Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci internetowe Początkujący -> Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.
Autor
Wiadomość
vertax
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 20 Lip 2009
Posty: 64
Miasto: jaworzno

Post#1 Post autora tematu 28 Sie 2009 16:09   

Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Witam mam dosc nie typowy problem , bo okazalo sie ze do mojej sieci podlacza sie kilka osob z dzielnicy , a ja mam neta dla siebie nie dla kogos ;/ . No i jest taka sprawa , ze chcialem zalozyc haslo , ale zapomnialem swojego loginu i hasla na netgear.com , ja mam netgear WGR614 , i co mam teraz zrobic ? Da sie inaczej haslo zalozyc ? :d Prosze o porady..

Moderowano przez Gusioo:
Ja mam radę dla Kolegi: proszę używać przycisku "Pisownia", bo następny tak niechlujnie napisany posty poleci w kosmos.

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Sie 2009 16:09   





Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#2 28 Sie 2009 17:17pomocny post - solucja   

Re: problem z haslem do routera


Spróbuj się zalogować do rutera na domyślne login i hasło. link
Jak nie wejdzie, to niestety reset i konfigurowanie od nowa.
Powrót do góry
   
bzyk123456
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 05 Maj 2004
Posty: 35

Post#3 29 Sie 2009 10:56pomocny post - solucja   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Nie masz wyjscia. Twardy reset jeno i od nowa konfiguracja.
Powrót do góry
   
vertax
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 20 Lip 2009
Posty: 64
Miasto: jaworzno

Post#4 Post autora tematu 29 Sie 2009 11:48   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Ale jak zrobić reset ? Ja nie wiem później jak mam ustawić router .. mi chodzi o to żebym miał Internet później na laptopie i u siebie .. p.s. mam radiówkę firmy Hyperion , to radiówka czyli tuba,od niej idzie kabel do mnie od domu i i mam modem , a tam jest już reszta czyli router ..
Powrót do góry
   
David_Sloan
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 09 Sie 2004
Posty: 48
Miasto: Gniezno

Post#5 29 Sie 2009 19:02pomocny post - solucja   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Po prawej stronie patrząc od strony portów RJ45 masz mały "lekko schowany" przycisk. Wciśnij go i przytrzymaj przez kilkadziesiąt sekund aż wszystkie diody zaświecą się.
Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#6 29 Sie 2009 20:16pomocny post - solucja   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


vertax napisał:
Ale jak zrobić reset ? Ja nie wiem później jak mam ustawić router .. mi chodzi o to żebym miał Internet później na laptopie i u siebie .. p.s. mam radiówkę firmy Hyperion , to radiówka czyli tuba,od niej idzie kabel do mnie od domu i i mam modem , a tam jest już reszta czyli router ..


Mógłbyś trochę jaśniej ? Bo najpierw piszesz, że chcesz, żeby inni nie korzystali z twojej sieci. A teraz że to Ty chcesz mieć internet na laptopie i "u siebie". A teraz nie masz? Masz fizyczny dostęp do tego routera?
Powrót do góry
   
vertax
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 20 Lip 2009
Posty: 64
Miasto: jaworzno

Post#7 Post autora tematu 29 Sie 2009 21:15   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Oczywiście router jest mój , pisząc Mój i laptop , chodziło mi o to ze Rodzice mają laptopa a ja PC stacjonarny ..
router jest u mnie w pokoju , sąsiedzi się podpinają chyba.. a ja zapomniałem hasła od netgear.com , i nie mam jak zabezpieczyć .. jak zresetuje router , to będę mógł z internetu korzystać ? czy będę korzystać pod routerem czy modemem ? bo ja nie umiem konfigurować sieci później , a do mnie przyszli kolesie i płaciłem 50zl za skonfigurowanie .. ;/ .. to co będę musiał zrobić po resecie ? normalnie mi będzie działał router tylko na nowo konfiguracja czy co ?
Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#8 29 Sie 2009 21:44pomocny post - solucja   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


A próbowałeś na domyślne login i hasło tak jak ci podałam w linku?
A, i jeszcze jaką wersję masz tego routera i czy masz instrukcję?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Sie 2009 21:44pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
Maciek4141
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 31 Gru 2006
Posty: 551
Miasto: Tarnobrzeg

Post#9 29 Sie 2009 22:03pomocny post - solucja   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Kolego, ale żeby zalogować się do routera nie robisz tego na stronie producenta tylko poprzez adres ip routera który wpisujesz do przeglądarki. Najczęściej jest to 192.168.1.1. Powinna pojawić ci się strona do logowania, kiedy już się zalogujesz passami podanymi wyżej, wchodzisz w zakładkę Wireless Settings i tam będziesz mógł zabezpieczyć swoją sieć wi-fi. Jeżeli nic ci się nie pojawi, wówczas wejdź w Start>Uruchom>wpisz cmd>Enter>wpisz ipconfig, kliknij eneter i pokaż nam tutaj co ci wyświetliło.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Sie 2009 22:03pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
vertax
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 20 Lip 2009
Posty: 64
Miasto: jaworzno

Post#10 Post autora tematu 29 Sie 2009 22:10   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


zwyklyczlowiek <-->Nie rozumiem o co chodzi na domyślne login i hasło , można jaśniej właśnie ?


Maciek4141<-->jak sprawdzić adres IP routera ? A jak wpisałem do Google ten IP co podałeś .. to żadna strona logowania nie wyskakuje..


Proszę o odpowiedzi .. ponieważ już mnie to denerwuje , skoro nie moge na swoim internecie posiedzieć : (( Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Peter__
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 10 Gru 2005
Posty: 170
Miasto: okolice W-wy

Post#11 29 Sie 2009 22:18pomocny post - solucja   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Na tabliczce znamionowej znajduje się domyślny login i hasło routera. A ten IP wpisuje się w miejscu gdzie znajduje się i wpisuje adres strony, wystarczy zamiast www wpisać 192.168.0.1 czy coś innego.
Powrót do góry
   
Maciek4141
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 31 Gru 2006
Posty: 551
Miasto: Tarnobrzeg

Post#12 29 Sie 2009 22:22pomocny post - solucja   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Wałkowane na forum wiele razy, ale poprowadzę:
1. Wchodzisz w przeglądarkę.
2. Tam gdzie wpisujesz adres strony tym razem musisz wpisać 192.168.1.1
3. Powinno ci wyskoczyć okienko logowania, jeżeli wyświetli ci się że nie można wczytać strony wówczas zrób tak jak pisałem wyżej (ipconfig) i wklej nam screena.
4. W użytkownik wpisujesz admin, w hasło wpisujesz password albo 1234 (musisz sprawdzić).
5. Jeżeli odrzuci ci próby logowania oznacza to że ten pan zmienił na jakieś inne których ty prawdopodobnie nie znasz, wówczas pozostaje ci reset do ustawień fabrycznych tak jak pisali poprzednicy.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Sie 2009 22:22pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#13 29 Sie 2009 22:38pomocny post - solucja   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Oprócz adresu jak wyżej możesz próbować jeszcze:
http://192.168.0.1
www.routerlogin.com
www.routerlogin.net
Powrót do góry
   
vertax
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 20 Lip 2009
Posty: 64
Miasto: jaworzno

Post#14 Post autora tematu 30 Sie 2009 10:02   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Wszystkim serdecznie dziękuje . już nic nie trzeba , wszedłem na strone
www.routerlogin.com wpisałem admin , password i się udało :D dziękuję Serdecznie .. temat zamknięty ..
Powrót do góry
   
vertax
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 20 Lip 2009
Posty: 64
Miasto: jaworzno

Post#15 Post autora tematu 30 Sie 2009 10:22   

moze ktos wytlumaczy co mam zrobic ? (haslo na router)


Witam !
Mam taki problem ..


"""""""Logujesz się na router, w opcji "Wireles settings / Security options" wybierz sobie najlepiej "WPA-PSK [TKIP]", na dole wpisz hasło, zapisz zmiany ...
""""Potem w opcjach sterownika karty na PC-cie ustawiasz sobie ten sam protokół (WPA-PSK), wpisujesz hasło .... i gotowe.""""""



gdzie są opcje sterownika ? Możecie mi opisać ? Ten watek jest z innego tematu jak zmienić hasło na routerze .. może ktoś powiedzieć gdzie i co zrobić ??

Moderowano przez Gusioo:
Nie mógł Kolega poprosić o otwarcie starego tematu? Od razu trzeba było nowy zakładać? Scaliłem, a następny wyleci do kosza. Pomijam fakt, że Kolega non stop zakłada temat w złym dziale. To, że jest pierwszy nie znaczy, że jest odpowiedni.

Powrót do góry
   
Avatat
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 937
Miasto: Zamość

Post#16 30 Sie 2009 10:28pomocny post - solucja   

Re: moze ktos wytlumaczy co mam zrobic ? (haslo na router)


Witam!
Więc chodzi mniej więcej o to:
Ustalasz sobie na routerze hasła WiFi, a potem je ustawiasz na komputerze tak?

Na PC'cie (na lewo od zegarka systemowego) masz taką ikonkę sieci WiFi, klikasz na nią i wyświetlają się dostępne sieci WiFi, łączysz się ze swoją wpisując przy tym hasło podane na routerze.

Pozdrawiam!
Powrót do góry
   
vertax
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 20 Lip 2009
Posty: 64
Miasto: jaworzno

Post#17 Post autora tematu 30 Sie 2009 10:39   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


ok , juz wszystko wiem :D
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#18 30 Sie 2009 10:43pomocny post - solucja   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Jakby za 10 minut okazało się, że jednak Kolega czegoś nie wie, to zamiast zakładać nowy temat w złym dziale proszę o PW (Prywatna Wiadomość) i otworzę ten temat.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci internetowe Początkujący -> Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Wifi Serwice, router Netgear WGR614 v 10, karta Netgear WNA 1100 Brak połączenia (10)
Netgear WGR614 v6 (2)
Netgear WGR614 v7 - konfiguracja (14)
Netgear wgr614 v6 konfiguracja (7)
Netgear WGR614 vs Vectra. (2)
Thomson + Netgear - Netgear WGR614 + Thomson TWG 870 (2)
Netgear WGR614-pyt. o konfigurację (7)
Robotics 9105 a Netgear WGR614 (2)
Netgear wgr614 - problem z wifi (2)
Netgear wgr614 w dialogu - konfiguracja (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl temat RSS