FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Coraz wolniejsza praca systemu.

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Coraz wolniejsza praca systemu.
Author
Poziom 12
Poziom 12

Post#31 Post from the author of the topic 28 Aug 2009 16:27   

Re: Coraz wolniejsza praca systemu.

Scorpionh wrote:
Aby wejść w tryb awaryjny przeważnie należy wcisnąć F8 podczas uruchamiania komputera. Dla pewności możesz kilka razy wciskać.

Aha spróbuje ale jak tylko bede mial zainstalowanego antywira.

Scorpionh wrote:
edit: Oj, kolega wyżej mnie uprzedził ;)

Tego akurat nie zrozumialem ale to chyba zbedne:D

Po tym poscie poszukamgdzie sciagnac CureIta i Anti-Malwara, ale w poprzednim poscie napisalem o tym Kasperskim.

Do tej pory komputer sie nie zacinal, przypominam wyczyscilem kompa w srodku i z AVG dalem trojana (ktory juz zaczal sie rozmnarzac) do kwarantanny. Oby juz nigdzie nie bylu zainfekowanego pliku. svchost nadal siedzi w procesach ctrl+alt+del, powiedzcie czy jest on zbedny to postaram sie go na dobre wywalic. Niecierpliwie sie jesli chodzi o Kasperskiego.
Back to top

wariato
Poziom 25
Poziom 25

Post#32 28 Aug 2009 16:30helpful post - solution   

Moim zdaniem obudowa jest za szczelna. Powinien się znaleźć wentylator wysysający powietrze ze środka chociaż na tylnej obudowie. Ewentualnie jeżeli się da to wyjąć te kratki z tyłu.
Aby wejść do trybu awaryjnego można także poprzez Start -> Uruchom -> msconfig przejść do zakładki BOOT.INI i zaznaczyć ptaszkiem kwadracik obok napisu /SAFEBOOT. Później Zastosuj i naciskamy OK.
Pozdrawiam
Back to top

stachu121
Poziom 17
Poziom 17

Post#33 28 Aug 2009 17:31   

Myślę że kolega nie jest aż tak zaawansowany :)
A co do Kasperskiego to kolejny raz Ci mówię, najpierw coś typu anti-malware a następnie pełen skan Kasprem, nie masz się co niecierpliwić, to jeden z najlepszych programów antywirusowych.
Sam go używam i póki co mi nic nie zepsuł, nieraz mi uratował dysk przed formatem.
Back to top

ChallengerPL
Poziom 12
Poziom 12

Post#34 Post from the author of the topic 28 Aug 2009 18:38   

Ok, Dr.Web CureIt! nadal skanuje, a Malwarebytes' Anti-Malware'em juz zeskanowalem:
Coraz wolniejsza praca systemu.
('dodaj obrazek' zadzialalo, jeszcze spróbuje tak zrobic z poprzednimi postami zeby nie bylo klutni z moderatorami ;) )
Kasperskiego sciagne dzisiaj albo jutro ale zeskanuje w trybie awaryjnym jutro. ;)
Narazie jestem zadowolony ze stanu kompa, przycina sie w tym momencie ale wlasnie skanuje kompa Dr.Webem. Powiedzcie co zrobic z resultatem skanu Anti-Malware'a.

Hej, wiekszosc z was mi w tym momencie pomaga, wiec dam wam jeszcze po "Pomógl" cierpliwosci, problem nadal sie konczy (jeszcze sie nie skonczyl) :)
Back to top

Garfieldd
Poziom 13
Poziom 13

Post#35 28 Aug 2009 18:54   

ChallengerPL proszę tylko o potwierdzenie mi tych dwóch kondensatorów w kółku zaznaczone na biało. Z tego zdjęcia nie widzę czy to kurz czy coś nie tak z kondkami. wklejam zdjęcie. Sorki za pytanie ale nie zauważyłem czy któryś kolegów pytał..widzę że masz starszy dysk.. sprawdziłeś czy dysk pracuje w DMA ? czy może przestawił się w tryb PIO.

76_1251471278.jpg
 Description:
-0.01
 Filesize:  88.14 KB

76_1251471278.jpg

Back to top

stachu121
Poziom 17
Poziom 17

Post#36 28 Aug 2009 19:03   

Generalnie jeśli miałeś tylko tyle syfu ile ci malwarebytes znalazł to nie było źle a nawet można powiedzieć że całkiem dobrze.
Jednak profilaktycznie skan kasprem nie zaszkodzi, zrób go w trybie awaryjnym, wklej raport po skanowaniu i póki masz triala to korzystaj ale jeśli nie chcesz zbytnio kompa obciążać a kasper go jednak obciąża to odinstaluj i zainstaluj Avirę.
Back to top

Kolobos
Poziom 26
Poziom 26

Post#37 28 Aug 2009 19:10   

> Co to OTL?

Wpisz w google to sie dowiesz.

> Powiedzcie co zrobic z resultatem skanu Anti-Malware'a.

Usunac! Zamiast dawac zrzut ekranu.

Nie instaluj wiecej zadnych programow, jak juz pisalem to tylko strata czasu! Nic nie pomoze ccleaner, kaspersky, spybot, avira itd.

Dysk masz sprawny, czekam na reszte i nie pisz co chwile kolejnych zbednych postow ze zbednymi zrzutami ekranu.

:arrow: Garfieldd
To nie kondensatory tylko kolki na ktorych zamocowana jest plyta..
Dysk pracuje w DMA.
Back to top

Garfieldd
Poziom 13
Poziom 13

Post#38 28 Aug 2009 19:13   

ChallengerPL dopiero teraz po zdjęciach widać kilka istotnych rzeczy

2,4 ghz procek to si
512 ram to minimum dla xp-pro.
ale ty masz zintegrowaną grafikę..
hdd chodzi pewnie na ata 66 widać po pasku a jeszcze możesz mieć w trybie pio czyli 33 jak dobrze pamiętam
Sorki ale z żółwia nie zrobimy konia wyścigowego.
On może chodzić fajnie ale świeżo po instalacji systemu i bez tylu programów antyvir.

Spędziłeś już mnóstwo czasu nad naprawą , może warto wykorzystać inną opcję.
Jeśli masz dwie partycje to zainstaluj na próbę xp na drugiej partycji zobacz jak chodzi czy gry się tną.Komputer jak pracuje.I wtedy będziesz miał dużo nowych odpowiedzi.A zajmie ci to góra dwie godziny.
Back to top

ChallengerPL
Poziom 12
Poziom 12

Post#39 Post from the author of the topic 28 Aug 2009 19:16   

@ stachu121: ok zrobie ten skan kasprem i jesli komp bedzie za wolno chodzic to go wywale i zainstaluje Avire.

@ Garfieldd: Ok powiem ci czy sa napuchniete czy cos, ale jutro (spróbuje z rano tak przed 11:00 ale nic nie obiecuje).

@ Kolobos: Zajrzyj do moich poprzednich postów bo skonczylem skan jednym z programów. O to log kiedy usunalem te ostatnie zagrozenie (te dwa pierwsze wywale jak mi potwierdzicie ze mam to zrobic):
Code:
Malwarebytes' Anti-Malware 1.40
Wersja bazy definicji: 2709
Windows 5.1.2600 Service Pack 3

28/08/2009 19:50:03
mbam-log-2009-08-28 (19-50-03).txt

Typ skanowania: Pełne skanowanie (C:\|D:\|)
Przeskanowane obiekty: 131616
Upłynęło: 41 minute(s), 24 second(s)

Zainfekowane procesy w pamięci: 0
Zainfekowane moduły pamięci: 0
Zainfekowane klucze rejestru: 2
Zainfekowane wartości rejestru: 0
Zainfekowane pliki rejestru: 0
Zainfekowane foldery: 0
Zainfekowane pliki: 1

Zainfekowane procesy w pamięci:
(Nie wykryto groźnych plików)

Zainfekowane moduły pamięci:

Zainfekowane klucze rejestru:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Ext\Stats\{6fd31ed6-7c94-4bbc-8e95-f927f4d3a949} (Adware.180Solutions) -> Not selected for removal.
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Ext\Stats\{1d4db7d2-6ec9-47a3-bd87-1e41684e07bb} (Adware.MyWebSearch) -> Not selected for removal.

Zainfekowane wartości rejestru:

Zainfekowane pliki rejestru:

Zainfekowane foldery:

Zainfekowane pliki:
C:\Documents and Settings\Moi\results.txt (Malware.Trace) -> Quarantined and deleted successfully.

Informuje ze w tym momencie komputer baaaaaaardzo sie tnie, blokuje sie na dobre pare sekund i tak bez konca. Nie wiem czy mozna to wytlumaczyc tym ze Dr.Web mi wlasnie skanuje kompa (doszlo do polowy) i ze mam wlaczone wyniki Malwarebytes' Anti-Malware'a. Czy moze to trojany wkroczyly do akcji? Chyba potrzebuje pilnej odpowiedzi.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 28 Aug 2009 19:16   

Back to top

Kolobos
Poziom 26
Poziom 26

Post#40 28 Aug 2009 19:24   

Nie widze zebys usunal wpisy, masz przy nich: "Not selected for removal."
Czekam dalej na log z OTL. Nie masz trojanow z tego co widze. Tnie sie bo skanujesz, zostaw to w spokoju az sie skonczy.

Widze, ze w ogole nie czytasz tego co sie do Ciebie pisze, moderator powinien juz dawno zamknac ten watek o ile w ogole mozna tak nazwac ten smietnik.

> @ stachu121: ok zrobie ten skan kasprem i jesli komp bedzie za wolno chodzic to go wywale i zainstaluje Avire.

Napisalem zebys niczym wiecej juz nie skanowal...
Back to top

Garfieldd
Poziom 13
Poziom 13

Post#41 28 Aug 2009 19:24   

Kolobos słuszna uwaga.To ja jestem kołek.:) Trochę zmęczony ale to mnie nie usprawiedliwia.Pytanie co do kondków zaznaczonych na zdjęciu uważam za nie byłe.
Back to top

ChallengerPL
Poziom 12
Poziom 12

Post#42 Post from the author of the topic 29 Aug 2009 08:32   

No to mam zajrzec do kompa czy nie? :? I co zobaczyc? :D

Log z OTL wysle Kolobos na pw ;)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 29 Aug 2009 08:32   

Back to top

Mery84
Poziom 25
Poziom 25

Post#43 29 Aug 2009 10:01   

ChallengerPL wrote:

Nie rób sobie jaj i nic nie wysyłaj nikomu na PW. Kolobos pisze do Ciebie na PW czy na forum?
Log w załączniku daj po ludzku.
Back to top

ChallengerPL
Poziom 12
Poziom 12

Post#44 Post from the author of the topic 29 Aug 2009 10:59   

Mery84 wrote:
ChallengerPL wrote:

Nie rób sobie jaj i nic nie wysyłaj nikomu na PW. Kolobos pisze do Ciebie na PW czy na forum?
Log w załączniku daj po ludzku.

Sorry no pisalem na PW z innymi i temu tez jemu tak napisalem

juz daje logi:

Moderated by Mery84:
Ja w obcym języku napisałem, że masz dać log w załączniku? Poprawiłem. Po raz ostatni. Kolejnym razem temat do kosza poleci.

OTL.txt
 Description:
 n/a

Download
 Filename:  OTL.txt
 Contents:  
 Filesize:  51.99 KB
 Punkty:  0

Back to top

Kolobos
Poziom 26
Poziom 26

Post#45 29 Aug 2009 13:44helpful post - solution   

Odinstaluj: AVG, SpyBot, CCleaner, Windows Defender (lub tylko go wylacz), Microsofts Search Enhancement Pack.

Jak chcesz to zainstaluj tylko Avire.

Usun w hijackthis te puste wpisy:
O2 - BHO: (no name) - {02478D38-C3F9-4efb-9B51-7695ECA05670} - No CLSID value found.
O2 - BHO: (no name) - {5C255C8A-E604-49b4-9D64-90988571CECB} - No CLSID value found.
O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {21FA44EF-376D-4D53-9B0F-8A89D3229068} - No CLSID value found.
O4 - HKLM..\Run: [Cmaudio] File not found

Wylacz w msconfig w zakladce uruchamianie:
O4 - HKLM..\Run: [QuickTime Task] C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe (Apple Computer, Inc.)

Masz czysty system.
Back to top

ChallengerPL
Poziom 12
Poziom 12

Post#46 Post from the author of the topic 29 Aug 2009 14:00   

Wielkie dzieki, postapie w ten sposób, jesli mówisz ze kaspersky tu nic nie da... No i te uruchomienie kompa w trybie awaryjnym... ale jak usunac Microsofts Search Enhancement Pack? Nie ma tego w Dodaj lub usun programy :?

EDIT:

Ok, u mnie napisane jak zorbilem od nowa skan: O4 - HKLM\..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd a nie file not found.

O3 - HKCU.... takiego jak ty napisales nie widze, moze dlatego ze wmiedzy czasie cos usunalem takiego (bo usuwalem jakies smieci).

W zakladce wylaczylem

Wywalilem Spybota
Wywale AVG podczas instalacji antywira (Avira)
Wywalam za moment CCleanera
Nie wiem jak wywalic Microsofts Search enhancement Pack :?

Dzieki za odpowiedz.

EDIT:

Ok, znalazlem ten Micosofts Search Enhancement Pack uzywajac google, bo to sie znajdowalo w folderze Microsoft, a problem w tym ze tego folderu nie widac u mnie w Program Files :| Wpisalem C:\Program Files\Microsoft w Uruchom i siedzial tam folder Microsofts Search Enhancement Pack, no to wylaczylem SeaPort.exe w menadzerze zadan (wogule znalazlem ten Microsofts Search Enhancement Pack bo szukalem info o seaport) no i usunalem ten folder. Zobacze czy to kompletnie usunelo ten Microsofts Search Enhancement Pack razem z SeaPort.exe (spowodowany zainstalowaniem komunikatora Windows Live messenger 2009).
Back to top

brachu_sq8diett
Poziom 15
Poziom 15

Post#47 29 Aug 2009 22:55   

Jeżeli gra będzie dalej Ci przycinała to oprócz defragmentacji C: zrób jeszcze defragmentacje drugiej partycji D: gdzie masz grę(może też potrzebuje tego zabiegu). Wystarczy do tego program windowsowy i nic innego nie musisz instalować nawet jak Ci proponują.
Ewentualnie zobacz jakie masz sterowniki zainstalowane do karty graficznej(może jest nowsza aktualizacja). Przeinstalowanie starych sterowników może pomóc
Internet już chodzi normalnie? Bo z tym też miałeś problem.

Quote:
Nie wiem jak wywalic Microsofts Search enhancement Pack

spróbuj tak: strat/uruchom msiexec /x {A853BEB2-B270-4645-AAAA-9D83C2233BD3}
zapyta czy na pewno chcesz odinstalować produkt dajesz ok
Powodzenia ;)
Back to top

ChallengerPL
Poziom 12
Poziom 12

Post#48 Post from the author of the topic 30 Aug 2009 10:19   

Internet dziala luksusowo! :)

Wczoraj sprawdzalem gre ale rano i chodzilo jeszcze gorzej niz zwykle, ale sprawdze jeszcze dzisiaj bo wczoraj duzo zrobilem z systemem.

Microsofts Enhancement Pack, jak opisalem po "EDIT:", udalo m isie go znalezsc ale jest to podejrzana sprawa. Móglbys to przeczytac?

Quote:
Ok, znalazlem ten Micosofts Search Enhancement Pack uzywajac google, bo to sie znajdowalo w folderze Microsoft, a problem w tym ze tego folderu nie widac u mnie w Program Files :| Wpisalem C:\Program Files\Microsoft w Uruchom i siedzial tam folder Microsofts Search Enhancement Pack, no to wylaczylem SeaPort.exe w menadzerze zadan (wogule znalazlem ten Microsofts Search Enhancement Pack bo szukalem info o seaport) no i usunalem ten folder. Zobacze czy to kompletnie usunelo ten Microsofts Search Enhancement Pack razem z SeaPort.exe (spowodowany zainstalowaniem komunikatora Windows Live messenger 2009).

I dla pewnosci zaczalem sprawdzac procesy, no i tez zainstalowalem "Startup Delayer", czyli program majacy na celu przyspieszenie uruchamiania sie kompa poprzez opuznione uruchamianie aplikacji/procesów. No i zaczalem sie obawiac.. Znalazlem ze igfxtray.exe uruchamia sie przy starcie systemu (wlasnie tym programem). I tu problem bo go nie widze w procesach w menedrzerze zadan. Poszferalem troche (hehe z godzinke) i na wielu stronach bylo napisane ze niejaki kon trojanski Troj/PAdmin-A podszywa sie pod ta nazwa. Ale boje sie ten proces usuwac poniewaz aplikacja Intel Graphic'a tez ma ta nazwe.

Mój igfxtray znajduje sie w %SystemRoot%\system32, a mówiono mi tutaj ze trojany w tym miejscu czesto moga sie zdarzac i to spowalnia kompa a ja chyba wlasnie uniknalem formata.

Troche jeszcze sie boje :?

EDIT:

Aha a ztymi sterownikami to nie wiem o co chodzi, wiec popatrze na google ale odpowiedz mi przy okazji jesli tu bedziesz pisal :D
Back to top

Kolobos
Poziom 26
Poziom 26

Post#49 30 Aug 2009 12:12   

Nie masz trojanow tylko paranoje! Przestan sprawdzac te pliki i zakladac kolejne watki.
Back to top

brachu_sq8diett
Poziom 15
Poziom 15

Post#50 30 Aug 2009 12:37   

Ja już temat uważam za zamknięty. Skoro igfxtray.exe uruchamia się po zainstalowaniu "Startup Delayer" to go odinstaluj a nie robisz problem z niczego ;p
NA dobrą sprawę jakbyś zaczął czytać tematy ,,jak zainstalować poprawnie system,, i ,,co robić aby znów nie zamulił,, to nie siedziałbyś z tym do dzisiaj. Zrobisz sam parę razy format C: i dojdziesz co można instalować a co nie na swojej maszynie.
Nowego komputera nie masz więc przyzwyczaj się do nieco wolniejszej pracy
Back to top

ChallengerPL
Poziom 12
Poziom 12

Post#51 Post from the author of the topic 30 Aug 2009 16:37   

wiem no.. ale jesli chodzi o igfxtray.exe, to to juz bylo wczesniej...

Chodz system nie wrócil calkiem do normy, to i tak jest duzo lepiej i mozna ten durny temat juz zamknac xD
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Coraz wolniejsza praca systemu.
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2
Similar topics
coraz wolniejsza paca systemu XP (6)
Coraz wolniejsza praca komuptera mimo formatu (6)
Słabsza/wolniejsza praca komputera, problem z wentylatorem.. (19)
Wolniejsza praca komputera po wymianie dysku na nowy. (22)
Dziwna praca systemu cięcie (9)
Vista - zawiesza się, powolna praca systemu. (9)
Niestabilna praca systemu Windows XP - znika obraz (7)
RAM - problemy z instalacja systemu, ale praca w systemie ok (2)
Spowolniona praca systemu - jaka jest tego przyczyna ? (9)
Wolna praca systemu, procesor ma zbyt niskie taktowanie (4)

Page generation time: 0.197 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed