Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak połączyć bezprzewodowo 2 routery?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Komputerowe ->Jak połączyć bezprzewodowo 2 routery? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
marcintele
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 35
marcintele
Poziom 9
Post#1 05 Sie 2009 13:45  Autor tematu   

Jak połączyć bezprzewodowo 2 routery?


Witam,
Mam 2 routery: Draytek 2820vn(matka) i Netgear WGR614v2. Draytek podłączony jest do ISP. Jakich ustawień muszę szukać aby połączyć ze sobą te 2 routery?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Darrieus
Poziom 23
Poziom 23
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 3863
Pomógł: 401
Ocena postów: 10
Darrieus
Poziom 23
Post#2 05 Sie 2009 14:56Pomocny post    

Re: Jak połączyć bezprzewodowo 2 routery?


Szukaj w zakładce Wireless (AP mode) funkcji AP Client, pozwala ona połączyć się routerem do innej istniejącej sieci WiFi. Nie wiem czy ten router ma tą funkcję, nie mogę dokopać się do manuala. Chyba że nie o to chodziło, piszesz nie jasno.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
marcintele
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 35
marcintele
Poziom 9
Post#3 05 Sie 2009 16:14  Autor tematu   

Re: Jak połączyć bezprzewodowo 2 routery?


Na Drayteku mam dużo funkcji, których nie ogarniam. Może któreś z tych: WPS, WDS, WMM, AP Discovery(tutaj mogę nacisnąć "scan" i wyświetla sieci bezprzewodowe w zasięgu). Mogę dodać jakąś sieć wcześniej przeskanowaną w AP Discovery do WDS jako bridge lub repeater.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Darrieus
Poziom 23
Poziom 23
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 3863
Pomógł: 401
Ocena postów: 10
Darrieus
Poziom 23
Post#4 05 Sie 2009 16:16    

Re: Jak połączyć bezprzewodowo 2 routery?


Ty drayteka w ogóle nie ruszaj. :)
On już chyba rozsyła internet przez WiFi tak ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
marcintele
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 35
marcintele
Poziom 9
Post#5 05 Sie 2009 16:22  Autor tematu   

Re: Jak połączyć bezprzewodowo 2 routery?


Tak jest, a w netgear nie ma funkcji AP Client to chyba nic nie zdziałam :/

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Darrieus
Poziom 23
Poziom 23
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 3863
Pomógł: 401
Ocena postów: 10
Darrieus
Poziom 23
Post#6 05 Sie 2009 17:04    

Re: Jak połączyć bezprzewodowo 2 routery?


Nie zdziałasz.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
romanienko
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Brzeziny
Dołączył: 04 Maj 2007
Posty: 7
romanienko
Poziom 3
Post#7 02 Sty 2012 19:50    

Re: Jak połączyć bezprzewodowo 2 routery?


Witam. Proszę o podobną pomoc z bezprzewodowym połączeniem dwóch routerów. Do internetu jest podłączony LiveBox (ten nowszy) i on działa, wifi też. Chciałbym aby poprzez wifi połączył się z Liveboxem router Pentagram Cerberus P 6331-4A, gdyż pod Pentagrama chciałbym podłączyć kabelkami inne urządzenia korzystające z internetu. Byłoby to dla mnie najlepszym rozwiązaniem. Jest taka możliwość ? Nie potrafię w tym Pentagram znaleźć opcji AP Client. Może jej nie ma ? Jeśli tak by było to jak najlepiej rozwiązać ten problem ? Pozdrawiam
Ponieważ mam złe przeczucie co do posiadanego 6331-4a, szukam taniego rozwiązania. Znalazłem Pentagram - Cerberus P 6381-3 i w opisie napisane jest ACCESS POINT. Proszę o porady

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Komputerowe -> Jak połączyć bezprzewodowo 2 routery?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak połączyć bezprzewodowo 2 routery (4)
Jak bezprzewodowo połączyć dwa routery? (2)
Jak połączyć bezprzewodowo dwa routery aby przedłużyć sygnał? (32)
Jak połączyć dwa routery bezprzewodowo (Zwiększanie zasięgu internetu) (16)
2 routery Linksys WAG 120N - Jak połączyć je bezprzewodowo by zwiększyć zasięg (1)
Linksys WAG200g Linksys WRT54g - Jak połączyć dwa routery "bezprzewodowo&qu (4)
Jak połączyć trz routery - Jak połączyć trz routery aby zwiększyć zasięg Wifi (17)
Jak podłączyć dwa routery TP-LINK bezprzewodowo (10)
jak połączyc ze sobą dwa routery dl-524 bezprzewodowo (1)
Jak podłączyć dwa routery bezprzewodowo na odległość ok 500 (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl temat RSS