| Author |
krzysiup Poziom 12

|
10 Jun 2004 08:26 Problem z kasetami Minolta EP-4050 |
|
|
|
Witam
Maszyna j.w t. i problem dotyczy kastey 1 i 2. Piedestał funkcjonuje poprawnie. Mianowicie, kiedy zamknę kasety kopiarka nie reaguje na to i nie podnosi papieru. Wogóle nie reaguje nawet na otwarcie kasety, nie wskazuje tego faktu. Ciągle wskazuje brak papieru, a po wybraniu którejś z nich jako źródło pisze "This mode cannot be selected". :!: Dziwne, bo jeśli nawet wyjmę papier z kasety w piedestale, to nie zgłasza takiego komunikatu, a pisze, że brak papieru :?: :?:
Czujniki kaset są ok, gdyż pomierzyłem sygnały dochodzące na płyty PWB-A i PWB-F, i są ok. Płyta PWB-F była sprawdzona na innej maszynie i jest również o.k. Nie mogłem tylko sprawdzić płyty głównej. Podejżewam, że z nią jest coś nie tak.
:?: Może ktoś już spotkał taki dziwny przypadek. :?:
Dodam tylko, że 1 kaseta jest A4, a druga kaseta jest A3, więc jaka kolwiek funkcja z panela nie blokuje możliwości wyboru papieru akurat z tej kastey, co sugerowali mi z Minolty Polski :?
Pozdrawiam wszystki userów.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
10 Jun 2004 08:26 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
NEWPRINT Poziom 16

|
10 Jun 2004 09:08 Problem z kasetami Minolta EP-4050 |
|
|
|
Miałem takie przypadki że nie było docisku kasety do białego levera za kasetą, wówczas nie działa winda podnosząca je, ale wydaje mi się dziwne że obie naraz mają to samo, mogę poratować dokumentacją, ale ma ona powyżej 5MB, także jedynie na maila
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
10 Jun 2004 09:08 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
krzysiup Poziom 12

|
10 Jun 2004 09:14 Re: Problem z kasetami Minolta EP-4050 |
|
|
|
Dokumentację posiadam, a czujniki pracują bo j.w. pisałem mierzyłem ich zachowanie. I to jest właśnie ciekawe, że obydwie na raz :(
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
10 Jun 2004 09:14 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
copyman Poziom 24

|
10 Jun 2004 15:16 Re: Problem z kasetami Minolta EP-4050 |
|
|
|
Moi drodzy! przyczyna jest totalnie prozaiczna! Popatrzcie na wyświetlacz czy nie ma w lewym dolnym rogu małego kwadracika lub nie świeci się kluczyk. Jeżeli jest kluczyk , to dotknijcie go a otworzy się okienko MACHINE STATUS i pokaże się błąd C09xxx , wtedy otwórzcie i zamknijcie przednią klapę. Jak jest kwadracik to trzeba wejść w kody STOP-ZERO-STOP-JEDEN i wybrać opcję MACHINE STATUS i otworzyć i zamknąć przednią klapę. Co do strony mechanicznej zjawiska to polecam wyregulować metalową część na szufladzie (od frontu z prawej strony) żeby szuflada się wsuwała głębiej. Taka usterka spowodowana jest odcinaniem przez kopiarkę części bez których może pracować - w tym przypadku nie blokuje całej kopiarki bo można podać papier z innego źródła.
Pozdrawiam C
|
|
| Back to top |
|
 |