Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Szyby elektryczne + przekaźnik


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący ->Szyby elektryczne + przekaźnik Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Samochody
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
bos1983
Poziom 8
Dołączył: 27 Mar 2008
Posty: 10
bos1983
Poziom 8
Post#1 31 Sie 2009 14:24  Autor tematu   

Szyby elektryczne + przekaźnik


Witam mam problem z podlaczniem przełacznika podnoszenia szyb przez przekaznik z silniczkiem podnosznia szyby. Problem jest taki ze spalil mi sie układ sterujacy do silniczka ale sam silnik działa po podlaczniu na krótko do przełacznika działa ale po pewnym czasie uszkadza sie przelacznik,wiec musze zastosowac przekaznik tylko jak to podlaczyc z z przekaznikiem.Prosił bym o mały schemacik podlacznia.Dzieki http://img387.imageshack.us/img387/7648/p1090043.jpg

http://img137.imageshack.us/img137/5966/p1090049.jpg

oraz schemat przkaznika http://img387.imageshack.us/img387/8493/przekaznik4254.jpg

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
edberg
Poziom 29
Miasto: Tychy
Dołączył: 12 Lut 2005
Posty: 1141
Pomógł: 120
Ocena postów: 11
edberg
Poziom 29
Post#2 31 Sie 2009 15:07    

Re: Szyby elektryczne + przkaznik helpp


Ta elektronika prawdopodobnie wykrywała przeciążenie na silniku i ograniczała prąd. Jak podłączysz to przez przekaźnik spalisz silnik lub uszkodzisz mechanizm.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
bos1983
Poziom 8
Dołączył: 27 Mar 2008
Posty: 10
bos1983
Poziom 8
Post#3 31 Sie 2009 16:59  Autor tematu   

Re: Szyby elektryczne + przkaznik helpp


Ale jednak bym prosił o jakis schemacik podlaczenia.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bromhit
Poziom 16
Miasto: Chrosna
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 141
Pomógł: 17
Ocena postów: 3
bromhit
Poziom 16
Post#4 31 Sie 2009 18:45    

Re: Szyby elektryczne + przkaznik helpp


Żeby działało góra, dół potrzebne są dwa przekaźniki, chociaż może być jeden na podnoszenie, bo wtedy silnik pobiera większy prąd.
Przekaźnik trzeba wpiąć w przewód idący z przełącznika do silnika na którym, podczas podnoszenia jest plus.

85 - przeącznik (przewód który powinien iść do silnika)
86 - masa
30 -silnik
87a - masa
87 - plus
I analogicznie dla opuszczania.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bos1983
Poziom 8
Dołączył: 27 Mar 2008
Posty: 10
bos1983
Poziom 8
Post#5 02 Wrz 2009 14:55  Autor tematu   

Re: Szyby elektryczne + przkaznik helpp


Ok ale prosił bym o przekazanie swoich myśli na ten prosty schemacik jaki + jaki - i gdzie i do czego.Szyby elektryczne + przekaźnik
lub http://img524.imageshack.us/i/schematj.jpg

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
MACIEK_M
Poziom 26
Miasto: Uć
Dołączył: 03 Lip 2003
Posty: 859
Pomógł: 73
Ocena postów: 20
MACIEK_M
Poziom 26
Post#6 02 Wrz 2009 22:12    

Re: Szyby elektryczne + przkaznik helpp


Przykładowy schemat połączeń dla jednego silnika masz tu http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=6973580#6973580

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bos1983
Poziom 8
Dołączył: 27 Mar 2008
Posty: 10
bos1983
Poziom 8
Post#7 03 Wrz 2009 10:40  Autor tematu   

Re: Szyby elektryczne + przekaźnik


Zależy mi na tym żeby ktoś dorysował do mojego schematu polaczenia chyba nie jest duzo pracy.Tylko żeby działało :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
MACIEK_M
Poziom 26
Miasto: Uć
Dołączył: 03 Lip 2003
Posty: 859
Pomógł: 73
Ocena postów: 20
MACIEK_M
Poziom 26
Post#8 03 Wrz 2009 11:06    

Re: Szyby elektryczne + przekaźnik


Czy będzie działało to zależy jak to poskładasz. Schemat ( obrazek ) masz w moim linku wyżej. Jeśli masz z tym problem to się lepiej za to nie bierz. Musz dobrać przewody, podstawki, polutować lub pozaciskać złacza, podłączyć się do oryginalnej instalacji, trochę MUSISZ wiedzeć, żeby auto się nie spaliło.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bos1983
Poziom 8
Dołączył: 27 Mar 2008
Posty: 10
bos1983
Poziom 8
Post#9 03 Wrz 2009 11:21  Autor tematu   

Re: Szyby elektryczne + przekaźnik


Oj trudno kupie inne auto mam ac :)a mógł byś ten mój przerobić zajmie ci to 2 min.pliss

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bos1983
Poziom 8
Dołączył: 27 Mar 2008
Posty: 10
bos1983
Poziom 8
Post#10 07 Wrz 2009 16:48  Autor tematu   

Re: Szyby elektryczne + przekaźnik


Moze jednak ktoś pomoże ???

Dodano po 3 [godziny] 32 [minuty]:

OK to proszę o weryfikacje tego schematu.
Szyby elektryczne + przekaźnik

Dodano po 1 [minuty]:

Plus do przełącznika źle narysowałem powinien być za bezpiecznikiem

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
MACIEK_M
Poziom 26
Miasto: Uć
Dołączył: 03 Lip 2003
Posty: 859
Pomógł: 73
Ocena postów: 20
MACIEK_M
Poziom 26
Post#11 07 Wrz 2009 23:51    

Re: Szyby elektryczne + przekaźnik


W zasadzie prawidłowo, brak podłączenia 87 przekaźnika 2 do +.
Cytat:
A co tutaj ???????????

A co jest podłączone? Są różne przełączniki szyb i mają różne wyprowadzenia. Układ działa więc nie zmieniaj podłączeń przełącznika, weż z niego + i masę. Przekaźniki zamontuj na przewodach do silnika.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
bos1983
Poziom 8
Dołączył: 27 Mar 2008
Posty: 10
bos1983
Poziom 8
Post#12 08 Wrz 2009 09:22  Autor tematu   

Re: Szyby elektryczne + przekaźnik


Myśle ze tak ma być .
Szyby elektryczne + przekaźnik

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący -> Szyby elektryczne + przekaźnik
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Golf IV - nie działają elektryczne szyby warjują po przekładce na elektryczne. (2)
elektryczne szyby podłaczenie 2 przycisków do jednej szyby (25)
Elektryczne szyby ?? (1)
Elektryczne szyby (11)
Szyby elektryczne (6)
VW 4 elektryczne szyby (2)
szyby elektryczne (2)
Elektryczne szyby (22)
Elektryczne szyby VW Passat (6)
Elektryczne szyby w maluchu??? (16)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.405 seconds

elektroda.pl temat RSS