Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerwie.


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerwie.
Autor
Wiadomość
Creator20
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 27 Cze 2007
Posty: 146
Miasto: Głogów

Post#1 Post autora tematu 14 Sie 2009 10:05   

Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerwie.


Witam!
Mam Renault Megane Coupe 1,6 / 16V rok 1999. Komputer pokazuje wszystkie dane na wyświetlaczu, ale po zaświeceniu rezerwy nie pokazuje ile kilometrów zostało do zatankowania. Zamiast tego migają cztery kreski ---- km.
Początkowo myślałem, że paliwo musi spaść poniżej jakiegoś poziomu, ale po trzech dniach jeżdżenia na rezerwie nic się nie zmieniło a w baku zostały jakieś cztery litry paliwa.
Czy ktoś wie o co chodzi? Jeśli coś jest niepodłączone to co mam sprawdzić? Czy ja coś źle robię?
Jeśli ktoś ma instrukcję obsługi tego auta w języku polskim albo angielskim to bardzo bym prosił nawet o jakiś skan.
Schematem instalacji elektrycznej tez nie pogardzę.
Za wszystkie porady z góry wielkie dzięki.
Powrót do góry
   
georgesgr
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 3485

Post#2 14 Sie 2009 10:12   

Re: Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerw


To normalne. Pomiar malych ilosci jest dosc nieprecyzyjny, wiec lepiej go nie podawac, aby klient nie mial pretensji, jesli stanie z braku paliwa.
Pozdrawiam, Georges
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Sie 2009 10:12   





Powrót do góry
   
Creator20
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 27 Cze 2007
Posty: 146
Miasto: Głogów

Post#3 Post autora tematu 14 Sie 2009 10:14   

Re: Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerw


To znaczy, że on w ogóle nic mi nie będzie pokazywał, czy muszę go np. wysuszyć i zatankować? Bo skoro jest ta funkcja to fajnie by było żeby działała chociaż orientacyjnie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Sie 2009 10:14   





Powrót do góry
   
tomus2k
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 28 Gru 2002
Posty: 395
Miasto: www

Post#4 14 Sie 2009 10:18   

Re: Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerw


Normalne prawie we wszystkich samochodach renault tak jest , wynika to z tego że jadąc do ostatniej kropli zobaczyłbyś jaki ten komputer durny bo albo by ci zabrakło paliwa a on by jeszcze pokazywał że ma , albo jechał by mając wg komputera zero paliwa
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Sie 2009 10:18   





Powrót do góry
   
Creator20
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 27 Cze 2007
Posty: 146
Miasto: Głogów

Post#5 Post autora tematu 14 Sie 2009 10:29   

Re: Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerw


Dzięki za odpowiedź. Bo myślałem już, że poprzedni właściciel wtykał swoje łapki w instalację i coś namieszał.
Nadal aktualna prośba o instrukcję normalnojęzyczną (czyli nie rosyjski, nie niemiecki i inne dziwa) i o schemat instalacji jak ktoś ma.
Kolegom dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
wiertacz
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 1062
Miasto: KNURÓW

Post#6 14 Sie 2009 10:30   

Re: Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerw


To jest normalny objaw. Jak ci się zaświeci rezerwa to masz zatankować a nie kombinować ile jeszcze możesz przejechać. Odległość podawana przez komputer i tak jest tylko orientacyjna a nie gwarantowana. Zmienia się wraz z trybem jazdy.
Powrót do góry
   
Creator20
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 27 Cze 2007
Posty: 146
Miasto: Głogów

Post#7 Post autora tematu 14 Sie 2009 10:34   

Re: Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerw


Wiem, że jest to odległość orientacyjna a nie gwarantowana i zawsze jak mam rezerwę to jadę niezwłocznie napoić smoka, ale po prostu skoro ta funkcja jest dostępna to fajnie by było, żeby coś się tam wyświetlało jak w innych autach a nie same kreski. Nie bił bym producenta za to, że auto pokazuje 15 km. a ja nie mam już paliwa.

P.S. Czy da się to jakoś podłączyć?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Sie 2009 10:34   





Powrót do góry
   
tomus2k
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 28 Gru 2002
Posty: 395
Miasto: www

Post#8 14 Sie 2009 10:44   

Re: Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerw


Dodam ci tylko że w amerykańcach np . JEEP pokazuje nawet jak jest rezerwa i jak jest 0 km do przejechania na paliwie wg komputera to dalej jedzie tylko kierowca ma większego stresa :-)))) Instrukcję serwisowe do renault i wszystkie schematy są dostępne , szukaj pod hasłem "dialogsys" lub popytaj na forum renault.
Powrót do góry
   
Creator20
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 27 Cze 2007
Posty: 146
Miasto: Głogów

Post#9 Post autora tematu 14 Sie 2009 10:50   

Re: Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerw


Dzięki serdeczne Wam za odpowiedzi. Resztę poszukam sobie faktycznie poza forum, więc temat zamykam.
Pozdrawiam!
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Renault Megane Coupe - nie pokazuje ile paliwa na rezerwie.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Renault megane Coupe 96 nie dziala zamek centralny . (1)
renault megane coupe nie dmucha do środka nawiew (15)
Renault megane coupe 1,6 1998r - nie wchodzi na obroty (5)
Renault megane coupe nie działą nawiew! (9)
Renault Megane Coupe - nie działający klakson (4)
Renault megane coupe 1.6 8v 97 nie pali!! (21)
c3 citroen nie pokazuje ile mam paliwa (2)
Renault Megane Coupe 2.0 8V - gdzie jest filtr paliwa (1)
Renault megane sport coupe 2,0 pompa paliwa (3)
Ford Mondeo 1.8 16V - Wskaźnik nie pokazuje ile paliwa na odpalonym. (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.129 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony