FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Problem z kasetami Minolta EP-4050

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> Problem z kasetami Minolta EP-4050
Author
Poziom 12
Poziom 12

Post#1 Post from the author of the topic 10 Jun 2004 08:26   

Witam
Maszyna j.w t. i problem dotyczy kastey 1 i 2. Piedestał funkcjonuje poprawnie. Mianowicie, kiedy zamknę kasety kopiarka nie reaguje na to i nie podnosi papieru. Wogóle nie reaguje nawet na otwarcie kasety, nie wskazuje tego faktu. Ciągle wskazuje brak papieru, a po wybraniu którejś z nich jako źródło pisze "This mode cannot be selected". :!: Dziwne, bo jeśli nawet wyjmę papier z kasety w piedestale, to nie zgłasza takiego komunikatu, a pisze, że brak papieru :?: :?:

Czujniki kaset są ok, gdyż pomierzyłem sygnały dochodzące na płyty PWB-A i PWB-F, i są ok. Płyta PWB-F była sprawdzona na innej maszynie i jest również o.k. Nie mogłem tylko sprawdzić płyty głównej. Podejżewam, że z nią jest coś nie tak.

:?: Może ktoś już spotkał taki dziwny przypadek. :?:

Dodam tylko, że 1 kaseta jest A4, a druga kaseta jest A3, więc jaka kolwiek funkcja z panela nie blokuje możliwości wyboru papieru akurat z tej kastey, co sugerowali mi z Minolty Polski :?

Pozdrawiam wszystki userów.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 10 Jun 2004 08:26   

Back to top

NEWPRINT
Poziom 16
Poziom 16

Post#2 10 Jun 2004 09:08   

Miałem takie przypadki że nie było docisku kasety do białego levera za kasetą, wówczas nie działa winda podnosząca je, ale wydaje mi się dziwne że obie naraz mają to samo, mogę poratować dokumentacją, ale ma ona powyżej 5MB, także jedynie na maila
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 10 Jun 2004 09:08   

Back to top

krzysiup
Poziom 12
Poziom 12

Post#3 Post from the author of the topic 10 Jun 2004 09:14   

Re: Problem z kasetami Minolta EP-4050

Dokumentację posiadam, a czujniki pracują bo j.w. pisałem mierzyłem ich zachowanie. I to jest właśnie ciekawe, że obydwie na raz :(
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 10 Jun 2004 09:14   

Back to top

copyman
Poziom 24
Poziom 24

Post#4 10 Jun 2004 15:16   

Re: Problem z kasetami Minolta EP-4050

Moi drodzy! przyczyna jest totalnie prozaiczna! Popatrzcie na wyświetlacz czy nie ma w lewym dolnym rogu małego kwadracika lub nie świeci się kluczyk. Jeżeli jest kluczyk , to dotknijcie go a otworzy się okienko MACHINE STATUS i pokaże się błąd C09xxx , wtedy otwórzcie i zamknijcie przednią klapę. Jak jest kwadracik to trzeba wejść w kody STOP-ZERO-STOP-JEDEN i wybrać opcję MACHINE STATUS i otworzyć i zamknąć przednią klapę. Co do strony mechanicznej zjawiska to polecam wyregulować metalową część na szufladzie (od frontu z prawej strony) żeby szuflada się wsuwała głębiej. Taka usterka spowodowana jest odcinaniem przez kopiarkę części bez których może pracować - w tym przypadku nie blokuje całej kopiarki bo można podać papier z innego źródła.
Pozdrawiam C
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> Problem z kasetami Minolta EP-4050
Page 1 of 1
Similar topics
HP DESKJET F2480 "Problem z kasetami drukującymi" (2)
Problem z kasetami drukującymi w HP2180 (5)
minolta EP 6000/5000/4050! Kod C040! wentulator uszkodzony! (4)
minolta EP 3050/4050 zmiana formatu paieru w szufladzie (1)
minolta ep 4050! numer katalogowy zębatki napędu pieca! (1)
Minolta EP 4050 błąd: C004A, C004D, C0F10 (4)
MINOLTA EP-3050/4050 kod błędu C0040 (2)
Minolta CF3102 - problem z dupleksem, kasetami i j. polskim (4)
minolta di 251 problem z kasetami (3)
HP 4050 problem z podajnikiem papieru (2)

Page generation time: 0.099 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed