FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Epson C43UX - ssc service - pomocy pilne!

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> Epson C43UX - ssc service - pomocy pilne!
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 02 Jun 2004 15:28   

Mam drukarke epsona C43UX, skonczył mi sie czarny tusz, kupiłem tusz do napełniania, ale nie wiedziałem wczesniej ze są tu jakies problemy z czipami. A na dodatek w moim modelu podobno nie da sie programem ssc service resetowac ustawień. Moje pytanie wiec brzmi, czy jezeli kupie nowy (nieoryginalny) kartdridż do mojej drukarki (TO38) to wykryje mi ze jets pełny? Jesli tak, to jak uzyc (krok po kroku, bo jestem laikiem w tym temacie) programu ssc service by "zamroził" ustawienia tego nowego, tak by móc włozyc ten stary napełniony i by wykryweał ze jest pełny (zeby juz zawsze cokolwiek włoze wykrywał ze cos w nim jest). Bardzo prosze o dokładna i szybką pomoc. Z góry dziekuje!
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 02 Jun 2004 15:28   

Back to top

svinx
Poziom 12
Poziom 12

Post#2 03 Jun 2004 15:11   

Poczytaj na forum, ten temat był wielokrotnie poruszany, jak kupisz nowy zamienniik do tej drukarki to wszystko bedzie ok! wiem bo sam ją mam. żeby ci wykreył pełny tusz w satrym pojemniku musisz zresetować jego paamięć!
powodzenie
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 03 Jun 2004 15:11   

Back to top

BoyLer
Poziom 2
Poziom 2

Post#3 Post from the author of the topic 04 Jun 2004 16:25   

Re: Epson C43UX - ssc service - pomocy pilne!

Przeszukiwałem juz forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje problemy. Postaram sie teraz dokładnie wyjasnic o co mi chodzi. Wiec orygialny pojemnik z tuszem jest pusty, napełniłem go, ale i tak wykrywa jako pusty, program ssc service nie wspólgra z moim modelem drukarki i nie moge zresetowac pojemnika, nie mam tez zadnych programatorów którymi mógł bym zresetowac ten czip (a w sklepie chyba to kosztuje kolo 100zł wiec o wiele za duzo jak dla mnie). Kupiłem nowy pojemnik (nieoryginalny) on jest oczywiscie pełny i takim go tez wykrywa. I moje pytanie brzmi czy programem ssc service mozna jakos zamrozic ten nowy pojemnik, tak by potem włozyc stary i wykrywał ze jest pełny, albo tez, tak zamrozic nowy, by po jego wyczerpaniu ciagle wykrywał go jako pełny (tak by mozna było swobodnie do niego dolewac tuszu). Bardzo bym prosił o dokłądnie informacje, bo w tym temacie jestem laikiem.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 04 Jun 2004 16:25   

Back to top

AliYO
Poziom 16
Poziom 16

Post#4 04 Jun 2004 19:18   

to cos bardzo slabo szukales. a teraz do rzeczy. SSC nie zresetujesz w zaden sposob pojemnika do tej drukarki jak i paru innych (wystarczy przeczytac HELPa do programu). jedyne wyjscie zeby oplacalo sie uzywac tej drukarni to zrobic programator. dalsze info masz tu:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic137416.html
Back to top

jogurt2003
Poziom 9
Poziom 9

Post#5 25 Sep 2004 09:54   

Tu masz recepte na wyjątkowo tanie i skuteczne napełnianie pustych pojemników!:

Kupujesz kasownik SK 168 II na allegro za niecałe 30 zł. Następnie na wolumenie tusz Sunrise 250ml czarny za 45 zł i wystarczy Ci na prawie 30 napełnień! Koszt napełnienia jednego pojemnika wynosi troszkę więcej niż złotówka i wszystko działa gites! Jeśli kupisz papier w Tesco za niecałe 11zł to koszty wydruku jednej strony nie przekroczą 3 groszy!
Żyć nie umierać!
Pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 25 Sep 2004 09:54   

Back to top

kosmita
Poziom 24
Poziom 24

Post#6 27 Sep 2004 09:18   

Co do programu ssc. poczytaj tą ruską strone z której sie go ściąga.. tam jest napisane co i jak z tym prgramem robić
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> Epson C43UX - ssc service - pomocy pilne!
Page 1 of 1
Similar topics
Epson Stylus C43UX-zasilacz .ZD51-jaka wartość? (2)
Epson Stylus C43UX - komunikat o zużyciu części. (4)
Epson Stylus C43UX - nie pobiera papieru (4)
EPSON c43UX nie wykrywa tuszy (3)
Epson C43UX i brak czarnego tuszu. (1)
Epson c42sx i ssc 3.61 (3)
Drukarka EPSON Stylus C43UX (3)
Epson C43UX martwy zasilacz (2)
Epson i SSC Service Utility?? (3)
Epson c43ux białe kartki. Tranzystory. Gdzie je kupić? (4)

Page generation time: 1.084 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed