Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerwie.


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerwie.
Author
Message
Creator20
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 27 Jun 2007
Posts: 144
Location: Głogów

Post#1 Post from the author of the topic 14 Aug 2009 10:05   

Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerwie.


Witam!
Mam Renault Megane Coupe 1,6 / 16V rok 1999. Komputer pokazuje wszystkie dane na wyświetlaczu, ale po zaświeceniu rezerwy nie pokazuje ile kilometrów zostało do zatankowania. Zamiast tego migają cztery kreski ---- km.
Początkowo myślałem, że paliwo musi spaść poniżej jakiegoś poziomu, ale po trzech dniach jeżdżenia na rezerwie nic się nie zmieniło a w baku zostały jakieś cztery litry paliwa.
Czy ktoś wie o co chodzi? Jeśli coś jest niepodłączone to co mam sprawdzić? Czy ja coś źle robię?
Jeśli ktoś ma instrukcję obsługi tego auta w języku polskim albo angielskim to bardzo bym prosił nawet o jakiś skan.
Schematem instalacji elektrycznej tez nie pogardzę.
Za wszystkie porady z góry wielkie dzięki.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Aug 2009 10:05   





Back to top
   
georgesgr
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 19 Aug 2008
Posts: 3717

Post#2 14 Aug 2009 10:12   

Re: Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerw


To normalne. Pomiar malych ilosci jest dosc nieprecyzyjny, wiec lepiej go nie podawac, aby klient nie mial pretensji, jesli stanie z braku paliwa.
Pozdrawiam, Georges

Helpful message? + -

Back to top
   
Creator20
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 27 Jun 2007
Posts: 144
Location: Głogów

Post#3 Post from the author of the topic 14 Aug 2009 10:14   

Re: Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerw


To znaczy, że on w ogóle nic mi nie będzie pokazywał, czy muszę go np. wysuszyć i zatankować? Bo skoro jest ta funkcja to fajnie by było żeby działała chociaż orientacyjnie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Aug 2009 10:14   





Back to top
   
tomus2k
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 28 Dec 2002
Posts: 399
Location: www

Post#4 14 Aug 2009 10:18   

Re: Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerw


Normalne prawie we wszystkich samochodach renault tak jest , wynika to z tego że jadąc do ostatniej kropli zobaczyłbyś jaki ten komputer durny bo albo by ci zabrakło paliwa a on by jeszcze pokazywał że ma , albo jechał by mając wg komputera zero paliwa
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Aug 2009 10:18   





Back to top
   
Creator20
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 27 Jun 2007
Posts: 144
Location: Głogów

Post#5 Post from the author of the topic 14 Aug 2009 10:29   

Re: Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerw


Dzięki za odpowiedź. Bo myślałem już, że poprzedni właściciel wtykał swoje łapki w instalację i coś namieszał.
Nadal aktualna prośba o instrukcję normalnojęzyczną (czyli nie rosyjski, nie niemiecki i inne dziwa) i o schemat instalacji jak ktoś ma.
Kolegom dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
wiertacz
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 13 Nov 2004
Posts: 1140
Location: KNURÓW

Post#6 14 Aug 2009 10:30   

Re: Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerw


To jest normalny objaw. Jak ci się zaświeci rezerwa to masz zatankować a nie kombinować ile jeszcze możesz przejechać. Odległość podawana przez komputer i tak jest tylko orientacyjna a nie gwarantowana. Zmienia się wraz z trybem jazdy.

Helpful message? + -

Back to top
   
Creator20
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 27 Jun 2007
Posts: 144
Location: Głogów

Post#7 Post from the author of the topic 14 Aug 2009 10:34   

Re: Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerw


Wiem, że jest to odległość orientacyjna a nie gwarantowana i zawsze jak mam rezerwę to jadę niezwłocznie napoić smoka, ale po prostu skoro ta funkcja jest dostępna to fajnie by było, żeby coś się tam wyświetlało jak w innych autach a nie same kreski. Nie bił bym producenta za to, że auto pokazuje 15 km. a ja nie mam już paliwa.

P.S. Czy da się to jakoś podłączyć?

Helpful message? + -

Back to top
   
tomus2k
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 28 Dec 2002
Posts: 399
Location: www

Post#8 14 Aug 2009 10:44   

Re: Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerw


Dodam ci tylko że w amerykańcach np . JEEP pokazuje nawet jak jest rezerwa i jak jest 0 km do przejechania na paliwie wg komputera to dalej jedzie tylko kierowca ma większego stresa Smile))) Instrukcję serwisowe do renault i wszystkie schematy są dostępne , szukaj pod hasłem "dialogsys" lub popytaj na forum renault.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Aug 2009 10:44   





Back to top
   
Creator20
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 27 Jun 2007
Posts: 144
Location: Głogów

Post#9 Post from the author of the topic 14 Aug 2009 10:50   

Re: Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerw


Dzięki serdeczne Wam za odpowiedzi. Resztę poszukam sobie faktycznie poza forum, więc temat zamykam.
Pozdrawiam!

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerwie.
Page 1 of 1
Similar topics
Renault megane sport coupe 2,0 pompa paliwa (3)
Renault Megane Coupe 2.0 8V - gdzie jest filtr paliwa (1)
Renault megane coupe 1.6 8v 97 nie pali!! (21)
c3 citroen nie pokazuje ile mam paliwa (2)
Renault Megane Coupe - nie działający klakson (4)
Renault megane coupe nie działą nawiew! (9)
Renault megane coupe 1,6 1998r - nie wchodzi na obroty (5)
renault megane coupe nie dmucha do środka nawiew (15)
Renault megane Coupe 96 nie dziala zamek centralny . (1)
Renault megane coupe 1.6 - Nie odpala - brak iskry (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.053 seconds

elektroda.pl topic RSS feed