FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Chce sie uczyc naprawy monitorów ???

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> Chce sie uczyc naprawy monitorów ???
Author
Poziom 18
Poziom 18

Post#1 Post from the author of the topic 29 May 2004 22:02   

Chce sie uczyc naprawy monitorów ???

Cze

Mam do was pytanie mam 16 lat chciałbym umieć naprawiać monitory a ogólnie to TV czy możecie mi powiedziec od czego mam zacząć interesuje sie elektroniką jak diabli (to moja pasja) co możecie mi doradzić jak tego wszystkiego sie nauczyć , jak wy zaczynaliście, czy gdybym poszedł do serwisu i zapytał sie o prace to co byście odparli, w sensie nauki ???
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 29 May 2004 22:02   

Back to top

lukasz726
Poziom 21
Poziom 21

Post#2 29 May 2004 22:29   

Re: Chce sie uczyc naprawy monitorów ???

proponuję ci kupić na początek trochę literatury.jeśli już masz jakieś pojęcie,a tak wskazuje twój post skoro to twoja pasja i interesujesz się tym jak diabli!! to kup sobie monitor uszkodzony lub telewizor,za jakieś nie wielkie pieniądze,i sprubuj.pytaj na elektrodzie pawnie ci ktoś pomoże.powoli się nauczysz.nic nie ma od razu.pozdrawiam.: :)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 29 May 2004 22:29   

Back to top

szon
Poziom 16
Poziom 16

Post#3 29 May 2004 23:08   

a ja bym ci poradził żebyś się interesował na początek szerzej żeby poznać zasady pracy , mam kolęgę który naprawiał telewizory jeszce w epoce lampowęj kiedyś zwrócił się do mnie żebym mu zrobił zasilacz ja mu na to zrób sobie sam a on że tylko zajmuje się telewizorami , ja mu na to że robi błąd ,nie zrozumiał i już dawno się skończył
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 29 May 2004 23:08   

Back to top

candle
Poziom 22
Poziom 22

Post#4 29 May 2004 23:47   

Chce się uczyc naprawy monitorów ???

chcesz sie uczyc naprawy monitorow a ogolnie tv...
a co ma jedno z drugim wspolnego?
podobienstwa sie koncza na tym ze oba urzadzenia wyswietlaja obraz
Back to top

krzysiek
Poziom 21
Poziom 21

Post#5 30 May 2004 00:43   

przenioslem do poczatkujacego dzialu, jestes mlodym czlowiekiem koledzy dobrze Tobie radza, ucz sie czytaj i,powoli efekty beda :wink:
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 30 May 2004 00:43   

Back to top

adi-niunio
Poziom 19
Poziom 19

Post#6 30 May 2004 13:33   

Chce się uczyc naprawy monitorów ???

nie jestem serwisantem, ale pare tv już domowo naprawięłem. Podstawa to musisz się orientować jakie są poszczególne bloki otv i co sie w nich dzieje.

tak więc pierwsza sprawa to sięgnięcie po jakąś literature (ksiażke) która omawie zasade działania otvc, ja korzystałem z Limman, Pelka - "Telewizja" ksiązka no już troszke stara, ale ogólną zasade działania można z niej sią nauczyć do tego wydawnictwo elektronik wydaje poradniki naprawy otvc i tam już są współczesne rozwiązania.

Do tego polecam czytanie postów z problemami na elektrodzie. są dwa działy w Usterkach TV i Monitory, tak więc jest co przeglądać, no ale by je czytać to podstawy już powinno się mieć.

Potem dopiero może nawet nie kupić, ale załatwić od kogo ze strychu (przecież niektórzy ludzie trzymają stare rzeczy które mimo że zepsute dalej na strychu leżą ) jakiś stary tv, pooglądać co w środku, ściagnąć schemat pomierzyć napięcia i spytać się na elektrodzie co dalej z tym robić, jak się za to zabrać.

pozdrawiam
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> Chce sie uczyc naprawy monitorów ???
Page 1 of 1
Similar topics
Chce sie uczyc Elektroniki - pomóżcie. (42)
Chce sie uczyc elektroniki (8)
Z czego się uczyc? Co na początek? (10)

Page generation time: 0.169 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed