Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Rozkodowanie radia,Renault Scenic


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> Rozkodowanie radia,Renault Scenic
Autor
Wiadomość
Jarinho
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 19 Mar 2008
Posty: 30

Post#1 Post autora tematu 20 Sie 2009 21:12   

Rozkodowanie radia,Renault Scenic


Witam. Kupiłem Renault Scenic sprowadzony z Francji (rocznik 2001).Radio jest fabryczne od nowości w samochodzie.
Chciałbym go na własną rekę rozkodować.
Prosiłbym o jakieś wskazowki jak się do tego zabrać :)
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Sie 2009 21:12   





Powrót do góry
   
ajpier
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 10 Kwi 2008
Posty: 3303
Miasto: Liechtenstein

Post#2 20 Sie 2009 21:15pomocny post - solucja   

Re: Rozkodowanie radia,Renault Scenic


Jak masz kod to go wpisz.
Powrót do góry
   
Jarinho
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 19 Mar 2008
Posty: 30

Post#3 Post autora tematu 20 Sie 2009 21:17   

Re: Rozkodowanie radia,Renault Scenic


Jestem zielony więc jakbyś mógł powiedz mi gdzie ten kod może być napisany :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Sie 2009 21:17   





Powrót do góry
   
zwirek1
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Lis 2005
Posty: 1050
Miasto: Łęczna

Post#4 20 Sie 2009 21:37   

Re: Rozkodowanie radia,Renault Scenic


Jarinho napisał:
Jestem zielony więc jakbyś mógł powiedz mi gdzie ten kod może być napisany :)

Witam
Kod zapisany jest najczęściej na kartce wielkości wizytówki, jak będziesz miał szczęście to powinieneś go dostać z kompletem dokumentów .(kod wbijasz jostickiem przy kierownicy)
Jak nie masz -> to kod jest zapisany w pamięci eeprom w postaci jawnej (polecam serwis radio code)
Pzdr
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Sie 2009 21:37   





Powrót do góry
   
Jarinho
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 19 Mar 2008
Posty: 30

Post#5 Post autora tematu 20 Sie 2009 21:44   

Re: Rozkodowanie radia,Renault Scenic


niestety nie mam tej karteczki.
A nie da się załatwić tego bez serwisu ? Wszelkie metody mnie interesują.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Sie 2009 21:44   





Powrót do góry
   
FlyBoy
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 26 Lis 2003
Posty: 1226
Miasto: Sieradz/UK

Post#6 20 Sie 2009 22:01pomocny post - solucja   

Re: Rozkodowanie radia,Renault Scenic


Nikt Ci nie pomoże w odzyskaniu kodu na tym forum, bo to niezgodne z regulaminem, a ten temat zaraz wyląduje w koszu. Poszukaj kodu w dokumentach, zadzwoń do renault może pomogą, jak dalej nic to udaj się do najbliższego serwisu car audio i zdobędziesz kod za parę groszy.
Powrót do góry
   
zwirek1
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Lis 2005
Posty: 1050
Miasto: Łęczna

Post#7 20 Sie 2009 22:11pomocny post - solucja   

Re: Rozkodowanie radia,Renault Scenic


Jak zacznę opisywać proces od kodowania radia to post wyląduje w koszu -> bo zabronione jest pisanie jak obejść fabryczne zabezpieczenia !
Aby zacząć prace potrzeby jest programator pamięci jak nie posiadasz go i dostatecznej wiedzy o zawartości pamięci to odpuść sobie, bo szkoda radia !
W eepromie zapisane są wszystkie istotne nastawy radia dlatego bin powinien być oryginalny.
Dodatkowe utrudnienie to pamięć w obudowie SMD - przy tej technologii trzeba umieć trochę lutować i mieć lepszą lutownicę niż transformatorowa .
Trochę się powtarzam to wszystko znajdziesz używając "szukajki".
Powrót do góry
   
Jarinho
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 19 Mar 2008
Posty: 30

Post#8 Post autora tematu 20 Sie 2009 22:18   

Re: Rozkodowanie radia,Renault Scenic


ok no to w takim razie nie bede naginal regulaminu. Temat do zamknięcia
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> Rozkodowanie radia,Renault Scenic
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.096 seconds

elektroda.pl temat RSS