3)
W200 Telefon Zablokowany (12)
K810i Telefon zablokowany (6)
Zablokowany telefon LG KP 500 (6)
Telefon LG L3 zablokowany wzorem (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.116 seconds