| Autor |
Wiadomość |
HaPe Poziom 16

|
01 Sie 2009 19:56 Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Witam,
Stoję przed dylematem wyboru telefonu.
Mam do wyboru LG Cookie albo Samsung Avila.
Słyszałem, że Samsung Avila szybko się rysują.
Który z tych modeli mi polecilibyście i dlaczego?
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
graczykshow Poziom 17

Dołączył: 19 Paź 2007 Posty: 371 Miasto: Rydułtowy/ RYBNIK/ Pszów/ Racibórz
|
03 Sie 2009 20:15 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Mam styczność z Avilą, dziewczyna go ma i nie narzeka, bateria trzyma nawet 4 dni, co na Samsunga to dużo, nie brak też bajerów. Co do rysowania się, telefon nosi w torebce z kluczami i nic mu nie jest. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marko196708 Poziom 8

|
03 Sie 2009 21:06 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Kuzyn ma LG Cookie i narzeka, że bateria krótko trzyma, 3 dni i ponowne ładowanie. Od tygodnia mam Avilę i mimo, że go dopiero poznaję i sporo tam grzebię to bateria trzymała mi 6 dni. Co do rysowania się, to można kupić etui i po kłopocie. Na razie na Avilę jest mało dodatków, bo to nowość ale gierki z LG na Avili śmigają. Co do gier z użyciem żyroskopu, to na razie brak. Osobiście jestem z niego zadowolony. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rafaelo14 Poziom 14

|
03 Sie 2009 21:32 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Wybierz Lg cookie, napewno będziesz zadowolony, mam telefon od niedawna i myślę że bardzo dobrze wybrałem, "nie muli", samsung wiadomo co to i nie brał bym niczego z tej firmy nawet jakby mi dopłacili :D. Co do baterii, ludzie co wymagają żeby bateria trzymała 2 tyg bez ładowania, to niech siedzą w domu i dzwonią ze stacjonarnego, niestety full bajerów = szybsze wyładowanie baterii, proste. Wg mnie w dzisiejszych telefonach ładowanie codziennie do norma. Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
HaPe Poziom 16

|
04 Sie 2009 11:34 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
A co powiecie o LG Viewty (KU 990i)? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
luki880 Poziom 12

|
05 Sie 2009 11:01 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Ja ci polecam Avile.
Bateria trzyma długo pomimo dzwonienia, grania, słuchania muzyki i wysłania sms-ów.
Dodano po 2 [minuty]:
A co do LG Viewty (KU 990i).
To same zdzierstwo mój kolega ma ten telefon. I wszystkim go odradza.
Najgorszy jest ekran dotykowy trzeba mocno dotykać żeby w coś wejść.Porażka! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
HaPe Poziom 16

|
05 Sie 2009 17:44 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Aha, rozumiem.
Chyba się zdecyduje na Avile, ale czekam jeszcze na sugestie.
Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rinho Poziom 12

|
05 Sie 2009 18:23 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
KU990i to okrojona wersja KU990, brak akcesoriów w pudełku (kabel, słuchawki...) okrojone funkcje aparatu.
Nowe samsungi nie są takie złe jeśli chodzi płynność i intuicyjność... ludzie nie trzymajcie się stereotypów...
Ja bym stawiał na LG Cookie z tej dwójki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
HaPe Poziom 16

|
05 Sie 2009 18:28 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
A może Pan poprzeć jakimiś argumentami wybór LG Cookie? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rinho Poziom 12

|
05 Sie 2009 18:46 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Samsunga Avile miałem w ręku tylko przez chwile w salonie Orange i nie miałem okazji dogłębnie się pobawić. Ale jak dla mnie to Cookie lepiej leży w dłoni. Jest również dłużej na rynku, więc o jego wadach, zaletach można więcej się dowiedzieć, jest bardziej rozpracowany ("tuning").
Ma miły interfejs, choć czasem potrafi zamulić (szybkie przeglądanie multimediów). Nie posiadam tego telefonu, ale miałem z nim ostatnio trochę styczności. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rafaelo14 Poziom 14

|
05 Sie 2009 22:07 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Ku990 to straszny muł, może i dobry ma aparat, ale wkurzać się o byle co bo na wszystko trzeba czekać to niezbyt ciekawie wygląda. I ekran dotykowy chodzi ciężej niż w cookie. Smsy też bardzo wygodnie się piszę bez rysika. Jednym słowem brać i się nie zastanawiać :D |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pawel200388 Poziom 15

|
05 Sie 2009 22:29 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Ekramn dotykowy w viewty chodzi idealnie ;) Co najwyżej można nie umieć się nim posługiwać :) I jedyne miejsce gdzie się przycina to folder z fotami, kiedy jest ich więcej niż 250 :)
Cookie nie polecam, polecam właśnie viewty :) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rafik$ Poziom 12

|
06 Sie 2009 00:09 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Witam, od jakichś 3 miesięcy jestem użytkownikiem LG Cookie KP500. Telefon jest w miarę wyposażony, posiada kilka ciekawych gadżetów, jego obsługa jest w miarę intuicyjna i tu niestety kończą sie zalety tego telefonu. Bateria jest beznadziejna, przy normalnym użytkowaniu (dzwonienie, odbieranie i pisanie,odbieranie sms )potrafi nie wytrzymać nawet 1 dnia !!! i to do tego nie zdradzając
żadnych oznak (wskaźnik pokazuje 2 kreski a zaraz po skończeniu rozmowy wyskakuje komunikat "słaba bateria" i od tego momentu zostaje nam maksymalnie 10 minut do samoczynnego wyłączenia sie telefonu !!! szok ). Wiec nawet nie ma szans na jej codzienne ładowanie, jak sugeruje kolega. Wyświetlacz jest w miarę precyzyjny, ale jego czułość pozostawia wiele do życzenia, na przykład przy długim przewijaniu listy połączeń cudem udaje sie dobrnąc do ostatniej pozycji nie wybierając wcześniejszych (co powoduje powrót do początku listy).
Co do drugiego z proponowanych przez Ciebie telefonów to nie mam żadnych osobistych refleksji.
Życzę powodzenie w zakupie telefonu i pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
szwagier_74 Poziom 6

|
06 Sie 2009 12:05 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
wybieraj avila jest lepszy ja go mam i jestem zadowolony a wcześniej miałem cookie i jest słaby w porównaniu do avili pozdrawiam szłagier_74 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google AdSense

|
06 Sie 2009 12:05 |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
HaPe Poziom 16

|
06 Sie 2009 12:24 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Wszystkie Wasze opinie przekonują mnie do wyboru Avili, i chyba ją wybiorę.
Temat jeszcze nie zamykam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hucul Poziom 22

Dołączył: 19 Lut 2005 Posty: 2142 Miasto: Elbląg , Chmielniki , Bydgoszcz
|
06 Sie 2009 12:44 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Ja mam LG Viewty a żona Cookie , oboje jesteśmy z nich zadowoleni .
Ekran dotykowy działa lepiej niż w innych znanych mi telefonach , bateria trzyma około 4 dni - chyba że ciągle oglądasz filmy lub słuchasz muzyki .
Jedyna wada to powolne odczytywanie pamięci (mam ponad 700 zdjęć) .
Fajnym "bajerem" są zdjęcia panoramiczne , wychodzą świetne :) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ekoskate Poziom 2

|
06 Sie 2009 13:46 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Witam wszystkich. Podobnie jak autor tego tematu mam problem z wyborem telefonu. Jestem wrecz w skrajnej desperacji. Czas na wybor nowego telefonu konczy sie mnie raz z data ostatecznego wypowiedzenia umowy, czyli jutro :( Oprocz dwoch modeli telefonow poruszonych w temacie zastanawiam sie nad nokia 5800. Poczatkowo chcialem wybrac telefon muzyczny sony ericsson. Jednak dowiedzialem sie ze wspomniana juz przeze mnie nokia ma wbudowane glosniki stereo, wiec muzyka musi dorownywac jakosciowo muzycznym SE. Myslicie ze to dobry wybor? LG Cookie i Samsung Avila nie posiada chyba glosnikow stereo, moze jednak inne funkcje tych telefonow czynia go lepszymi od nokii? Nie mam pojecia jaki telefon wybrac. Dodatkowo zastanawiam sie nad SE W595 i SE W910i. Ogolnie umowe mam zawarta z plusem, takze moge wybrac kazdy telefon jaki maja w ofercie, tylko jaki? POMOCY!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
HaPe Poziom 16

|
06 Sie 2009 13:48 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Przedstaw swoje propozycje to pomożemy wybrać. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ekoskate Poziom 2

|
06 Sie 2009 14:00 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Sklonilbym sie do wyboru nokii 5800. Ma dotykowy ekran, ktory jest dodatkowa zaleta telefonu. Ponadto zalezy mnie na dobrej jakosci muzyki w telefonie. Nie wiem jak telefon sprawdza sie w tej kwestii... Na internecie wyczytalem ze dobrze. Nigdy nie mialem nokii, takze nie wiem czego mam sie po niej spodziewac. Jednak czytajac opisy tego telefonu mysle ze nokia bylaby lepszym produktem niz SE W595 i W910. Do wyboru glownie przemawia mnie dotykowy ekran i glosniki stereo. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google AdSense

|
06 Sie 2009 14:00 |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
luki880 Poziom 12

|
06 Sie 2009 15:23 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
A co do samsunga s5230(Avila)
Ekran reaguje na każde dotknięcie palcem, przewijanie jest bardzo płynne. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Brucelee_84 Poziom 1

|
06 Sie 2009 22:17 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Witam!
Ja osobiscie również mialem dylemt co wybrac i wkoncu zdecydowalem sie wymienic moja wysluzona nokie 6230 na Avile i ku mojej niepewnosci mysle ze dokonałem dobrgo wyboru jest duzo gierek na tego fona bateria starcza mi na 5-7 dni w zaleznosci ile czasu ma na granie ;) wyswietlacz dotykowy dziala bez zarzutu, mówiąc w prost Polecam :) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gofere Poziom 5

|
07 Sie 2009 17:28 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Wg. mnie Avila faktycznie szybko się rysuje (po 2 dniach normalnego użytkowania już miałem spore rysy) ale oprócz tego b. dobry telefon. Problem rys można rozwiązać folią ochronną, ja kupiłem za 15 zł (allegro), przysłali 2 sztuki, ładnie docięte i rzeczywiście prawie jej nie widać. odtwarzacz niezłej jakości. Avila to prosty telefon bez ogromnej ilości opcji ale funkcjonalny i elegancki. Choć gdyby nie różnica w cenie (Avila kolo 600 zł, nokia 5800 koło 1200) osobiście brałbym 5800, no ale ja zwykle oszczędzam na telefonach, bo używam ich niewiele (głównie mp3 i kilka smsów) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
xan178 Poziom 2

|
12 Sie 2009 13:04 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
polecam Avile |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marta1512 Poziom 2

|
18 Sie 2009 08:43 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
ja też mam taki problem ... avila szybko się rysuję a cookie ma słabą baterię ... no i mam dylemat ;) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rafaelo14 Poziom 14

|
18 Sie 2009 10:44 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Cookie wcale nie ma słabej baterii, trzyma przy normalnej eksploatacji sms, dzwonienie jakaś muzyka spokojnie 3 dni, jeżeli nic nie robisz wytrzyma 5dni więc myślę że to powinno każdemu wystarczyć :D |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dan_mad Poziom 9

|
10 Wrz 2009 12:43 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Samsung Avila. Wybrałem ten telefon z tych dwóch i jestem bardzo zadowolony. Jedyne do czego bym się przyczepił to ciężko przewinąć sobie film podczas oglądania, pomimo że sam ekran dotykowy działa bardzo płynnie (używam tylko palucha). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sunshine219 Poziom 1

|
13 Wrz 2009 12:45 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Jutro zamierzam kupić tel i zdecydowałam się na Avile, gdyż wydaje mi sie o wiele bardziej opcjonalna niz Cookie...a dokładniej jaka to przyjemnośc z tel jesli bateria pada po jednym dniu... Niektorzy piszą, że przy minimalnym używaniu bateria trzyma 3 dni...sory, ale dla mnie to trochę śmieszne żeby kupić tel. i go nie użuwać przed obawą, że zaraz się wyłączy, szczegołnie dla słuchających muzykę ;) Po 2 rysowanie się obudowy...z tego co czytałam to Cookiego też to mnie ominie, ale poprzednik pisał o foli cp jest świetnym pomysłem i problem z głowy ;] A. jest dosyć prosta w obsłudze, nie muli i spełnia oczekiwania praktycznie każdego (tel. sprawdzony przez znajomych dających +)
także z czystym sumieniem polecam Avile :) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
andreee Poziom 19

|
13 Wrz 2009 17:25 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
obecnie nie kupisz telefonu z mocna bateria- nie ma modelu z multimediami któremu bateria wytrzymywałaby tydzien, ostatni przedstawiciel multimedialnego tela z super bateria byl k750i i k800, w tym pierwszym bateria przy zabawie aparatem i mp3 trzymała prawie tydzień a z kolei w stanie czuwania tel potrafil nie spotykac sie z ladowarka ponad 2 tygodnie. Co do szajsunga lub lg ja bym sie trzymał od tego badziewia z daleka- no ale niektórzy maja na tyle hajsu ze zmieniaja telefon raz na rok badz pol roku |
|
| Powrót do góry |
|
 |
luki880 Poziom 12

|
13 Wrz 2009 19:56 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
| andreee napisał: |
| obecnie nie kupisz telefonu z mocna bateria- nie ma modelu z multimediami któremu bateria wytrzymywałaby tydzien, ostatni przedstawiciel multimedialnego tela z super bateria byl k750i i k800, w tym pierwszym bateria przy zabawie aparatem i mp3 trzymała prawie tydzień a z kolei w stanie czuwania tel potrafil nie spotykac sie z ladowarka ponad 2 tygodnie. Co do szajsunga lub lg ja bym sie trzymał od tego badziewia z daleka- no ale niektórzy maja na tyle hajsu ze zmieniaja telefon raz na rok badz pol roku |
Nie prawda samsung avila trzyma około tygodnia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Slawek5050 Poziom 3

|
14 Wrz 2009 15:30 Re: Jaki telefon wybrać? LG Cookie czy Samsung Avila? |
|
|
|
Witam kolegów. Dużo mówicie o bateri wyświetlaczu aparacie, a ja może z innej beczki. Bardzo mi się podobają te telefony i chciałbym się stać urzytkownikiem jednego z nich. Lecz nie by dzwonić i pisać sms tylko ale by korzystać z gg lub przeglądarki Opera. Miałem lg i nie szło gg ani żaden komunikator, wywalało zaraz po wysłaniu wiadomości. (nie mylić że źle były ustawienia konfiguracji) i jeszcze jedno pytanie czy jest osobne gniazdo na słuchawki? To ważne szczególnie gdy bateria pusta a chce się posłuchać:) pozdrawiam wszystkich i czekam na odpowiedz w tej sprawie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |