Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Szukam/Kupię ksiąkę/ki dotyczące wzmacniaczy audio.

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda -> Ogłoszenia i Biznes Elektronika -> Szukam/Kupię ksiąkę/ki dotyczące wzmacniaczy audio.
Angielska wersja
Autor Wiadomość
adamp9
Poziom 14
Poziom 14

Miasto: z Podlasia

Post 02 Wrz 2009 18:56   

Szukam/Kupię ksiąkę/ki dotyczące wzmacniaczy audio.

Witam. Szukam tytułów książek w których byłby przedstawiony opis konstrukcji wzmacniacza audio wraz ze schematami(pcb i ideowy). Oraz teoria dotycząca konstrukcji. Może ktoś z was ma ową książkę do sprzedania, może być jakaś staroć, lub zna ktoś tytuły.
Udało mi się natrafić jedynie na książkę "Układy amatorskich wzmacniaczy elektroakustycznych" praca zbiorowa red.Aleksander Witort
Powrót do góry

Szaflik
Poziom 16
Poziom 16

Miasto: Wrocław / Krosno

Post 02 Wrz 2009 19:05   

Re: Szukam/Kumpię ksiąkę/ki dotyczące wzmacniaczy audio.

Polecam pozycję:

"Wzmacniacze elektroakustyczne" mgr inż. Maciej Feszczuk.

Bardzo dobra teoria odnośnie konstruowania wzmacniaczy opartych o tranzystory bipolarne.
Powrót do góry

hacker
Poziom 21
Poziom 21

Miasto: Polska-NS

Post 03 Wrz 2009 13:07   

Re: Szukam/Kupię ksiąkę/ki dotyczące wzmacniaczy audio.

Witam
Zdecydowanie polecam książkę "Wzmacniacze audio.Poradnik konstruktora".
Autor: J.Gołaszewski, wyd. BTC.

A ja zapraszam do zmiany, zgodnie z:
:arrow: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=4488325#4488325 :arrow: 002.
Wpis moderacyjny dotyczy wszystkich piszących w temacie!
Nie kasować wpisów moderacyjnych!
Proszę to poprawić, inaczej post trafi do kosza!
[_P_]

Powrót do góry

TomaszC.
Poziom 16
Poziom 16

Miasto: Warszawa

Post 03 Wrz 2009 14:25   

Witam. Takich pozycji zostało wydanych wiele. Ja wychowałem się (i polecam) na książce p. Tomasza Zębalskiego "Z elektroakustyką za pan brat". Są rozdziały o wzm. napięciowych, końcówkach mocy, oraz opisy konstrukcji kolumn głośnikowych. Wszystko w prostej formie. Niestety mój egzemplarz to wydanie z 1979 roku. Ale może gdzieś na jakimś bazarku albo w antykwariacie uda się znaleźć. Poza tym polecam lekturę roczników miesięcznika "Radioamator i Krótkofalowiec", oraz kontynuatora "Radioelektronik". Opisów róznych wzmacniaczy było mnóstwo. Pozdrawiam.
Powrót do góry

jarkuz
Poziom 18
Poziom 18

Miasto: Strzelin

Post 03 Wrz 2009 16:15   

Jest dobre wydanie wydawnictwa ELEKTOR z 99 roku ale w języku angielskim polecam
http://rapidshare.com/files/275138881/The_Audio_Collection_-_ELEKTOR.rar.html

A ja zapraszam do zmiany, zgodnie z:
:arrow: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=4488325#4488325 :arrow: 002.
Wpis moderacyjny dotyczy wszystkich piszących w temacie!
Nie kasować wpisów moderacyjnych!
Proszę to poprawić, inaczej post trafi do kosza!
[_P_]

Powrót do góry

adamp9
Poziom 14
Poziom 14

Post 03 Wrz 2009 19:58   

Z góry chciałbym podziękować za tytuły książek. Najbardziej mi się spodobała "Z elektroakustyką za pan brat" znalazłem ją na rapidshare ale jakość zrobionych zdjęć lub skanu jest fatalne więc skuszę się na jej kupno. Jest idealna właśnie czegoś takiego szukałem. Tak samo "Wzmacniacze elektroakustyczne" M.Feszczuk też jest bardzo dobra książką. Na chwilę obecną wystarczą mi obie lektury.
Powrót do góry

jousto
Poziom 2
Poziom 2

Miasto: Warszawa, Marki

Post 04 Wrz 2009 06:23   

Mam w swoich zbiorach książkę "z elektroakustyką za pan brat" nie sprzedam jej ale mogę ci ją wypożyczyć abys mógł ją zeskanować i zamieścić w pdf'ie do pobrania przez innych. Okładka tej książki jest dość sfatygowana bo korzystało z niej kilkanaćie osób i wiele z konstrukcji przedstawonych w tej książce doczekało się realizacji przez moich kolegów, ale jeśli miałaby dalej popularyzować zagadnienia elektroakustyki to służę pomocą
Powrót do góry

adamp9
Poziom 14
Poziom 14

Post 04 Wrz 2009 17:59   

jousto napisał:
Mam w swoich zbiorach książkę "z elektroakustyką za pan brat" nie sprzedam jej ale mogę ci ją wypożyczyć abys mógł ją zeskanować i zamieścić w pdf'ie do pobrania przez innych. Okładka tej książki jest dość sfatygowana bo korzystało z niej kilkanaćie osób i wiele z konstrukcji przedstawonych w tej książce doczekało się realizacji przez moich kolegów, ale jeśli miałaby dalej popularyzować zagadnienia elektroakustyki to służę pomocą

Mam już tą książke w pdf. ale jest dla mnie w słabej jakości. Co do kserowania to nie mam jak bo mieszkam w małej miejscowości. Punkt ksero jest jedynie na poczcie, ale za drogo liczą sobie po 25gr z kartkę. Skanera też nie posiadam, więc postaram się ją sam kupić.
Powrót do góry

Google
AdSense
Google Adsense

Post 04 Wrz 2009 17:59   

Powrót do góry

Szaflik
Poziom 16
Poziom 16

Miasto: Wrocław / Krosno

Post 04 Wrz 2009 18:02   

Książka jest obecnie dostępna na znanym portalu aukcyjnym ;) Cena nie jest zbyt wygórowana :)
Powrót do góry

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda -> Ogłoszenia i Biznes Elektronika -> Szukam/Kupię ksiąkę/ki dotyczące wzmacniaczy audio.
Strona 1 z 1

[ Page generation time: 0.079 seconds ]

Regulamin || Administrator || Moderatorzy || Nasze bannery || Kontakt
elektroda.pl temat RSS