Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners ->Netgear WGR614 - odzyskanie hasła. Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
vertax
Level 11
Location: jaworzno
Joined: 20 Jul 2009
Posts: 63
Post rating: 2
vertax
Level 11
Post#1 28 Aug 2009 16:09  Topic author   

Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Witam mam dosc nie typowy problem , bo okazalo sie ze do mojej sieci podlacza sie kilka osob z dzielnicy , a ja mam neta dla siebie nie dla kogos ;/ . No i jest taka sprawa , ze chcialem zalozyc haslo , ale zapomnialem swojego loginu i hasla na netgear.com , ja mam netgear WGR614 , i co mam teraz zrobic ? Da sie inaczej haslo zalozyc ? :d Prosze o porady..

Moderated by Gusioo:
Ja mam radę dla Kolegi: proszę używać przycisku "Pisownia", bo następny tak niechlujnie napisany posty poleci w kosmos.


Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
zwyklyczlowiek
Level 22
Location: Warszawa
Joined: 24 May 2009
Posts: 510
Helped: 51
Post rating: 13
zwyklyczlowiek
Level 22
Post#2 28 Aug 2009 17:17  Helpful post   

Re: problem z haslem do routera


Spróbuj się zalogować do rutera na domyślne login i hasło. link
Jak nie wejdzie, to niestety reset i konfigurowanie od nowa.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bzyk123456
Level 10
Joined: 05 May 2004
Posts: 36
Helped: 1
bzyk123456
Level 10
Post#3 29 Aug 2009 10:56  Helpful post   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Nie masz wyjscia. Twardy reset jeno i od nowa konfiguracja.

Helpful post? + 0
Back to top
vertax
Level 11
Location: jaworzno
Joined: 20 Jul 2009
Posts: 63
Post rating: 2
vertax
Level 11
Post#4 29 Aug 2009 11:48  Topic author   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Ale jak zrobić reset ? Ja nie wiem później jak mam ustawić router .. mi chodzi o to żebym miał Internet później na laptopie i u siebie .. p.s. mam radiówkę firmy Hyperion , to radiówka czyli tuba,od niej idzie kabel do mnie od domu i i mam modem , a tam jest już reszta czyli router ..

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
David_Sloan
Level 11
Location: Gniezno
Joined: 09 Aug 2004
Posts: 49
Helped: 1
David_Sloan
Level 11
Post#5 29 Aug 2009 19:02  Helpful post   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Po prawej stronie patrząc od strony portów RJ45 masz mały "lekko schowany" przycisk. Wciśnij go i przytrzymaj przez kilkadziesiąt sekund aż wszystkie diody zaświecą się.

Helpful post? + 0
Back to top
zwyklyczlowiek
Level 22
Location: Warszawa
Joined: 24 May 2009
Posts: 510
Helped: 51
Post rating: 13
zwyklyczlowiek
Level 22
Post#6 29 Aug 2009 20:16  Helpful post   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


vertax wrote:
Ale jak zrobić reset ? Ja nie wiem później jak mam ustawić router .. mi chodzi o to żebym miał Internet później na laptopie i u siebie .. p.s. mam radiówkę firmy Hyperion , to radiówka czyli tuba,od niej idzie kabel do mnie od domu i i mam modem , a tam jest już reszta czyli router ..


Mógłbyś trochę jaśniej ? Bo najpierw piszesz, że chcesz, żeby inni nie korzystali z twojej sieci. A teraz że to Ty chcesz mieć internet na laptopie i "u siebie". A teraz nie masz? Masz fizyczny dostęp do tego routera?

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
vertax
Level 11
Location: jaworzno
Joined: 20 Jul 2009
Posts: 63
Post rating: 2
vertax
Level 11
Post#7 29 Aug 2009 21:15  Topic author   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Oczywiście router jest mój , pisząc Mój i laptop , chodziło mi o to ze Rodzice mają laptopa a ja PC stacjonarny ..
router jest u mnie w pokoju , sąsiedzi się podpinają chyba.. a ja zapomniałem hasła od netgear.com , i nie mam jak zabezpieczyć .. jak zresetuje router , to będę mógł z internetu korzystać ? czy będę korzystać pod routerem czy modemem ? bo ja nie umiem konfigurować sieci później , a do mnie przyszli kolesie i płaciłem 50zl za skonfigurowanie .. ;/ .. to co będę musiał zrobić po resecie ? normalnie mi będzie działał router tylko na nowo konfiguracja czy co ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
zwyklyczlowiek
Level 22
Location: Warszawa
Joined: 24 May 2009
Posts: 510
Helped: 51
Post rating: 13
zwyklyczlowiek
Level 22
Post#8 29 Aug 2009 21:44  Helpful post   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


A próbowałeś na domyślne login i hasło tak jak ci podałam w linku?
A, i jeszcze jaką wersję masz tego routera i czy masz instrukcję?

Helpful post? + 0
Back to top
Maciek4141
Level 22
Location: Tarnobrzeg
Joined: 31 Dec 2006
Posts: 548
Helped: 49
Post rating: 2
Maciek4141
Level 22
Post#9 29 Aug 2009 22:03  Helpful post   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Kolego, ale żeby zalogować się do routera nie robisz tego na stronie producenta tylko poprzez adres ip routera który wpisujesz do przeglądarki. Najczęściej jest to 192.168.1.1. Powinna pojawić ci się strona do logowania, kiedy już się zalogujesz passami podanymi wyżej, wchodzisz w zakładkę Wireless Settings i tam będziesz mógł zabezpieczyć swoją sieć wi-fi. Jeżeli nic ci się nie pojawi, wówczas wejdź w Start>Uruchom>wpisz cmd>Enter>wpisz ipconfig, kliknij eneter i pokaż nam tutaj co ci wyświetliło.

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
vertax
Level 11
Location: jaworzno
Joined: 20 Jul 2009
Posts: 63
Post rating: 2
vertax
Level 11
Post#10 29 Aug 2009 22:10  Topic author   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


zwyklyczlowiek <-->Nie rozumiem o co chodzi na domyślne login i hasło , można jaśniej właśnie ?


Maciek4141<-->jak sprawdzić adres IP routera ? A jak wpisałem do Google ten IP co podałeś .. to żadna strona logowania nie wyskakuje..


Proszę o odpowiedzi .. ponieważ już mnie to denerwuje , skoro nie moge na swoim internecie posiedzieć : (( Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
Peter__
Level 16
Location: Dobre
Joined: 10 Dec 2005
Posts: 168
Helped: 8
Post rating: 1
Peter__
Level 16
Post#11 29 Aug 2009 22:18  Helpful post   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Na tabliczce znamionowej znajduje się domyślny login i hasło routera. A ten IP wpisuje się w miejscu gdzie znajduje się i wpisuje adres strony, wystarczy zamiast www wpisać 192.168.0.1 czy coś innego.

Helpful post? + 0
Back to top
Maciek4141
Level 22
Location: Tarnobrzeg
Joined: 31 Dec 2006
Posts: 548
Helped: 49
Post rating: 2
Maciek4141
Level 22
Post#12 29 Aug 2009 22:22  Helpful post   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Wałkowane na forum wiele razy, ale poprowadzę:
1. Wchodzisz w przeglądarkę.
2. Tam gdzie wpisujesz adres strony tym razem musisz wpisać 192.168.1.1
3. Powinno ci wyskoczyć okienko logowania, jeżeli wyświetli ci się że nie można wczytać strony wówczas zrób tak jak pisałem wyżej (ipconfig) i wklej nam screena.
4. W użytkownik wpisujesz admin, w hasło wpisujesz password albo 1234 (musisz sprawdzić).
5. Jeżeli odrzuci ci próby logowania oznacza to że ten pan zmienił na jakieś inne których ty prawdopodobnie nie znasz, wówczas pozostaje ci reset do ustawień fabrycznych tak jak pisali poprzednicy.

Helpful post? + 0
Back to top
zwyklyczlowiek
Level 22
Location: Warszawa
Joined: 24 May 2009
Posts: 510
Helped: 51
Post rating: 13
zwyklyczlowiek
Level 22
Post#13 29 Aug 2009 22:38  Helpful post   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Oprócz adresu jak wyżej możesz próbować jeszcze:
http://192.168.0.1
www.routerlogin.com
www.routerlogin.net

Helpful post? + 0
Back to top
vertax
Level 11
Location: jaworzno
Joined: 20 Jul 2009
Posts: 63
Post rating: 2
vertax
Level 11
Post#14 30 Aug 2009 10:02  Topic author   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Wszystkim serdecznie dziękuje . już nic nie trzeba , wszedłem na strone
www.routerlogin.com wpisałem admin , password i się udało :D dziękuję Serdecznie .. temat zamknięty ..

Helpful post? + 0
Back to top
vertax
Level 11
Location: jaworzno
Joined: 20 Jul 2009
Posts: 63
Post rating: 2
vertax
Level 11
Post#15 30 Aug 2009 10:22  Topic author   

moze ktos wytlumaczy co mam zrobic ? (haslo na router)


Witam !
Mam taki problem ..


"""""""Logujesz się na router, w opcji "Wireles settings / Security options" wybierz sobie najlepiej "WPA-PSK [TKIP]", na dole wpisz hasło, zapisz zmiany ...
""""Potem w opcjach sterownika karty na PC-cie ustawiasz sobie ten sam protokół (WPA-PSK), wpisujesz hasło .... i gotowe.""""""



gdzie są opcje sterownika ? Możecie mi opisać ? Ten watek jest z innego tematu jak zmienić hasło na routerze .. może ktoś powiedzieć gdzie i co zrobić ??

Moderated by Gusioo:
Nie mógł Kolega poprosić o otwarcie starego tematu? Od razu trzeba było nowy zakładać? Scaliłem, a następny wyleci do kosza. Pomijam fakt, że Kolega non stop zakłada temat w złym dziale. To, że jest pierwszy nie znaczy, że jest odpowiedni.


Helpful post? + 0
Back to top
Avatat
Level 26
Location: Zamość
Joined: 26 May 2007
Posts: 914
Helped: 78
Post rating: 10
Avatat
Level 26
Post#16 30 Aug 2009 10:28  Helpful post   

Re: moze ktos wytlumaczy co mam zrobic ? (haslo na router)


Witam!
Więc chodzi mniej więcej o to:
Ustalasz sobie na routerze hasła WiFi, a potem je ustawiasz na komputerze tak?

Na PC'cie (na lewo od zegarka systemowego) masz taką ikonkę sieci WiFi, klikasz na nią i wyświetlają się dostępne sieci WiFi, łączysz się ze swoją wpisując przy tym hasło podane na routerze.

Pozdrawiam!

Helpful post? + 0
Back to top
vertax
Level 11
Location: jaworzno
Joined: 20 Jul 2009
Posts: 63
Post rating: 2
vertax
Level 11
Post#17 30 Aug 2009 10:39  Topic author   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


ok , juz wszystko wiem :D

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#18 30 Aug 2009 10:43  Helpful post   

Re: Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.


Jakby za 10 minut okazało się, że jednak Kolega czegoś nie wie, to zamiast zakładać nowy temat w złym dziale proszę o PW (Prywatna Wiadomość) i otworzę ten temat.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Netgear WGR614 - odzyskanie hasła.
Page 1 of 1

Similar topics to netgear WGR614 - odzyskanie hasła.

Wifi Serwice, router Netgear WGR614 v 10, karta Netgear WNA 1100 Brak połączenia (10)
Netgear WGR614 v6 (2)
Netgear WGR614 v7 - konfiguracja (14)
Netgear wgr614 v6 konfiguracja (7)
Netgear WGR614 vs Vectra. (2)
Thomson + Netgear - Netgear WGR614 + Thomson TWG 870 (2)
Netgear WGR614-pyt. o konfigurację (7)
Robotics 9105 a Netgear WGR614 (2)
Netgear wgr614 - problem z wifi (2)
Netgear wgr614 w dialogu - konfiguracja (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.054 seconds