Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



ROUTER ASUS RT-G32 Problem z podłaczeniem


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący ->ROUTER ASUS RT-G32 Problem z podłaczeniem Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Telefony VoIP
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
szot123
Poziom 7
Miasto: LBN
Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 6
szot123
Poziom 7
Post#1 23 Sie 2009 18:26  Autor tematu   

ROUTER ASUS RT-G32 Problem z podłaczeniem


Witam,

Kupiłem router RT-G32 neta mam z MULTIMEDIA.

Próbuję podłączyć go drugi dzień i nic...

Proszę o jakieś wskazówki pokolei co robić... od początku potem jak sklonować ten adres mac...


DZIEKI za wszystko.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
nagasowski
Poziom 13
Dołączył: 30 Paź 2005
Posty: 68
Pomógł: 3
nagasowski
Poziom 13
Post#2 23 Sie 2009 22:15    

Re: ROUTER ASUS RT-G32 Problem z podłaczeniem


Witam!

Najpierw musisz sklonować MAC-a swojej karty z kompa - musisz poszukać w opcjach routera (Clone MAC address) - jeżeli nie ma takiej opcji to dzwonisz do Multimedia i mówisz, że zmieniłeś kompa i podajesz MAC-a routera - i to wszytsko. Podłączasz router do modemu i na ustawieniach fabrycznych wszystko działa pięknie.

Pozdrawiam!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
szot123
Poziom 7
Miasto: LBN
Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 6
szot123
Poziom 7
Post#3 24 Sie 2009 00:20  Autor tematu   

Re: ROUTER ASUS RT-G32 Problem z podłaczeniem


Właśnie szukałem i nie mogę znalesc tego CLONE ADRES MAC :/ a inaczej jakos nie da sie?

To najlepiej bedzie zadzwonic do nich i podac ten mac co pisze na routerze? A nie będą nic podejrzewać ze router zamontowałem...

i będzie smigac wszystko ale wtedy w kompie stacjonarnym zmienic bedę musiał??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
szot123
Poziom 7
Miasto: LBN
Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 6
szot123
Poziom 7
Post#4 24 Sie 2009 18:45  Autor tematu   

Re: ROUTER ASUS RT-G32 Problem z podłaczeniem


Proszę o jakąś instrukcje co robić pokolei...

Ponieważ robie i nic...

Komputer chcę na LAN podłaczyć a laptopa WIFI

Wszystko na komputerze mam robić? Ale co i jak... dzisiaj nastepny dzien nic nie zrobilem...

Maca tego nie umiem zmienić... Sygnał lapie mi na lapku niby ale strony nie dzialają i na komputerze nie dziala net. Tyle co udalo mi sie zrobic

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
nagasowski
Poziom 13
Dołączył: 30 Paź 2005
Posty: 68
Pomógł: 3
nagasowski
Poziom 13
Post#5 25 Sie 2009 10:57    

Re: ROUTER ASUS RT-G32 Problem z podłaczeniem


Witam!

Jeżeli nie masz takiej opcji klonowania MAC-a w routerze, to musisz zadzwonić do Multimedii i powiedzieć, że zmieniłeś komputer albo spaliła Ci się karta sieciowa - podejrzewać coś mogą, ale ja bym się tym nie przejmował - już 3 razy podawałem inny adres MAC u swojego dostawcy - za każdym razem zadawał kilka pytań i był podejrzliwy ale zmieniał :-) . Taka zmiana szybko trwa - dzwonisz - podłączasz nową kartę (czyli u Ciebie będzie to router), gościu sprawdza, dodaje nowego MAC-a i od tej chwili możesz się łączyć przez ten router. Na ustawieniach fabrycznych będzie Ci wszystko ładnie śmigało - tylko bezprzewodowy będziesz musiał sobie pewnie ustawić.

Pozdrawiam!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tzdobych
Poziom 2
Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 2
tzdobych
Poziom 2
Post#6 02 Sty 2010 12:23    

Re: ROUTER ASUS RT-G32 Problem z podłaczeniem


witam!!


mam taki problem.
gdy kupiłem laptopa i router z podłączeniem nie było problemu windows vista sam zainstalował sterowniki bez płyty cd.
internet w laptopie jak i stacjonarnym chodził bez problemu, gdy natomiast zrobiłem przywracanie systemu nie moge teraz ustawić internetu na kablu działa poprawnie natomiast bezprzewodowy nie chce sie połączyć podaje mi komunikat. żebym wprowadził hasło lub jakieś zabiezpieczenie, przecieżja nic takiego nie wprowadzałem , jak to teraz mam naprawić, lub czy mogęnawiązać nowe połączenie????

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
rafal_sr
Poziom 2
Dołączył: 20 Maj 2010
Posty: 2
rafal_sr
Poziom 2
Post#7 20 Maj 2010 11:16    

Re: ROUTER ASUS RT-G32 Problem z podłaczeniem


Witam, problem pewnie już nie jest aktualny, ale gdyby ktoś znowu miał problem z tym modelem routera to rozwiązanie jest proste. Router nie pobiera automatycznie MAC adresu poprzez opcję clone mac adres (nie został w nią wyposażony), ale możną go wpisać ręcznie - w opcjach WAN na samym dole jest zakładka ISP, w której istnieje możliwość wpisania maca z karty sieciowej. Na koniec wystarczy poprzez panel zrestartować urządzenie a one automatycznie pobierze sobie wszystkie ustawienia od dostawcy internetu.
Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
pufek85
Poziom 1
Miasto: Ruda Śląska
Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 1
pufek85
Poziom 1
Post#8 29 Maj 2010 08:00    

Re: ROUTER ASUS RT-G32 Problem z podłaczeniem


Witam

Mialem ten problem z podlaczeniem tego rutera, sprawa wyglada tak ze nalezy w ustawieniach WAN wpisac adres MAC rutera asus rt - g32 i zresetowac go oraz w moim przypadku zrestetowalem modem i zadzialalo od razu pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Daniel230
Poziom 10
Miasto: Kraków
Dołączył: 09 Mar 2006
Posty: 17
Ocena postów: 1
Daniel230
Poziom 10
Post#9 09 Sie 2010 00:21    

Re: ROUTER ASUS RT-G32 Problem z podłaczeniem


Witam kolegów mam równiez problem z tym routerem , nie jestem laikiem w tej dziedzinie ale tak dziwnego sprzetu niewidziałem wiec tak: Podpiety komputer po kablu loguje sie na router zmieniam mac na ten który da mi dostęp do netu restart i wszystko wyglada ok. Podpinam kabelek z sieci pod port internet i jakies jaja, znika mi połączenie z komputerem :D:D po odłączeniu tegoż kabelka połączenie powraca. Proszę o jakaś rade pozdrawiam

Dodano po 18 [minuty]:

Problem rozwiazany poczytałem i faktycznie :) wystarczyło zmienic dhcp routera na np 192.168.12.1 i problem z blokadą zniknął pozdrwaiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
matt12345
Poziom 9
Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 42
matt12345
Poziom 9
Post#10 15 Sie 2010 15:55    

Re: ROUTER ASUS RT-G32 Problem z podłaczeniem


Witam. Mam ten sam problem.
Podłączyłem router do SpeedTouch'a, sklonowałem MAC a Internet dalej nie dział.
Co muszę jeszcze zrobić?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> ROUTER ASUS RT-G32 Problem z podłaczeniem
Strona 1 z 1
Podobne tematy
ROUTER ASUS RT-G32 - jak skonfigurować? (1)
Router ASUS (RT-G32) + zasilacz uniwersalny (2)
Router Asus RT-G32 - podział Internetu radiowego (8)
router Asus rt-g32 jak wisać wpa (1)
router ASUS RT-G32 zaniza predkosc internetu (10)
Asus Wireless Router RT-G32, nie wysyła internetu. (1)
Router ASUS RT-G32 - celowe rozłączanie o odp. godzinach (2)
Siec WIFI: Router Asus RT-G32 oraz AP dlink 2000ap+ (54)
Neostrada -> modem sagem -> router asus rt-G32 -> internetu brak (2)
ROUTER ASUS RT-G32 po zmianie hasła nie mogę się zalogować (6)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.258 seconds

elektroda.pl temat RSS